Tamamen katılıyorum.kızlar aile için calışma mevzusundan bahsetmişsiniz
benim iyi gelirli bir işim vardı,istifa ettim,evlendim çocuğum oldu
bu arada yine de kazandığm kadarıyla anneme küçük ev hediyeleri ve altın bir bilezik aldım
şimdi teyzem anneme diyormuş ki,keşke evlendirmeseydin çalışıp size para verseydi
bu mu yanİ? benim hayat amacım çalışıp aileme para sağlamak mı? bunun için mi yetiştirdiler beni?
anneme dedim kusura bakma ben size gelir sağlamak için yaşamadım
aileme her zaman bakarım,ölene kadar ilgilenirim inşallah ama seni evlat değil de para makinesi olarak görme düşüncesi beni cok kızdırıyor
bekar arkadaşlar yoluna baksın,yuva kursun,belli bir yaştan sonra evlenmek zor
evlilik kolay değil ama insanın kendi yuvası olması baska,hele evlat bambaska,Allah size de nasip etsin
para mutluluk değildir
kaç yıl daha yaşayacağımızı bilmediğimiz bu dünyada fazla eşyaya da lüzum yok
ayrıca çalıştığım dönem,kazandığım paranın çarçur edilmesine asla izin vermedim,paramın kontrolünü elimde tuttum
anne babaya of bile demeyin ama lüks ihiyacları da karsılamak zorun değil kimse
ihtiyaç ve borçlara diyebileceğim bir şey yok ama borç kumar borcu gibi bir şey ise para vermeyin,bu ancak teşvik eder
paranızı akllı harcayın,ailenze karşı yumuşak huylu olun ama her istenilene evet demeyin.lükse hayır,zorunlu ihtiyaca evet
inşallah anlatabilmişimdir
ve gerçekten güzel ahlaklı bir eş adayınz varsa, onu eşyaymış,evmiş,altınmış gibi maddi yüklerle çok üzmeden güzel bir evlilik yapın
eşyanın çeyizin düğünün özel günlerin hiç önemi yok,evde huzur olsun,eşiniz size saygı duysun güven versin yeter,gerisi tefarruat
bu yazdklarımı içtenikle,abla gibi söyledim,umarım faydalı olur
Alanın ne. Bende. Geçen 3 yıl böyleydim. Normalde gıda müh. Bitirdim ama bölümü bir turlu sevemedim . sonra mezun olunca iş bulamadım. Evlendiğini yıl hayalim olan okul öncesi öğretmenliği ni kazandım. O yıl okula başladım. Hamile kaldım. Diplomayı kiraya verdim haftanın birkaç günü gidiyordum gerçi işe. Sonra çocuk oldu .işe okula devam. Ama ailem çok destek çıktı. Maddi olmasa da manevi.öyle işte cnm. Sonra kocam terfi neyin alınca yurtdışına gönderdiler. Bende bu yoğunlukta atanamayinca ( inşaallah subat atamasinda olur) yanına geldim. Bu boş vakitte biriktirdigim kilolari vereyim oglumla doya doya vakit gecireyim dedim.Ayneen öyle canımönlisans mezunuyum, öğretmenlik yapıyorum ve hem aöfde okuyorum hemde öğretmenlik bölümü okuyorum
Kuzu çocugu mu beğenmedin, yoksa hayatında birini mi istemiyorsun?Ablamlar sevgili adayimi alıp geldi akşam, hâlâ kalkmiyorlar pes artık
Saol kuzum, evet haklısın biriktirince daha kötü oluyor ama bakalım ne kadar daha gidecekSelinanya kuzum hiç biseye canini sıkma ağlamak istedgn herzamn ağla evde yapamiyosan git bi parka otur ağla ama içine atıp biriktirme hiç biseyi sonunda patlamn daha kötü oluyor tecrübeyle sabit
Kızlar ben hiç iyi değilim..
toparlanıcam.
bir anlık yıkılmayla gofretlere koştuğum için özür dilerim.
siz olmasanız şu an dünyaları yemiştim daha..
tutuyorum kendimi...
yarın yeni bir gün inşallah hepimiz güzel rakamlar görürüz.
ben baya ağladım gözlerim falan acıyo yatmaya çalışcam
Canım şuan çok üzgünsün anlayabiliyorum, yıllarca verilmiş emek, kurulan hayaller, uzaklığın verdiği özlem bunlar uzar gider. Son 1.5 yıldır bizde farklı şehirlerdeydik biten ilişkimde. Ama şunu biliyorum mesafeler hiç bir şeye engel değil. İsteyen çözüm, istemeyen bahane bulur bu kadar. Bir günlük ya da bir kaç saatlik sevgilisinin yanına gidenleri gördüm. Uzakta olsalar ona bunu hissettirmeyenleri gördüm. Sarılamasa da sesiyle kucaklayanları gördüm ve en önemlisi ne olursa olsun, kaybetmemek için uğraşanları gördüm. Bunları kendi ilişkimde de görüyor olsaydım emin ol bırakmazdım. Bazen bitmesi gerekiyordur ve biter ya da zaten bitmiştir. Sevgi ayrı ama alışkanlıklar bizi bağımlı kılıyor. Daha çok yeni belki barışırsınız bazen ayrılıklar iyidir, çiftlerin brbirini ne kadar sevdiğini, ayrılma nedenlerinin ne kadarda basit olduğunu anlamalarını sağlar. Sadece bunu anlayabilmek için biraz zaman lazım. Hakkınızda hayırlısı olsun fıstığım.nana dövüş mü yapıyoz annem
o da üzüldü , o da çok kötü oldu başka seçeneğimiz kalmadı 8 aydır görüşemiyoruz kızlar ve plan bile kuramıyoruz...
çok zor çok
Alışveriş bayanlara verilmiş doğuştan bir yetenekalışveriş mi tasarruf mualışverişse o konuda yardımcı olabilirim en sevdiğim, yok tasarrufsa bilen birini bulursak benimde bir iki tavsiyeye ihtiyacım olabilir
Arkadaşlar bende menümü veriyorum;
Kalkınca limonlu su, elma
Kahvaltı(10 gibi); tavada yumurta, kk peynir, yarım dilim tt ekmek , bal, tereyağ( bir çay kaşığı kadar)
Ara mandalina
Öğle yok
Akşam; iki kepçe tarhana çorbası, salata, 3 kaşık yoğurt
Ara; 5-6 tane kestane
Gün içinde 3-4 bardak çay
Su ; 2 litreye yakın
Spor; yarım saat yürüyüş
Bilgisayar öğretmenliği okuyorum canım, önlisabs bölümümdw bilgisayar programcılığıydı.Alanın ne. Bende. Geçen 3 yıl böyleydim. Normalde gıda müh. Bitirdim ama bölümü bir turlu sevemedim . sonra mezun olunca iş bulamadım. Evlendiğini yıl hayalim olan okul öncesi öğretmenliği ni kazandım. O yıl okula başladım. Hamile kaldım. Diplomayı kiraya verdim haftanın birkaç günü gidiyordum gerçi işe. Sonra çocuk oldu .işe okula devam. Ama ailem çok destek çıktı. Maddi olmasa da manevi.öyle işte cnm. Sonra kocam terfi neyin alınca yurtdışına gönderdiler. Bende bu yoğunlukta atanamayinca ( inşaallah subat atamasinda olur) yanına geldim. Bu boş vakitte biriktirdigim kilolari vereyim oglumla doya doya vakit gecireyim dedim.
Çalışma k çok güzel. Ama kazandığınız parayı da iyi değerlendirin. Şartlar ne olursa olsun sağlığınız iyi olduğunca çalışalım inşaallah. Allah da hayırlı işler versin cumlemize. Bugünde çok sukur ise gidiyorum diyeceğimiz işler.
Canım çocuk zayıf, ablam evlenmeden öncede tanıyordum, zaten enistemgilden. İstemiyorum öyle, ama ablam kesip atmamam için gözüme gözüme sokuyor. Benden taş catlasin 6 cm uzun -ki ben hafif topuklu giymistim. ben yüksek topuklu giyinmeyi çok seviyorum.- yinede boyu iyi ama zayıf yahu. Ablam zaten zayifliyorsun diyor. Yoktanda anlamıyor ki.Kuzu çocugu mu beğenmedin, yoksa hayatında birini mi istemiyorsun?
Çok güzel cnm inşaallah bitirirsinde atanirsin. Ya da özel bile olsa iyi bir işin olur. Aile tabiki de bir kenara atılmaz . gerçekten ihtiyaçları varsa yardım edilmeli. Ama hiç kimse evladım bana maddi destek sağlamalı diye dünya ya getirmiyor ya da getirmemeli. Mesela bi arkadaşımın anne babası da emekli nerden Baksan 2000 lira net para giriyor eve. Hala evladından para istiyor böyle bi mantık yok.bir arkadaş çok iyi yazmış ana baba rahat edecek diye özel ihtiyaçlarını karşılayacak diye içki gibi kumar gibi sus gibi çocuk destek çıkmalı yok artık yanı. Ama insanın kendi ana babası sonuç ta bide nasıl evlat atolamazsa ana baba da atilamiyo.Alışveriş bayanlara verilmiş doğuştan bir yetenek
Bilgisayar öğretmenliği okuyorum canım, önlisabs bölümümdw bilgisayar programcılığıydı.
Aynen katılıyorum iyi değerlendirmek lazım ama işte ne ezip geçebiliyorum ne de kabullenebiliyorum
Bak cnm sen bilirsin ama zayıf olsun boşver. Atik olur enerjik olur. Boyu da boşver az topuklu giyersin onun yanında.Canım çocuk zayıf, ablam evlenmeden öncede tanıyordum, zaten enistemgilden. İstemiyorum öyle, ama ablam kesip atmamam için gözüme gözüme sokuyor. Benden taş catlasin 6 cm uzun -ki ben hafif topuklu giymistim. ben yüksek topuklu giyinmeyi çok seviyorum.- yinede boyu iyi ama zayıf yahu. Ablam zaten zayifliyorsun diyor. Yoktanda anlamıyor ki.
Ablam, göz var yahu, tipinde değilim zaten öyle birisine ihtiyacimda yok zaten. Bana merhametli biri lazım. Ama onunla el ele gezemem sokaklarda. Ya 80-85 olsa anlayacagim ama abla taş catlasin 70 kilodur. Hem ben önce zayıflayıp öz guvenimi toplayıp ruhumu doyurmak istiyorum. Önce o kadar okudum, işimi elime alayım, paramı kazanayim, özgürce rahat rahat zayıf gezmenin tadını cikarayim. Öyle koca buldun üstüne atla mantığını benimsiyemiyorum. Evlenmekte, sevgili de istemiyorum daha. Ama umursayan yok. Hem evlensekte gelip benimle yaşayacak tipede benzemiyor.Bak cnm sen bilirsin ama zayıf olsun boşver. Atik olur enerjik olur. Boyu da boşver az topuklu giyersin onun yanında.
İmanlı mi.çalışmayı seviyor mu. Sevmeyi seçilmeyi değer vermeyi verilen degere karşılık göstermeyi biliyor mu saygılı mi. Önemli olanlar bunlar. Benim esim nisanliken diyetteydi o zmn birçok şey daha iyidi evlenince epey kilo aldı haliyle insanın yaşam kalitesi düşüyor. Ben her zmn kiloludum ama her zaman aktif. Boyunda benden sadece 3 cnm uzun bende 3 cm topuk kullanıyordum. İlk yıllar taktim boy konusuna ama şimdi umrumda değil. İstediğim topuğu giyiyorum. Zaten uzun hatun moda :) şaka bi yana dış görünüş ten ziyade farklı güzelliklerde de ara cnm. Bir arkadaşım bnm gibi topluydu ama şuan eşi olan kişi aşırı zayıf.o da ilkbas yok öyle yok böyle dedi.ama şimdi çok mutlu. Eşi çok değer veriyor. Bide acik kel. Ama huyu güzel demek. Önemli olan da bu inan.
O zmn ayrı tabi. İnşaallah hem zayıflar hem iyi bir ise baslarsin.Ablam, göz var yahu, tipinde değilim zaten öyle birisine ihtiyacimda yok zaten. Bana merhametli biri lazım. Ama onunla el ele gezemem sokaklarda. Ya 80-85 olsa anlayacagim ama abla taş catlasin 70 kilodur. Hem ben önce zayıflayıp öz guvenimi toplayıp ruhumu doyurmak istiyorum. Önce o kadar okudum, işimi elime alayım, paramı kazanayim, özgürce rahat rahat zayıf gezmenin tadını cikarayim. Öyle koca buldun üstüne atla mantığını benimsiyemiyorum. Evlenmekte, sevgili de istemiyorum daha. Ama umursayan yok. Hem evlensekte gelip benimle yaşayacak tipede benzemiyor.
Tipini beğenmediğin, gerçekten içine sinmeyen biriyle evlenmeAblam, göz var yahu, tipinde değilim zaten öyle birisine ihtiyacimda yok zaten. Bana merhametli biri lazım. Ama onunla el ele gezemem sokaklarda. Ya 80-85 olsa anlayacagim ama abla taş catlasin 70 kilodur. Hem ben önce zayıflayıp öz guvenimi toplayıp ruhumu doyurmak istiyorum. Önce o kadar okudum, işimi elime alayım, paramı kazanayim, özgürce rahat rahat zayıf gezmenin tadını cikarayim. Öyle koca buldun üstüne atla mantığını benimsiyemiyorum. Evlenmekte, sevgili de istemiyorum daha. Ama umursayan yok. Hem evlensekte gelip benimle yaşayacak tipede benzemiyor.
günaydın elifçim dün erkenden bayıldığım için sorunun cevabını şimdi yazayım . haşimatonun nedemek olduğunu biliyorsundur vucudun orkestra şefi troid artık çalışmıyordur yada düzensiz çalışıyordur. tabi bu nedemek vucudunda dalgalanmalar ödemler kilo artışı vsvs. evet haşimato kilo veriminde etkili ama düzenli sağlıklı beslenir sporunu yaparsan verebilirsin tabi diğer insanlar gibi çok hızlı veremesende onlar 1 kilo verebilirken bizler 500 600 grlara razı olmalıyız gerçi ben hiç acele etmedim benim yaşımda sizlerden büyük buda etkili tabi yaş faktörü ama hiç veremessin demiyorum verebilirsin ama gerçekten çok çokkk SABIRLI SABIRLI.......... olman gerekiyor. sabrını sınıyor kilo verirken ben aylardır hiç kilo vermedim ama yılmıyorum bak hala burdayımbendede hasimoto var.o cok etkiler mi acaba kilo verisimi
Cnm sizin evlenmemeniz için engel neydinana dövüş mü yapıyoz annem
o da üzüldü , o da çok kötü oldu başka seçeneğimiz kalmadı 8 aydır görüşemiyoruz kızlar ve plan bile kuramıyoruz...
çok zor çok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?