• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 7. Takım

bana açlık ve kaçamak deme kendimi zor tutuyorm.şimdi eşim aradı geliyorum,bir şey istiyor musun diye,hayır dedim :( halbuki yarım ekmek arası kokoreç muhteşem olurdu :14::14:
aynı ben ama ben :43:
Sapira katliam yaptim evde ne bulduysam yedin affedn beni:(:( ya niye boyle oldum acaba anlamadm kendmi ben hic..

Domates falan yoktur hic canim dukanda ataktada mesela yenmiyo onlar ama diger dedklerin benmde anladgm kadariyla dogru
o katliamdan bende yaptım hemde öyle böyle değil adet olmadım daha sanırım ondan bu saldırmalar:43:89a vurdu ibre:43::19:

dukanda atakta ½ domatesi geçeden yenebiliyor diye biliyorum

tam doymayınca her şeye saldırıyor insan :((

bazen krize giriyor insan:18:

kızlar bugün gene hiç gelemedim yaa....siz nee güzel bıcır bıcır sohbet ediyorsunuz....
iyi geceler hepiizeeee:16:
iyi geceler shopa:54:
79bucuk ciktim saka gibiyim:43::43:

bende 89 :40:10 kilomu varmış bizim aramızda:1:

bugün iftardan sonra komşuya gittik oradan parka bide bulaşıklar yavaştan toparlanmayada başladık belim kopuyordu resmen ilaç içtim kesti iyiki .. bide reglden dolayı ağrıyor belim:43:

ananee (76.9/75.1/1.8/%2.34) = 79
gerb (89 / 86.4 / 2.6 / %2.92)= 89 :53::53::53:

Son düzenleme:
bebıslrım merhaba
ya gelemedım kızlar
bırden ıftara mısafırım geldı neye ugradıgımı sasırdım yenı gıttıler...

menum: 8 bardak su
1 bardaak ayran
yarım tabak patates kavurma(bayılırım)
2-3karpuz
bu kdr

az bı dondurma az oncede yedım..hızmet etmekten bısı yıyemedım .bu saatten sonrada bısı yemem.
gecmısınızı de okuyamadım:Pp(kufur gıbı oldu:PP heheh) bugunluk bole oldu ıdare edın kızlar..

:))) Evet canım benim,binevi yumruk harekatı,hem de biraz ivme kazandırıcaz kilo atışımıza moral olsun diye :70:

Canım baget de olur evet,ama göğüs tavuğun yağsız kısmı olduğu için daha çok attırıyor bu bir gerçek.Ben sebze tüketmiyorum bu 3 günlük harekatlarda ama çok canın çekerse yarım domatesin sakıncası olacağını sanmıyorum.Sınırsız yiyebiliyorsun evet,yanında da light içecekleri sınırsız tüketebiliyorsun.Ayrıca tavuğu tavuklu peynirli yumurta şeklinde de yiyebilirsin sıkılırsan.Yağsız közleyerek kızartıyoruz evet,haşlama da olur ama yağsız kızartma çok daha lezzetli oluyor :70:
tamam canım çok teşekkür ederim.yarın sabah peynirli tavuklu yumurtyla başlayayım o zaman diyorum.peynirli tavuklu yumurta da ilk kez yicem bu arada :1: bakalım cumaya kadar neler olacak :62: cuma akşamı yeğenimin ilk doğum günü var.oraya biraz daha incelmiş olarak gidip,herkesin aaa yine zayıflamısıınn demeleri çok hoşuma gider doğrusu :1:
aynı ben ama ben :43:

o katliamdan bende yaptım hemde öyle böyle değil adet olmadım daha sanırım ondan bu saldırmalar:43:89a vurdu ibre:43::19:

bazen krize giriyor insan:18:

iyi geceler shopa:54:

bende 89 :40:10 kilomu varmış bizim aramızda:1:

aaa kızlar noluyoruzz toparlanalım hemen,bu nasıl bir rehavet.herkesin 40 ı karışmış belli ki :1: Geçen haftaki 1. liğimizden sonra bir rahatlamamı geldi hepimize ne :20: yarın hepimiz şu tavuğu yapalım 3 günlük bir şey zaten,nevimin dediği gibi,kiloların gidişi hızlansın ve en önemlisi motimiz yükselsinnnnnn :46::46::46:

Kavrulmus yedim ya bide kaju sanirim cok kaloriliydi en kotusu o oldu napym odami topladim hareket oldu biraz :(
utanmadan birde kaju yedim demezmi:57::57::57::57:sen onun kalorisi çok oldugunu bilmiyonmu hem çok pahalı bebem ya o:18::18:tadıda allah var çok güzel:17::17:kız aşkolsun bensiz götürmüşün kajuları:1::1:
yok canim merak etme, oyle cabuk bitiremem, zaten dun bugun regliyim diye her seyden yedim :5::5: bi da tartilmaya korkuyorum :18:

dogru diyosun canim da iste gel de anlat yani..olmuyor, bu ay en rahat oldugum aydi, hic sallamadim, ama silik cizgi oluyor sonra neden gidiyor ben onu anlamiyorum,
hani hic olmasa aa olmuyo derim ama oluyor ve sonra yine gidiyor yine gidiyor :43: bu 3 oldu artik, bi arastiralim diyorum esime, yani yine olsa yine dusucek belki o zaman ugrasmaya ne gerek var.

ben de bazen kalori sayiyorum, hatta bi tane uygulamam vardi telefonumda, ama karbon saymak daha kolayima gidiyor.
ins sen 71 i gor ben de 60 i goreyim insss :52:

evet onun icin ugrasiyorum, benim ilk dusuk yaptgm ay benimle ayni gun hamile kalan cok yakin arkadasim, iste 47 kio ile filan hamile kaldi, simdi 25 haftalik filan oldu, sanirim simdi de 49 kilo filan :37: onu gordukce o kadar cok moralim bozuluyor ki, ben hem daha cok kiloluyum hem de bebegim yok, gitti.. ona herkes aaa hamile misin diyor, 5 aya kadar kimse anlamiyor yani. simdi de biraz gobegi var ama sadece bebege aldi yani.hani insanlar bilincli kilo alir, bebegi de cok sagliklidir.oyle seyler ben e basarmak istiyorum ama bazilarinin kaderi boye yazilmamis galiba, hem bebgi tutamaz dusurur hem de yemege abanir sonra da bebek yerine yagdan igrenc bi gobek yapar :5::43::43::43:
kusura bakma canim unden beri moralim cok bozuk gece kac saat agladim..artik yavas yavas gecicek bu krizim de lutfen kusuruma bakmayin :43:

geldim evet :43::43: ne diyim ki pasam ya, halimi derdimi sen anliyorsun zaten.. ama cok uzgunum yani icim aciyor.. hic bi tane insan yuzu gormek istemiyorum..
simdi turkiyeye gideces akrabalar tanidiklar laf etcek bi sey soylicek iyice tepem atcak.. napicam bilmiyorum.. :43:

benim de boyle bi ara sanrmpanik atak baslangici olmustu,
geceleri uyuyamiyordum, carpintim oluyordu, korkuyordum, diyorum sanirim artik ben olucem, heralde birazdan azrail gelicek, surdan mi gelicek burdan mi gelicek bakinip duruyordum,
hem korkuyorum hem uyuyamiyorum, hem karnima agrilar giriyor, midem bulaniyor. lavaboya gidiyorum kusmaya calisiyorum kusamiyorum, esim diyor yat uyu, uyuyamiyorum, ona da anlatmadim tabi boyle korkuyorum filan diye.. sonra doktora gitmistim, oksuruyorum diye, o zaman doktora anlattim, once gayet rahat dinliyordu,sonra bunu soyleyince bi ciddilesti,
ne zamandan beri var dedi, 3-4 gundur dedim. neyse sonra bi sey olmaz gecer gider dedi..
ondan sonra hep yanimda cevsen bulundurdum, yatmadan once bi kac sayfa okumaya calistim, cevseni avucuma aldim oyle uyudum,
sonra yavas yavas gecti. bi de o ara yeni evimize tasindik, ondan sonra iyice azaldi cok sukur, bazen yine zorlaniyorum uyumakta ama eskisi gibi degil cok sukur cok daha iyiyim..

evet canim kaju hem tuzlu hem de bol kalorili, artik baya bi spor yapman gerek..

diyene bak ben hem esimle sahur yaptim hem de evden cikmadan kahvalti niyetine bi suru bi sey yedim..
asil benim spor yapmam lazim.. dun esimle 40 dakika yuruyus yaptik iftardan once, hatta yuruyus sayesinde 60.6 gordum, ama boyle gidersem bi da hayal olcak benim icin de.. :14:
artik bugun pazartesi toparlanma zamani, regl de olsam dikkat etmeliyim, 60.6 gordum diye simarmamaliyim... ins tekrar gorebilirim persembe gunu :31:
canım seni okadar iyi anlıyorumki n esen sor ne ben söylüyüm ilk oglumdan sonra bebek düşünmedim bir müddet sonra onu çocugu oldu benim yok :50::50:her seferinde laf sokmalar vs canımı çok acıttı evi tamire soktuk neymiş benim bebegim olmuyomuş tüp bebek aşılama yaptıramazmıymışım sanane kardeşim ben düşünmüyorum sana ne oluyo acaba:47::47:birgün eltim 6 aylık hamileydi hiç unutmuyorum kaynatam emekli oldu dedim şakaya katrışık hadi baba iysiin artık emekli oldun dedim artık yaparsın gelinlere bir bilerzik dedim eltim ordan atladı hey sana ne oluyo bilerzigi hakeden biri varsa benim bak ben hamileyim dedi:53::53:o anki halimi sen düşün ne agladım sonra kızdan sonra dedi bebeg başladık allahım dedim bunlar gene benle dalga geçicek gene lafı sokucak dedim dedigimde oldu bu eltimle kaynım bana oyun etti günüm geçti deyip hastaneye gittiler sonra aradılarki hamileyim allahım ne agırıma gitti eve geldiler dediler şaka eşimle onun yüzünden kavga ettim yeter dedim 3 gün konuşmadım sabah öylenmiydi ilkindimiydi bilmiyorum namazı kıldı nasıl aglıyorum dua ederken secdeye kapandım allahım ğpaşanın sesini duy bak benle dalga geçiyorlar dedim saglıklı hayırlı bir evlat ver ne olur dedim:43::43::43:o secdenin dili olsada konuşsa sana şu kadarın garantisini veriyorum yemin olsunki sen beni o halde görseydim salya sümük olurdun :14::14:şimdi gelelim olayım zırt dedigi yere sen oluyoda ölüyo diye üzülüyosun ben ise 5 ay taşıyorum normal dogum sancısı çekiyorum öyle sancı çakip doguruyorum sonra canlı canlı kürtaj nerde özele para vericem yokki:43::43::43:şimdi gittigim doktor 300 tl :53::53:onuda ilk muayenesini 2 arkadaşım verdi testlerimi yaptırdım erkek kardeşim verdi şimdi kara kara düşünüyorum ben bu doktora nasıl gidicem altından nasıl kalkarım taksi 70 buluyo gidiş geliş haftada ya 1 yada 2 haftada 2 kere gidicem :14::14:allahım eşime bol kazanç versin geriisi boş canım inan parmagımda 2 yüzügüm var dahada olmasa onları satıcam yavrularım durdunda gerisi boş :14::14:beni anne olanlar çok iyi anlıyor 5 ay ya okadar taşıyorum tekmelerini hissediyorum diyorum rabbim sana şükür kızımda hergün 2 rekat şükü rnamazı kıldım biliyormusun sana tavsiyen olmayınca olmuyo biz üzüldügüzle kalıyoruz o şunu dicek bu bunu dicek diye strese sokma kendini bebem ya üzme ttalı canını:14::14:biz varız bak beni örnek al ben 23 kilo verdim vallahi biri deseydi biryerlerimle gülerdim okadar olur yane:1::1:ama umudun oldugu yerde yaradanımda var şunu bilki büyük bebek daha zor oluyo :43::43:biri sana bebegimi sorucak daha yasagım kalkmadı de ne kaybedersin doktor ne dediyse o dedi arayıpta doktoramı sorucaklar öyle herkezede derdini yanma inan ne geliyosa onlardan geliyo :43::43:benden sana bir abla nasihatı kimse için üzülmeye deymiyor be arkadaş
panik atak içinde beni bu hale kaynanamlar soktı evlendirdiler çok ezdiler düşün kendi ödedi borcu filancadan aldım dedi :53::53:şahitlerim var allah havale ediyorum ben ben babamın evinde yokluk görmedim koca evinded ezildim hor görüldüm ırgat gibi kullandılar ben ne yapayım allaha havale ttim ben onları bu tarafın öteki tarafıda var ozaman hakkımı alıcam :47::47:
Canımmmm,başımızın üzerinde yerin var.Pirinç lapası özellikle regl dönemlerinde müthiş bir ödem attırıcıdır.Aslında 2 gün yapılır ama bizler kilo verimini biraz hızlandıralım diye süreci uzattık.Kilo vermem yavaşladı bu hafta,ben de bu haftayı tavukla geçirmeye karar verdim,sen de bizi gelişmelerinden haberdar et olur mu :70:

Çok teşekkür ederim canım benim.Gerçekten o yaşadığım talihsiz dönem ama en büyük hatam da o dönem takımdan ayrılmak oldu.Moralim yoktu,paylaşıma katılacak gücüm yoktu,bir de o dönem bilgisayarım arızalanmıştı derken takımdan uzaklaştım ve sonuç 15 kilo.Ama tekrar burdayım şükürler olsun tam olarak iyileşmesem de daha iyiyim,beraberce kurtulucaz inşallah bu kilolardan :70:

Tekrar hoşgeldin canım,vücut yapılarımız benziyor.Ben de 31 yaşımdayım,164 boyum var ve 83.5 kiloyum :1:

Aslında yaptığım diyetlerin en sağlıklısı olduğunu söyleyemem ama benim bi toparlanmaya ihtiyacım vardı,o yüzden hızlı olsun istedim canım,iyi de gidiyoruz sanırım ne dersin :70:

Canım yapabilirsin hiçbir sakıncası yok vücudun için,eğer bu aralar davetlerin varsa yalnızca çarşamba perşembe kaçamaksız yaparsın,o da güzel bir sonuç verir eminim :70:

İnşallah canım.Ruh bedeni,beden ruhu birebir etkiliyor kuşkusuz.Aslında ben gerçekten güçlü bir insanımdır,ama sanırım bu kez aldığım yara biraz derin.Kendi isteğimle ayrıldım 9 aylık beraberliğimden,isteme filan da olmuştu,çok da mutluyduk ama saklanan şeylerin 9 ay sonra ortaya çıkması,yalanlar,dönülen sözler derken seve seve ağlaya ağlaya terkettim sevdiğim adamı,elimde 2 yüzükle kalakaldım.Yalana tahammülüm yok,gerçek olsaydı da kabul etmesi acı da olsa kabul etseydim keşke ama yalana tahammül edemem.Evet zaman aslında gün gün iyileştiriyor ama hani yedirememek var ya yaşananları o beni tüketiyor sanırım.İşte kimsenin hayatı tam değil,hepimizin ayrı yarası var ama,bir yerden ayağa kalkmak zorundayız,minicik bir ışık olsa bile tutunup.Bu zayıflama azmi de öyle bir ışık hepimiz için,birlikten kuvvet doğuyor gerçekten :70:

Canım sıcak havalarda et ve balık türlerinin hemen hepsi aynı riski taşıyor ama taze olduğuna ve saklanma koşullarının iyi olduğuna emin olduğumuz yerlerden temin etmek,bu riski azaltır diye düşünüyorum ama bence de sen başlama canım,kendi diyetinde iyi gidiyorsun,düzenini bozma kuzum :70:

3 ay kadar dukan diyeti yaptım,11 kilo da verdim ama diyetin eksileri vitamin eksikliği,ona bağlı saç dökülmeleri ve ruhsal gerginlik.Ama muhteşem bir incelme etkisi var o bir gerçek,5 kilo bile versen 10 kilo vermiş gibi inceliyorsun :70:

Canım motivemiz artsın ve kilo verişlerimiz hızlansın diye tavuğu tercih ettim.Aklınızda bulunsun çok çok iyi kızartın,hem kalorisini en aza indirger,hem lezzetini maximuma çıkarır.Bir de protein muhteşem bir yağ yakıcıdır ama bol su ile birlikte.Eğer bol su içmezseniz böbreklerinizde üre artar,böbrekler zorlanır,hem de vücutta halsizlik olur canlarım :70:
:56::56::56:bak şimdi nede canım çekti:1::1:
hayatım yazmıştın sanki ama şöyle tek bir mesajda toparlayabilir miyiz,benim kafam biraz karıştı çünkü

*tavuğun mümkünse göğsü yenecek ama diğer yerleri de olur.mesela dersizi baget gibi.şu anda buzlukta bagetlerim var da,onlarla yapayım diyorum?
*yağsız olararak fırında veya tavada kızartma yapıyoruz
*mesela 1 tavuğun 2 taraflı göğsünün 1 tanesini yiyebiliyor muyuz?Belli bir miktarı var mı bir öğünde yediğimiz tavuğun?
*gün içinde 3 öğünle sınırlı kalmadan acıktıkça yiyebiliyoruz
*yanında ayran,zero içebiliyoruz
*yarım domates,az yeşillik yiyebiliyor muyuz,dukandan yola çıkarak soruyorum :)
canım be yagsız tavada çeviriyorum domatesle denemedim :44::44:
kızlar bugün gene hiç gelemedim yaa....siz nee güzel bıcır bıcır sohbet ediyorsunuz....
iyi geceler hepiizeeee:16:
sanada bebem iyi akşamlar
iyi akşamlar kovalasın sizi tavşanlar:1::1:

bebıslrım merhaba
ya gelemedım kızlar
bırden ıftara mısafırım geldı neye ugradıgımı sasırdım yenı gıttıler...

menum: 8 bardak su
1 bardaak ayran
yarım tabak patates kavurma(bayılırım)
2-3karpuz
bu kdr

az bı dondurma az oncede yedım..hızmet etmekten bısı yıyemedım .bu saatten sonrada bısı yemem.
gecmısınızı de okuyamadım:Pp(kufur gıbı oldu:PP heheh) bugunluk bole oldu ıdare edın kızlar..

ay patates kavurmasına ben de bayılırım,yanında da çoban salata,yarım ekmek yerim o şekilde ya,bir de bastırsın diye kola :1::1: Allaaahh menüye bakk :57:
yok patates filan,karpuzun azmış Allahtan ,sınıfı geçtin :1:
ne küfür ediyon bacım :1::1:

canım be yagsız tavada çeviriyorum domatesle denemedim :44::44:

yok benim sorduğum başka türlü bir diyet yavrukuşum,daha doğrusu diyetin özellikleri.yarın yapıcam da onu,3 günlük bir diyet,sırf tavuk yiyorsun.ayrıntıları son 2-3 sayfada var :16:

ay patates kavurmasına ben de bayılırım,yanında da çoban salata,yarım ekmek yerim o şekilde ya,bir de bastırsın diye kola :1::1: Allaaahh menüye bakk :57:
yok patates filan,karpuzun azmış Allahtan ,sınıfı geçtin :1:
ne küfür ediyon bacım :1::1:

bu hafta 1 kılo vermeyı hedef koydum.tartılmıomda aralarda bakalım ne olcak.benı kurtarırsa sabaha kdr bıkmadan ıctıgım sular kurtarır..tabisi gun boyu tuvaletten kendımı alamıom o baska dabe:)))

şimdi gelelim yediklerime sahurda birşey yemedim :50::50:
ifatrda yedikelrim şunlar
1- 6 yemek kaşıgı sebzeli mercimek çorbası
2-6 yemek kaşıgı suları üsüzlmüş barbunya
3-bol salata maydonoz dere otu bol yemeklik sogan badem domates limon hakiki zeytin yagı doktim yedim bol bol
4-1 dilim anca karpuz
5-toplasam 4 yemek kaşıgı yok çlekli sade dondurma :17::17:
yemedikelrimde şunlar pirinç pilavı bol nohutlu çok güzel yaparım ucundan az aldım tatlı kaşıgı kadar yok :17::17:suyuda 4 bardak anca içmişimdir:53::53::53::53:he unutmadan 3 olkma yok pide yedim ne yapayım eşim sıcacık almış tadıda damagımda kaldı yane:17::17::17:şu ilolarım bir gitse ne vardı :9::9:üzülüyorum ya bazem bizlere yiyemiyorz millet yemek yiyor kilo almıyo kardeşim nasıl başarıolar anlamış degilim:1::1:
bugün sahurda birşey yemeyi düşünmüyorum suyumu ilaçlarımı içicem yatıcem

tamam canım çok teşekkür ederim.yarın sabah peynirli tavuklu yumurtyla başlayayım o zaman diyorum.peynirli tavuklu yumurta da ilk kez yicem bu arada :1: bakalım cumaya kadar neler olacak :62: cuma akşamı yeğenimin ilk doğum günü var.oraya biraz daha incelmiş olarak gidip,herkesin aaa yine zayıflamısıınn demeleri çok hoşuma gider doğrusu :1:

aaa kızlar noluyoruzz toparlanalım hemen,bu nasıl bir rehavet.herkesin 40 ı karışmış belli ki :1: Geçen haftaki 1. liğimizden sonra bir rahatlamamı geldi hepimize ne :20: yarın hepimiz şu tavuğu yapalım 3 günlük bir şey zaten,nevimin dediği gibi,kiloların gidişi hızlansın ve en önemlisi motimiz yükselsinnnnnn :46::46::46:
Kaptanımmmmm,ben gevşemedim,hatta hırslandım,bir an önce yaşadıklarımın enkazından kalkmak istiyorum çünkü.Bu arada kesinlikle zayıflamışsın diyecekler,ben fotolarından farkı net gördüm canım :70:

şimdi gelelim yediklerime sahurda birşey yemedim :50::50:
ifatrda yedikelrim şunlar
1- 6 yemek kaşıgı sebzeli mercimek çorbası
2-6 yemek kaşıgı suları üsüzlmüş barbunya
3-bol salata maydonoz dere otu bol yemeklik sogan badem domates limon hakiki zeytin yagı doktim yedim bol bol
4-1 dilim anca karpuz
5-toplasam 4 yemek kaşıgı yok çlekli sade dondurma :17::17:
yemedikelrimde şunlar pirinç pilavı bol nohutlu çok güzel yaparım ucundan az aldım tatlı kaşıgı kadar yok :17::17:suyuda 4 bardak anca içmişimdir:53::53::53::53:he unutmadan 3 olkma yok pide yedim ne yapayım eşim sıcacık almış tadıda damagımda kaldı yane:17::17::17:şu ilolarım bir gitse ne vardı :9::9:üzülüyorum ya bazem bizlere yiyemiyorz millet yemek yiyor kilo almıyo kardeşim nasıl başarıolar anlamış degilim:1::1:
bugün sahurda birşey yemeyi düşünmüyorum suyumu ilaçlarımı içicem yatıcem

onlar yiyip yiyip kilo almayan şanslı insanlar!biz diğer gruptayız maalesef :14: kilo almak isteyenler topiğine uğra bir ara :34:

onlar yiyip yiyip kilo almayan şanslı insanlar!biz diğer gruptayız maalesef :14: kilo almak isteyenler topiğine uğra bir ara :34:

aman yok o kdr da olmak ıstemem..arkadasım var ıncecık.yanaklar ıcerı gırmıs zayıflıktan.kadın dedıgın bırazda ele avuca gelcek dımı:)))

kızlar linke şöyle bir göz attım :20::20::20:aman diyim yapmayım çok saglıksız ya birşey olur birlerlerinize he sonra yersiniz benden şaplagı ona göre :1::1::1:az öz yeyim verin kiloyu kalbi nerden biliyosunuz tetkilemeyecegımızı ben isverç yaptım yapmaz olaydım kendimi acile zor attım sakın diyorum daha başka birşey demiyorum :20::20:

aman yok o kdr da olmak ıstemem..arkadasım var ıncecık.yanaklar ıcerı gırmıs zayıflıktan.kadın dedıgın bırazda ele avuca gelcek dımı:)))

ben de 40 beden olayım yeter.bizler en azından diyet yaparak kilo verebiliyoruz,kilo almak isteyenler yese de alamıyor çoğu

ben de 40 beden olayım yeter.bizler en azından diyet yaparak kilo verebiliyoruz,kilo almak isteyenler yese de alamıyor çoğu

evet ya cok kotu onların hali..çok sukur rabbıme...
verıyoz yavas yavas acelemız yok:)
su an saat 00:22 ve dısardan bı koku gelıo..bırısı ırmık helvası kavuruo..sımdı ne dersınız bu işe:)))uymıcam seytana:)

Back
X