Cuma Zayıflama Yarışması 7. Takım

ay canım çok iyi yapmışsın
ben de internette tatlı fotosu görsem yarın mutlaka yerdim
bugun şekeri ve unu bırakmamın 26. gnü ve artık canım çekmiyorum,bu benim gibi diyet bozar bir insan için iyi bir başarı
kendi iradesizliğimden bıkmıştım
Vallahi ayakta alkişliyorum seni
Amaaa benim gibi her hafta mutlaka yarim kilo fistikli baklava ve hergun 1lt kola tuketen biri regl gunumde eşimin bütün igrenç tekliflerine ragmen kullandigim kelime hep HAYIR oldu
Kendimlen gurur duyuyorum ama çok canım istiyor be

Amaaa benim gibi her hafta mutlaka yarim kilo fistikli baklava ve hergun 1lt kola tuketen biri regl gunumde eşimin bütün igrenç tekliflerine ragmen kullandigim kelime hep HAYIR oldu
Canım ya sana çok üzülüyorum ama sagligin için yememen lazım :KK19: bende özel günlerinde çok tatlı şeyler çeker canm ama bakalım neyapacagim

himmm anladım cnm kilonu farketmemeisim kusura bakma ne güzel son 1 kilo onuda hemencecik verirsin inşallah
İnşallah tatlım ama asıl bundan sonrası sıkıntı sanırım, birde ben 1 gün yeme işini abartırsam o hafta aldığımı vermekle geçiyor. En iyisi yememek :KK48:

Dün çocuğu uyuturken ben uyumusum.
Dün ku menun
1 bardak ılık limonlu su
1 küçük zeytinli poğaça
10 çeri domates
Az peynir
Şekersiz çay

4 yemek kaşığı pilav
150 gr haşlama et
Karisik salata

2 bardak lahana suyu

8 yemek kaşığı taze fasulye
2 kepçe şehriye çorbası
Yarım kase yoğurt

Yarım elma
Yarım portakal
1/3 muz

1 tane guccucuk konser cholata
2 tane guccucuk top çikolata
Evet menü gayet güzel şu alttaki çikolataları saymazsak. İnşallah gece geç saatte yememişsindir çikolataları. Birde su ve sporunu göremedim ama günde en az 15 dk olmak kaydıyla yürüyüşlere başlamalısın.

Bugün ya aç kalicam ya da doyucam inşaallah diyet gitmez. Öğle yemeğine bir rus ailesine davetliyiz.hadi hayırlısı.eti helal alacaklarmis inşaallah sıkıntı cikmaz
Umarım aç kalmazsın ama çokda kaçırmazsın :KK43:

Kızlar güünaydınnnn!! Dün gece saat 8 de uyuyakaldığım için şuan yazabiliyorum dünkü menümü :110:

SABAH:
Tb ekmeğine hazırlanan klasik sandviçim :KK76:
İçerisinde marul biber domates salatalık
1 dilim light kaşar
1 dilim hindi füme göğüs

ARA:
3 adet etiform kepekli

ÖĞLE:
Köfteli bezelye
Yarım dilim kepek ekmeği

ARA:
1 yerli muz

AKŞAM:
3 kaşık z.yağlı barbunya
3 kaşık taze börülce salatası
Yarım kase yoğurt

ARA:
1 yerli muz
Menün gayet güzel ama 2. muz fazla olmuş :KK43: Birde hani sporun, suyun Pelincim. Ayrıca öğlen ki bezelye ne kadardı acaba bezelye gl si baya yüksek, ben kendi adıma etli veya köftelisi çıktıysa mümkün olduğunca bezelyesinden az köftelerinden daha çok yemeye çalışıyorum. Birde salata da olsa daha güzel olabilirdi tabi :KK15:

Günaydin kalbimin çöp tenekeleri :KK54:(ayy bir an düşündüm de çöp tenekeligine soooonnnnnnn:KK19:)

Seviyorum uleyn sizi kilo verdikçe daha bi seviyorum sizi:KK15:

Gününüz aydın olsun efenim
Günaydın Ablam, biz çöp tenekesi oluruz ama yeter ki senin miden olmasın :KK70::KK70:

Günaydın güzeller :KK74:

Kaçamaksız, güzel bir haftasonu diliyorum. Eğer görünce dayanamıyorsanız, hayır diyemiyorsanız öyle yerlere girmeyin, gitmeyin diyete adapte olana kadar. Canınız birşey istediğinde yudum yudum su için. Ve neden başladığınızı hatırlayın. Ve asla unutmayın :21:

Tatlı ve hamurişine karşı 2 seçenek var
Birincisi az yemek
İkincisş tamamen bırakmak
Şahsen birincisinin daha çok irade gerektirfiğine inanıyorum
Ben hep az yiyeyim diyorum ama bir kere tadını aldığım zaman yemeyi bırakamıyorum
Her zaman paketin dibini görenlerden oldum
Ben de tamamen bıraktım,inan tadlarını unutuyorsun
Sağlığım için de cok iyi bir şey yaptım
Sen de tadlarını unutacaksın
Sabret

BEYAZ ÇAY

Çin efsanesine göre; 5000 yıl önce imparator Shen Nung kırsaldayken içtiği kaynamış suyuna aniden bir çay yaprağı uçmuş. İmparator bu tadı çok beğenmiş ve böylece çay doğmuş..

1885 yılında seçilen çay bitkileri beyaz çay için geliştirilmiştir. Beyaz çay uzun tarihinin ardından Çin ve doğu ülkelerinden sonra yakın zamanda bütün dünyada keşfedilmeye ve ilgi görmeye başlamıştır.

Beyaz çay, siyah ve yeşil çay gibi “camellia sinensis” bitkisinden elde edilmektedir. Diğer çaylardan farklı olarak genellikle bahar aylarında yapraklar açmadan tomurcuk haldeyken toplanır. Yağmurlu havalarda toplanması uygun değildir. Tomurcuklar gümüş ve altın rengine yakın beyaz, ipeksi tüylüdür. Adını bu renginden almaktadır. Özenle toplanan tomurcuklar yeşil çay gibi çok az işlem görür ve fermente edilmez. Toplanan çaylar iç mekanda birkaç gün serilerek ortam sıcaklığında soldurma ve kurutma işlemlerinden geçerek beyaz çay elde edilir.

FAYDALARI NEDİR ?

Beyaz çayda yüksek oranda “kateşin” adı verilen flavonoidler bulunur. Bu kateşinler kolon, prostat, mide gibi birçok kanser türüne karşı koruyucu etki göstermektedir. Kanser hücrelerinin büyümesini durdurarak yenilerinin gelişimini engellemektedirler.

Beyaz çayın yeşil ve siyah çaya göre antioksidan özelliği daha fazladır. Güçlü antioksidan özelliğiyle serbest radikalleri vücuttan uzaklaştırır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Hastalıklardan koruyucu etki gösterir.

Güneş, stres ve kötü beslenmeye bağlı oluşan erken yaşlanmaya karşı, hücrelerin zarar görmesini engelleyerek cildi korur ve yaşlanma etkilerini geciktirir.

Damarlarda düzgün kan akışını sağlayarak yüksek kan basıncını önler.

Kafein oranı yeşil ve siyah çaya göre çok düşüktür.

Metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını arttırır. Doğru beslenme ve egzersize destek olarak içilen beyaz çay kilo vermeye ve kilonun korunmasına yardımcı olur.

Virüslere karşı vücudu koruyucu özelliği bulunmaktadır. HIV semptomlarının azalmasına yardımcı olur.

İyi kolesterolü (HDL) yükseltirken kötü kolesterolü (LDL) düşürerek kalp-damar sağlığını korumaya yardımcı olur. Yapılan araştırmalarda günde 2 veya daha fazla beyaz çay içerek kişilerde kalp krizine bağlı ölüm riskinin %50 oranında azaldığı görülmüştür.

Kan şekerini ve insülin seviyesini düzenleyerek şeker hastalığının önlenmesinde ve tedavisinde olumlu etki gösterir.

İçeriğinde bulunan az miktardaki florid diş ve diş etlerini korur. Dişlerde plak, çürük oluşumunu önler ve ağızda kötü kokulara sebep olan bakterileri öldürür.

Kemik yapısını güçlendirir. Romatoid artrit ve romatizmal hastalıklarda olumlu etki gösterir.

NASIL TÜKETİLİR?

Beyaz çay kesinlikle kaynatılmamalıdır. Demleme yöntemiyle 5-6 dk bekletilip içilebilir. Sallama çay için ise 1 dakikalık bekleme süresi yeterli olacaktır. Hafif bir tadı olduğu için baharatlı yemeklerden sonra içilmesi takdirde tadını alamayabilirsiniz. Bu yüzden hafif yemeklerden sonra içilmesi daha doğru olur.
diyetisyen Gülhan KOCA
aktardan alırken dikkat etmek lazımmış orjinali olmayabiliyormuş.deneyen varmı aramızda.ben zaten bitki çayı hastasıyım bugün gidip almayı düşünüyorum.

Hiç beyaz çay satılan Ben yer görmedim
İlk şu mistik çayı sonra bu beyaz çayı merak ediyorum

Ay periiim çok sağol,zahmet ettin,bi aksilik olmazsa haftaya girerim inşallah..
Ne demeeekk :) o zamaaann sendende bekliyoruzz efsane menüleri ;)
perigunlugu perigunlugu
canım kusura bakma bugun bildirimim gecikti
kızım daha iyi ama ben hasta oldum
geçen haftaki kilomu tam hatırlamıyorum 61 di sanırım
yediklerime dikkat etmedim ama bugun 59,7 çıktım,şükür :))
Estağfurullah canım çok geçmiş olsun ;) gayeet güzel listeye girmene az kalmış ;)
Ölsem izin vermeyecek yahu! Şaka bir yana olurda bir gün yanlışlıkla izin istersem sakın ha verme. Zaten gitmemde, yine de verme. Hazirana mezun edelim el birliğiyle beni :KK50:

Kader işte ablam, bende senin rakamları göremedim hiç :KK14::KK51:
Vermeem tabiiki izin sana :)))
Ayyyyy 3.olmuşuz süpersiniz hepinizi kutluyorum :KK200::KK49::KK73: perigunlugu perigunlugu Ablam ben 2.dönem başlayana kadar en geç mezun olmak istiyorum :KK30: Aklıma gelmişken yazayım eğer unutursam kovala beni :KK75: 14-20 ocak civarlarında listeye girebiliyo muyum :confused:
Lama göndericem sana :)))))
Dün çocuğu uyuturken ben uyumusum.
Dün ku menun
1 bardak ılık limonlu su
1 küçük zeytinli poğaça
10 çeri domates
Az peynir
Şekersiz çay

4 yemek kaşığı pilav
150 gr haşlama et
Karisik salata

2 bardak lahana suyu

8 yemek kaşığı taze fasulye
2 kepçe şehriye çorbası
Yarım kase yoğurt

Yarım elma
Yarım portakal
1/3 muz

1 tane guccucuk konser cholata
2 tane guccucuk top çikolata
Bugün hiç hiç olmamış canım :( su spor ne alemde ?
Kızlar güünaydınnnn!! Dün gece saat 8 de uyuyakaldığım için şuan yazabiliyorum dünkü menümü :110:

SABAH:
Tb ekmeğine hazırlanan klasik sandviçim :KK76:
İçerisinde marul biber domates salatalık
1 dilim light kaşar
1 dilim hindi füme göğüs

ARA:
3 adet etiform kepekli

ÖĞLE:
Köfteli bezelye
Yarım dilim kepek ekmeği

ARA:
1 yerli muz

AKŞAM:
3 kaşık z.yağlı barbunya
3 kaşık taze börülce salatası
Yarım kase yoğurt

ARA:
1 yerli muz
Muzlar fazla olmuş, su ve sporun ne alemde ?
Günaydın arkadaşlar perigunlugu perigunlugu canm yemekte ne çıkacağını öğrenmeye calisirim ama hastane ymkleri pek güzel olmuyor zaten yanıma süt ve meyve aldım.Bide yumurta ve peynire çok olmuş diyen bi arkds vardı yumurta tok tutuyor peynirde coook çok severim her çeşidi vardır evde engel olamam ona öğle yediğim de evde değildi miafirlikteydim ve acikmiatim kek kurabiye yemektnse yeşillik ve turşu olduğu olduğu için onu aldım
Anladım canım ;) süt meyve gayeet güzel ;) hadi bomba bi menü bekliyorum senden ;)

Ben şekeri sigara gibi görüyorum
Hem bağımlılık yapıyor hem de zararlı
aynen bende ama öyle çok hayatımıza girmişki çocuklarımız bile artık birer şeker bağımlısı.kısır döngü.şeker tüketiyorsun kan şekerin hızla yükselip hızla düşüyor aç olmadığın halde açlık sinyalleri geliyor

Kızlar günaydin dun izmite ailemin yanina dondum, malesef menumu yazamadim kalabalıktan.
Hemen yazayım,
Sabah,
Domates,peynir,salatalik,zeytin,maydonoz ve salamli kepek sandviç
Ara öğü,
Kayısılı çay
Öğle,
Ezogelin çorba,
Balık fırındı sanırım,
Salata
Ara öğün,
6-7 Adet badem ve maden suyu,
Akşam,
Bi tabak zyağlı barbunya
Yoğurt
Su 2,5 litre, spor yoktu ama bugün bi saat yürüyüp dengeliycem inş ;)

Kızlar çikolata ya çok duskun biriyim.esimde dün en sevdiğinden almış. Çikolata aşkına nasıl son verebilirim. Epey azalttim artık ama nefsime dur diyemiyorum bazen. Heleki özel gün yaklaştığı vakitlerde:)
N Nisaca canım en güzel tatlı krizini atlatma durumu, kızlar yazdı mı bilmiyorum ama geçmisi okuyarak gidiyorum, tarçinli süt ya da sütlü kahve, tatlı krizine birebir ;)

Ne demeeekk :) o zamaaann sendende bekliyoruzz efsane menüleri :KK66:

Estağfurullah canım çok geçmiş olsun :KK66: gayeet güzel listeye girmene az kalmış :KK66:

Vermeem tabiiki izin sana :)))

Lama göndericem sana :)))))

Bugün hiç hiç olmamış canım :KK43: su spor ne alemde ?

Muzlar fazla olmuş, su ve sporun ne alemde ?

Anladım canım :KK66: süt meyve gayeet güzel :KK66: hadi bomba bi menü bekliyorum senden :KK66:
Yarından itibaren buraya da yazarım menülerimi perim..

Canım ya sana çok üzülüyorum ama sagligin için yememen lazım :KK19: bende özel günlerinde çok tatlı şeyler çeker canm ama bakalım neyapacagim
Ben başardım sen de basarabilirsinEn Büyük KK

İnşallah tatlım ama asıl bundan sonrası sıkıntı sanırım, birde ben 1 gün yeme işini abartırsam o hafta aldığımı vermekle geçiyor. En iyisi yememek :KK48:

Evet menü gayet güzel şu alttaki çikolataları saymazsak. İnşallah gece geç saatte yememişsindir çikolataları. Birde su ve sporunu göremedim ama günde en az 15 dk olmak kaydıyla yürüyüşlere başlamalısın.

Umarım aç kalmazsın ama çokda kaçırmazsın :KK43:

Menün gayet güzel ama 2. muz fazla olmuş :KK43: Birde hani sporun, suyun Pelincim. Ayrıca öğlen ki bezelye ne kadardı acaba bezelye gl si baya yüksek, ben kendi adıma etli veya köftelisi çıktıysa mümkün olduğunca bezelyesinden az köftelerinden daha çok yemeye çalışıyorum. Birde salata da olsa daha güzel olabilirdi tabi :KK15:

Günaydın Ablam, biz çöp tenekesi oluruz ama yeter ki senin miden olmasın :KK70::KK70:
Oldu gözlerim doldu dermişiiimmm:KK45:
Sonra vay anam bu kivircik yuzunden kilo aldımda bilmem ne de konusur durursun istemem :63:

Back
X