7 yaşında çocuğa açlık orucu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Nastasya flipovna

Guru
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2014
3.435
9.510
358
Arkadaşlar, ben haddim olmayan şeyler karışmamayı özellikle tercih eden bir insanım ama şu noktada ciddi anlamda vicdansal sıkıntı yaşamaya başladım.

sosyal paylaşım platformundaki bir grupta bir annenin yedi yaşındaki çocuğuna hiperaktif olduğu gerekçesiyle üç günlük açlık orucu denen bir şeye başladığını gördüm.Üç gün boyunca kısıtlı su haricinde hiçbir şey çocuğa vermemeyi planlıyordu.bugün tekrar yazmış, iki gün boyunca çocuğu aç bırakmış, biraz ara verip bu sefer uzun süreli olana başlayacakmış.Şimdi bu durum çocuk istismarına giriyor, adresi, kim olduğu belli değil, bu konuda sosyal hizmetlere filan başvurulabilir mi? Adresi ve gerçek kimliği olmadan bir şey yapma ihtimalleri var mı?

Belki ne üstüne vazife de diyebilirsiniz ama düşününce cidden çok içim acıdı.Sonuçta ona bağımlı verirse yiyecek vermezse aç kalacak bir çocuk var ve ilaç kullanmak yerine çocuğu aç bırakmayı tercih eden bir anne söz konusu.Kendi mantığına göre doğru bir şey yapıyor olması çocuğun çektiği ızdırabı dindiren bir şey değil.Öneriniz varsa alabilirim.Teşekkürler.

egm ye link atarak sikayette bulunabilirsiniz belki online olarak
onlar ıp den falan bir sekilde bulurlar

Deli mi ne?
Tamam abur cubur vermezsin,sağlıklı beslensin dersin ama bilemedim ya çok saçma.
Kızım 2 ay sonra 7 yaşına girecek 2 gün aç kalmasını hayal bile edemem. Ha bire birşeyler yemek istiyor. Nasıl kıyılır bilemedim.
Ayrıca neye dayandırmiş bu davranışı akıl alır gibi değil.
Bilemedim acaba kime şikayet edilir, aile ve sosyal politikalar bakanliğına şikayet etseniz profili,ulasabilirler bence

grup facebookta.teşekkür ederim.cimere bir bakayım.
facebookun da konum paylaştığını sanmıyorum. ama profil bilgilerinden hareketle bişey bulunabilir belki. ama bunun için emniyet veya sosyal politikalar bakanlığı uğraşır mı bilmem.

üzüldüm cidden.

aidin salih isimli kişinin kitabına dayandırıyor.Kişi kendi bedeninden sorumludur, kendileri için istediklerini yapabilirler ama çocuk çok küçük ve bunu yaşıyor olmasından dolayı gerçekten üzüldüm.

Ortada cocuk istismari var, bu ciddi bir suc. Suc islenen durumlarda Facebook, Google, Instagram vb sirketler ellerindeki verileri devlete vermekle yukumluler.

Konu sahibesi EGM/Cimere ekran goruntusuyle sikayette bulunsun, ilgii kurum da sosyal medya sirketinden gereken bilgileri alir.

Aidin salih furyasıdır gidiyor bu aralar. 32 yaşındaki öğretmen de kanserini açlık orucuyla yeneceğini düşündüğü için tedavi olmayı reddetmiş ve hayatını kaybetmişti. Lütfen hemen grubu şikayet edin sağlık konusu şakaya gelmez. El kadar sabiye yazık günah. Bir de bu akımı dini gerekçelerle savunup modern tıbbı öcü gibi göstermeye çalışıyorlar Allah akıl fikir versin.

İyide Aidin Salih dönemin çok ama çok gerisinde kalmış bence.
Bebek beslenmesi ile ilgili biraz okumuştum ve şok olmuştum bazı şeylere.
Bu devirde olacak iş değil.

İki gündür çocuklu konular denk geliyor, ciğerim sallandı.
Online olarak, emniyete bildirin; face profili, yazdıklarının ekran görüntüsü vb. sanal bilgileri ile.
Ve bir başka yol olarak, yine aynı ekran görüntüleri ile twitterdan duyarlı ve sesini duyurabilir kişileri etiketleyerek paylaşın (Mesela Haluk Levent, bu konularda çok duyarlı bir adam)
Sosyal medyada, ne kadar çok rt olursa o kadar yayılır ve tepki artacaktır, bu yöntemi de deneyebilirsiniz.
Yapacaksanız haber verin, ben de katılır rt yaparım, üzerine yazarım.

Bunlar çoğaldı ya vallahi çoğaldı, şu doğala dönüyoruz aşı karşıtıyız, yok zamanında şu şu varmış bilmem neciler dadandı dadanalı, facemde saçma sapan yazılar görüyorum, dün bile gördüm çarşaf çarşaf yazmışlar... Gaza gelen bilinçsiz anneler de çocuklarına eziyet ediyor, tehlikelere açıyor böyle.

Bu adamın kitabına göre meme kanseri tedavisi olmayı seçen 32 yaşındaki bir öğretmen vefat etti diye okudum gecenlerde . Aratıp bulabilirsiniz.
Alternatif tıp üç noktalara varabiliyor. Bir uzman daha iyi aydinlatabilir konuyu.

Evet ben de kızımın aç kalmasını düşünemem ama kızım sürekli bir şeyler yemek istiyor. Yemekten kalkıyor, canım şunu çekti, bunu istiyorum, sunu yiyeceğim. Sanki bağımlı gibi. Açıkçası hiç normal gelmiyor bana bu durum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…