7 yaşındaki kızım

Aybeyzeyduru

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mart 2017
765
511
53
40
Direk konuya giriyorum, 7 yaşında 1.sınıfa giden bi kızım var .Geçen gün aşı olacaklardı bende seninle geleyim dedim anne sen gelirsen ben utanırım dedi ama nasıl kötü oldum herkes sana bakar dedi.çocuk biliyorum ama ilerledim. Konuştum ettim ama çok üzüldüm sizce normal mi?

.

Kızın senden utanırım demek istememiş ki.Kimsenin annesi aşı olurken yok,sen gelirsen bebek gibi görürler beni ondan utanırım demek istemiş bence.Bu yaşlarda takıyorlar bu duruma.

bende böyle düşündüm o yüzden konu sahibesi neye içerlemiş anlamadım.

Yani büyüdüğünü kabul etmem gerekiyor sanırım bilmiyorum ben anneme çok düşündüm hep yanımda isterdim herhalde öyle olmayınca şaşırdım

Geçen gün okulun pedagoğuna dedim ki, benim kız biri bişey sorunca bacağımın arkasına saklanıyor önceden yoktu 1 yıldır böyle, okulda nasıl?
Kadın :KK57: böyle kaldı. Bazen veliler çocukları anlatıyor şok oluyorum o çocuk bu çocukmu diyorum dedi.
Benim yanımda bebek gibi davrandığımdan kız bana göre davranıyor, okulda çataçat hakkını arıyormuş erkeklerle bile ( baya minyon sınıftakilere göre) didişebiliyormuş :KK70:

Diyeceğim o ki, kendi özel hayatları alanları var okulda. Bizim yanımızdaki halleri çocuklar arasında “sen bebekmisin” gibi cümlelerle dalga konusu olabilir.

Not:ilkokul 1’de ve 6 yaşında.

Okuldan çağırdılar gitmezdim zaten özgüven tavan bi çocuktamam haklısınız ben çocuğa fazla bağımlıyım alıcam artık

Yav bacım bız kadınların herseyı yamlıs anlayıp trıp atma kapasıtesı gercekten cok yuksek ama lutfen kendı evladına yapma ona yapacagın yanlıs anlamayı kocan ustunde kullan :D ayol 7 yasında kocamaz kız olmus ası olurken sen gıdersen arkadasları korkuyor sanıp dalga gecerler dıye demıstır :) senın anladıgun gıbı utanmayı ne bılsın o cocuk? Hadı senden utanıyor onu kavrayacak kadar aklı erdı dıyelım annesınden utanmaya aklı yeten cocugun onu oyle bodozlama sylenmeyecgıne de aklı yeter ;) bosuna uzme kendını

Yani büyüdüğünü kabul etmem gerekiyor sanırım bilmiyorum ben anneme çok düşündüm hep yanımda isterdim herhalde öyle olmayınca şaşırdım
Daha neler göreceksin,yaşayacaksın canım benim.Alışman lazım.Hazırlıklı olman lazım herşeye.

Nasıl ki biz,annelerimizin zamanındaki gibi değilsek,bizim çocuklarımız da bizim gibi olmayacak.Seninle ilgisi yok bu durumun.Üzülme.

Yanında ol,destek ol.Hissettir onun da bir birey olduğunu.Güzel bir şey bu.Özgüvenli yetişsin bağımlı değil.Sıkma canını sakın,sevin büyüyor diye.

Yav bacım bız kadınların herseyı yamlıs anlayıp trıp atma kapasıtesı gercekten cok yuksek ama lutfen kendı evladına yapma ona yapacagın yanlıs anlamayı kocan ustunde kullan :KK70: ayol 7 yasında kocamaz kız olmus ası olurken sen gıdersen arkadasları korkuyor sanıp dalga gecerler dıye demıstır :) senın anladıgun gıbı utanmayı ne bılsın o cocuk? Hadı senden utanıyor onu kavrayacak kadar aklı erdı dıyelım annesınden utanmaya aklı yeten cocugun onu oyle bodozlama sylenmeyecgıne de aklı yeter :KK66: bosuna uzme kendını
Çok tatlısın bu kadar net anlatılmazdı anladım bi daha yapmıcam

Benim kızım da 6.sınıfa gidiyor.
Gecen gittim spor esofman giydim pat diye fermarı bozuldu okulda önü acık kaldı ama içimde pembe cizgili badim vardı.
Evde diyor atlet miydi o içindedi niye kapatmadın önünü gibi şeyler.
Bir de burası tutucu hepsinin annesi kapalı ben açıgım diye bir kaç defa laf etmiş arkadaş arasında yok annen niye saçı acık cehennemde yanacak vs gibisinden.
Ben de kızım elbette onun günahı farklı ama yalan söylememnin ve dedikodu yapmak daha büyük bir günah dedim.
Çünkü burdakilerin hepsi aşırı dedikodu yapar çolugundan büyügüne kadar.

Back
X