7 yaşındaki kızım

Geçen yaz eltimlerle lunaparka gittik,çarpışan arabaya binecektik oğlum,ben,eltim,oglu,benim oğlan anne ben yengemle binecem sen kendin bin dedi ve yine bayramda hazır giyinmisim suslenmisim sipaya gel selfie yapalım dedim benimle yapmadı yengesi geldi onla yapti. Bak aklıma geldi yine nasıl sinir oldum iyi ki konuyu acmisin,içimi döktüm nasıl iyi geldi.

Dünyanın ennn doğal şeyi
Kocaman kız olmuş, aşıya annesiyle gelmek istememiş. Ne var ki bunda?

Edit: ben ve ablam da boyleydik, bağımsızlığımıza çok önem verirdik. Herşeyi kendi başımıza yapmak isterdik.
Biryere giderken annemin elini tuttuğumu hiç hatırlamam. Ya babamın koluna girerdim ya hizli hızlı gidip yirmi metre önden giderdim.
Utanmak mi?
Hayır, asla
Neden utanayim?
Ama hiçbir yere gitmeyi , arkadaşlarımla tanıştırmayı sevmezdim annemi.
Şu an 26 yaşındayım, değişen birşey yok. Hiçbir zaman anneme düşkün olamadim-maalesef
O yüzden belki bana hiç anormal gelmedi kızınız.
Yurtta ne arkadaşlarım vardı, her haftasonu ailesinin şehrine gider, akşamları annesini özleyip ağlarlardi... Öyle olacağına böyle olsun , bence daha iyi :)

Son düzenleme:
Kendi kucuklugumu hatirladim.. annem okula geldiginde sanki diger cocuklar annemi begenmiycekmis bisey bulup alay etceklermis endisesine kapiliyodum .. halbuki annem de normal insan. Kimisinin annesi sıkır sıkır gelirdi suslu puslu rujlu neli.. benim annem pek makyaj yapmazdi ,calisiyodu ve kosusturmaca icindeydi.. Ne bileyim ondan miydi acaba.. milletin annesi hep birbirleriyle konusur gezer gidip gelirlwrdi birbirlerine. Sinif anneleri olurdu. Benim annemin biseye vakti olmazdi pek kimseyi tanimazdi. 1 2arkadasimin anasini tanirdi bi tek.. Bilmiyorum,su an gurur duyacagm seyler o zaman sanki utanilcak biseymis gibiymis demek ki :D

Büyüdüğü için bağımsızlığını ilan etmiş annesi. Ben cesurum aşı olabilirim sınıftakiler beni böyle bilsin diyor. Allah daha güzel günlerini de göstersin.

Kizlar o yasta olan bir sey soyleyeyim size 7 yasindaydim toplantilara hep yengemin gelmesini isterdim cok guzel bir kadindi :) inanin o donemde o tarz seyler var cocuklarda..hatta ilkokul 5te yakin arkdasamiz annem babam almanyada diye yalan soylemis annesini babasini babannem dedem diye tanitmisti.

Annemin hala duygu sömürüsü yapmayı sevdiği bir anı var. Ben 1. Sınıftayken beslenme tenefüsü için okula uğrayıp bana çocuk menüsü getirmeye karar vermiş birkeresinde. Ben koridorda onu tanımıyormuş gibi yapıp ters yöne kaçmışım. :halay:Yanlış hatırlamıyorsam 1. Sınıf öğretmenim velilerin bahçede beklemesinden filan hoşlanmazdı pek belki ondan etkilenmiş olabilirim ama şahsen böyle bir olayı ya da ay annemle gözükmemeliyim diye bir çekincem olduğunu hatırlamıyorum.

Çocuğum benden utanıyor diye düşünen bir anneye göre de hep okul hayatımın içindeydi, sınıf annelikleri, lise dahil okul aile birliğinde çalışmalar, şuan dahi ilkokul arkadaşlarımın anneleriyle sınıf anneleri diye whatsapp grubu var kadının ayda bir buluşup takılıyorlar falan filan ama dert etmiş zamanında kendine bunu. Eşek kadar oldum hala anlatıyor ben süpriz yapıp okula gelmiştim sen bana böyle böyle yapmıştın diye :KK48:

Büyüdüğünü göstermek istemii bemce , sizden değil aşı olurken sizin yanınızda olacağınızdan utanacağı nı kastetmiş...
Oğlumda , çantasını taşımamı istemiyor mesela.

Bozulacak bi şey yok ki, tek annesi yanında olan o olursa utanır tabii ki.. daha 7 yaşında, arkadaşları bebek der korkak der vs onlar gelmiştir aklına

Eyvah eyvah siz 7 yaşındaki bu tavra alındıysanız 15 yaşındaki hallerine oturup ağlarsınız,inanın bunlar iyi halleri ben ne ergenuslar görüyorum anne ve babasıyla neredeyse yemek masası hariç görüşmeyen. Belli evrelerde böyle krizler normal,dert etmeyin geçecek...

Eyvah eyvah siz 7 yaşındaki bu tavra alındıysanız 15 yaşındaki hallerine oturup ağlarsınız,inanın bunlar iyi halleri ben ne ergenuslar görüyorum anne ve babasıyla neredeyse yemek masası hariç görüşmeyen. Belli evrelerde böyle krizler normal,dert etmeyin geçecek...
Bende aynı şeyi düşündüm biliyo musun

hani evet işte ben hep kızımla çocuk olmaya alıştım ya zor geldi artık büyüdü gözüyle bakıyorum ve davranışlarını yaşına göre değerlendiriyorum.

Back
X