• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

7 yillik evliyim ve ayrilmak uzereyiz hatami yapiyorum?

o adama bir daha geri dönme ve parayı almak için de elinden geleni ardına koyma avukat mı tutarsın bilmiyorum ama yıllarca çalışıp biriktirdiğin parayı o fırsatçılara kaptırma bu ne ya nasıl kabul ettin bütün bu olanları ve neden hala özür diliyor pişmanlık duyuyorsun

bence eşin sizin sokak kapısına gestapo kampı yazsın, ev evlikten çıkmış, kocan da ss subayı mübarek.

Sen bu kafayla gidersen daha çok gidersin onun ayağına,daha çok kuklası olursun.Hala kendini sorguluyor,suçluyorsun.Bir de hala sinirli olmadığı zaman çok iyi diyorsun.Ama sinirli olduğu zamanları ne yapacaksın.Yahu adam boğazına satırla dayanmış,aile mahreminiz kalmamış,annene küfretmiş,onun yüzünden annenle arana mesafe koymuşsun.Bu yetmemiş gibi birikiminizi ev alsın diye babaya gödermiş.Siz alamıyorsunuz ya.Sana cimrilik yapıp,ailesine oluk gibi akıtmış.İzne gittiğinde sana hapis hayaı yaşatmış.Halana gitmek caiz değilmiş.O ne be!!! caiz???? kendi yaptıkları çok mu caizmiş.Kayınvalidenin sana hayvan muamelesi yapmasına aşağılamasına,valizini fırlatıp seni kovmasına göz yummuş.Sen eşyamısın,malmısın,onların kuklası,sağılacak inekmisin.Kusura bakma ama bu olayda ben sana kızdım.Bir de şans isteyip arıyorsun onu.Senin sayende Almanya ya gelmeseydi,o ve ailesi Ankara da bugüne dek gördükleri parayı görürlermiydi.Gurbetlik çekemiyorsa gitsin hadi.Türkiye de kursun iş.Sen köle olmaya devam et.Pohpohla pohpohla.Başka erkek yok çünkü.Mazalllah böyle bir erkek hayatından çıkarsa mahvolursun aman neler kaybedersin neler.Hatta git özürdile.Ne de olsa sen kavga çıkarmamalıydın dimi.Sadece halana gitmek istemiştin dimi.Çok büyük suçKır dizini otur kocanın yanında.Senin ailen,sen kimsin ki.Ver birikiminizi onun ailesine.sen mi bileceksin biriktirmeyi.Sizler böyle pohpohlayıp aciz kaldığınız sürece daha çoooookkkk ezilirsiniz.Bir başkası gelir bunlara haddini bildirir o zaman o insanı el üstünde tutar karım karım diye peşinde dolanır.Sen devam et.

Zaten o adam konu sahibiyle sirf Almanyaya gitmek için evlenmis. Ne yazikki konu sahibi bunu daha halen görmuyor. Zaten onu hiç anlamam ben. Neye güvenerek böyle biriyle evleniyorsun. Adamin maddi durumu iyi degilmis zaten, o zaman sirf pasport için, sirf yurt disi için evlenme ihtimali çok yüksek. Sanki Almanyada erkek kalmamis.

erkek mılletıne kendını ezdırırsen yandın, bırak bosa gıtsın dunyada erkekmı yok, bu dunyaya bır kere geldın tekrarı yok, hayatının kıymetını bıl bu tur kısıler duzelmez ,duzelemez bosuna ömrunden vakıt tuketme ,o yansın derdıne...

Sen azize misin, nasil dayandin bunca seye? Tas olsa catlardi.
Bak sen de ne guzel soylemissin, sen kendisinin ve ailesinin her dedigine olur dersen adam iyi, yoksa sinirli ve bu halde.
Su an kriz anindasin, eminim zaman gecmiyordur ama sabirli olman lazim.
Sen ona kesinlikle donme, o hatasini anlasin.
Bence hic oyle bi havasi da yok ama...
Sen en basta egitimini birakarak buyuk hata etmissin ama neyse..
Biraz sabret ve dik dur.
Bunlari arkadaslarina filan anlatsan emin ol ona degil sana kizarlar, niye simarttin bu kadar diye

Merhaba arkadaslar benim buyuk bir sorunum var dogrumu yapiyorum yanlismi bilmiyorum bana biri fikir verin lutfen.
7 yillik evliyim ve esimden bosanmak uzereyim. Ben Almanyada yasiyorum ailemde burda, esimle Ankarada tanistik ve evlendikten sonra onun durumu olmadigi icin Almanyada yasamaya karar verdik.
Dugunum olmadi ve ailesinden hicbir maddi destek gormedik zaten istemedimde.Onunla evlenebilmek icin okulumu biraktim ve calismaya basladim evimizi tutabilmek icin. Ilk yillar cok zor gecindik hayat mucadelesi derken pek birseyin farkinda degildik, sonraki yillar esimde is bulduktan sonra esimin gurbet sikayetleri basladi, her firsatta bos zamanda benimle ozel birsey yapacagina ailesini arayip saatlerce konusmayi tercih etti.
Ve her konustugunda nekadar zor oldugunu, mutsuz oldugunu ve onlari cok ozledigini soyledi. Esim bi haftasonu aramasa ailesini annesi ariyordu kiziyordu ona merakta biraktin bizi diye. Ve konustuklarinda her ozelimizi anlatiyordu daha dogrusu bizim esimle ikimizin bir ozeli kalmamisti, herseyi anlatiyordu herseyi onlara soruyordu ve biriktirdigimiz paraya kadar ev harcamalarimiza kadar herseyi anlatiyordu onlara. Benim aileme ama hicbirsey soylemiyordu ve bana onlara birsey soyleme diyordu. Halbuki somuren hep onun tarafi oldu bunu o hic gormedi. Onu hic aramayan abisi 4 yil sonra aradi ve sadece para istemek icin aradi. Anneside devamli duygu somurusu yapip ondan para istedi. Benim haftada nekadar camasir yikamami hesaplayan ve dusta fazla kalma diyen kocam annesi para istediginde bi anda yuklu para yollamasini bildi. Ben esimden araya biraz mesafe koymasini istedigimde cok kiziyordu ve kavga ediyorduk, ona bigun biz kari koca olamadik biz bir aile olamadik dedim ailene neden herseyi soruyosun, neden birikimimize karisiyolar nerden ev almamiz gerektigine onlar karar veriyor, onlar istemekten baska ne yaptilarki bize dedigimde cildirdi ve mutfaga gidip beni susturmak icin satiri alip bogazima dayamisti.
Kavgalarimiz hep boyle oldu ben hep onun istedigi gibi oldum ve olmadigimda veya hosuna gitmeyen birsey soyledigimdede kavga ettik ve hep onun sesi yukseldi ve beni susturmasini bildi.. hep yuttum. Cunki sinirli olmadiginda cok iyi insan onu cok seviyorum. Bu sinir onu baska birisi yapiyor. O yuzden ondan kopamiyorum aklima hep guzel seyler geliyor onu cok ozluyorum.
Benim ailem Almanyada yasiyor ama esim annemle kavga ettigi icin gorusmuyorlar ve esim benden sadece onun ailesini sevmemi bekliyor. Her firsatta anneme kufurler ediyor ve savundugumda cilgina donuyor.
Annem esime agir kufur ettigi icin onu savunmam onu deli ediyor, ama bende arada kaldim. Kavgada annem hataliydi evet cok uzuldu esim ama sonucta karsilikli kavga ettiler ve esimde anneme bagirdi karsilik verdi. Ve ben kalktim esimle gittim ve o kavgadan sonra annemle cok az gorustum! yani hep esimin yanindaydim. Aslinda yazilacak cok sey var ama ayrintilara girip uzatmak istemiyorum.

Bu son yil butun biriktirme paramizi esimin babasinin hesabina yatirdik! Esim beni bi sekilde ikna etmisti, ankaradan ev aliriz bir guvencemiz olur diye. Yani bir ev alinacak yuklu bir miktari babasinin uzerine yatirdik. Hangi gelin bunu yapar? Ben yaptim, esime guvenim sonsuzdu, ama yanilmisim! asla guvenmeyin.. nedenini asagda yazacagim.
Her yil en az 2 ay tatile cikariz ve 7 yildir tatilimiz ayni. Ankarada ailesinin evine gidiyoruz ve tatilimiz orda evin icinde geciyor. Biryere gitmeye kalktigimizda annesi babasi hep yanimizda oluyor. Hic birlikte biryere gitmiyoruz. Hep dipdibeyiz, ve ben vicik vicik iliskilerden hoslanmayan bir insanim. Oyle yetismedim, bende ailemi cok seviyorum ama oyle herseyime karismazlar herseyi bilmeye calismazlar ve kendilerinde o hakki gormezler. Benim ailemle ciktigimizda eskiden, herseyi annemden babamdan bekleyen esim, turkiyede tatillerde ailesi icin herseyi kendi oduyor. Bu haksizlik degilmi?
Ben bu yil trip yaptim tatilde cunki artik bunaldim! Cunki benimde Ankarada ailem var ve onlari yillardir gormedim, bigun gittik esimle halamlara. Ondan sonraki hafta halam aradi ve bigun birlikte gezelim babanende geldi onuda gorursun hem dedi, kalirsin bizde bigun dedi. 2 ay gelmissin bigununude halana ayirirsin dimi tatlim? dediginde tabiki halacigim ne demek dedim ve telefonu kapattin. Ondan sonra esimle kavga ettik. Halamda kalamazmisim, ona sormamisim, zaten sorsamda caiz degilmis. Onlar birgun gelsin buraya buralarda gezin gitsinler dedi.... sen niye ayaklarina gideceksin onlarin onlar gelsin senin yanina dedi.
ve skldigimda gittigim bir alisveris merkezi vardi yakinda oraya gitmemide yasakladi.

Ondan sonra ben iyice bunaldim, gunun bikac saatini odada gecirdim, canim kimseyi gormek istemedi. Ve nihayetinde alisveris merkezine gitmeyi ikna edebildim ama halama gitmem hala mumkun degildi. ve ben buna anlam veremedim. Bana cok ters boyle dusunceler, yani neden halamda kalamamki? biz onunla arkadas gibiyiz ve yillardir gorusemiyoruz. Icimde dert oldu onunla konusmak istedim konustuk ve anlasamadik cunki hala o olmaz mumkun degil gitmen caiz degil demeyi surdurdu, ve ben baska problemlerden bahsetmeye kalktim. Icimdeki butun skntilari soyledim, ve o yine yapacagini yapti, o cok guvendigi annesini cagirdi yanimiza, annem hakem olsun dedi. ve is cigirindan cikti; ikiside ayni seyi savundular, annesi bana dediki sen evli bir kadinsin ve esin neredeyse orda olman lazim. ve birtek bu degil tabi cok konustuk, esim beni cok ikna etmeye calisti yani illa ona tamam haklisiniz halamda kalmamam lazim dogru dememi bekledi ama ben anlam veremiyorumki neden yalan soyleyeyim? bana yalvarir gibi bakti o bakisini unutamiyorum, ve ben bunaldim ve dedimki yeter artik uzerime gelmeyin biktim ayriliyoruz ben gidiyorum ....... ben her siddetli kavgada bu lafi ederim elimde degil, bunaldigimda veya isin icinden cikamdigimda agzimdan cikar. Sonra esim hayir biryere gidemezsin birlikte gidecegiz dedi, ona dedimki tamam ozaman simdi donuyoruz ikimiz Almanyaya. Kabul etmedi hayir bir ay daha burdayiz deyince sinirimden"ben aradim halami gidiyorum" dedim. ve o cildirdi. Onun uzerine annesi girdi araya, ara bulacagina ortaligi tamamen kizistirdi ve bagirdi bana, kimse bulunmaz hint kumasi degildir gitmek istiyorsa defolsun gitsin dedi! ve agzina geleni soyledi, esim uzerime yurudu ve bana vurdu. Annesi aldi bavulumu firlatti kapiyi gosterdi ve ......... git dedi. Biz esimle her kavgadan sonra ayni gun barisirdik nekadar siddetli olsada, ama o kadinin hareketinden soylediklerinden sonra orda kalamazdim. Hickira Hickira aglayarak ciktim evden, taksi duragina gittim. Halami aradim ona gittim. Aksam amcalarimda ordaydi ve benim halimi gorunce esimi aramaya karar verdiler, arayip ona kizimiz seni seviyor demis amcam, esim "ben sevmiyorum artik "diye cevap vermis. Ondan sonra ben Ankarada kalmak istemedim ve Almanyaya dondum ailemin yanina. Icimde o kavgayi baslattigim icin pismanlik vardi, neden susup oturmadim uyumlu olmadim? ama elimde degildi ailesinin herseye karismasi, ev bakmaya gittigimizde annesinin herseye karismasi beni cildirtti, birlikte plan yapmalari ve eltimlede cok konustum bana cok sey anlatti beni rahatsiz eden. Mesela biz Almanyada bikac yil once biriktirme hesabimizi ortak yaptigimizda kadin Ankarada cildirmis. Tabi son olarakta ozgurlugumun kisitlanmasi beni tamamen cilgina cevirmisti.
Kendi evime gidip bikac esya aldim ve o evde cok kotu oldum, esime mesajlar attim sans ver bana, konusalim diye kabul etmedi. Ama beni sevdigini sesinden anlayabiliyordum. Cok karisik durum herseyi anlatamam, bi o aradi ozaman ben sogudum olumsuz cevaplar verdim sonra ben aradim o olumsuz oldu zaman boyle gecti. Son olarak yukarda biriktirme paramizdan bahsedecegimi soylemistim, o hala Ankarada ve telefonda kavga ettik bitti dedik bende ondan sonra tamam gelirken payimi getir bi zahmet dedigimde bana soyle cevap verdi: sen o parayi hak etmek icin ne yaptin? :) :) :( hicbirsey vermiyorum sana, kal annenin yaninda naparsan yap dedi.

Ondan sonra bikac kere daha anlasmaya kalktik yine sonunda anlasmazlik cikti ve kavga ettik, o benden sunu istiyor: haklisin yalvaririm affet beni butun suclu benim annen bana bagirmakla evden kovmakla hakliydi affet beni dememi istiyor. Bana ben annen bavulumu atti dedigimde cevabi su oldu: Sen kendini kovdurdun, simdide annemimi sucluyosun? buna benzer sacma sapan anlasmazliklar iste, ve sizde farketmissinizdir benim kafam allak bullak ne dusunecegimi bilemiyorum, bana lutfen akil verin, ben yanlismi dusunuyorum? ne yapmam lazim? evliligimi eger sucluysam bosuna yikmak istemiyorum. ama ben bazi seylerden emin oldugum halde tereddut ediyorum cunki bana sen delisin diyor. En son konusmamizda yanina cagirdi beni gel herseyi unutalim yeniden baslayalim dedi, ama bunu bana nasil soyleyebilir? O evden nasil ciktigimi gordugu halde. Ben ona dedimki sen coktan gelmeliydin beni sevseydin coktan yanimda olurdun. O bana soyle cevap verdi, bu evden sen ciktin gittin ve sen gelmelisin! sonra ben gelmeyecegim deyince, peki ben geldigimde konusacagiz ozaman dedi tatilini 1 ay uzatti ailesinin yaninda daha fazla kalip kafasini dinlemek icin. Nasil bu sekilde rahat edebiliyor anlamiyorum!

bu herif sana bunları yaşattığı için 1, sen bu adam bozmasına hala tekmeyi atmayıp üstüne bir daha şans istediğin için 1000 kez suçlusun arkadaşım.
Psikolojik, ekonomik fiziksel şiddet, HEPSİ VAR.
1 dk daha evli kalma bu adam müsveddesiyle. gecenin 3 ünde sinirlerim tepeme çıktı ya!

hırsımı alamadım adamdan!
bu adam sana aşık olsa seni seviyor olsa bile ben başlarım böyle aşkın ızdırabına ya! :kkk:
alsın sevgisini de uygun yerine.. tövbe tövbe.

allah aşkına aç azıcık gözünü.
aşkından ölsen bırak peşini.
canına kastın mı var?

satır dayamış boğazına ötesi var mı?

Kusura bakma ama sen bir hiçten neler var etmişsin..Adam sayende dil öğrenmiş, iş sahibi olmuş,eş sahibi olmuş, yetmemiş sülalesini doyurmuş,sesin çıkınca almış eline satırı..Bozacının şahidi şıracı hesabı birde annesini hakem yapmış.Halbuki sizin evliliğinizde golleri hep eşin atmış zaten !!

Gözünü aç artık gözünü, silkelen kendine gel..Hangi seven,değer veren insan sevdiğine bu muameleyi reva görür?Sen çalış didin 2 ay tatilinde(bence sen tatili çalışırken yapmışsın ya neyse) biz size az para yedirdik, birde hizmetinizi yapmaya geldik der gibi eve tıkılıp kal.Adam resmen parayı senden kaçırmış,yetmemiş sesin çıkınca boğazına satır dayamış, annesinin küfür edip evden kovmasına bile ses çıkarmamış. Eee sen bu cümlede gururunu,onurunu görebiliyormusun? Ya sevgisini? Kendini kandırma hiç,halanda kalman caiz değil ama Almanya'ya tek başına dönmez caiz öylemi?Bu da kocan olacak adam öylemi? Sen bir daha ona dönmeyi aklından geçiriyorsan,bu şu demek oluyor siz bana az yaptınız ben daha fazlasını hakediyorum!! O babasına yolladığı paranında dekontunumu,makbuzunumu neyini buluyorsan bul ver avukata eşinden para kaçırmak neymiş gördün o..Birde annene küfür ettiriyorsun en hafif tabiriyle pes diyorum sana,bak annene küfür eden adam nasıl sana annesinin küfür etmesine sustu gör şimdi..

iki satırlık adamları ömrümüze musallat ediyoruz... tepemize çıkarıyoruz. adam! yerine koyuyoruz...
sonra da oturup ben nerede hata ettim diyoruz... Ben de senden farklı değildim. Sorunlarımız farklıydı ama, kendimizi sorgulama biçimimiz aynıydı...
soru hep şu "ben nerede yanlış yapıyorum?"
Yanlışı yapan sen değilsin.. Oyun baştan yanlış başlamış.
Adam sana "koşullu mutluluk" vadediyor.
Benim istediğim gibi davranırsan, sorun yaşamayız diyor.
Seçim senin...

Evliyken kendimi pavlov'un köpeği gibi hissediyordum. Sana demiyorum yanlış anlama...Aklıma geldi sadece....

Bu nasıl bir sabırdır! Okurken sizin adınıza çok üzüldüm.

Eşinize o kadar çok taviz vermişsiniz ki yaptığınız doğrunun bile doğru mu yanlış mı olduğuna karar veremiyorsunuz.

Annesinin yaptığı terbiyesizlikten söz etmiyorum bile çok ayıp.

Yine üzülürek söylüyorum ki eşinizin ve ailesinin size bu şekilde davranmasının sebebi sizsiniz.

Ne demek annenize küfürler ettiğinde bile eşinizin yanında olabilmek!

Annenize bile saygısı olmayan bir insanın size de saygı duymaması çok normal.

Onsuz yapamayacağınızı o kadar çok hissettirmişsiniz ki bu saatten sonra istesenizde durumu tersine çeviremessiniz malesef.

Hayatınızla ilgili en doğru kararı siz verebilirsiniz fakat benim fikrim bu adama dönmememiz yönünde.

Yaşadıkların hiç kolay şeyler değil çok sabırlıymışsın gerçekten de. Ne kadar kötü olursa olsun eşin sana ayrıl demek bana düşmez. Buna hakkım yok.

Sadece sana ''hakkında ne hayırlıysa Rabbim en kısa sürede onu versin inşallah.. Bu durumdan en kısa sürede seni kurtarsın Mevlam en hayırlı bir biçimde..'' diye dua edebilirim

Daha başka ne nedir bilemedim. :44::50:

seninkiler kadar kotu olmasada ailesel durumlardan bende evlılıgımı 3 ay once bıtırdım. ustelık benımde 8 yıllık bır evlılıktı. Anlattıklarında mutlaka haklı olduğun durumlar vardır. Ama suan sınır ve ofke durumundan dolayı herseyı kendı pencerenden yazıyorsun.Ikı tarafıda ayrı ayrı dınledıgımız durumlarda ortaya bu kadarda kotu br tablo cıkmyor bazen

Gerçekten eşini sevıyorsan bır sure ayrı yasamanızı ve bu surede de kendı gelısımıne oncelık vermenı tavsıye ederım. Eşinde bu süreçte senın yokluğunu anlayacaktır. Eğer ıkınızde ayrıyken çokta mutsuz degılsenız boşanmak 2 günlük bısı. bırde evlılık terapısıne mutlaka gıdın

bu herif sana bunları yaşattığı için 1, sen bu adam bozmasına hala tekmeyi atmayıp üstüne bir daha şans istediğin için 1000 kez suçlusun arkadaşım.
Psikolojik, ekonomik fiziksel şiddet, HEPSİ VAR.
1 dk daha evli kalma bu adam müsveddesiyle. gecenin 3 ünde sinirlerim tepeme çıktı ya!

Amcasi da aramis bu kiz seni seviyor diyor. Adam bozuntusu zaten kendini birsey saniyor iyice havalanmis. Annesi de gururlanmistir bak ... ettik kovduk hala oglumun pesinde diyordur herkese. Konu sahibi ben de cok sey yazmak isterdim size ama söyle bir üstün körü gecistirecegim. Cünkü siz bu adam iki güzel laf etse dönersiniz. Ben yazinizin sonunu okuyamadim bile cünkü fenalik geldi. Bir insanin bir kocanin bunlari yapabilmesi degil cünkü beni kizdiran. Ilk günden son güne kadar sizin davranislariniz insani cinlendirecek türden. Özellikle son zamanlarda böyle assagilik kocalari cok okur olduk burada sasirmiyorum ama boynuna satir dayamak nedir ya. Bir erkekle evli olmak demek öpüsmek, sevismek ve koynuna girmekten ibaret degildir yazin bir kenara.

Simdiye kadar olanlar askinizdan ölüp bittiginizden ses cikarmamissiniz bundan sonra olacaklara sadece ve sadece siz karar verebilirsiniz. Satir mi olur, dayak yemek mi olur, annesinin önünde size diz mi cöktürür ya da yeter be defolun gidin hayatimdan evliligi batsin mi dersiniz siz bilirsiniz. Ha bu arada paralar pullar suyunu cekince binbir planla yine gelir esiniz canim balim yapmaya

Hepinize cok tesekkur ederim, mesajlariniz gercekten beni rahatlatti, demekki yanlis dusunen ben degilim. Esim kendini tamamen hakli saniyor bana en son konusmamizda söyle demisti: "annesinin önünde esine seni artik istemiyorum bitti dedin, annemin o davranisi normaldi bunu her anne yapar cunki oglunu o caresiz durumda gormek istemez dedi. Ve seni annem kovmadi sen kendini kovdurdun annemi suclamaktan vazgec sen hastasin sucu hep baskalarinda ariyosun". Ondan sonra gercekten acaba sorun bendemi diye dusunmeye baslamistim.. Cok tesekkur ederim yorumlariniz icin.

hayretler içerisinde okudum yazını..bu nasıl bişidir ve seninn hala daha kendini suçlaman nasıl bişi..kör olan insan bile duygularıyla anlar bunlarınn ne şey olduğunu..bırak yakanı kurtar biran önce.annesii o kadar laf ettikten sonra sen hala daha o evde kalıyorsan hiç şikayette bulunma kendi saflığından olur..senin annenle küfür etti diye konuşmayan bir adam için hemde..hem psikolojik hem fiziksel şiddet buu..Allah böyle insanları karşımıza çıkarmasınnn Allahh korusun yaa

Herseyi gectim belki bisekilde (nekadar inanmasamda)düzelir amaaaaa satirla bogaziniza dayanmis bi adamdan ne bekliyosunuz??? Bidakine dayamakla kalmamasinimi? Bide esiniz calismiyormu nasil kendi kafasina göre izinizi uzatiyor? Yada ikinizde nasil iki ay kalicaktiniz türkiyede? Bende almanyada yasiyorum ve burda calisan kimse iki ay izin alamiyor!!! Sanirsam esiniz calismiyor,dayamis sirtini size ohhh gel keyfim gel...ailede sizi para muslugu olarak görüyor...sanki almanyada her kösede bize para dagitiyolar...benim esimde türkiyeden gelme,cok sükür hepte calisti hic bos kalmadi,ama benzer sorunlari bende cok yasadim,yani tatil gezme degil ama para bizde cok verdik ben hep istemeYerek esimde ailemdir mecburuz diye direterek,ama hep büyük kavgalar cikardim,sonucta para gidiyodu ama böyle böyle gercek yüzelerini görmesini sagladim...yani alttan almadin hic hep sorun yarattim para mevzusu olunca,simdi oda gördü anladi,dünyalari versek yone ayni ep istiycekler...bikeresinde esime kavga aninda dedimki: ya siz bana nikahta gizlice kagitmi imzaladiniz ailenide üstume aldim diye...gina gelmisti yani...sen cok dayanmissin,cok sessiz kalmissin...nedemek herseyinizi onlara anlatmasi birikim falan,allahtan benimkinde o yokdu...vallah bence dogru yoldasin,hic alttan alma...esinin akli basina gelipte gelirse bundan sonra senin kurallarini ona söyle, ezdirme kendini,böyle hayatmi gecer...heleki siddete egilimli biriyle...kaynanadan bahsetmek bile istemiyorum ama esin senin beynine öyle bi girmiski herseyde kendini suclu görüyorsun...kaynana o durumda sakinlestirmesi gerekirdi..ikinizden birini cekip uzaklastirmasi gerekirdi,yapici sözler sunmasi gerekirde,hi olmadi tamamen susup hic katismamasi gerekirdi...sen suclu degilsin,az bile yapmissin...

offf offf alıntı yapıp tek tek işaretleyip yorum yapayım dedim ama yarısında pes ettim:(
bak kardeş alınma kırılma yanlış anlama son derece objektif ve gerçekçi bir biçimde söylüyorum ki kendini bu kadar ezdirerek çok büyük hata yapmışsın... mizaçtan mizaca fark vardır belki sen sessiz sakin teslimiyetçi bir insansın ama itiraf etmelisin ki 7 yıldır "yanlış" hareket etmişsin ki bu noktaya gelmişsin susulacak unutulacak şeyler vardır bir kadın eşinin art niyetsiz hatalarını görmezden gelirse bu durum kadını daha da yüceltir ama sen maalesef seni değersizleştiren birçok şeyi sineye çekmişsin ve kocanla ailesi senin değerini un ufak etmiş...
elbette ki sevgi aşk özel duygular vardır saygı duyulmalı ancak ben o kısmı bilmem yazdıklarından hareketle (biraz sert olacak ama kusura bakma) şunları söyleyebilirim:
-eşin seni maddi anlamda çok ciddi sömürmüş ve öngörümü paylaşmak isterim; sen bu adama dönecek olursan ekonomik sömürü devam edecek hatta adam (ne yaptım ben altın yumurtlayan tavuğu kesiyordum az daha) diye düşünüyor olabilir. üstüne bir de psikolojik ve fiziksel şiddet artacak çünkü geri dönersen herşeyi baş göz üstüne kabullenmiş oluyorsun "Ankara'da yaşanan o travmayı kabullenen dahasına ses çıkarmaz" gibi bir sonuç doğacak onların gözünde...
-gösterdiği fiziksel şiddet konusunda ne yorum yazsam basit kalır kesinlikle kabul edilemez bir durum ayrıca adamın sinirli anlarında güzel hatıralarınızı düşünüp kendinizi sakinleştirmeniz de hiç sağlıklı bir yöntem değil resmen kaçış psikolojisi.
-aileler bazında düşünürsek... ailesi size zerre kadar değer vermiyor sizi kullanıyorlar oğullarını da kendileri gibi düşünmeye zorlayıp maalesef bunu başarıyorlar, sizin ailenizle özellikle annenizle eşiniz arasındaki duruma gelirsek; burada yorumumu kendime saklayayım yeterince üzülmüşsünüz bir de ben üzmeyeyim fakat içimde kalacak sadece şunu söyleyeyim: annesine çok düşkün bir evladım, anneme babam dahi yanlış yapsa karşısında beni bulur ayrıca bir kız bebek annesiyim hayatımı ona adadım üzerindeki hakkım ve emeğimi düşününce diyorum ki bana yanlış yapmaya hakkı yok! evlattır hata da yapar ama bile bile yanlış yapamaz.

dik dur canım kardeşim gururunu ayak altına aldırma ezdirme kendini aşk iyidir güzeldir hayatın tadıdır ama onursuzca olmamalıdır...
Allah yardımcın olsun, hakkına hayırlısı...

Back
X