birde kızlar ben alkol hiç kullanmıyorum. doktorda zaten alkol buna çok sevindi. alkol mahvediyor metabolizmayı. ömür boyu eğer şeker kullanmazsam ve şeker ihtiyacımı meyvelerden karşılarsam ve yapay tatlandırıcılarda kullanmazsam ve beyaz un yerine tam buğday unu ve kepekli un kullanırsam iştahım asla açılmazmış arkadaşlar doktorum söyledi. zaten doktorum kilo vermekten çok bidaha kilo almamam konusunda yardımcı olmaya çalışıyor. kilolarnı verirsin sorun değil sonrası önemli diyor. bencede öyle zaten. hamilelik dönemindede 3 ayda bir kontrole gideceğim. ve düşünün ben hiç para vermiyorum diyetisyene. üniversite hastanesine çıktım. sağlık güvencem var. dolayısıyla para ödemiyorum
yumurta: haftada 2 kez
günde 2 bardak süt veya yoğurt ama yarım yağlı.
et: haftada 3 kez 80 gram yani bir küçük kutu ton balığı. haftada 3 kez 3 köfte kadar beyaz et. haftada 1 kez kırmızı et ama et yağsız olacak not: 1 adet köfte ölçüsü avuç içini bir daire şeklinde doldurabilecek büyüklüktedir.
ekmek: günde 5 dilimdir. bir hafta kepekli, diğer hafta çavdarlı, diğer hafta tam buğday ekmeği, diğer hafta ise beyaz ekmektir. ekmekler hazır dilimlenmiş büyüklüktedir.
sebze grubu: 6 yemek kaşığı susuz sebze yemeğidir. eğer bakliyat tüketiliyorsa 4 yemek kaşığıdır. mevsimi olmayan sebzeler bakliyata girer.
meyve: günlük 3 porsiyondur. karpuz önerilmez.
yağ: yemek başı 1 yemek kaşığıdır. bir yemeğe eğer zeytinyağı konulursa diğer örneğin salataya çiçekyağı konur.
ekmek yerine geçen: 2 yemek kaşığı dolusu pilav yada makarna 1 dilim ekmeğe eşittir. eğer pilav makarna yemek istenirse o günkü ekmek hakkından düşülür.
kurallar: şeker kesinlikle yasak. 4 saatten fazla aç kalınmaz. yemekten ancak 2 buçuk saat sonra bişey yenebilir( vücut zayıflatıcı bir salgı üretiyormuş çünkü. günde 3 litre su(yağların çözülmesini kolaylaştırıyormuş). ton balığının yağı süzülecek. çorba içiliyorsa 1 kepçe olacak.
spor: koşu bandında spor yapılıyorsa eğer 4.6 ile 5.1 arasında hız yapılacak. ve 1 gün spor yapılıp diğer gün yapılmayacak. haftada 4 gün spor uygulanacak. ve 45 dakika ile 60 dakika arasında süremiz olacak. asla hep aynı sürede koşulmayacak. değiştirilecek. vücut alışmasın diye
mafoldumbenkızlar napıcaz biz böyle yhafff
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?