canım bende ıstıyorum spora baslamak ama bı türlü olmuyo helekı düzenlı yapmam cok zor bırde bu vıdeoları ındıremıyorum ama bu egzersızler zayıflatmıyo bıldıgım kadarıyla vücudu sekle sokan bı egzersız callen cok yavas yapılıyo hareketelr cunku
canım yazını yazdıktan sonra hangisinin renkli olmasını istiyosan mausun soltarafına basılı tutarak yazıyı mavi renge kaplayıp daha sonra istediğin rengi tıklayacaksın büyük a yazan yerden üstte.bi dene bakalım.aslında çok kolay.tekniğini bildikten sonra.umarım yapabilirsin
durun o zaman size tarifi uzun uzun yazam bakalım anlatabilecek miyim. bu yaptığımız şeyi yufka yada lavaş gibi birşeye dürüm yapıp yiyorsunuz ismini bilmiyorum ama gaziantepli olan varsa bilir orada bir yerde yemiştim çok beğenmiştim. burada eşimin iş yerinden biri yapmış bir gün beni de davet ettiler. gel ekmek arası nohut yiyeceğiz diye . ben şokya ekmek arası nohut ne nasıl yenir gayet önyargılı gittim ama hakkaten güzel farklı bir lezzet.
tarif: burada mühim olan nohutu yumuşatmak, yemekteki nohut gibi olmayacak bildiğiniz hamur haline gelecek nohut. bu kısmı zor zaten ama ipucunu öğrendim.
miktar valla dilediğiniz gibi yapın :) ben yarım kilo nohutla yaptım. nohutu bir gece önce bir tatlı kaşığı karbonat attığınız suyun içinede bekletin. ertesi gün o suyu dökün tekrar su ve karbonat atıp içine azıcıkda kişniş(tane olacak) atıp düdüklüde ağzı açık olarak kaynatın 5-10dk. kaynadıktan sonra süzün ve soğuk su ile çalkalayın nohutu. elinizle ovarak tüm kabuğu çıkıyor o kabukları da süze süze arındıracaksınız elinizde yarı pişmiş nohut kalacak. onu tekrar düdüklüye atın yüzünü azıcık geçecek kadar su. fazla koymayın. şayet nohutlar hala biraz sertse azıcık karbonat daha atabilirsiniz ama az. sonra baharatlar en önemlisi lezzeti veren kişniş. pul biber karabiber ve sevdiğiniz ne varsa doldurun. bu sefer düdüklünün ağzını kapatıp 20 dk (kaynayıp kapağı buhar konumuna aldıktan sonra) kaynatın. soğuyup açtıktan sonra tuz ve az zeytin yağı gezdirin. bunun hamur gibi olması lazım. ben patates ezici ile karıştırdım valla resmen hamur oldu. zaten bilmeyen nohut olduğunu anlamaz. bu bulamacı lavaşa bolcana ve sıcakken sürüyonuz, içine ince kıyılmış soğan ve zevke göre (küçük küçük yaptım ben) doğranmış kızartılmış patates. bunu dürüm yapıyonuz sonracıma afiyetle yiyonuz. yalnız feci birşey oluyo dolduruşa gelip 2-3 dürüm yemeyin sonra valla nefes alamıyonuz. ben bir daha ki sefere içine acık turşuda doğrayacam dürüm yaparken sanırım güzel olur. arkadaşım gelecek yılbaşında da ona yapacam yoksa çarşambadan sonra töbe yemecem birşey :)
ay kızlar diyet topiğinde yazdığım tarife bakın atılacam kesin :))
öyleyse ıyıymıs tabı ısınızben de kendim koymuyorum zaten .daha onceden de anlatmistim.turkiyede kizkardesim var.ikimiz evde yaptigimiz yani birebir denedigimiz yemeklerin resmini cekip tarifini yazip kardesimin esine koyduruyoruz bloga.
blog acmak cok istiyodu kardesim.okadar ugrasiyoruz bari paylasalim diodu.kendisi ogretmen olmasina ragmen aksamdanaksama yorgunum halsizim demeden yemeklerle ugrasio bide.ben de ayni sekilde yaptigim yemekleri tariflendirip gonderiorum hep enistem de koyuverio saolsun bloga.o bu islerden anladigi icin i$ gibi gelmio tabi bilmeyen icin zor oluyo.:26:
EN YENİ TARİFLER - Blogcu
ilginçmi,ş biraz da uğraştırıcı sanki uzun bı zamanda yapmam lazım saol tarıf ıcındurun o zaman size tarifi uzun uzun yazam bakalım anlatabilecek miyim. bu yaptığımız şeyi yufka yada lavaş gibi birşeye dürüm yapıp yiyorsunuz ismini bilmiyorum ama gaziantepli olan varsa bilir orada bir yerde yemiştim çok beğenmiştim. burada eşimin iş yerinden biri yapmış bir gün beni de davet ettiler. gel ekmek arası nohut yiyeceğiz diye . ben şokya ekmek arası nohut ne nasıl yenir gayet önyargılı gittim ama hakkaten güzel farklı bir lezzet.
tarif: burada mühim olan nohutu yumuşatmak, yemekteki nohut gibi olmayacak bildiğiniz hamur haline gelecek nohut. bu kısmı zor zaten ama ipucunu öğrendim.
miktar valla dilediğiniz gibi yapın :) ben yarım kilo nohutla yaptım. nohutu bir gece önce bir tatlı kaşığı karbonat attığınız suyun içinede bekletin. ertesi gün o suyu dökün tekrar su ve karbonat atıp içine azıcıkda kişniş(tane olacak) atıp düdüklüde ağzı açık olarak kaynatın 5-10dk. kaynadıktan sonra süzün ve soğuk su ile çalkalayın nohutu. elinizle ovarak tüm kabuğu çıkıyor o kabukları da süze süze arındıracaksınız elinizde yarı pişmiş nohut kalacak. onu tekrar düdüklüye atın yüzünü azıcık geçecek kadar su. fazla koymayın. şayet nohutlar hala biraz sertse azıcık karbonat daha atabilirsiniz ama az. sonra baharatlar en önemlisi lezzeti veren kişniş. pul biber karabiber ve sevdiğiniz ne varsa doldurun. bu sefer düdüklünün ağzını kapatıp 20 dk (kaynayıp kapağı buhar konumuna aldıktan sonra) kaynatın. soğuyup açtıktan sonra tuz ve az zeytin yağı gezdirin. bunun hamur gibi olması lazım. ben patates ezici ile karıştırdım valla resmen hamur oldu. zaten bilmeyen nohut olduğunu anlamaz. bu bulamacı lavaşa bolcana ve sıcakken sürüyonuz, içine ince kıyılmış soğan ve zevke göre (küçük küçük yaptım ben) doğranmış kızartılmış patates. bunu dürüm yapıyonuz sonracıma afiyetle yiyonuz. yalnız feci birşey oluyo dolduruşa gelip 2-3 dürüm yemeyin sonra valla nefes alamıyonuz. ben bir daha ki sefere içine acık turşuda doğrayacam dürüm yaparken sanırım güzel olur. arkadaşım gelecek yılbaşında da ona yapacam yoksa çarşambadan sonra töbe yemecem birşey :)
canım diyetle birlikte sporda önemli çünkü dış görünüşün tartıda gördüğün rakamdan daha önemli
evet callen çok yavaş ama platesle balenin karışımı ve vücudu şekle sokuo
vücudun sıkılaşıncada olduun kilodan daha zayıf görünüosun plates yapıorm ve çok faydasını gördüm
bu hafta sadece 2 kere yaptım ama önceki haftalarda hergün yapıodum ve kollarım kaslandı sıkılaştı vücudum
ve spor yapınca kilo daha kalıcı oluo yani hiç bişey tek başlına zayıflatmaz hepsi birvirinin tamamlayıcısı
böyle düşünmek lazımmm
kilo bildirimim
başlangıç:79.8
geçen hafta:60.8
bu hafta:59.9
giden:900
toplamda giden:19.900
hedef:57(15 ocakta olcam inşallah)
Bu haftaki bildirimimi yapayım. Küre rağmen 0gr vermişim.
Başlangıç: 75.7
Geçen Hafta: 72.5
Bu hafta:72.5
Giden:0
Toplamda giden: 3.200
Hedef: 65
durun o zaman size tarifi uzun uzun yazam bakalım anlatabilecek miyim. bu yaptığımız şeyi yufka yada lavaş gibi birşeye dürüm yapıp yiyorsunuz ismini bilmiyorum ama gaziantepli olan varsa bilir orada bir yerde yemiştim çok beğenmiştim. burada eşimin iş yerinden biri yapmış bir gün beni de davet ettiler. gel ekmek arası nohut yiyeceğiz diye . ben şokya ekmek arası nohut ne nasıl yenir gayet önyargılı gittim ama hakkaten güzel farklı bir lezzet.
ben de kendim koymuyorum zaten .daha onceden de anlatmistim.turkiyede kizkardesim var.ikimiz evde yaptigimiz yani birebir denedigimiz yemeklerin resmini cekip tarifini yazip kardesimin esine koyduruyoruz bloga.
blog acmak cok istiyodu kardesim.okadar ugrasiyoruz bari paylasalim diodu.kendisi ogretmen olmasina ragmen aksamdanaksama yorgunum halsizim demeden yemeklerle ugrasio bide.ben de ayni sekilde yaptigim yemekleri tariflendirip gonderiorum hep enistem de koyuverio saolsun bloga.o bu islerden anladigi icin i$ gibi gelmio tabi bilmeyen icin zor oluyo.:26:
EN YENİ TARİFLER - Blogcu
blog konusunda sorun varsa yardım edebilriimm :)öyleyse ıyıymıs tabı ısınızbende blog yardımcısı ıstıyom kendıme
4:
ayyy çok överek anlatmıssın denemeden duramayacgım kı kocısım bayılrı böle şelere :)
yalnız nohutları ıkıncı kez düdüklüde haşlarken henuz ezilmemiş oluyoar değilmi ezilmeden tekrar haşlıyoruz yanıı
aa sizdemı blogcusunuz benımde var ama ben blogspottayım
ben de yemek yapıyorum herbıseyı yapiyom aslınd aişten geldımmı direk mutfagaa Tatlı / Tuzlu Anılarım....
blog konusunda sorun varsa yardım edebilriimm :)
kızlar günaydın
başlangıç:78,8
hedef:60
geçen hafta: 70,5
bu hafta: 71,2
gelen: +700 gr
kzılar hep aynı sorunum şu hafta bıtsın çarşamba gunu hasateneye gidiyorum
bu işin sonu iyiye gitmiyor aldığım her önleme herşeye karşın hala aynı şekilde sorunlar yaşıyorum
artık ben de bıktımmTamam bu hafta 2 defa kaçamağım oldu ama o kadar da değil
sporumu da hep yaptım yedıkelrıme dıkkat ettım hep ama kabızlık mahvediyor beni ya cuma gunune kadar hala kabız olurda
tartıda + çıkarsam stresıyle dolup tasıyorumişte + çıktım sonraki haftada regl öff gitti 2 haftam
çok üzgünüm....
ayyy çok överek anlatmıssın denemeden duramayacgım kı kocısım bayılrı böle şelere :)
yalnız nohutları ıkıncı kez düdüklüde haşlarken henuz ezilmemiş oluyoar değilmi ezilmeden tekrar haşlıyoruz yanıı
ben de yemek yapıyorum herbıseyı yapiyom aslınd aişten geldımmı direk mutfagaa Tatlı / Tuzlu Anılarım....
ooo ama sen bayaa profesyonelsin seker.bravo valla.bizimki oylesine evde yaptiklarimizdan olusuyo.yemek tarifinden baska da bisey paylasmiyoruz
evet canım ezilmemiş oluyor. en sonunda eziyorsun. bana tarifi veren hamur gibi yoğurun dedi. ama benim canım tatlıdır öyle sıcak şeye elimi sokamam. patates ezme aparatı varya püre için onunla bastım zaten ezildiler. farklı lezzetleri seviyorsanız tabii birde baharatlı şeyleri çok güzel oluyor. ilk denememde nohutu yumuşatamamıştım. sonradan karbonatı öğrendim. karbonat çok güzel yumuşatıyor ya. kabukları da kendiliğinden soyuluyor ...
ay canım bılıyom daha oncede demıstın de cekındım cunku hıcbısey yapamaıdm kı simini bil ebegneemıdm oyleısne olusturmak ıcın yaptım ama hevesım var sneınkı gıbı herbısey ıkoymak ıstıyom ben ama nasıl:26:
ortimmmm bozma moralini yaaaa salma kendini oluyo bazen
arkadaşlar kilo veren herkesi tebrik ediyorum .....ayşe ortim bildirimi yaptınmı yapayımmı
kişnişi bende ilk kez denedim farklı bir kokusu var belki beğenmezsin fazla koyma canım.tamam canım ınsallah cok az yapayım deneyım bu hafatsonu ya merak ettım valladiyete ters ama
bi tenecık yirissama once kişniş alaım evde yok o kıss sanırırm :26:
canım :) sorun olursa buradayım her zaman :) isim konsuudnada ne yapacaksan fişkir vermeye calısırz genel konusu ne olcak
blogun mesela :)
orticim sağol ya sorma çok moralım bozuldu haftayada regl gunum zaten ıkı haftam kaybolcak diye üzülüyorum
diyetıem devam edıcem ama rteglden sonra ödemımı atınca ınsallah vermıs olururm kılo mucxxx
yapmadım canım +700 benım yapabilirsin :)
hııııııııınnnnnnnnnnn benimleee spora başlayacak kimse yok demek neyseee
ben bu akşam başlıorm 21 gün sonra ölçülerimdeki değişikliği inş. olursa iletirim sizlereee
birlikten kuvvet doğar diye demiştim neyseee
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?