70-79 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

durun o zaman size tarifi uzun uzun yazam bakalım anlatabilecek miyim. bu yaptığımız şeyi yufka yada lavaş gibi birşeye dürüm yapıp yiyorsunuz ismini bilmiyorum ama gaziantepli olan varsa bilir orada bir yerde yemiştim çok beğenmiştim. burada eşimin iş yerinden biri yapmış bir gün beni de davet ettiler. gel ekmek arası nohut yiyeceğiz diye . ben şok ya ekmek arası nohut ne nasıl yenir gayet önyargılı gittim ama hakkaten güzel farklı bir lezzet.

tarif: burada mühim olan nohutu yumuşatmak, yemekteki nohut gibi olmayacak bildiğiniz hamur haline gelecek nohut. bu kısmı zor zaten ama ipucunu öğrendim.
miktar valla dilediğiniz gibi yapın :) ben yarım kilo nohutla yaptım. nohutu bir gece önce bir tatlı kaşığı karbonat attığınız suyun içinede bekletin. ertesi gün o suyu dökün tekrar su ve karbonat atıp içine azıcıkda kişniş(tane olacak) atıp düdüklüde ağzı açık olarak kaynatın 5-10dk. kaynadıktan sonra süzün ve soğuk su ile çalkalayın nohutu. elinizle ovarak tüm kabuğu çıkıyor o kabukları da süze süze arındıracaksınız elinizde yarı pişmiş nohut kalacak. onu tekrar düdüklüye atın yüzünü azıcık geçecek kadar su. fazla koymayın. şayet nohutlar hala biraz sertse azıcık karbonat daha atabilirsiniz ama az. sonra baharatlar en önemlisi lezzeti veren kişniş. pul biber karabiber ve sevdiğiniz ne varsa doldurun. bu sefer düdüklünün ağzını kapatıp 20 dk (kaynayıp kapağı buhar konumuna aldıktan sonra) kaynatın. soğuyup açtıktan sonra tuz ve az zeytin yağı gezdirin. bunun hamur gibi olması lazım. ben patates ezici ile karıştırdım valla resmen hamur oldu. zaten bilmeyen nohut olduğunu anlamaz. bu bulamacı lavaşa bolcana ve sıcakken sürüyonuz, içine ince kıyılmış soğan ve zevke göre (küçük küçük yaptım ben) doğranmış kızartılmış patates. bunu dürüm yapıyonuz sonracıma afiyetle yiyonuz. yalnız feci birşey oluyo dolduruşa gelip 2-3 dürüm yemeyin sonra valla nefes alamıyonuz. ben bir daha ki sefere içine acık turşuda doğrayacam dürüm yaparken sanırım güzel olur. arkadaşım gelecek yılbaşında da ona yapacam yoksa çarşambadan sonra töbe yemecem birşey :)

ay kızlar diyet topiğinde yazdığım tarife bakın atılacam kesin :))

canım diyetle birlikte sporda önemli çünkü dış görünüşün tartıda gördüğün rakamdan daha önemli

evet callen çok yavaş ama platesle balenin karışımı ve vücudu şekle sokuo

vücudun sıkılaşıncada olduun kilodan daha zayıf görünüosun plates yapıorm ve çok faydasını gördüm

bu hafta sadece 2 kere yaptım ama önceki haftalarda hergün yapıodum ve kollarım kaslandı sıkılaştı vücudum

ve spor yapınca kilo daha kalıcı oluo yani hiç bişey tek başlına zayıflatmaz hepsi birvirinin tamamlayıcısı

böyle düşünmek lazımmm

a diye birşey yok ki benim cevap yazdığım yerde

Son düzenleme:

saol paylasimin icin canom.bende yapmak istiyorum ama duduklumde problem var.o halledildiginde denemeye deger gibi.

öyleyse ıyıymıs tabı ısınız bende blog yardımcısı ıstıyom kendıme
ilginçmi,ş biraz da uğraştırıcı sanki uzun bı zamanda yapmam lazım saol tarıf ıcın

haklısın canım benım boyum uzun sayılır ama kıloma göre fazla gösterıyorum mesela bunun önüne egzersızle gecbılırm bılıyorum sıkılasmam lazım ama bı türlü olmuyor fırsat bulamıyorum bı hastalık gırıyor fılan

Son düzenleme:

ayyy çok överek anlatmıssın denemeden duramayacgım kı kocısım bayılrı böle şelere :)

yalnız nohutları ıkıncı kez düdüklüde haşlarken henuz ezilmemiş oluyoar değilmi ezilmeden tekrar haşlıyoruz yanıı

aa sizdemı blogcusunuz benımde var ama ben blogspottayım

ben de yemek yapıyorum herbıseyı yapiyom aslınd aişten geldımmı direk mutfagaa Tatlı / Tuzlu Anılarım....

öyleyse ıyıymıs tabı ısınız bende blog yardımcısı ıstıyom kendıme
4:
blog konusunda sorun varsa yardım edebilriimm :)

ooo ama sen bayaa profesyonelsin seker.bravo valla.bizimki oylesine evde yaptiklarimizdan olusuyo.yemek tarifinden baska da bisey paylasmiyoruz

ortimmmm bozma moralini yaaaa salma kendini oluyo bazen

ay canım bılıyom daha oncede demıstın de cekındım cunku hıcbısey yapamaıdm kı simini bil ebegneemıdm oyleısne olusturmak ıcın yaptım ama hevesım var sneınkı gıbı herbısey ıkoymak ıstıyom ben ama nasıl:26:

evet canım ezilmemiş oluyor. en sonunda eziyorsun. bana tarifi veren hamur gibi yoğurun dedi. ama benim canım tatlıdır öyle sıcak şeye elimi sokamam. patates ezme aparatı varya püre için onunla bastım zaten ezildiler. farklı lezzetleri seviyorsanız tabii birde baharatlı şeyleri çok güzel oluyor. ilk denememde nohutu yumuşatamamıştım. sonradan karbonatı öğrendim. karbonat çok güzel yumuşatıyor ya. kabukları da kendiliğinden soyuluyor ...

ooo ama sen bayaa profesyonelsin seker.bravo valla.bizimki oylesine evde yaptiklarimizdan olusuyo.yemek tarifinden baska da bisey paylasmiyoruz

canım ben de evde yaptıkalrımı paylaşıyorum :) hatta resımleri cep telefonu ile çekıyorum o derece yanı :)

ama garfıkerlık var ya bende o yardımcı oluyo bi de ışık fln kullanıyorum netlık ayarlıyorum renk secımıne

yemegın tabaktakı durusuna dıkkat edıyorum size de tavsiye ederim

ayrıca blogunuza yorum yapayım dedim doğrulama kodu koymussunuz okuyamadım kı yorum yazyaım

vazgectım bende önce o kodu kaldırmanız lazım ki ziyaretcılerınız sızı yorumlasın ayrıca tariflerde analtılan baska bişey yok sadece malzeme

ve yapılışı var ama ınsan yasanmıslık da arıyo ya mesela o tarıfı yaparken ne gibi sorunalr yasadın o sorunları nasıl önledın

böyle olursa daha çok ziyaretcı cekerısnız :) benden bi tavsıye tatlım :) eğer blog işine gönüllüyuse böyle daha güzel olur

birde blogspot tavsıye ederım :) sistemı ve kullanamsı daha kolay :) bişey sorcak olursnaı ben yardımcı oalbılırım

ayrıca arşivinizi de tasıyabılırısnız :)

noluyo yaa..kız dilek nolduda soğudun hee..hem puro oldun hemde giresim gelmiyor aa hatta başka topiğe geçmeyi düşünüyorum demişin öylemi çok şaşırdım çok
tamam bizde bakıyoruz başka topiklerde sorunalırmzıa göre giriyoruz ama burayada uğruyoruz değilmi??
başlar gitti diye sende git öylemiii
zaten yol aldınız siz bayağı ya benimgibiler napsın kaldık şişko heee...
tamam diyet topiği ama aradada kaynatıyoduk sen kalanları beğenmiyon galiba ondan giresin yok
hele sen naf benim yokluğum anlaşılamz falan filan aferin kızlar sizee
zaten arzuryla zerra bid etuğbanın yazsısı olmasa acaba başka topiktemiyim demeye başlıycam
yok yok nazar değdi muhabbetimize konuşurak zayıflamamıza

tamam canım ınsallah cok az yapayım deneyım bu hafatsonu ya merak ettım valla diyete ters ama

bi tenecık yiriss ama once kişniş alaım evde yok o kıss sanırırm :26:

canım :) sorun olursa buradayım her zaman :) isim konsuudnada ne yapacaksan fişkir vermeye calısırz genel konusu ne olcak
blogun mesela :)

ortimmmm bozma moralini yaaaa salma kendini oluyo bazen

orticim sağol ya sorma çok moralım bozuldu haftayada regl gunum zaten ıkı haftam kaybolcak diye üzülüyorum

diyetıem devam edıcem ama rteglden sonra ödemımı atınca ınsallah vermıs olururm kılo mucxxx

arkadaşlar kilo veren herkesi tebrik ediyorum .....ayşe ortim bildirimi yaptınmı yapayımmı

yapmadım canım +700 benım yapabilirsin :)

hııııııııınnnnnnnnnnn benimleee spora başlayacak kimse yok demek neyseee

ben bu akşam başlıorm 21 gün sonra ölçülerimdeki değişikliği inş. olursa iletirim sizlereee

birlikten kuvvet doğar diye demiştim neyseee

kişnişi bende ilk kez denedim farklı bir kokusu var belki beğenmezsin fazla koyma canım.

sen başla incel cenım inşallah. ben yeni michelle başladım o yüzden şimdilik bunlayım. 30 günde iki beden sıkılaşma yazmış herkes çok ilgiimi çekti o yüzden :) sıra seninkine de gelir.
herkese iyi akşamlar ve şimdiden iyi yıllar misafirim olacak giremeye bilirim nete. şimdiden hepinize mutlu sağlıklı ve çıtır yıllar dilerim...
klasik şakayı da yapam ee seneye görüşürüz artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…