arkadaşlar bişey dicem bu çizelgedeki dilim aralıkları haftalıkmı
anammm ben yandım herkes 2-3 2-3 kiloları vermiş en kilolu benimmm aranızda :86:
ağlıcam şimdiiiiii
maaşallah daha çok gider inşaallahay kızçeler o kadar çok yazı yazılmış ki okuyamadım hepsini bile yahuu. altı üstü akşam 8 den sonra yoktum ama 20 sayfa olmuş geçmiş yahuu maşallah diyeyim nazar değmesin. ben az önce tartıldım ve şoklardayım yahuu. 68,5 çıktım amaaa inşallah daha da vericem çok dikkat ediyorum bi de spora başlayayım bakın siz o zaman.ayyy çok mutlu oldum yahuuu
kimlere yazdın bakim sen bunu kızİnşallah cnm
Kendimi görünür yaptım topikte olduğum belli olsun
Birde ben neden kilo veremedim çözdüm sanırım Dilek' cim halimden fiziğimden memnunum sanırım o yüzden çok
çabalamıyorum ben :26: yani millete bakıyorum bir hırss en başarılı ben olucam, en iyi işi ben bulucam, herkes bana sorsun en bilgili ben
olayım , herkesi idare edeyim bik bik... Bir havalar bir sükseler filan :26: dedim NaF gör gör de örnek al azıcık hırslan dedim ama sonra da
düşününce komik geldi bu durum.İnsan bu kadar hırslı olmamalı sonra gözü döner en tepeye çıkmaya kalkar bi bakarsın ki yerdesin.
Ayağını kaydırmışlar
Tabi birde küllerinden doğanlar vardır ki hiç çekilmez.
Şimdi ne alaka diyeceksin ama içimden geldianlayan anladı diyim
Hıı birde bunu burdan söyleyeyim dedim yoksa özelden mesajlarla,msnden yada telefondan da söyleyebilirdim. Kimseden gizlim saklım ve
korkum yok Kimseyi Allah' a havale etmedim cesareti olan buyursun karşıma çıksın arkamdan atıp tutmasın
canım yok etrafta lokanta bide söylemesi ayıpBence yeme canım :26: onun yerine tavuk şiş filan yaptırsın getirsin sana eşin
yok canım malesef olsada veremem ya yemek kendı yaptıgım bısey olsa neyse esıme yedırcem cogunuKomşun yok mu verebileceğin, birazını ver gitsin. Yoksa sana yazık olacak
dılegın dedıgı gıbı cok saglıksı zbeslenıyosun bos yere ac kalıyosun ve kılo veremıyosun sonuc husran oluyo yapma boyel bı duzen kur kendıne bencekeşke iki tanesini de bana yollayaydın fırından çıkmış sıcacık poça
olan olmuş pişmanlık fayda etmez bolcana su ve yeşil çay iç ve hemen spor yap acık yada yürü...3,5 poça dünyanın sonu değil kız ben diyetin tam orta yerinde moralim bozuk diye koca bir paket cips hüplettiğimi bilirim ...
ay son 3 gündür çok sıkıyom birşey yemiyom hayatla bağlantım kesildi ya. karnım doymi yediklerim haz ver mii ne dir biz bu kadınların çektiği..
biraz önce birisi çikolata getirdi almadım arkadişler ama kendimle gurur duymuyom mutsuzum ve açım ben
50 leeeer bir gelseleeebende bıraksam dietiii karnım doyana kadar yeseeeem açım beeen açım of aman aman açımmm
sabah yediğim kurabiye doyurmadı beni öğlene yemek yok kayısı kurusu karın doyir miii. ben en iyisi yağsız bir kaşarlı tost söylim kendime öğlende bu soğukta acık çıkıp yürüyem. ama buzda kayar düşersem suçlusu sizsiniz havicdan azabı yaptırıyonuz bana bu hafta bildirimde eksi çıkmam gereeeek.
nafın dedıgı gıbı bısey getırırse tabıkı yeme ama oyle bı alternatıf yoksa bence ye sonuct aogle yemegı cokta zararlı bısey deıl gıbı yanı fasfood kadar yemezsen bu sefer daha saglıksız seyelr yemek zorunda kalcaksın ve aksam daha cok acıkacaksın en aızndan sevdıgın bıseyı yemıs olursunamin diyorum dualarına...
ya ben açım açım diye şarkı söylerkene eşim aradı. öğlen yemek yeme sana nohut ezmesi getirecem dedi. hani bir anlatmıştım yapılışını. nohuttan yapılıyo ekmeğin içine sürüp yiyorsun bol baharatlı feci birşey. çok güzel ama emin olamadım ne etsem ki. içinde ne var sayam siz karar verin. nohut (haşlanmış), çok az yağ(sıvı), bolca baharat biber kekik aklınıza ne gelirse birazda soğanla birlikte ekmek lavaş ekmeğine bolca sürüp dürüm olarak yeniyor. içine patates kızartmasıda konuluyor ama tabii onu koydurtmayacağım. yiyim mi kızlar ne dersiniz. nohutun kalorisine bir bakıp gelem
valla aynen oyle deılekcım mecburen esıne dayıycam allahtan bu hafat evde vakıt gecırıyor yeme ıhtımalı yuksek ama bı corba var karedsım yapmıstı oglan ıcın sebze onu yemez bende ıctım 1 kere o mecburen dökülcek üzülsemdeHmmm :26:
Napmalı ki acaba eşine yedir dicem de onun da bi kotası vardır.
İnşallah cnm
Birde ben neden kilo veremedim çözdüm sanırım Dilek' cim halimden fiziğimden memnunum sanırım o yüzden çok
çabalamıyorum ben :26: yani millete bakıyorum bir hırss en başarılı ben olucam, en iyi işi ben bulucam, herkes bana sorsun en bilgili ben
olayım , herkesi idare edeyim bik bik... Bir havalar bir sükseler filan :26: dedim NaF gör gör de örnek al azıcık hırslan dedim ama sonra da
düşününce komik geldi bu durum.İnsan bu kadar hırslı olmamalı sonra gözü döner en tepeye çıkmaya kalkar bi bakarsın ki yerdesin.
Ayağını kaydırmışlar
Hıı birde bunu burdan söyleyeyim dedim yoksa özelden mesajlarla,msnden yada telefondan da söyleyebilirdim. Kimseden gizlim saklım ve
korkum yok Kimseyi Allah' a havale etmedim cesareti olan buyursun karşıma çıksın arkamdan atıp tutmasın
Günaydın çıtırlar
Bu sabah aştım biraz kendimi
Fındık ezmeli ekmek yidim
Ama çok özlemişim rüyadaydım sanki gözlerim kapalı yemişim
Akşama kadar bişi yemem artık
Kızlarr, az önce gazetede bir yazı okudum. İlginizi çekeceğini düşünüyorum.
[h=1]Greyfurttaki mucize[/h]
11 Ocak 2012
[h=2]İç Hastalıkları ve Metabolizma Uzmanı Dr. Ayça Kaya, zengin bir lif kaynağı olan ve içerdiği enzimler nedeni ile kanseri önlemekten, kolesterolü düşürmeye; cilt problemlerine iyi gelmekten, akne üzerindeki olumlu etkilerine, içerdiği C vitamini sayesinde diş eti kanamalarından, metabolizmayı hızlandırmaya kadar pek çok özelliği olan greyfurt meyvesinin faydalarını anlatıyor.[/h]
Belki de yüzyılın en mucize meyvelerinden biri olan Greyfurt, turunçgiller familyasının en değerli üyelerinden biridir. 1 adet greyfurt ortalama 50 kalori ve 80 mg C vitamini içerir. Son yapılan araştırmalarda greyfurtun lycopene ve liminoids içerdiği, ve bu maddelerin bir çok kanser türüne karşı koruyucu etki gösterdiği kanıtlanmıştır. Bu kanser türlerinin başında prostat kanseri gelir. Bununla birlikte içerdiği naringin ve naringenin gibi flavonoitlerin de ağız kanserini oluşumunu belirgin biçimde azalttığı görülmüştür.
METABOLİZMAYI HIZLANDIRIR KİLO VERDİRİR
Metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye de etkisi olan greyfurt, insülin direncini kırıyor; öğünlerden önce yenilecek yarım greyfurt iştah kontrolüne yardımcı olyor. Scripps Klinik uzmanlarından Dr. Ken Fujioka’nın 100 kadın ve erkek üzerinde yürüttüğü 12 haftalık bir pilot greyfurt zayıflama araştırmasında, günde üç kere olmak üzere her öğünde yarım greyfurt tüketen bireylerin, normal yeme alışkanlıklarını değiştirmeksizin çalışma sonunda ortalama 3 ila 4 kilo arasında kilo kaybettikleri kaydedildi.
SİVİLCELERİN DÜŞMANI
Antioksidan özelliği de olan greyfurt, cildin kolajen sentezini artırması ve yapısını kuvvetlendirmesi nedeniyle akne tedavisinin etkili silahlarından biri. Greyfurt, içeriğindeki C vitamini nedeniyle, akne oluşumunu azaltması ve mevcut aknelerin gerilemesi gibi etkilerinin yanında izlerin gerilemesi konusunda da faydalı. Cilt tarafından emildiğinde, 72 saat kadar uzun bir süre ciltte kalabilen greyfurtun en önemli avantajı etkinliğinin uzun sürmesidir.
FAYDALARI BİTMİYOR
Greyfurt içerdiği C vitamini ile diş eti kanamaları olan kişilerde, bu şikayeti ciddi oranda azaltır. Yara iyileşmesini hızlandırır. Enfeksiyonlara karşı bağışıklık sistemini güçlendirir. Özellikle içerdiği yüksek lif kabızlığa karşı en iyi ilaçlardan biridir. Sindirim sistemi işleyişini düzenler ve dengeler. Sigara bağımlısı olanlarda nikotin ihtiyacını azaltır ve nikotinin vücuttan atılmasını sağlayarak detoks etkisi gösterir. Günde 1 tane greyfurt yenilmesi kalp hastalıklarını azaltır. Kötü kolesterolü %25 azaltır, iyi kolesterolü %25 artırır.
İLAÇLARLA BİRLİKTE TÜKETİRKEN DİKKAT
Ancak bazı ilaçları kullanan hastaların dikkatli olması gerekiyor. Çünkü greyfurt, karaciğerimizde bulunan sitokrom p450 denilen bir enzimi baskılıyor. Sitokrom p450, karaciğerimizde ve bağırsağımızda, dışarıdan aldığımız ilaçları metabolize eder ve bu ilaçları zararsız hale dönüştürerek vücudumuzdan atar. Bu enzim baskılanıp çalışmayınca ilaçlar metabolize edilmediği için vücutta birikerek zehirleyici etki yapar. Özellikle kolesterol ilaçlarında, alerji ilaçlarında, HIV tedavisinde kullanılan ilaçlarda, bazı antidepresanlar ve antihipertansifleri kullananların bu konuda dikkatli olmalarında fayda var. Bir bardak greyfurt suyu içilmesi bile bu etkiye neden olabilir. Greyfurt suyunun etkisinin geçmesi için en az 24 saat geçmesi gerekir.
Ama sen daha yenisin, ben 9 aralıkta başladım mesela. 1 ay oldu, haftada 500-800 gr. arası versen senin de öyle olur merak etme. Yeter ki listemize uymaya çalış, kaçamak yapma. Gerisi gelir.
Sanada ceza geliyor bekle şimdi yorumları
ben sana 20 mekik cezası veriyorum
Canım hakkınızda hayırlısı olsun. Nerede yaşıyorsun cnm? İstanbuldamısın. Valla bende peşinatı düşük böyle taksitle bir yere girmek istiyorum hayırlısı bakalım. Bende kiradayım çok zor kiracılık insan istiyo kendi evi olsun. Taşınmak zorunda kalmak çok kötü. Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah.slm kızlar
günlerdir giremiyorum nete.laptop yoktu.benim telde nete girmiyo
neyse dün akşam gezmeye gittik ve gittiğimiz akrabanın yan bloğunda kiralık 2 tane boş daire old.öğrendik.eşim tutalım dedi.ben hayret ettim tabi.çünkü oturduğumuz evde 3.yılımız ve eşim asla taşınmaya yanaşmadı.aslında taşınmaya niyetlendik ama bi türlü kısmet olmadı ev bulamadık bulduğumuzun kiraları bize fazlaydı falan.tabi taşınalım demesinin asıl nedenlerinden biri ev sahibinin evi satacak olması ve 2 gün önceki kavgamız.acaip kavga ettim kaynanam yüzünden.geçen gün evimi karıştırmıştı yine herzamanki gibi.neyse bugün gidip ev sahiplerinin telefonlarını alacağım.inş olurda bende kurtulurum.ama eğer taşınırsak internet gidecek çünkü burda apartmandan bağlanıyorum.ençok buna üzülüyorum.inş ordada bi şekilde nete girerimde sizden kopmam.
hatta bi düşüncemiz daha var.taşınacamız site yeni yapıldı etrafı heryer inşaat hala.30-40 milyar peşinat istiyolar aylık ödemesi 525 tl.eşimle konuştuk biraz.keşke alabilsek evi kızlar.ha bizde para yok ama sağdan soldan borç para istesek krediye falan bulaşmadan diyoruz.ahhh ahhh zaten kira 300 tl üstüne 200 tl daha ödeyip keşke ev sahibi olsak.ozaman bende çalışırım dedim.bakalım hayırlısı.eşim bugün eşi dostu akrabayı arayacak.bende hem kiralık hem satılık dairelere bakacağım.hakkımızda hayırlısı olsun....
bu arada ortim ruweyda.seni çok ihmal ettiğimin farkındayım.ve taşınırsak belkide hiç gelemeyeceğm.oyüzden canım beni ortilikten atabilirsin.hepinizi öpüyorum.kızlar inş diğer evdede net olurda yine görüşürüz.hepinizi öptüm.ev işi olursa kiralık yani hafta sonuna taşınacağız....
eğer uğrayamazsam hakkınızı helal edin.sizin sayenizde 3-4 kilo verdim.inş böyle devam ederim.ortim bu arada dün 73.2 olmuştum acaip sevindim.inş çok güzel kilolar verirsiniz hepinize byeee
ben kahvaltı hazırlmaya gidiyorum görüşürüz 15ten sonra(eşim işe gidince ve çocukları uyutuncaa)
ay kızçeler o kadar çok yazı yazılmış ki okuyamadım hepsini bile yahuu. altı üstü akşam 8 den sonra yoktum ama 20 sayfa olmuş geçmiş yahuu maşallah diyeyim nazar değmesin. ben az önce tartıldım ve şoklardayım yahuu. 68,5 çıktım amaaa inşallah daha da vericem çok dikkat ediyorum bi de spora başlayayım bakın siz o zaman.ayyy çok mutlu oldum yahuuu
İnşallah cnm
Ayağını kaydırmışlar
selammm kızlarrrr..
dün akşam sadece yarım kase çorba içmiştim kalktığımda
okadar hafif hissediyordum ki
bundan sonra akşamları hafif geçirmeye karar verdim
çok hızlı gitcek gibi kilolar...
hı hı donuyıo vallaama bir kaç gündür -1, 0 , +1 arası ısı tabii gündüz... kar yağdığı için ılıdı ortalık.
100 gr nohut 360 kalori diyo. bir lavaşa 50 gr sürdük desek ekmeğide 150 sayam yağı ile falan ortalama bir lavaş :400 kalori eder yesem mi yaaa çok da severim ben bunu e onu yemesem tost yiyecem mecbur tostda nereden baksan 300 kalori var akıl verin yaaaa
ay kızçeler o kadar çok yazı yazılmış ki okuyamadım hepsini bile yahuu. altı üstü akşam 8 den sonra yoktum ama 20 sayfa olmuş geçmiş yahuu maşallah diyeyim nazar değmesin. ben az önce tartıldım ve şoklardayım yahuu. 68,5 çıktım amaaa inşallah daha da vericem çok dikkat ediyorum bi de spora başlayayım bakın siz o zaman.ayyy çok mutlu oldum yahuuu
slm kızçeler o kadar çok yazmışsınız ki okuyamadım valla son 10 sayfada vazgeçtim artık.ben bugün 68,5 i gördüm kızlar en son ramazanda gördüm ben bu kiloyu o yüzden acayip mutluyum hatta uçuyorum
inşallah fazlalıklarımızdan kurtulacağız hepbirlikte.
selammm kızlarrrr..
dün akşam sadece yarım kase çorba içmiştim kalktığımda
okadar hafif hissediyordum ki
bundan sonra akşamları hafif geçirmeye karar verdim
çok hızlı gitcek gibi kilolar...
herkese merhabalar. maşallah kızlar bu ne hız böyle. dün pc bozuldu giremedim. biraz önce yapıldı bi bakayım dünden beri neler olmuş dedim. sayfalar yazmışsınız bakamadım. bilmediğim olaylar mı var yoksa aşkamı geldiniz. dün menümü yazamadım artık bu akşam yazarım inşallah.
Merhaba kızlarr
kızlar ben dikkat edıyorum ama çoook acıkıyorum yınede sabretmeye calısıyorum :) her gun de 2 lt
suyumu da ıcıyrum ohh ınsallah vercem bu haftaa
Günaydın çıtırlar
Bu sabah aştım biraz kendimi
Fındık ezmeli ekmek yidim
Ama çok özlemişim rüyadaydım sanki gözlerim kapalı yemişim
Akşama kadar bişi yemem artık
öncelikle çoook geçmiş olsun inşallah kızın iyi olur. ve doğum günün kutlu olsun
Geçmiş olsun tekrar canım. Umarım bugün toparlar kendini.
Çok geçmiş olsun, üzülme o kadar. Düzelicektir emin ol, benim kızım da hasta. Böyle böyle büyüyecekler. Allah hepimizin çocuklarına şifa versin. Bir de bu yarım mekik dediğiniz nasıl oluyor?
Doğum günün kutlu olsun.
her yazılanın altında alıntı ile cevapla varya onun hemen yanında bir işaret var alıntı yapmak istediğin olunca ona tıklıyorsun tik işareti çıkıyor en sondada konuya cevap ver çıkıyor ama aralara yazman gerekiyor [/QUOTE]ile başlayıp onunla bitecek [/QUOTE]yazdıktan sonra o şekilde aralara yazarsan çıkar yorumunToplu alıntı nasıl yapılıyor kızlar?
İnşallah cnm
Ayağını kaydırmışlar
Dilekcim, yeni bilgisayarın hayırlı olsun.
Umaycım, kızın hastaymış sanırım çook geçmiş olsun.
Çok alıntı yapamadım kızlar benim kız başımda. Daha bişeyler yazacaktım ama unuttum ki. Kızıma bilgisayar bozuldu dedim biraz alışkanlığı bitsin istiyorum laptoptan giriyorum, şimdi geldi başımda ağlıyoo neolursun anne oyun aç bana diye kollarımdan çekiştiriyor. Offf ya bi rahat yok. Akşam kocadan giremezsin gündüz kızlardan. Bizim hiç birşeye hakkımız yokmu? Havada kapalı, soğuk, evde bir sürü iş bunalıma girdim valla.Yine gelirim sonra.
Çok alıntı yapamadım kızlar benim kız başımda. Daha bişeyler yazacaktım ama unuttum ki. Kızıma bilgisayar bozuldu dedim biraz alışkanlığı bitsin istiyorum laptoptan giriyorum, şimdi geldi başımda ağlıyoo neolursun anne oyun aç bana diye kollarımdan çekiştiriyor. Offf ya bi rahat yok. Akşam kocadan giremezsin gündüz kızlardan. Bizim hiç birşeye hakkımız yokmu? Havada kapalı, soğuk, evde bir sürü iş bunalıma girdim valla.Yine gelirim sonra.
İnşallah cnm
Ayağını kaydırmışlar
Çok azimlisin valla helal
Cuma görüceğin rakamı en az senin kadar bende merak ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?