- 26 Ağustos 2010
- 7.456
- 991
- 248
- 37
Poff gene aynı teraneler yaaa
Ne gıcık bişeydir bu ayda bir sınanıyoruz.
Teşekkürler bilgiler için Mine'cim.
Son maddeye katılıyorum
s.a. kizlaaar
monacim 300 gr.gitmis hmm olsun canim ya gitmis yine
eee neörüyonuz bakem
Amin canım aminnnnn çok güzel dilekler bunlar_________________GÜNAYDINN___ŞEKERLER_________________________
Bu sabah nasılız bakalım???
umarım keyifler yerindedir...Rabbim hasta olan kullarına şifa,dertli olan kullarına deva,sıkıntıda olan kullarınada yardım etsin...inşallah tez zamanda bizlerinde sıkıntılarını gidersin.....,ince çıbıg krakerler gibi salına salına gezmeyi nasib etsin.......
evet yaza az kaldı kızlar.....şubatın yarısı bitti bile. mart kaldı..birde nisan var onuda saysakmıki..ben en çok ilkbahar mevsimini seviyorum..belkide ozamanmı atağa geçerim bilmiyomki..çünkü her zaman kışın kilo alıp baharda atağa geçmişimdir......hayatım hep böle kilo sürüncemesi içinde geçecek heralde kızlar...bazen kendimi çok suçluyorum neden bu kadar çok iştahlıyım diye....ama evde oluncada en iyi yaptığımız şey yemek yemek.....bide çabuk ulaştığımız için galiba..
bugün buranı havası berbat..kapalı,dumanlı ve yağmurlu...sizin havalarınız nasıl??????
havalar nasıl olursa olsun bizim havamız güzel olsun demiiii şekerler.....
bu arada az daha unutuyordum sevgilier gününüzüde kutlarım......
Wuuuuuuuuuuuuuu ne ettun ula paçii09:30
1 paket çikolatalı etiform ( içinde 4 tane var ),
1 fincan Türk kahvesi
12:30
5 yk kapuska,
Ayran,
1 dilim uno denge ekmeği
15:00
1 tane limonlu etiform
16:40
2 tane kivi
19:10
1.5 kepçe şehriyeli tavuk çorbası,
2 yk kapuska,
Salata,
1 bardak ayran
20:30
4-5 tane vanilyalı hoşbeş,
1 tane çikolu etiform,
8 tane falan peynirli çubuk kraker,
1 fincan Türk kahvesi.
SüpperrrrrrrrrrrrrrrBugün yemeyi düşündüklerim ( cozutmıyım diye yazıyorum)
08:30
2 dilim uno denge ekmeğiyle yapılmış kaşarlı tost,
Bitki çayı
10:30
1 kuru incir,
1 fincan Türk kahvesi
12:30
1.5 kepçe şehriyeli tavuk çorbası,
1 kase yoğurt
16:00
4 tane hurma
18:00
2 tane etiform
19:10
1 kase nesfit
Saol canım teşekkür ederimtşk ederim beğendiğine sevindim
güzelmiş zaten neskuikcim senn menülerin güzel oluyor bğeniyorum
kızz 6 kg verdi diye cozutmuşsun hemen nrmal börek olsa hadi neyse hemde su böreğiçoook kalorili o.. ortim toparlanma zamanın gelmiştir yoksa yolarım seni neyse yürüyüşle yakmışsındır inşallah üstünede bişey yemeyeceğim demişsin ama yinede sorayım yemedin değilmi yürüyüş bandım yok ama kullananlar aşağıdaki komşulara ses gittiğini söytlüyorlar ama yinede bilemeyeceğim
beğendim canım menün güzel
yine taşırmışsın suyu suzimbende bi kere buraya dalıp yemeği yaktım
bende bu kiloyla hamiş kalırsam kesin 90 olurumönce 60 a düşek sonra düşünürük çocuğu
öğleden sonra içine canavarmı girdi kızzzneyse yarın toparlarsın
kaçla hamiş kalmıştın suzii
çok az nasıl doydun sen?
geçmiş olsun canım rabbim bir daha yaşatmasın.. dra bak ya emin olmdn hamilesin diyer
afiyet ıolsun
günaydılar ne güzel dileklerde bulunmuşsun aminn diyorum.. burda hava güneşli çok güzel benm havamda iyi şükür
akşam nee ettin sen dilek ama bunlar mideyi rahatsız etmezki
canım sen bu işleri benden iyi biliyorsun ama benm nacizane fikrim öğlen menüne 1 dilim ekmek eklemen yönünde çünkü akşam nesfit yiyeceksin biliyorsun o çok tok tutmuyor öğlen doyarsan akşam gözün dönmez
Ayyy çok güzellllgünaydın kızlaarrr nasılsınızzz
ya ben bu ara pek takılamıyorummm dün yine net yoktuu pöööff
ama bugün buralardayımmmm :))
diyet spor süper gidiyooo allahım bozmazsınnn
bu arada dün ablam ve bi arkadaşla akşam dışarıdaydıkkk kahve fln içtikkk
sonraaa mağzaya girdikk kotona bi palto denedimm 36 bedennn ve olduuu
acayipp sevindimm yaaa çok mutlu oldumm ihihihi
böylee iştee ve ben o gazla devam ediyorummm
canım nesfitte çok doyurucu oluyoAmiiin cnm. Rabbim kabul etsin dualarını. Seninde kutlu olsun cnm. Bizim için normal bir günmüşş maalesef. Benim koca öyle diyoo.
20.30 da biraz abur cubur olmuş ama seni lahana şişirmiş cnm. Bende lahana dan sonra bazen koma olurum. Çok gaz yapar o. Onun için şişsindir. Mide tabletlerinden alsaydın keşke rahatlardın hemen. Yoksa kaçamak yok cnm. Güzelll menü.
Dilekcim, çook az. Aç kalıcan bugün. Bence eve gidince akşam ki menünü değiştir cnm. Sen bilirsin tabii yinede. Nesfit başta süt olduğu için mi nedir şişiriyor ama sonra acıkırsın.
Günaydın, İnşallah cnm.
oooooo babyyyyyy seninde kutlu olsunnnn bacımmmmmmmmmmmslm kızlar sevgililer gününüz kutlu olsun :)
o zaman evliler gününüz kutlu olsun:):):):):):):):):):):)
Kalıcı Kilo Vermenin Bilimsel Yolları
Kilo problemi olan bir çoğumuz, zaman zaman fazla kilolarımızdan kurtulmak için mucize formüllerin peşine düşmüşüzdür. Maydonozu, lahanayı veya çeşitli ot kombinasyonlarını kaynatarak sularını içtiğimizde, birden bütün yağlarımızın eriyeceğini düşünmüşüzdür. Belki de çoğu zaman, zayıf arkadaşlarımız baklava börek yerken ve hiç kilo almazken, kendimizin haşlanmış ıspanak yememize rağmen nasıl olur da bu kadar kilo sorunu yaşadığımıza bir anlam verememişizdir. Bu konuda belki de metabolizmamızın hiç çalışmadığını düşünerek kaderimize küsmüşüzdür.
Peki yok mudur gerçekten bu şişmanlık denilen hastalığın kalıcı bir çözümü? Tabii ki var. Ama doğru zamanda doğru yolu izlemek çok önemlidir. Her şeyden önce vücutta şişmanlığa neden olabilecek bazı gizli metabolik hastalıkların açığa çıkarılması çok önemlidir. Böyle bir durum varsa ve tedavisiz kalırsa istediğiniz kadar az beslenin bir müddet sonra tekrar kilo alımı kaçınılmaz olur. Daha sonra da kalıcı kilo kaybı için hayat boyu gidecek beslenme sistemi kişiye benimsetilmelidir. Bu beslenme sistemi içinde bazı akıllı besinleri bilerek seçmek şişmanlık dediğimiz hastalıkla başetmede altın standartlardan biridir. İşte akıllı besinlerin genel özellikleri.
Düşük Şeker İçeren Besinler: İnsan vücudu ana yakıt kaynağı olarak glikozu kullanır. Glikozun kaynağı ise yiyeceklerle aldığımız karbonhidratlardır. Karbonhidratları kabaca basit karbonhidratlar ve kompleks karbonhidratlar olarak ikiye ayırırız. Basit karbonhidratlar, şeker yükü fazla olan yiyeceklerdir. Kan şekerimizi hızlı yükseltir ve bizi daha çok acıktırır, daha çok yememize neden olur. Kompleks karbonhidratların içindeki şeker ise kana daha yavaş geçer ve bizi daha uzun süre tok tutar.
Başlıca basit karbonhidrat ihtiva eden ve glisemik indeksi yüksek olan yiyecekler: Şeker, bal, reçel, tatlılar, muz, incir, üzüm, tatlı kavun, tatlı karpuz, patates, havuç, beyaz pirinç, beyaz un ve beyaz makarnadır. Peki bu yiyecekleri hiç tüketmeyecek miyiz? Tabii ki yiyeceğiz ama şeker oranını düşürerek yiyeceğiz yani nasıl yiyeceğimizi beleceğiz. Örneğin muzu yoğurtla, patatesi etle ve yoğutla karıştırarak yemek vücut için biyoyararlanımı daha iyi kılar ve bizi daha geç acıktırır. Ayrıca yemeğe limon katmak da glisemik indeksi düşürür.
Kompleks karbonhidratlar ve düşük glisemik indeksli yiyecekler: Bu yiyecekler kalıcı kilo vermede en sık başvuracağımız akıllı besinlerdir. Elma, armut, kivi, greyfurt, kiraz, çilek, kurubaklagiller, bulgur, esmer pirinç ve kepekli makarnadır.
Yüksek lif içerikli besinleri bilmek ve bu tür besinleri öğünlerimizde sık kullanmak da kalıcı kilo kaybında en büyük yardımcımız olur. Bu yiyecekler sindirim sistemimizde daha uzun süre kalır. Çiğneme hızımız bile bu tür besinlerde daha yavaştır. Bizi daha tok tutar. Lif oranı yüksek besinlerin aynı zamanda şeker oranı da düşüktür. Örneğin kabak, lahana, brokoli, ıspanak, kurubaklagiller, kepekli unlar da çok iyi seçimlerdir. Kabızlık sorunu olanlara da birebir çok iyi çözümdür.
Yağ oranı yüksek besinler ise kilo ile savaşta en uzak kalınması gerekli gruptur. Yağ oranı yüksek kızartmalar, milföy gibi hamurlar, baklavalar, soslar belki de uzun vadede en uzak kalınması gruptur.
Şişmanlığın tedavisi için ne yazık ki mucize bir formül bulunmamaktadır. Doğru besinlerle, hayat boyu gidecek seçimler yapmak kalıcı tedavinin en önemli bileşenidir. Ünlü Fransız atasözünün söylediği gibi ‘’ bir kruvasan ağızda 30 saniye kalır, midede 30 dakika kalır, kalçada ise 30 yıl.
uzman dr. ayça kaya ‘’
Hem kilo vermek hem de bol bol süt üretebilmek için işte mucize öneriler;
1) 1 yemek kaşığı rezene, 1 yemek kaşığı ısırgan, 1 yemek kaşığı ıhlamur, 1 tatlı kaşığı tane kimyon, 1 tatlı kaşığı anasonu karıştırın ve bunu her yemekten önce taze demleyip yemekten sonra 1 fincan için.
2) Çoğu kişi süt verme döneminde sütünün azalacağını düşünürek spor yapmaktan korkar. Düzenli yürüyüşler veya yüzme bu dönemde terch edilecek en iyi sporlardır. Ancak her yürüyüşten sonra bol bol su içmeyi unutmamak gerekir.
3) Gece süt vermek için kalktığınızda aclık hissetseniz dahi sakın bir şey yemeyin. Bu saatte yenen herşey depolanır. Açlığınızı yatıştırmak için su için. Yine de çok acıkıyorum dayanamıyorum diyorsanız, 1 bardak az yağlı süt için.
4) Süt yapıcı özelliği olduğu söylenen şerbetlerden, şekerlemelerden, limonatalardan ve hamurlu tatlılardan uzak durun. Bu dönemde özellikle çok yağlı yiyeceklerden açmalardan, poğaçalardan ve kızartmalardan kaçının. Unutmayın en iyi süt kaynağı su ve sebzelerdir. Bol bol az yağlı salatalar, sebze yemekleri, süt, yoğurt, ayran, peynir, yumurta, balık ve et yemeye özen gösterin.
olsun canimselam canımm
evet az gitti
merhaba arkadaslarımmm ben geldimmmm:) kendimi tanıtayımm ben 23 yaşındayım boyum 175 kilom ise 78 utanıyorum bu durumdanaslında yakın zamanda kilo aldım iş değişikliği düzensiz beslenme stres falan derken kilo aldım işte ama ben 1 kaç yıl önce bu gruptu sanırım kilo vermiştim tek başına olmuyor motivem bozuluyor tek başınayken bana çok yardımcı olacagınızı düşünüyorum benide aranıza alırsanız sevinirimmm:)hedefim 65kilo olmak bu arada:)
olsun canim
hosgeldin canim
Selam kısçeler Evliler gününüz ve sevgulüler günümüz kutlu mutlu olsun
ayyy bugğn ne kasfetli hava var dışarda
baktıkça bayıyo
sankim aşağıda gubeti görür gibi oldum ortim nereyesun da
hadi gelda aldın dimi kiloları yedin yedin geldin
beni de boşadın kuma getirdin üstüme:2:
merhaba arkadaslarımmm ben geldimmmm:) kendimi tanıtayımm ben 23 yaşındayım boyum 175 kilom ise 78 utanıyorum bu durumdanaslında yakın zamanda kilo aldım iş değişikliği düzensiz beslenme stres falan derken kilo aldım işte ama ben 1 kaç yıl önce bu gruptu sanırım kilo vermiştim tek başına olmuyor motivem bozuluyor tek başınayken bana çok yardımcı olacagınızı düşünüyorum benide aranıza alırsanız sevinirimmm:)hedefim 65kilo olmak bu arada:)
dileeeeeeeeeek kutuuuuuuuu
Selam kısçeler Evliler gününüz ve sevgulüler günümüz kutlu mutlu olsun
ayyy bugğn ne kasfetli hava var dışarda
baktıkça bayıyo
sankim aşağıda gubeti görür gibi oldum ortim nereyesun da
hadi gelda aldın dimi kiloları yedin yedin geldin
beni de boşadın kuma getirdin üstüme:2:
olsun bebişim veririz sen darlanma taze gelin aslında kilo vermen gerekiyordu emmeeeeevet ortim bi girip bakayım dedim neler yapmışsınız...ben seni boşarmıyım ...ilk göz ağrım..
bu arad ben kilo aldım..
Hoşgeldin
Her cuma tartılıyoruz hergünde menümüzü paylaşmaya calısıyoruz.
Daha önce katılıysan biliyorsndur zati
Baktımmmm
Selamm bana her daim çikoyu hatırlatan güzel insan.
olsun bebişim veririz sen darlanma taze gelin aslında kilo vermen gerekiyordu emmeeee
O benimmmçiko canavarı
ama artık kontrollü çiko canavarı
ya kızlar iyiki varsınız siz ya
keşke reelde de dost olabilseydik
çok iyi ve güzel insanlarsınız
sizleri seviyoruuummm
Kalıcı Kilo Vermenin Bilimsel Yolları
Kilo problemi olan bir çoğumuz, zaman zaman fazla kilolarımızdan kurtulmak için mucize formüllerin peşine düşmüşüzdür. Maydonozu, lahanayı veya çeşitli ot kombinasyonlarını kaynatarak sularını içtiğimizde, birden bütün yağlarımızın eriyeceğini düşünmüşüzdür. Belki de çoğu zaman, zayıf arkadaşlarımız baklava börek yerken ve hiç kilo almazken, kendimizin haşlanmış ıspanak yememize rağmen nasıl olur da bu kadar kilo sorunu yaşadığımıza bir anlam verememişizdir. Bu konuda belki de metabolizmamızın hiç çalışmadığını düşünerek kaderimize küsmüşüzdür.
Peki yok mudur gerçekten bu şişmanlık denilen hastalığın kalıcı bir çözümü? Tabii ki var. Ama doğru zamanda doğru yolu izlemek çok önemlidir. Her şeyden önce vücutta şişmanlığa neden olabilecek bazı gizli metabolik hastalıkların açığa çıkarılması çok önemlidir. Böyle bir durum varsa ve tedavisiz kalırsa istediğiniz kadar az beslenin bir müddet sonra tekrar kilo alımı kaçınılmaz olur. Daha sonra da kalıcı kilo kaybı için hayat boyu gidecek beslenme sistemi kişiye benimsetilmelidir. Bu beslenme sistemi içinde bazı akıllı besinleri bilerek seçmek şişmanlık dediğimiz hastalıkla başetmede altın standartlardan biridir. İşte akıllı besinlerin genel özellikleri.
Düşük Şeker İçeren Besinler: İnsan vücudu ana yakıt kaynağı olarak glikozu kullanır. Glikozun kaynağı ise yiyeceklerle aldığımız karbonhidratlardır. Karbonhidratları kabaca basit karbonhidratlar ve kompleks karbonhidratlar olarak ikiye ayırırız. Basit karbonhidratlar, şeker yükü fazla olan yiyeceklerdir. Kan şekerimizi hızlı yükseltir ve bizi daha çok acıktırır, daha çok yememize neden olur. Kompleks karbonhidratların içindeki şeker ise kana daha yavaş geçer ve bizi daha uzun süre tok tutar.
Başlıca basit karbonhidrat ihtiva eden ve glisemik indeksi yüksek olan yiyecekler: Şeker, bal, reçel, tatlılar, muz, incir, üzüm, tatlı kavun, tatlı karpuz, patates, havuç, beyaz pirinç, beyaz un ve beyaz makarnadır. Peki bu yiyecekleri hiç tüketmeyecek miyiz? Tabii ki yiyeceğiz ama şeker oranını düşürerek yiyeceğiz yani nasıl yiyeceğimizi beleceğiz. Örneğin muzu yoğurtla, patatesi etle ve yoğutla karıştırarak yemek vücut için biyoyararlanımı daha iyi kılar ve bizi daha geç acıktırır. Ayrıca yemeğe limon katmak da glisemik indeksi düşürür.
Kompleks karbonhidratlar ve düşük glisemik indeksli yiyecekler: Bu yiyecekler kalıcı kilo vermede en sık başvuracağımız akıllı besinlerdir. Elma, armut, kivi, greyfurt, kiraz, çilek, kurubaklagiller, bulgur, esmer pirinç ve kepekli makarnadır.
Yüksek lif içerikli besinleri bilmek ve bu tür besinleri öğünlerimizde sık kullanmak da kalıcı kilo kaybında en büyük yardımcımız olur. Bu yiyecekler sindirim sistemimizde daha uzun süre kalır. Çiğneme hızımız bile bu tür besinlerde daha yavaştır. Bizi daha tok tutar. Lif oranı yüksek besinlerin aynı zamanda şeker oranı da düşüktür. Örneğin kabak, lahana, brokoli, ıspanak, kurubaklagiller, kepekli unlar da çok iyi seçimlerdir. Kabızlık sorunu olanlara da birebir çok iyi çözümdür.
Yağ oranı yüksek besinler ise kilo ile savaşta en uzak kalınması gerekli gruptur. Yağ oranı yüksek kızartmalar, milföy gibi hamurlar, baklavalar, soslar belki de uzun vadede en uzak kalınması gruptur.
Şişmanlığın tedavisi için ne yazık ki mucize bir formül bulunmamaktadır. Doğru besinlerle, hayat boyu gidecek seçimler yapmak kalıcı tedavinin en önemli bileşenidir. Ünlü Fransız atasözünün söylediği gibi bir kruvasan ağızda 30 saniye kalır, midede 30 dakika kalır, kalçada ise 30 yıl.
uzman dr. ayça kaya
tşkler canım güzel bilgiler
Kilo kontrolü ile ilgili sorun yaşıyorsanız bazı püf noktaları bilerek uygulamanız bu konuda size yardımcı olacaktır.
1) Yağlı yiyeceklerin enerjisi yüksektir. İlk dikkat edilecek nokta yüksek yağlı yiyeceklerden kaçınmaktır. Birçoğumuz kızartma yemediğimiz zaman veya ekmeğimizin üzerine yağ sürüp yemediğimiz zaman az yağlı yediğimizi düşünürüz. Bir de gizli yağı yüksek yiyecekler vardır, bu tür yiyecekleri fark etmeden yediğimizde de çok fazla kalori alırız. Örneğin kremalı çorbalar, kıymadan yapılan kebaplar, pastane simitleri, kremalı hazır dondurmaları sık tüketirsek kilo kontrolünde sorun yaşayabiliriz. Bir yiyecek çok yumuşaksa, ısırdığımızda ağzımızda dağılıyorsa, elimize aldığımızda elimizde yağ bırakıyorsa çok yağlı bir yiyeceği tüketiyor olabiliriz. Evde yemek yaparken, 1 kg sebze yemeğine 2 yemek kaşığı yağ koyarsak, etli yemekleri yaparken ekstra yağ eklemezsek daha sağlıklı ve hafif yemekler yapmış oluruz.
2) Porsiyon büyüklüğünü doğru ayarlamayabilmek çok önemlidir. Evde yemek yerken büyük servis tabakları yerine pasta tabağı kullanmak hem gözümüzü doyurur hem de daha az yemek tüketmemizi sağlar. Dışarda servis edilen yemeklerin porsiyonu çok büyüktür ve ev yemeğine göre daha yağlıdır. Dolayısı ile mümkün olduğu kadar evde yemeyi tercih etmek daha iyi olur. Haftada 2den fazla dışarda yemesek iyi olur. Bununla birlikte dışarda yemek durumunda kaldığımızda yarım porsiyon ısmarlayabiliriz veya arkadaşımızla birlikte isek 1 porsiyonu bölüşebiliriz. Yiyemediğimiz yemeği de paket yaptırabileceğimizi unutmamamız gerekir.
3) Özellikle karbonhidratlara karşı uyanık olmak gerekir. Bazılarımız hiç ekmek yemeyerek zayıflamaya çalışır. Bu yanlıştır. Ekmek en temel besin maddelerinden biridir ve günlük beslenmede muhakkak olmalıdır. Pilav, makarna, kuskus, kurubaklagiller, börekler, pastalar, tatlılar, unlu çorbalar da ekmek kalitesinde besinlerdir. Bu besinleri ekmekle birlikte tüketmemek gerekir. İçecek olarak ayran, taze sıkılmış meyve suları ve light ürünleri tercih etmek daha iyi olur. Alkol içeren içeceklerin, gazlı içeceklerin enerji değerinin yüksek olduğu bilinmelidir.
4) Acıktığımızda vücudumuza cevap vermemiz gerekir. Acıkmak tıpkı uykumuzun gelmesi, tuvalet ihtiyacımızın gelmesi gibi fizyolojik bir ihtiyaçtır. Açlığımızı ertelersek bir sonraki öğünde iki kat daha fazla tüketiriz. O nedenle acıkınca muhakkak birşeyler yemelidir. Bunun illaki donanıımlı bir öğün olmasına gerek yoktur. Örneğin 1 bardak ayran, 1 tane meyva da vücuda cevap vermek anlamına gelir.
5) Günlük hayatımızda mutlaka hareketimizi artırmamız gerekir. Hareket etmeden az yiyerek zayıfladığımızda yağ dokusu kaybımız daha az olur daha çok kas ve su kaybederiz. Bu da dolaylı olarak metabolizma hızımızı yavaşlatır ve tekrar kilo alımı daha çabuk olur. Hareket hayatımzın bir parçası olsun. Her yere yürüyerek gitmeye çalışalım, asansörleri hayatımızdan çıkaralım. Mümkünse haftada en az 3 gün en az 40 dakika tempolu yürüyelim.
6) En önemli kural sabırlı olmaktır. Kiloları bir günde almadığımıza göre bir günde veremeyiz. Ayda 2,5 kg-4 kg arasındaki kilo kaybı sağlıklıdır. 10 kg vermek için 4 ay gibi bir süreyi hedeflemek daha doğru olur.
off benmdee geliyor ama yemezsek bu dönemde çok güzl kilo verebilirizoff offf reglim gelioooo
etkiler başladı şimdidennnnn
allahım en az hasarla kurtar beni
hoşgeldin canımmerhaba arkadaslarımmm ben geldimmmm:) kendimi tanıtayımm ben 23 yaşındayım boyum 175 kilom ise 78 utanıyorum bu durumdanaslında yakın zamanda kilo aldım iş değişikliği düzensiz beslenme stres falan derken kilo aldım işte ama ben 1 kaç yıl önce bu gruptu sanırım kilo vermiştim tek başına olmuyor motivem bozuluyor tek başınayken bana çok yardımcı olacagınızı düşünüyorum benide aranıza alırsanız sevinirimmm:)hedefim 65kilo olmak bu arada:)
bu sözü sevdim özellikle yaza kadar çıtırız kısmınıevliyik mutlıyık yaza kadar çıtırıkkkksaol şeker seninde
Valla güzel olurdu.
Ama hep beraber galeyana gelip daha da çok yiyebilridik.
Ayyy çok güzellll
valla dua et darısı bizim de başımıza
ben çiko yerdim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?