:
ya bi durun ne dedim ben,,benimde canım vaarya inanınki kendi vücudumu tanıyamıyorum reglden diyorum ama ne biliym ikna olmuyorum ağzımdan düşmeyen bi kelime var günlerdir,
obez olma yolunda ilerliyorum
bilmiyorum ama sanki biraz vücudum şişko olmuş gibi,göbek önden gitmeye başladı simit bölgemde oluştu gibi,ya regle bahane atmak istemiyorum çünkü 2gün sonra bitcek ve bunlar inmicek eminim,acaba yediğim abur cuburlar etkimi etmeye başladı,yemiycem valla artık şu sonki poşette bitsin yeter çok azıttım bu aylar:4
evet bende çoğu hareketi hergün yapıyodum ama şu ilk yaptığı oturma hareketi varya ona bayıldım nasıl bi bacak çalışmasıdır o,çok ağrıdı yandı valla yapıncaa
ammmmmmiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiingünayydiiiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnn
Allahim saglikli huzurlu birgün nasip et
bizi kötülere uydurma uyanlarlada karsilastirma
hakkimizda herseyin hayirlisini nasip et
evlatlarimizi ailelerimizi eslerimizi koru
iki cihanda huzur ver....
aaaammmiiiinnn
anaaammm deli kadir ay amaan dilek gelmis :18::18:
inşallah en az eksi 500 çıkarız 100-200le uğraşmak istemiyorum artıkGünaydın geleceğin çıtırdak hatunları.
Bugünde dikkat ediyoruzz Cuma günü eksi de çıkıyoruzz.
Unutmayın 100 gram olsa dahi verilecekkk.
Ben kahvaltı yapayım geliyorum.
Hepimize güzel bir gün olsun.
puccaaa bişi sorcam cumaya kadar hiç tartılmıyor muyuz arada tartılsak meraktan olmamı
ay dileeeek yazik bize yaaa ay hic gülecegim yoktuuuuuuu
hergün tartılıyorsun sanırım ama zararlıymışGünaydınn canlarımmmmmmmmmmmm
eşim buqün izinli o yüzden giremeyebilirimm
havada mkemmell evde durmayı düşünmüyoruzz
dün kaynanamın kuranında hiç! börek poğaça qibi hamur işleri yemedmm
tavuklu pilav vardı 1 kaşık bile almadımm
çeşit çeşit kurabiyeler vardı 3 tane en miniklerinden kurabiye yedimm
sabah zaten kahvaltmda 1 haşlanmış yumurta yemiştim
saat 1 qibi orda 2 tane dolma yedim
saat 4 civarıda 3 tane kurabiye yedimm
şerbetli tatlılar vardı onların tadına bile bakmadım
şekersiz 1 bardak çay içtim o kadar
akşamda eve qelince eşimle beraber oturup çerez falan yedik
daha yeni kalktım henüz tartılmadım şimdi oğlumu kahvaltı yaptırıp
sonra tartılıp yazarım
spor yapıyorsan kasta yapmış olabilirsin kas yağdan ağır gelebilirmiş yada şişkinlik, gaz falan olabilir toplu halde gider üzülmeGünaydın kızlar,
Bir şey soracağım, cuma günü tartıldım 71.6 çıktım.
Sonra o günden beri hiiiiiiç kaçamak yapmadım.
Bu sabah aç karna hem de tuvalete çıktıktan sonra tartıldım.
Kesin 1 kg vermişimdir dedim.
72.8 çıktım
Hata verdim resmen, o kadar dikkat edip 5 günde nasıl kilo aldım ?
Çooook sinir oldum, güne kötü başlamak fena oldu
baktigim yerde diyet görüyorum artik
forum takibe bakiyorum
"diyet yeterlilik sinavi " yaziyo bu ne olaki herhalde günlük yediklerimizle ilgili bir test bakalim diyet yapabilirmisin gibi bisey diye tam tiklicakken "diyanet yeterlilik sinavi" ymis
kızlar öğlen eve gittim elektrik kesik :) 5. kattatız biz karanlıkta elimde cep tel çıktım. öğle yemem erimiştir kesin :) akşama gelmezse elektrik ve kalorifer sönerse ne etcem ben. elektrik sobası çalışmaz başka ısı aracıda yok. artık mutfaktaki 4 ocağı yakarım mumlarla donatırım etrafıda birde yorgan ay gülme efekti yapamiiiiiim biri yerime yapsın ölecem gülmekten halime :))))
kızlar öğlen eve gittim elektrik kesik :) 5. kattatız biz karanlıkta elimde cep tel çıktım. öğle yemem erimiştir kesin :) akşama gelmezse elektrik ve kalorifer sönerse ne etcem ben. elektrik sobası çalışmaz başka ısı aracıda yok. artık mutfaktaki 4 ocağı yakarım mumlarla donatırım etrafıda birde yorgan ay gülme efekti yapamiiiiiim biri yerime yapsın ölecem gülmekten halime :))))
bende her gün sabah aç karna ve yatarken tartılırdım ama aylardır bi indim bi çıktım 1kilo aşağı 1kilo yukarı sabtlerdeydim,ama moral sıfır oluyodu artıda olduğumda,oyüzden artık sadece cumaları tartılıyorum tartılıcam yani,bugün reglimin son günü cumaya inşallah güzel rakam görürümiyidir canım o zaman itiraf edebilirim sabah tartıldım wc gitmeden:) 73.5 inanamadım 3 defa tartıldım ama aynı 73.5
canım bende regldendir dicektim ama 8ine çok var daha,akşamki yediğin bişey yapmıştır ,belki su az içmişsindir su tutmuştur vücudun ödemdir o ödem,cuma asıl kilonu görürsün sıkma canınıGünaydın kızlar,
Bir şey soracağım, cuma günü tartıldım 71.6 çıktım.
Sonra o günden beri hiiiiiiç kaçamak yapmadım.
Bu sabah aç karna hem de tuvalete çıktıktan sonra tartıldım.
Kesin 1 kg vermişimdir dedim.
72.8 çıktım
Hata verdim resmen, o kadar dikkat edip 5 günde nasıl kilo aldım ?
Çooook sinir oldum, güne kötü başlamak fena oldu
etimek yerine t. buğday vey çavdar ekmeği ye canım devamlı etimeğe bağlama yanimrb arkadaşlar,bende kahvaltımı yazayım.az önce bitirdim.
2.gün kahvaltı: 1 fincan şekersiz açık çay
1az peynir
5 adet zeytin
1 miktar konserve domates
1 yumurta
1 dilim light etimek
nasıl kızlar ? iyi değil mi
kırmızıyla işaretlediğim yerlere aynen katılıyorum,demekki benim reglim olduğu için ben cuma e300gr ekside çıkmışım detox yaptığım haldeDİYETTE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KONULAR
1-Sıcak su içmenin metabolizmayı hızlandırıp fazla kilo verdirdiği doğru değildir. Ancak barsakların az çalışması söz konusu olduğunda sabahları 23 kuru kaysı üzerine ılık su içilebilr.
2-Sabahları sıcak suyun üstüne limon sıkıp içilince zayıflanacağını zannetmek de yalnıştır.
3-Yemek aralarında su içilirse zayıflamanın durduğuna inanmak yalnıştır.
4-Zayıflama kremlerinin kilo verdirdiğine inanmak yalnıştır.
5-Piyasada bulunan zayıflama çayları adı altında bazı laksatif(Barsaklarda
gevşetici)veya diüretik etki (idrar söktürücü) yapan çayların kilo verdirdiğine inanılması yalnıştır. Bu tarz çay veya ilaçlar sadece doktor kontrolü tarafından verilmeli ve takibi yapılmalıdır. Sonucda tamir edilemeyecek barsak hastalıklarına veya idrar söktürücüler ise tansiyon düşmelerine veya gece bacak kas kramplarına neden olabilirler.
6-Zayıflarken az su içmek yalnıştır.
7-Her hafta kilo verilmez. Bazı haftalar diyet bozulmasa bile metabolizma hızının yavaşlaması sonucu o hafta kilo verilmez. Gene bayanların özellikle adet döneminden 3 gün, adet bittikten 2 gün sonasına kadar kilo vücudun su tutumuna bağlı kilo veremeyebilir.
8-Günün neredeyse her saatinde tartılmak da doğru değildir. Çünkü tartılma stresi bazan metabolizmayı durma noktasına getirebilir.
9-Diyette mutlaka sebze, meyve tüketilmelidir. Kabukları soyulmamalıdır. (Özellikle şekerli meyve sularından kaçınmalıdır.)
10-Alınan enerji harcanan enerji ye eşit olursa ne kilo alırız ne de veririz.
11-Diyet yaparken 1 veya 2 ince dilim tercihen kepekli ekmek yenmelidir.
12- Kesinlikle öğün atlanmamalıdır. Sabah kahvaltı alışkanlığımız olmasa bile bir meyve yiyip çıkmalıyız. Sık sık az yemeliyiz ki açlıkdan diğer fazla kalorili yiyeceklere saldırmayalım.
13-Diyet yaparken haftada bir kez abartmadan kendimize ödül verebiliriz.(Hamburger, pizza, lahmacun )
14-Haftada bir kez sütlü veya meyveli tatlı (Muhallebi puding, keşkül kazandibi veya ayva, kabak tatlısı gibi) Light pudinglerden haftada 23 kâse yenebilir.
15-Sebzeleri az suda pişirmeli sularını dökmemeliyiz (vitaminler suyun içinde)
16-Salatayı hazırladıktan hemen sonra yemeliyiz.
17-Taze meyve suları bekletilmeden içilmelidir.
18-Sütlü tatlı yaparken şeker, ateşden almaya yakınken eklenmelidir.
19-Yoğurdun suyu kesinlikle dökülmemelidir B 2 ve folik asitten zengindir. Ayrıca bu yeşil renkli su kolesterolü de aşağı çeker.
20 Besin maddelerini gazete kâğıdına sarmak veya deterjan kutularında saklamak doğru değildir.
21-Makarna, kuru baklagiller, az suda pişirmeli kesinlikle suyu dökülmemelidir.
Asıl jillianda ses çıkıyor, sen leslieyi mi kastetmiştin ki? Jillianda 30 dakika içinde aralıklarla zıplama hareketi var, yukarıya doğru 20-30 kere ve bunu da 5 set falan tahmini yapıyosun. Çaktırmadım zaten çocuklardan sansın.jillianda da mı ses oluyo canım fazla mı tepınıyosunyoks asende kosu bandını mı kastettın:26:
bu arad abosver caktırma cocuklara kalsın suç
İşte budur08:30
2 dilim uno premium tahıllı ekmek,
Melemen,
Peynir
10:40
7 tane fındık
12:40
5 yk ıspanak,
3 yk yoğurt
Eski moduma döndüm seviniyorummm.:119::119:
Erkek Bayan Risk
20.7′den düşük 19.1′den düşük Normalden zayıf.
20.7-26.4 arası 19.1-25.8 arası Normal. Risk yok.
26.5-27.8 arası 25.9-27.3 arası Şişmanlık sınırı. Biraz riskli.
27.9-31.1 arası 27.4-32.2 arası Şişman. Orta derecede riskli.
31.2-45.4 arası 32.3-44.8 arası Ciddi şişmanlık. Yüksek riskli.
45.4üzeri 44.8 üzeri Maksimum risk. Öldürücü şişmanlık.
Asıl jillianda ses çıkıyor, sen leslieyi mi kastetmiştin ki? Jillianda 30 dakika içinde aralıklarla zıplama hareketi var, yukarıya doğru 20-30 kere ve bunu da 5 set falan tahmini yapıyosun. Çaktırmadım zaten çocuklardan sansın.Ama artıkın yapamıyom işte.
İşte budur
Teşekkürler canım, yararlı bilgiler.
sağolun kızlar ya buna hayr demek belki basit birşey ama benim için büyük bir adım. çünkü ben önüme konulan birşeye hayır diyemeyen bir insanım ama bundan sonra bu pastayı hatırlayıp hayır diycem
öğlnk 4 dilim ekmek gözme battı ama sonuçta diyetisyen menü güzel canmmenüm
sabah00
1 dilim ekmek
1 domates
1 yumurta
11:00 3 kayısı kurusu
12:00
4 dilim ekmekiçine 4 dilim hindi salam ve yeşillikle sanviç
1 yeşil elma
15:30 light meyveli yoğurt
17:00 1 muz
18:30
1 kase çorba, yeşillik
8 kaşık yağsız karnıbahar ve bir bardak yoğurt
veeeeeee geriye bir bardak leblebi hakkım kaldı acıkırsam yiyceeeeeem
Selam kızlarrr
menümmm
sabah
3 parça peynir
3 yeşil zeytin
çok az çemen
yarım domates, yeşil biber
1 kuru kayısı
1.5 dilim tb ekmeği
ara
1 ceviz
2 kupa yeşil çay
öğlen
yarım tabak tavuklu nohut yemeği
1 tabak salata
ara
1 fincan şekersiz sütlü türk kahvesi
1 kuru incir
akşam
1 kase mercimek çorba
yarım kase yoğurt
3 lt su..
sporlar: sabah 1 saat dans. akşam 30 dk dans + 20 dk sopa hareketi..
akşama kadar harikaymış ama akşamdan sonraslmm kızlarr
işte benim menümm.....
sabah: 1 yeşilçay
2 dilim tam buğday elmeği
birazcık pastırmalı yumurta
2 dilim beyaz peynir
2 çatal labne
2 çatal reçel
ara yok :26:
öğle: 1 kase special k
ara: 1 portakal
akşam: 5 kaşık kereviz yemeği
2 kaşık yoğurt
ve sonrasııı
2 kare çikolata
1 küçük kase puding
1,5 lt su
bir form çay içilecek...
afiyet olsun güzlmiş canmmenüm kızlar
sabah 8.30 limonlu ballı ılık su
9.00
2 dilim t.b.ekmeği
1tk reçel
1çk nutella
3-4 parça peynir
3 zeytin
13.00
1 dilim ekmek
1 kase çorba
3 kaşık bulgur pilavı
3 kaşık yoğurt
bol salata
16.00 neskafe şekersiz, galeta
17.30 1 kayısı kurusu
19.00
nesfit
2 lt su 1 rezene, 1 ıhlamur
aksam yemegi....
sicacik ekmek aldilar
üzerine yag sürdüler
o yaglar ekmek üstünde eridiler
gözüme soka soka yediler
beni en derin yerimden yaradilar
mis gibi nuhutlu pilavlar
yanindada yogurtlar
üzerinede karabiber dökeydiler eyiydi ama dökmediler
löp löp yedilerbu kiz corbayla doyarmi demediler
peki ya tursu dediler
onuda silip süpürdüler
pirasada vardi onuda yediler
bu kiz ne ceker düüsünmediler
ben bir garip kizim
bu misralar kalbimden gelir
hem söyler hem aglarim
yeter artik bende doya doya yemek isterim
sana 4 tane sarmadan bişey olmaz dediysek akşamda ye demedik saçını çekim zevlekızlar bu akşam fena kaçırdım eşim nasıl olduysa yemek yaptı yapacam ama sen yemiyeceksin dedi benim yemeğim var yemem zaten dedim ama masada ısrar etti, kıramadım çokta güzel görünüyordu kaşarlı olduğunuda kimseye söylemeyeceğim ağzımdan laf alamazsınız
Kahvaltı 08:50
2 dilim çavdar ekmeği üzerine krempeynir
5 zeytin
1-2 çatal beyaz peynir 2-3 dilim domates
Öğlen 12:00
5 -6 yemek kaşığı kabak yemeği
4 yemek kaşığı yoğurt
1 dilim çavdar ek.
Ara 14:00
1 avuçtan az kuru üzüm
Ara 15:30
4 tane sarma
ara :26::26: yarım paket kadar çubuk kraker :26:
Akşam 19:00
6 y.k kabak y.
2 yemek kaşığı tavuk sote (eşim yapmıştı tadına bakmadan olmazdı :26: )
4 tane sarma (1 dilim ekmek yedim sayıyorumçook güzeldi ama yaaaaa sonra bişey yemedim bu akşam cıss yok hiç
yoğurt
3 litreye yakın su, 3,5 km yürüyüş 2 kupa bitki çayı
aminnnnnnnnnnnngünayydiiiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnn
Allahim saglikli huzurlu birgün nasip et
bizi kötülere uydurma uyanlarlada karsilastirma
hakkimizda herseyin hayirlisini nasip et
evlatlarimizi ailelerimizi eslerimizi koru
iki cihanda huzur ver....
aaaammmiiiinnn
günaydın yazamadım birtürlü öğlen oldu dilekcimGünaydın geleceğin çıtırdak hatunları.
Bugünde dikkat ediyoruzz Cuma günü eksi de çıkıyoruzz.
Unutmayın 100 gram olsa dahi verilecekkk.
Ben kahvaltı yapayım geliyorum.
Hepimize güzel bir gün olsun.
he he ben bir kalkınca birde evden çıkmadan tartılırım. öğlen eve gelirsem gelince. akşam gelince. akşam wc den sonra. yatmadan önce. banyodan önce sonra. spordan önce sonra. ay piskopat derecesinde tartılıyom. günde belki 10.
73.5 çok iyi o zaman senide kadranıma alıyom sende martta 6 lı rakamları görcez artık grubundansın.
:119:6 lı rakamları görcez grubu kalkın bakiiiiim kahvaltı edildi mi hadi :118:hop hop işe gitmeyenler evde 10 dk spor yaoın vücut uyansınkalkın kalkın bskiiiiiiiim :124::124::124:hadi bugün 200-300 gr inceleceeeeeeeez mart a 9 gün kaldı. kilosu 75 civarı olanlarda martın sonuna doğru 6ları görecek anlamam hadihop :122::122:hop. erisin :122::122:yağlar erisin yağlar ben işe gideeer gene geç kaldım sizle çene yapcam diye
bari süpürgemle gidem
bu hafta senden de gider kilo regl olmuşsun ortim.. ben bisikletime dün akşam 45 dk bindim çok yoruldum ama çok terlemiyorum bnde toksin yokmu acepdün gece regl oldum cnm.ne hissettiğimden emin değilim duygularım karmakarışık en iyisi düşünmemek. Hakkımızda hayırlısı olsun hepimiz için. Bende hergün yürüyücem. Sen bisiklete her bindiğinde çok terliyormusun. Benim yüzümden şapur şupur ter akıyor dolayısıyla duş almak şart. bazen de üşeniyorum.
güzel dilekciğim08:30
2 dilim uno premium tahıllı ekmek,
Melemen,
Peynir
10:40
7 tane fındık
12:40
5 yk ıspanak,
3 yk yoğurt
Eski moduma döndüm seviniyorummm.:119::119:
okumana sevindim canım sizin için paylaşıyorumsağol umay paylaşımlar çok güzel okuyom her seferinde :) yes dilekim donacm o değil yağlarda eriyemeyecek soğuktan :)
kırmızıyla işaretlediğim yerlere aynen katılıyorum,demekki benim reglim olduğu için ben cuma e300gr ekside çıkmışım detox yaptığım haldebugün son günüm cumaya inşallah güzel bişeyler görürüm tartıda meraktan çatlıyorum diyette olmadan ilk tartı haftam olcak bakalım ne görcem tartıda,ama öyle alışmışımki düzene istesemde vazgeçemiyorum,öğün atlamıyor ve ara öğün yapıyorum tek serbestliğim abur cubura saldırmam hemde istediğim an,başkada bozduğum bişey yok,ama bıktım desem yeridir hiç bi abur cubur yiyesim yok bugün,3gündür tıkına tıkına bi hal olmuşum demekki
evet canım mineumayminemiydi kız adın unuttum
bu arada demin söylediklerin doğru aslında canım insan verdikçe fazlasını istiyo,ama ben obez lafını kimseye söylemedimki kendimle dalga geçiyodum motive ediyodum 80kiloyken,ve şuandada öyle bi gaza ihtiyacım varki eşime diyimde bari beni gaza getirsin laf etsin arayışındayım,oyüzden kendimle dalga geçtim birazdaha yersen obez olma yolunda ilerliceksin dedim,yoksa aşaa kilomu seviyorum ve istikrarlıyım bukadarı bile yeter ama kilomdan değil beden ölçülerimi inceltmek amacıyla spora ağırlı vercem bakalım,sende bi fırsatını bulur yaparsın canım yaa,en azından dediğin gibi yaraken yapsanda faydası olur,15dk sürüyo vakit nasıl geçiyo anlamıyosun bilee:13
ben teşekkür ederim okuduğun içinTeşekkürler canım, yararlı bilgiler.
amann donma kıscem sen oralarda gel adanaya sen burasıda normal 16 derecekızlar öğlen eve gittim elektrik kesik :) 5. kattatız biz karanlıkta elimde cep tel çıktım. öğle yemem erimiştir kesin :) akşama gelmezse elektrik ve kalorifer sönerse ne etcem ben. elektrik sobası çalışmaz başka ısı aracıda yok. artık mutfaktaki 4 ocağı yakarım mumlarla donatırım etrafıda birde yorgan ay gülme efekti yapamiiiiiim biri yerime yapsın ölecem gülmekten halime :))))
"Niye kilo veremiyorum?"
Kilo vermek için elinizden geleni yapıyor ve hala kilo veremiyorsanız, bir yerlerde yanlış giden bir şeyler var demektir.
Sonu gelmeyen haftalar boyunca sadece salata ve meyva yiyerek kilo vermeye çalışıp başarılı olamadıysanız, yalnız değilsiniz. Bu aslında herkesin yaşadığı bir problem. Hatta bazılarımız bunun sonucunda o kadar demoralize oluyoruz ki, tüm kilo verme planlarımızdan vazgeçmeye karar verebiliyoruz.
İşte 10 klasik diyet hatası ve bunlardan kaçınma yöntemleri:
Kısa vadeli düşünmek
Kilo vermede başarılı olmanın tek yolu bunu, yaşam tarzınızda yapacağınız bir değişiklik olarak görmektir. Kısa bir dönem boyunca aç kalmayı diyet olarak algılayanların elde edeceği tek şey, kısa zamanda diyeti bırakmak olacaktır. Çünkü zor gelecektir. Bu nedenle de sağlıklı ve dengeli bir beslenme programı uygulamak en yiyisidir. Çoğu diyetisyen kadınların, günde 1300-1500 kalori alması gerektiğini belirtiyor. Eğer örneğin 1000 ya da altı kalorilik bir diyet uygulamaya kalkarsanız, sürekli aç kalmaktan ötürü o diyeti bırakmanız çok muhtemeldir. Üstelik dengeli bir diyetle pek çok farklı besinden de faydalanabilirsiniz.
Ünlülerin diyetlerini takip etmek
Jennifer Aniston gibi görünme fikri çekici gelebilir ama pek çok diyetisyen, bu sene çok moda olan ünlülerin diyetlerini eleştiriyor. Jennifer Aniston ve Geri Halliwell'in favori diyetler olan Atkins diyeti şüphesiz işe yarıyor. Ancak bu diyet, alınan karbonhidratı ciddi şekilde kıstığı ve proteini artırdığı için ideal olmaktan uzak. Çünkü karbonhidratlar dengeli beslenmenin önemli bir parçası ve bol protein-az karbonhidratlı beslenme vücudun kalsiyum kaybetmesine neden oluyor. Ünlülerin yaptığı çoğu diyet, belli bir besin ya da besin grubunu programın dışında tutmaya yönelik olduğundan, bağlı kalınmaları ve başarılı olunması zor diyetlerdir. Bunun yerine hem karbonhidrat, hem de protein içeren az yağlı bir diyet tercih edilmelidir.
Yedikleriniz konusunda kendinizi aldatmak
Diyetinizi harfiyen uyguladığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Ancak eğer hala kilo vermiyorsanız, o zaman yedikleriniz konusunda kendinizi kandırıyor olabilirsiniz. Örneğin çayın yanında yediğiniz o 2 tane bisküviyi, ya da doğum günü partisinde elinize tutuşturulan pastayı, ağzınıza attığınız bir avuç fıstığı, ya da yerdiğiniz grissinileri saymayı unutuyorsunuzdur belki, ya da kendinizden bile saklıyorsunuzdur. Ama bunlar biriktikçe kilo verememenizin sebebi olup çıkıveririler. Eğer kilo verememekten şikayet ediyorsanız, bir beslenme günlüğü tutun ve yiyip içtiğiniz her şeyi yazın. Haftanın sonunda, eğer dürüstçe her yiyip içtiğinizi yazdıysanız, niye kilo veremediğinizi göreceksiniz.
Egzersizi programınızın dışında bırakmak
Pek çok insan zayıflamak istediğinde, aldığı kalori miktarını azaltıyor ama egzersizi bu programa dahil etmeyi düşünmüyor. Tabii ki egzersiz olmadan kilo verebilirsiniz. Ama egzersiz metabolizmanızı hızlandıracağından, sadece diyetle vereceğinizden fazla kaloriyi yakabilirsiniz. Bir çoğumuz haftada bir kez aerobik bir egzersiz yapmanın yeterli olduğunu düşünüyor. Ancak metabolizmayı hızlı tutmanın en iyi yolu günde 20-30 dakikayı egzersize ayırmak. Yapabilecekleriniz arasında ise, asansör yerine merdiveni kullanmak, toplu taşıma araçlarından erken inmek ve eve/işe yürümek, bisiklete binmek yer alıyor. Tabii seçenekleri çoğaltabilirsiniz. Uzaktan kumandayı kullanmak yerine yerinizden kalkıp kanalı değiştirmek bile haftada fazladan 200 kalori demektir.
Bazı besinleri tamamen liste dışı tutmak
Çoğumuzun kafasında diyet, çok sevdiğimiz çikolata, kızartma vb gibi bazı besinleri kesinlikle yememekle eş değer.Ancak eğer uzun vadeli bir diyet yapmak istiyorsanız, sevdiğiniz besinleri hiç yemeden o diyete devam edebilmeniz mümkün değil. Aslında işin hilesi şu: Sevdiğiniz besinlerden ufak bir porsiyonu arada bir yemek. Eğer diyetinize sadıksanız ve kilo veriyorsanız, haftada bir kendinize sevdiğiniz bir besinden bir porsiyon yeme hakkı tanıyın.
Öğün atlamak
Diyettesiniz. Diyelim ki bugün o kadar meşguldünüz ki, kahvaltı ya da öğle yemeğini yiyecek vaktiniz bile olmadı. Belki o öğünün yememiş olmanın kilo verme çabalarınıza katkıda bulunacağını düşünebilirsiniz. Bu durumda sadece kendinizi aldattığınızı belirtmeme izin verin. Öğün atladığımızda, kan şekeri seviyesi düşer. Bu da, tatlı besinlere olan ihtiyacı artırır. Bunun anlamı da, günün ileriki saatlerinde canınızın tatlı çekmesi demektir. Eğer kaçırdığınız öğünü yeseydiniz, yiyeceğiniz tatlıdan çok daha az bir kalori alacaktınız. Araştırmalar, kahvaltı etmeyenlerin, günün ileriki saatlerinde daha çok kalori aldıklarını kanıtlıyor.
Düşük kalorili besinlerin hep sağlıklı olduğunu düşünmek
En sık yapılan hatalardan biri de, düşük kalorili gıdaların sağlıklı gıdalar olduğunu düşünmek. Çünkü çoğu sağlıklı besin aslında oldukça kalorilidir. Örneğin zeytinyağı, fındık gibi yemişler, ya da peynir, içerdiği yüksek miktardaki kaloriye oranla sağlıklı besinlerdir. Burada önemli olan bunları sınırlı miktarda tüketebilmeyi öğrenmektir. Örneğin sadece tek bir çorbakaşığı zeytinyağında 100 kalori vardır, veya bir avuç fıstıkta 150 kalori vardır ve bunun 13 gramı yağdır. Diğer bir sıkça yapılan hata da, tavuğu derisiyle yemektir. Sevilen bir diyet yeöeği olarak ün yapan tavuğun tüm yağı derisindedir ve tavuğu bu deriyle yemek demek 3 katı fazla kalori almak demektir. Salata sosları ve mayonezli sandviçler de diğer riskli besinlerdendir.
Büyük porsiyonlar
Porsiyon ölçmek insanı diyetten soğutan bir başka konu. Buradaki problem şu: Diyet birkaç hafta sıkı sıkıya uygulandıktan sonra, diyeti yapan kişi porsiyonların miktarını artık bildiğinden emin olarak, buna eskisi kadar özen göstermemeye başlıyor. Tabii bu arada, porsiyon miktarı farkına varılmadan giderek artıyor. Bunun önüne geçmek için, markette alışverişinizi yapaken, ihtiyaç duyduğunuzdan fazlasını satın almayın. Eğer ekmeği kalın dilimlemek gibi bir eğiliminiz varsa, o zaman da tost ekmeği alın. Biz evde öyle yapıyoruz. :)
İçeceklerin de kalori içerdiğini unutmak
Sağlıklı bir şekilde beslenip, abur cubura itibar etmiyor olabilirsiniz ama özellikle sodalı içecek ve meyva sularından tüketip, kremalı kahve içip, kahve ve çaya şeker kokuyorsanız, kilo vermede gene problem yaşayacaksınız demektir. Örneğin şöyle bol çikolatalı nefis bir cappucino'nun size getirisi 120 kalori ve 8 gram yağ. Ancak çikolatalı yerine tarçınlı içmeniz, yağ oranını hemen hemen sıfora indirirken, kaloriyi de 60'a düşürüyor. Alkollü ve gazlı içecekler de cappucino'dan beter kalorili. Alkol hem yağ kadar kalori içeriyor, hem yağ gibi enerji sağlamaıyor, hem de iştahı açıyor. Bu nedenle alkol alımını haftada 1-2 kezle sınırlayıp, şaraba dönmekte fayda var. Örneğin şarabı da maden suyuyla karıştırıp kalorisini azaltabilirsiniz.
Çok sık tartılmak
Diyetin en zevkli kısmı, tartıldığınızda ibrenin sola doğru kaydığını görmektir. Ancak bunu abaratarak sık tartılmak kilo kaybını zorlaştırır. Çoğu kadının kilosu, vücuttaki su tutulmalarından dolayı iner çıkar. Bu nedenle zaman zaman kilo almadıkları halde, almış gibi hissederek endişelenirler. Bu da işi zorlaştırır. Başarılı bir diyette kilo kaybı yavaş ve daha kalıcıdır. Ayrıca kas kütlenizin artması da yanıltıcı olabilir. Çünkü kas, yağdan ağırdır. Bu nedenle haftada bir kez günün aynı saatlerinde tartılmak faydalı olacaktır.
güzel bilgiler sağol canım bunu 5 takım topiğindde paylaşabilirmiyim bi sorun olmaz değilmi?DİYETTE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KONULAR
1-Sıcak su içmenin metabolizmayı hızlandırıp fazla kilo verdirdiği doğru değildir. Ancak barsakların az çalışması söz konusu olduğunda sabahları 23 kuru kaysı üzerine ılık su içilebilr.
2-Sabahları sıcak suyun üstüne limon sıkıp içilince zayıflanacağını zannetmek de yalnıştır.
3-Yemek aralarında su içilirse zayıflamanın durduğuna inanmak yalnıştır.
4-Zayıflama kremlerinin kilo verdirdiğine inanmak yalnıştır.
5-Piyasada bulunan zayıflama çayları adı altında bazı laksatif(Barsaklarda
gevşetici)veya diüretik etki (idrar söktürücü) yapan çayların kilo verdirdiğine inanılması yalnıştır. Bu tarz çay veya ilaçlar sadece doktor kontrolü tarafından verilmeli ve takibi yapılmalıdır. Sonucda tamir edilemeyecek barsak hastalıklarına veya idrar söktürücüler ise tansiyon düşmelerine veya gece bacak kas kramplarına neden olabilirler.
6-Zayıflarken az su içmek yalnıştır.
7-Her hafta kilo verilmez. Bazı haftalar diyet bozulmasa bile metabolizma hızının yavaşlaması sonucu o hafta kilo verilmez. Gene bayanların özellikle adet döneminden 3 gün, adet bittikten 2 gün sonasına kadar kilo vücudun su tutumuna bağlı kilo veremeyebilir.
8-Günün neredeyse her saatinde tartılmak da doğru değildir. Çünkü tartılma stresi bazan metabolizmayı durma noktasına getirebilir.
9-Diyette mutlaka sebze, meyve tüketilmelidir. Kabukları soyulmamalıdır. (Özellikle şekerli meyve sularından kaçınmalıdır.)
10-Alınan enerji harcanan enerji ye eşit olursa ne kilo alırız ne de veririz.
11-Diyet yaparken 1 veya 2 ince dilim tercihen kepekli ekmek yenmelidir.
12- Kesinlikle öğün atlanmamalıdır. Sabah kahvaltı alışkanlığımız olmasa bile bir meyve yiyip çıkmalıyız. Sık sık az yemeliyiz ki açlıkdan diğer fazla kalorili yiyeceklere saldırmayalım.
13-Diyet yaparken haftada bir kez abartmadan kendimize ödül verebiliriz.(Hamburger, pizza, lahmacun )
14-Haftada bir kez sütlü veya meyveli tatlı (Muhallebi puding, keşkül kazandibi veya ayva, kabak tatlısı gibi) Light pudinglerden haftada 23 kâse yenebilir.
15-Sebzeleri az suda pişirmeli sularını dökmemeliyiz (vitaminler suyun içinde)
16-Salatayı hazırladıktan hemen sonra yemeliyiz.
17-Taze meyve suları bekletilmeden içilmelidir.
18-Sütlü tatlı yaparken şeker, ateşden almaya yakınken eklenmelidir.
19-Yoğurdun suyu kesinlikle dökülmemelidir B 2 ve folik asitten zengindir. Ayrıca bu yeşil renkli su kolesterolü de aşağı çeker.
20 Besin maddelerini gazete kâğıdına sarmak veya deterjan kutularında saklamak doğru değildir.
21-Makarna, kuru baklagiller, az suda pişirmeli kesinlikle suyu dökülmemelidir.
sağol umay paylaşımlar çok güzel okuyom her seferinde :) yes dilekim donacm o değil yağlarda eriyemeyecek soğuktan :)
sana 4 tane sarmadan bişey olmaz dediysek akşamda ye demedik saçını çekim zevle
çok güldüm yaaaaannemin suçu yineeeeee söz bugün dikkat edecem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?