selam kızlar ben geldim
geçmişe dalamadım..çok birikmiş..arada bakarım artık...
selam kızlar ben geldim
geçmişe dalamadım..çok birikmiş..arada bakarım artık...
bence yarın tartılma hemen kiloya dönüşmez zaten, boşuna canın sıkılır motivasyonun düşer
bence yarın tartılma haftaya kadr sık dişini cuma tartıl moralin bozulmaz böylece üzülmeee,ama cidden moralin bozulcanı bile bile tartılmakta mantıksız yanii değmez
aman dikkat et canim kaplarini kilitle arabanin inme öyle biseyde olursa ya Allaha emanet ol
karar verdim canim almicam yapmam bende herhalde :26:
sen hergün tartiliyomusun :26:
hoşbulduk..
hoşgeldiiiin, geçmişe giden zor döner zatiii
iyi geceler..keşke rüyamızda çıtır halimizi görsek iyiyce gaza geliriz bari..bugün akşam çaya gittik biarkadaşımıza, kurabiye, meyve çerez yedim ama azzzz :26: :26: yemesemde ayıp olurdu yaniiii, neyse yarın herşey sil baştan devam iyi geceler canlar ben yatıyorum rüyanızda çıtır hallerinizi görün
hoş bulduk...hosgeldiiin
ama tartılmazsam duramam dayanamam kii tartı yatağımın dibinde duruyo
her sabah üstüne çıkmam lazım
evet
insaallah canimulaşırsın canım ne kalmış şurada
ben tek evde korkarim ya hic kalamammgelmedi daha canım bekliyom 12 den sonra inecek uçağı
yok kız ben korkmuyorum ama sıkıldım yalnız ya. arada kavga etmek içinde olsa birileri gerek dimi
tesekkurler canim faydali paylasim olmusAra öğün yapmanın faydaları:
Açlık hissetmeden kilo vermek ve verdiğiniz kiloları da tekrar geri almamak için basit ama en etkili kurallardan birisi ARA ÖĞÜN yapmaktır. Ara öğün alışkanlığının yerleşmesi için kolay ve lezzetli seçenekler keşfetmeniz bu öğünleri keyiflendirecektir. Az ve sık yiyerek açlık duygusu ve sınırlanmışlık gibi negatif duygulardan kurtulmak daha kolaydır. Sağlıklı atıştırmalıklarla tanışmak, gece açlığı ve akşam üzeri krizleriniz için de iyi bir çözümdür.
Ara öğün yapmanın faydaları:
• 3 saat arayla beslenerek kilo vermek açlık hissi duymadan kalıcı kilo kaybı sağlar.
• Ara öğün tüketimi iştahınızı kontrol altına almakta etkilidir.
• Ara öğün yaparak hem kilo kontrolü sağlamak hem de mide ve bağırsak sisteminizi rahatlatmak daha kolaydır.
• Bir gün içinde yediklerinizi 6 öğüne bölmek daha fazla enerji harcamanıza sebep olur. Günlük 1500 kalorilik yiyecek toplamını 2 öğün yerine 5 öğünde tüketmeniz daha fazla kilo vermenizi sağlar. Çünkü her yediğiniz besin için tüm sindirim sistemi çalışıyor ve yediğinizin yanma enerjisiyle birlikte kilo vermek kolaylaşıyor.
• Sadece kilo vermek için değil; gaz ve sindirim şikayetiniz varsa ve çok hızlı yemek yiyorsanız öğünleri bölmeye hemen başlamalısınız.
• Ara öğün tüketimi ile temel amaç, kan şekerinizi dengede tutarak çabuk acıkmayı ve bir sonraki öğünde çok fazla yemeyi engellemek; diğer taraftan da metabolizma hızını artırmaktır. Metabolizma hızının artmasına bağlı olarak da kilo kaybı hızlanacaktır.
• Ara öğün faydalıdır ama ara öğünlerde ne tür besinler tüketildiği de çok önemlidir. Genelde ara öğün denildiğinde kişilerin aklına abur cuburlar, yağlı ve şekerli yiyecekler gelir. Fakat ara öğünlerde bu tür besinleri tüketmek kilo almanızla sonuçlanacaktır. Özellikle şekerli besinleri tüketmek, kan şekerinde ani yükselmelere ve sonrasında ani düşüşlere sebep olacaktır. Ara öğünler için 100-200 kalori civarında sağlıklı seçimler yaparsanız, hem kilo kontrolünü sağlayarak formda kalır, hem de kan şekerindeki dalgalanmaları engellemiş olursunuz.
• Taze ve kuru meyveler, kolay taşınması açısından iyi birer ara öğün alternatifidir. Beraberinde süt, yoğurt veya ceviz ile tüketimiyse, daha dengeli ve tok tutan seçimlerdir.
• Ara öğünde yağı azaltılmış krakerler, yağı düşük, şekersiz tatlı bisküviler, pratik, her yerde bulunabilir ve kolay seçimlerdir. Ancak ara öğünde bisküvi, kraker gibi karbonhidrat içeren bir seçim yaptığınızda yanına ayran, peynir, süt, yoğurt veya 10- 15 fındık gibi protein ilavesi yapılması daha uzun süre tokluk hissi yaratır ve proteinin metabolizmayı hızlandırıcı etkisinden yararlanmış olursunuz.
• Lifli besinlerin midede kalma süreleri fazla olduğundan dolayı sizi daha uzun süre tok tutarlar. Sağlıklı ve lifli atıştırmalıkları seçerseniz, aldığınız lif, vitamin ve mineral miktarını da artırmış olursunuz. Aynı zamanda sindirim sistemi ve bağırsak sağlığı için lifli besinleri tüketmek çok yararlıdır.
• Her öğünde olduğu gibi ara öğünlerde de porsiyon miktarlarına dikkat edilmelidir. Gereğinden fazla tüketilen her besinin vücutta yağa dönüşeceği unutulmamalıdır. ANA öğün değil, ARA öğün tüketiyor olduğunuzu aklınızdan çıkarmayın.
Ara öğün önerileri
• 3 kuru kayısı, 2 parça ceviz
• Yarım paket diyet bisküvi, 1 bardak süt ile kahve
• 1 kutu yoğurt, 10 -15 adet yaban mersini
• 1 kutu az yağlı süt, 1 adet taze meyve
• 2 adet grisini, 1 bardak ayran
• Yarım paket diyet çubuk kraker, ayran
• ½ simit, peynir
• 1-2 dilim ekmek, 1 dilim beyaz peynir
• Light kaşarlı kepekli tost, söğüş sebze
• 1 kutu meyveli yoğurt, 10 fındık
• Yarım paket mısır pirinç çıtırı ve az yağlı kaşar (fırınlanabilir)
• 1 su bardağı yağsız patlamış mısır, 1 avuç kuru üzüm
• Çiğ sebzelerden oluşan salata tabağı, 1 dilim peynir, diyet kraker
• 1 avuç beyaz leblebi, 1 bardak kefir
• 5 adet kuru erik, 10 badem
• Yarım yufkadan sebzeli yağsız gözleme, 1 bardak light ayran
ben sinir olurdum ya ona neymis gelip elleriylede besleseymis oglunu iyi dayanmissinbak ben sana anlatamda gülek. ben ilk evliyken hergün aradı benim kaynana akşam ne yiyonuz diye sorardı mesela. bende saf saf sölerdim. sonra eşimide arıyo onada soruyo. ben yanındayım ama farkında değil. diyo ki eşime ne yediniz dün. oda diyorki köfte yedik anne. "aaa benşm getirdiğim köftemi " diyo. eşimde diyoki yok anne 1 aydır durur mu o. yeni yaptı karapisi. kaynana gene sori ev yapımı mı hazır mı? ben ozamanlar çok bozuludrum bunlara şimdik ise çok gülüyom yaa.
he biz yemek yapamiz sen 1 ay önce getirdin köfteyi ısıtıpp ısıtıp yiyoz:)))ki getirdi köfteyi yiyemedik çok tuzluydu pisilere verdiydin ay birde onu duysa kesin karalar bağlardı
hep aynilar ya benimkiler pek karismaz ama ablaminkileri biliyorum ve sinir oluyorum ve diyorum versene sunlarin cevabini hala cekiyoaman hiç iyi olmadı ki zaten aramız
sınava çalışıomusun falan dedi..
ben de motivasyonum düşük bu aralar bakalım napcam dedim
tembellik yapıosun yap bakalım nereye kadar diyorrr
sanki onun sayesinde idame ettriyorum ben hayatımı
sanki onun parasını yiyiorum.
eşim var anam var babam var ona ne benim sınavımdan yaaa..
bi de habire maddiyattan dert yanıyor önceden kocası işsizdi
dert yanardı şimdi kadrolu devlette işe girdi
hala dert yanıyor eşime hey allahım yaaa
al canım benim vardı çok güzel çamaşır askılığı oluyo
manyaaaaakkk deliiivalla bende dayanamam diyodum geçen cumaya kadar ama geçen cumadan buyana hiç bigün bile tartılmadım vede baktımki okadar kaçamklarla dolu geçirmeme rağmen kilo almamış olmanın keyfini yaşadım bugün süpriiiiz oldu tabii dahada vermişimdir diye düşünmenin salaklığıda pahabiçilemez heraldee
manyaaaaakkk deliiivalla bende dayanamam diyodum geçen cumaya kadar ama geçen cumadan buyana hiç bigün bile tartılmadım vede baktımki okadar kaçamklarla dolu geçirmeme rağmen kilo almamış olmanın keyfini yaşadım bugün süpriiiiz oldu tabii dahada vermişimdir diye düşünmenin salaklığıda pahabiçilemez heraldee
kızlarya bişey sorcam pek kimse yok ama neyse yarın gene sorarımya şimdi bende iki canavar varyaa evde hanii ,,ben artık onlarla baş edemiyorum, evdeki bütün oyuncaklardan çok çabuk sıkılıyolar, beni paylaşamıyolar, yetti artık diye bağırıyorum bazen, ama oğlan neysede küçük kız hiç anlamıyo, dahada bas bas ağlıyo, susmuyoda ilgilenmeden, neyse ne zamandır düşündüğüm bi ürün vardı ,kaydırak alsak eve acaba nasıl olur ikiside sırayla kayarlar, bende biraz kendi kendime zaman geçiririm, bişeyler yaparım dedim,, sıkılırlarmı bilmiyorum ama çok ihtiyacım var onları oyalıycak bişeye ,,aklıma yattı gibi ama 2tane buldum aynı yerde aralarında 150tl fark var karar veremedim hangisi daha iyi olur bi yardım akıl verseniz :26:
şimdiden ilgiliniz alakanız için sağolun allah razı olsun kafayı yemek üzereyim çünkü
Eki Görüntüle 354203 bu 354lira
Eki Görüntüle 354204 salıncaksız olanda 206lira baya fark var arada ama ne bileyim napsam
daha eşime demedim gelince anlatcam bakalım o ne diycek bukadar sıkışık bi zamanda,ama taksit imkanı veriyolarya ona güvendim ne biliyim işte inşallah kabul eder...
iyi dusunmussun canim biraz rahatlarsin bence salincakli olani al biri kayarken digeri sallana bilir hem sanki daha kullanisliymis gibi gozukuyo
iyi geceler kizlar ben spor yapip kizi uyutup uyuycam tugba hala devam ediyorum 15 dakika suruyo ama sanki ise yariycakmis gibi gozukuyo tesekkurler
ay masallah canim bu saatte ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?