70-79 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

pfff abimin manitası abime atkı örmüş.. modelini pek bi beğendim de çıkaramadım bi türlü onun yaptığı gibi olmuyor en iyisi eğitim öğretim böyle işler bana göre değil

geleceğin görümcesi olarak bi tanede kendine yaptır yapı versin gelin hanım

evet ya çok yememişsin ama işte tatlılar yerine daha düzgün bir şeyler yemen ii olurdu:26: ben diyetle ilgilenmiyorum şimdilik de nacizane fikrim diyelim.. yani de canını sıkma genelde moral bozulunca daha çok yemek istiyor ya insan:18: yani bende öyle oluyor..

geleceğin görümcesi olarak bi tanede kendine yaptır yapı versin gelin hanım

ben de manitama yapam diye özendim deee... o yüzden benim yapmam lazım:) başka bi model çıkardım netten onu da annem beğenmedi.. yarın bi komşuya göstercez artık bakalım o anlarmış :)

aslında çok açım:26::26::26: tatlı eşim aldı kendi için ben yemem dedim onada git gizli ye dedim gitti açtı off ya çok canım istedi 1 lokmacık aaldım çilek reçelinide 2 gündür rüyamda görüyordum içimde kalmasın diye 1 tane yedim malesef moralim bozulunca yemekten çok kendimi yiyorum bende

ya var ya çok acınacak haldeyiz yaa
düşünmeden istediğimiz her şeyi yemek istiyoruuuzzzz

:
kamyonda bir çocuk varmış o esnada onu şahitlik için karakola getirdiler çocuk tam söylerken bitti canım

çocuk tedavisi görüyorum o yüzden dualara çok ihtiyacım var canım kötü değil ama moral bozucu diyelim

[sıze=2]ya var ya çok acınacak haldeyiz yaa
[sıze=3]düşünmeden istediğimiz her şeyi yemek istiyoruuuzzzz[/sıze]
[/sıze]

malesef şişko olunca öle oluyor Kışın diyet yapmaktan bıktım ya yazın ordan burda et çıkınca uyus oluyorum O yüzden kışın doğru dürüst birşey yiyemiyorum

malesef şişko olunca öle oluyor Kışın diyet yapmaktan bıktım ya yazın ordan burda et çıkınca uyus oluyorum O yüzden kışın doğru dürüst birşey yiyemiyorum

ay öyle noktalar görünce alındınız sandım endişe ettim.. kırmaktan hoşlanmam da..

ben ilk defa böyle ciddiye aldım bu zayıflama işini.. gerçi şu anda evde olduğum için uygulamıyorum da okula gidince devam edicem inşallah haftaya zayıflama çalışmalarına devam.. yaza kadar hepimiz bi çıtır olaydık iyiydi

az önce bi araştırma okudum ne kadar doğru bilemem ama eğer doğruysa çok çekici bi araştırma olmuş bizim için

Kahvaltıda pastayla 20 kilo zayıfladı
Sabahları kahvaltıda bir dilim pasta yemenin zayıflamaya yardımcı olduğu iddia edildi.

Söz konusu iddianın sahibi olan İsrailli bilim insanları, 90 kilo ağırlığında olan bir kişinin bu yöntemi uygulayarak 8 ay sonunda 20 kilo verdiğini açıkladı.

İsrail'de Hebrew Üniversitesi ve Ariel Üniversitesi'nin aşırı kilolu 193 denek üzerinde yaptıkları araştırmada çarpıcı bir sonuç çıktı. Sabahları kahvaltıda bir dilim pasta yiyen denekler, denekler kilo vermeye başladı.

İsrailli bilim insanları, metobolizmanın sabahları hızlı çalıştığına dikkat çekerek, kahvaltıda yenilen tatlının gün içinde kek veya pasta türü yiyeceklere olan eğilimi azaltığını savundu.

Araştırmada aşırı kilolu 193 denek iki gruba ayrıldı. İlk grupta olanlara sabah kahvaltıda 600 kalori değerinde kek, pasta, çikolata gibi tatlılar yedirildi. İkinci grupta olanlar ise 300 kalori değerinde karbonhidrat ağırlıklı olarak beslendi.

Araştırmanın ilk dört ayında iki gruptaki deneklerin aynı oranda kilo verdikleri görüldü. İkinci dört aylık süreçte ise sabahları kahvaltıda tatlı yiyen grupta bulunanların ortalama 20 kilogram verdikleri görüldü. diet yapan ikinci gruptakiler ise yeniden kilo almaya başladı.

HOŞGELDİN TATLIM ARAMIZA BENDE YENİ SAYILIRIM ALIŞIRSIN TOPİĞİMİZ HEM EĞLENCELİ HEMDE ÇOK MOTİVE EDİCİ

BİZİM BURAYADA İLK DEFA KAR YAĞDI NE KA MUTLU OLDUM BİLEMEZSİN PUCAACIM BU ARA HERKESİN TARTISI SORUNLU BENCE HEP 200 300 GR FAZLA TARTIYOR İZ KİLO ALMIYORUZ YANİ(ŞİŞKO ZÜĞÜRTÜN TESELLİSİ BUDA):)))

ay napım yaa ama arkadasım sureklı bana sen ne olmussun boyle sana ne olmus kızım azcık kılo ver daha da alısın gorsunler benı6 ay sonra

HE HE BUNU OKUYUNCA AKLIMA BABAMIN DEDİKLERİ AKLIMA GELDİ SENİN GİBİ HERKES BANA EVLENDİN NE HALE GELDİN İYİ BESLİYOR ENİŞTE DEDİLER HALADA YEDİM KİMSEYİ TAKMADIM NEYSE ANNEMLERE GİTTİM BABAM BANA Bİ BAKTI HOŞ GELDİN DEMEDEN AYNI DANA GİBİ OLMUŞŞUN DEDİ TAM O GÜN DÖNÜŞ NOKTAM OLDU
BU TOPİĞİ BULDUM GEÇEN YIL ŞUBATTA 13.5 KİLO VERDİM HAZİRANA KADAR TABİ 6 KİLO GERİ ALDIM BU ŞUBATTA TEKRAR GELDİM HEHEH YİNE DANA GİBİ OLDUM HERALDE

canım ıns tez zamnda sneın dehayırlı haberlerını alırız Rabbım kucagını bos bırakmasın
AMİN CANIM BU AY İNŞALLAH HAMİLE KALIRIM ALLAH RAZI OLSUN TATLIM YA OLURSAM BURAYA KOCAMAN BENDE HAMİLEYİM YAZACAĞIM İNŞALLAH

bende zayıflamak istiyorum artıkkkkkkkk cok mutsuzum
O ZAMAN HOŞGELDİN İREMCİM

[sıze=2]ben de manitama yapam diye özendim deee... O yüzden benim yapmam lazım:) başka bi model çıkardım netten onu da annem beğenmedi.. Yarın bi komşuya göstercez artık bakalım o anlarmış :)[/sıze]

hımm evet ozamn senin yapman makbül internetten bulduğun modelimi yoksa gelinin yaptığı modelimi göstereceniz.

Son düzenleme:
GÜN BOYU BAŞKA BİRŞEY YEMEMİŞLERMİ ACABA?

yok benim anladığım düzenli yiyorlarmı ama sabah tatlı yiyenlerin gün içinde tatlı yeme istekleri azaldığı için onlar kilo veriyorlarmış..

neskuik var burda o sabahları bir çay kaşığı nutella yer acaba gün içinde canı tatlı istiyo mu bi sormak lazım:26:

nutella ayyyyyy açım ya bişeler atıştırsam olmaz mı

hımm evet ozamn senin yapman makbül internetten bulduğun modelimi yoksa gelinin yaptığı modelimi göstereceniz.

gelinin yaptığını sorcaz inş. annem internetten bulduğum modeli pek bi aşağıladı ondan çocuk çeketi olurmuş anca

Tatlı kriziyle başa çıkma yolları

Beslenme ve Diyet Uzmanı Gizem Keservuran'a göre soğuk kış aylarında günlük alışkanlıklarınızda yapacağınız küçük değişikliklerle kilonuzu koruyabilir, hatta kilo bile verebilirsiniz. Ayrıca hastalıklardan korunarak sağlıklı yaşamak da elinizde...

"Yapacağınız doğru seçimler ve sağlıklı pişirme yöntemleriyle sağlıklı bir kış geçirebilirsiniz" diyen Keservuran, soğuk kış günlerinde artan tatlı krizleriyle baş etme yolları hakkında da şu önerilerde bulundu:

"Tatlı krizinde baklava yerine bitter çikolata ve kakao tercih edin. Karbonhidrat ihtiyacınızı pirinç ve mantıyla değil, bulgur ya da az pişmiş makarnayla karşılayın. Mercimek çorbanıza un kavurarak kansere davetiye çıkarmak yerine tarçın ve zerdeçal katın. Kestaneyi buharı tüterken değil, soğuduktan sonra ve süt veya sütlü kahveyle tüketin. Bağışıklık sisteminiz için kendinize 5'er günlük ekinezya çayı kürü hazırlayın."

Diyet Uzmanı Gizem Keservuran, vücudun koruma kalkanını yani bağışıklık sistemini güçlendirmek için bitkilerden nasıl faydalanmak gerektiğini ise şöyle anlattı: "Hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte vücudumuz değişen iklim koşullarına uyum sağlamak adına kendi önlemlerini alır ve yağ yakımı odaklı çalışmaz. Yağ depoları vücudunuzu korumak adına harekete geçer. Aynı zamanda soğuk havayla birlikte vücudumuzun enerji ihtiyacı artar. Bunun yanında bağışıklık sistemimiz (vücut savunma mekanizması) de vücudumuzu hastalıklardan ve enfeksiyonlardan korumak adına daha fazla enerjiye ihtiyaç duyar.

TATLI KRİZİNİ BİTTERLE BİTİR!
Tüm bu değişimlerle birlikte temel enerji kaynağımız olan karbonhidrat ihtiyacımız daha da artar, canımız sürekli tatlı yemek ister. Bu gibi durumlarda aklımıza ilk gelen basit şeker (yani sofra şekeri) içeren şerbetli tatlılar, çikolata ve baklava gibi enerji içeriği yüksek tatlı çeşitleri olur. Oysa İşlenmiş şeker yani sofra şekeri içeriği yüksek besin tüketimi; tat eşiğimizin yükselmesine, sık aralıklı acıkmamıza neden olur ve kan şekeri kontrolümüz zorlaşır. Kakao oranı yüksek bitter çikolata – kakao; aynı zamanda antioksidan aktiviteye sahiptir ve tatlı krizlerinde sağlıklı bir seçim olabilir. Kış aylarında mantı, pirinç pilavı ve pizza gibi yiyeceklere olan eğilimimiz de artar. Vücudumuzun temel enerji kaynağı karbonhidrattır; ancak önemli olan doğru karbonhidrat kaynaklarını seçebilmektir!

MANTI YERİNE AZ PİŞMİŞ MAKARNA
Baktığımızda tüm bu tahıl grubu besinler temel karbonhidrat kaynaklarımızı oluşturmaktadır. Ancak püf noktası; pirinç pilavındaki nişastanın yüzde 80'i vücudumuzda emilirken, bulgur pilavı ve az pişmiş makarnadaki nişastanın yüzde 40'ı emilmektedir. Bu nedenle ana yemeklerde pirinç pilavı yerine bulgur pilavı, mantı yerine aldante (dişe dokunur anlamına gelmektedir), az pişmiş makarna doğru seçimler olacaktır. Doğa, mevsime uygun olarak ihtiyacımız olan tüm sebze ve meyveyi bize sunmaktadır; örneğin balkabağı... Kış aylarının vazgeçilmez tatlısıdır. Kabak tatlısı sevmiyorsanız eğer, mevsim meyvelerinden ayva, ayva tatlısı da tercihlerimiz arasında yer alabilir.

ÇORBAYA UN KAVURMAK KANSERE DAVETİYE ÇIKARMAKTIR
Kış aylarının bir diğer vazgeçilmezi ise çorbalarımız. Neredeyse her ana öğünde, yemekte içimizi ısıtan sıcak bir kâse çorba içmek isteriz. Çorbaları hazırlarken yağda unu kavurmak, bir diğer deyişle terbiye hazırlamak mutfaklarda çok yaygın bir uygulamadır. Oysa yüksek ısıda kavurma işlemi, kanserojen öğelerin açığa çıkmasına sebep olacak, kullandığımız beyaz un besin değeri düşük bir karbonhidrat kaynağı olacaktır. Beyaz un yerine tam buğday unu, yağda unu kavurma yerine yumurta ile tam buğday ununu karıştırarak kıvam vermek mümkün.

MERCİMEK ÇORBANIZA ZERDEÇAL KATIN
Doğanın bize sunduğu sebzelerden soğangiller ailesinden kuru soğan ve pırasa, "quarcetin-antioksidan öğe" içerikleriyle bağışıklık sistemimizin savunma kalkanlarıdır. Yeşil mercimek- kırmızı mercimek ise yüksek besin değerleri ve posa içerikleri ile bağışıklık sistemini güçlendirici özelliklerini göstermektedir. Baharatlar ise adeta orkestra şefi gibi yemeklerimizin lezzetine yön vermektedir. Kış aylarında hastalıklardan korunmak adına zerdeçallı – tarçınlı mercimek çorbanıza her akşam yemeğinde yer verebilirsiniz.

KESTANEYİ SOĞUTUP SÜTLÜ KAHVEYLE YİYİN
Kestane kebap yine kış aylarında tercih edilen keyifle tüketilen yiyecekler arasındadır. Ancak kestaneyi de patates gibi düşünebiliriz; çok sıcakken tükettiğinize kan şekeriniz hızlı yükselip akabinde düşme eğilimi gösterecektir ve kısa sürede tekrar açlık hissi oluşacaktır. Kestaneyi hafif soğuduktan sonra ister közlenmiş ister haşlanmış fark etmez yanında 1 bardak süt veya sütlü kahve ile tükettiğinizde ise sizi uzun süre tok tutan ve besin değeri yüksek bir öğün olacaktır.

Son düzenleme:
[sıze=2]gelinin yaptığını sorcaz inş. Annem internetten bulduğum modeli pek bi aşağıladı ondan çocuk çeketi olurmuş anca [/sıze]
yapta buraya resmini yükle bakalım nasıl olacak bende merak ettim bu arada evlimisin nişanlımı?

[sıze=3]puccanın sabah okuyunca seni ne kadar azarlayacağını düşün ve durdur kendini
Bi bitki çayı filan iç istersen.. Ya da sadece su..
[/sıze]

kız midem kazındı su içmeye korkuyorum Kusarım diye süt içeyim en iyisi pucca benim menümü görse ne dicek asıl onddan korkuyorum:18::18::18:

sözlüyüm diyelim :) yani daha anca aileler tanıştı da nasipse yaza nişanlı olcam inşallah az yağlı süt iç bi çay bardağı kadar.. bir şey demez herhalde ona..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…