70-79 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

BESLENME, birçok insan tarafından açlık duygusunun bastırılması ve canının istediği yiyeceklerin yenmesi veya içilmesi olarak algılanmaktadır. Oysaki beslenme, vücudun büyümek, yenilenmek ve varlığını sürdürebilmek için gerek duyduğu bütün besin öğelerini yaş, cinsiyet ve hareketine uygun miktarda alıp kullanmasıdır. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte temel besin ihtiyacındaki deşmelerden ziyade vücudun sıvı ihtiyacında bir artış ve daha az yağlı yemeklere doğru bir yöneliş başlamaktadır. Havaların sıcak olması sıvı ihtiyacımızın bir kısmını da karşılayabileceğimiz meyvelere doğru bizi yönlendirmektedir. Ama şu da unutulmamalıdır ki yaza özgü verdiğimiz doğru beslenme kuralları aslında tüm yaşamımızdaki beslenmemizi belirlememiz gereken şekildedir.
GENEL ÖNERİLER
YAZ aylarında sıvı kaybı çok olur. Bol bol su için.
Bol miktarda sebze ve meyve tüketin.
Yazın fazlaca yapılan kızartmalardan uzak durun.
Az yağlı yapılmış zeytin yağlı sebzeleri tercih edin.
Et tercihlerinizi de ızgara veya fırında pişirme yöntemleriye az yağlı olarak tercih edin.
Dondurmayı dikkatli tüketin.
Beyaz ekmek yerine kepekli ekmek tercih edin.
Tuz tüketiminize dikkat edin.
İşlenmiş gıdalar yerine, yazın bolca bulunan taze sebze ve meyveleri tercih edin.
Alkollü ve asitli içeceklerden yaz aylarında sakınmak gerekir. Bunun yerine soda, ayran, su tüketin.
Yaz aylarında ağır yemekli öğünlerden kaçınmalıdır. Ağır olmayan yoğurt ve sıvı gıdaların tercih edilmesi sıcakla beraber gelen rehaveti önler.
Gece geç saatlerde yemek yemeyin. Akşamları metabolizma normalden daha yavaş çalıştığı için besinler zor yakılır.
Günlerin uzaması avantajını kullanarak fiziksel aktivitenizi arttırın.
Günlük yağ hakkınızı zeytinyağı (veya yerine fındık yağı) ile mısırözü yağı (veya yerine soya yağı) karışımı şeklinde tüketiniz.
Fındık, fıstık, ceviz, badem gibi yağlı besinleri günlük tükettiğiniz yağ miktarını azaltarak kullanabilirsiniz. 1 tatlı kaşığı yağ yerine 8-10 adet fındık veya 3 adet ceviz tüketebilirsiniz.
Besinlerde bulunan görünmez yağı gözardı etmeyin ve en azından pişirme yönteminizi az yağlı olarak gerçekleştirin.

Dış görüntümüz iç sağlığımızın aynasıdır ve yediğimiz gıdalar da dış görünüşümüzü önemli ölçüde etkiler. Cildimiz yalnızca vücudumuzu kaplamaz aynı zamanda vücudumuzun önemli ve en büyük parçasıdır; yediklerimizden doğrudan etkilenir. Yiyip içtiğimiz herşey, meyveler ve sebzeler cilt sağlığımız için büyük önem taşır. İşlenmiş ve katkı maddeleri içeren hazır gıdalar, tütsülenmiş etler, dondurucuda bekletilmiş hazır yiyecekler son derece sağlıksızdır.
TAZE BİR CİLT İÇİN
Canlı ve ışıltılı görünümlü bir cilt için bol miktarda çiğ meyve, sebze ve bunların sularını tüketmek gerekir. Çünkü bu besinler pişirildiklerinde zarar görür ve faydalı özelliklerini kaybeder. Bu besinlerin içerdiği yüksek miktarda sıvı da vücuda alınan suyu destekler. Çiğ sebze ve meyvelerin ağırlıklı olduğu bir beslenme düzeni; cildi korur, yeniler, esnekliğini sağlar ve sağlıklı bir ışıltı verir. Kabuklu çiğ yemişler ve tohumları tüketmek de son derece faydalıdır. Unutmamak gerekir ki; bunlar ısıya duyarlıdır ve pişirildiklerinde hücrelere fayda sağlayacak pek çok özelliklerini kaybederler.
Toksinler için yeşil sebze…
C Vitamini: Kolajen yapı için gereklidir, cilt esnekliğini sağlar. Narenciyelerde, kivi, orman meyveleri ve maydanozda bulunur.
Çinko: Saçın beyazlamasını engeller. Kabak çekirdeği ve zencefilde bulunur.
Sülfür: Bütün bağlayıcı dokuların inşa edilmesine yardımcı olur. Lahana, brokoli, sarımsak ve soğan en zengin kaynaklarıdır.
Silika: Cilt esnekliğinin korunmasını sağlar, kemikleri güçlendirir, sağlıklı tırnaklar ve parlak saçların oluşmasını sağlar. Salatalık, domates, dolmalık biber ve yulafta bulunur.
Magnezyum: Hücre zarlarındaki su pompalamayı kontrol eder, bu da atıkların temizlenmesini sağlar, aşırı tuz ve diğer toksinlerin neden olduğu fazla su tutulmasının önüne geçerek hücreyi rahatlatır. Yeşil yapraklı sebzeler en iyi kaynaklarıdır.
Beta karoten: Güneş yanığına karşı korur. Havuç önemli beta karoten kaynağıdır.
E Vitamini: Çözülebilir antioksidan bir yağdır, hücre zarlarının korunmasına yardımcı olur. Zeytin, kuru yemişler, tohumlar ve tabii ki yeşil sebzelerde bulunur.
Su ömrünüze ömür katar
Cildimiz önemli bir toksin atma yoludur. Vücudumuz yabancı maddelerle, zararlı atıklarla dolduğunda diğer boşaltım kanalları zorlanır ve vücudumuz bu atıkları cildimiz yoluyla, ter ile dışarı atmaya çalışır. Bu durum da ciltte çeşitli hastalıkların baş göstermesine neden olabilir. Yaşla birlikte deri giderek nem oranını ve esnekliğini kaybeder. Bunu ucuz ve çok sağlıklı bir şekilde çözecek tek şey bol su içmektir.
Bol su içmekle derinin hem nem oranı artar hem de su yolu ile çok sayıda toksin atılarak cildimiz parlak, diri ve genç kalır. Günde an az iki litre su içerek hücreleri temizlemek, dolgunlaştırmak ve kırışıklıkları azaltmak mümkündür. Kahve, çay ve meyve suyu gibi farklı sıvı gıdalar tüketmek cildin su ihtiyacını karşılamaz. Alkol almayın, kahve ve soda içmeyin çünkü bunlar idrar söktürücüdür ve su kaybına neden olurlar.

umaycım ve neskuikcim bilgiler için teşekkürler :46::46::46:
kızlar bugün öğle arasında çiğköfte dürüm + ayran yedim, çok mu kaçırmışım? akşam yemeği yemiyim diyorumm + spora gidiyim mi bu akşam?
nasıl kendimi amorti edebilirim:26:önerilerinize ihtiyacım var..

Japonlar genelde kilo almadan yıllarca genç kalıyorlar. İşte bilim adamları bunun sırrını bizlerle paylaşmışlar…
Gözlerinizle yiyin
Japonların yemek sırrı yavaş ve ufak parçalarla küçük porsiyonlarda yemek.. Yemeğinizi yavaş yerseniz beyninizde tokluk hissi oluşacak ve az yiyeceksiniz. Kaloriyi azaltmak acı vermez. Ekstra bir yiyecek yemeksizin, çikolata, cips, bisküvilerin yerine meyve, sebze ve çorbaları tercih edebilirsiniz.
Küçük porsiyonlar
Porsiyon güçtür. Japonlar yemeklerini küçük tabaklarda ve kaselerde alırlar. Akşam yemeklerinde herşey azar azar tadılır. Ufak porsiyonlar belki de sağlıklı yaşamalarının ve zayıf kalmalarının en önemli yoludur. Araştırmalara göre ise, büyük servislerde sunulan yemekler bitirilmeye çalışıldığından kilo almaya neden oluyor. Büyük tabaklarda servis edildiğinde kişi % 45 daha fazla yiyebiliyor. Bu hem iyi hem de kötü haber! Düşünmeden yenildiği için kötü, yiyeceklerin değerini değiştirmeye yardımcı olduğu için iyi haber. Daha az yemeye alışılabilir öyl değil mi?
Temel besin kaynağı pirinç
Japon diyetinde pirincin büyük yeri var. Bir kişi günde 6 kereden fazla pirinç yiyebilir. Kahvaltı dahil hemen hemen her öğünde küçük bir kasede pirinç servis edilir. Yağ oranı düşük, kompleks karbonhidrata sahip pirinç birkaç kalorinin yükselmesine neden olabilir. Hamur işi ve bisküvileri göbeklenmeye neden olabileceği için azaltmanız gerekir. Kalbe yararlı yağlar içeren pirinç, Japonya’da sadece haşlanarak yenir, yağ eklenmez.
Sebzeler lezzetlidir
Japon kadınları haşlanmış, karışık sebzeleri yemeye bayılırlar. Kırmızı biber, kabak, taze fasulye, patlıcan, soğan, domates, yeşil biber, salata, havuç, ıspanak, pancar, şalgam, patates, mantar, deniz sebzeleri, patates gibi sebzeler beslenme alışkanlıklarında önemli yer tutar. Bir öğünde en az 4-5 farklı sebze yemeği servis edilir. Hiç kimse sabah kahvaltısında salata yemenin veya çorba içmenin garip olduğunu düşünmez.
Ana yiyecek balık
Özellikle somon, tuna, sardalya, uskumru ve ringa balığı gibi yağlı balıklar, kalbe yararlı omega-3 kaynağıdır. Japonlar dünyanın % 2’sini oluşturmalarına rağmen dünya balığının % 10′unu tüketirler. Dolayısıyla Japonlar daha az kırmızı et tüketirler ve kırmızı etin neden olabileceği hastalık risklerinden korunurlar.
Soya yararlıdır
Soya yetiştirilmeye ve tüketilmeye başladığından beri, kırmızı et kadar yararlı olduğu ancak daha az yağ içeridiği biliniyor. Bu nedenle Japon yemeklerinde daha çok soya yağı kullanılır. Bunun yanı sıra soya, mayalanmış çorba olarak da tüketilir.
Sağlıklı tatlılar
Japon tatlıları mevsim meyvelerinin karışımıdır. Dondurma ve kek gibi tatlı türlerini daha çok seven Japonlar, tatlıdan sonra bir fincan Japon yeşil çayı içmeyi ihmal etmez. Sadece birkaç düzenleme ile Japon diyetinizi uygulayabilir ve daha sağlıklı yaşayabilirsiniz. Öncelikle her yerde olan beyaz yerine, kahverengi pirinç tüketin. Sushi’yi tercih ederken 2-3 damla soya sosu ilave etmeniz yeterli olacaktır.

kızlar bugün öğle arasında çiğköfte dürüm + ayran yedim, çok mu kaçırmışım? akşam yemeği yemiyim diyorumm + spora gidiyim mi bu akşam?
canım hem bulgur hem lavaş çok olmuş haliyle..
akşam yemeğini hafif geçiştirebilirsin salata gibi..
spor sana kalmış öyle bi imkanın varsa git tabi:34:

Teşekkürler tatlım.
Ben bu ay regl olmadım zati.Annemle konuştum 6 ay öncesine kadar doktoru önermedi.
Daha doğrusu annemin doktoru öyle demiş.Yeni evli olduğum için normal demiş.Tabi annemin diyetten haberi yok.
Olmadı hafta sonu birde test yaptırıcam.İlaç kullanarak regl olmak istemiyorum bünyemi fena sarsıyor bakalım ne olcak.

Teşekkürler tatlım.Saolsun PuCCaaa da yaptı ama ben değiştiremiyorumda.
Her hafta zahmet vermek istemem.Şirkette engelli benim.

Bağlangıç:74
Şuan ki 70,100

Geçen haftakine bakdım 100 gr gitmiş :1::53:

canım önceden reglin düzenlimiydiki?
yaptım çizelgenide işlerim vardı yeni yazabiliyorum
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wFzoAs5/weight.png

selam kızlar ben geldim..
çok yorgunum :50:
biri bana bişi yazdıysa kusuruma bakmasın cvp vermediğim için..
akşam da erkenden uyumuşum..
bugün de poğaça yapmam lazım yaa yarın sınıfta bir şeyler yapıp yicekmişiz:50:
bir sürü şey yapılacak nasıl dayancam bilmiyorum:50::50:

Japonlar genelde kilo almadan yıllarca genç kalıyorlar. İşte bilim adamları bunun sırrını bizlerle paylaşmışlar…
Gözlerinizle yiyin
Japonların yemek sırrı yavaş ve ufak parçalarla küçük porsiyonlarda yemek.. Yemeğinizi yavaş yerseniz beyninizde tokluk hissi oluşacak ve az yiyeceksiniz. Kaloriyi azaltmak acı vermez. Ekstra bir yiyecek yemeksizin, çikolata, cips, bisküvilerin yerine meyve, sebze ve çorbaları tercih edebilirsiniz.
Küçük porsiyonlar
Porsiyon güçtür. Japonlar yemeklerini küçük tabaklarda ve kaselerde alırlar. Akşam yemeklerinde herşey azar azar tadılır. Ufak porsiyonlar belki de sağlıklı yaşamalarının ve zayıf kalmalarının en önemli yoludur. Araştırmalara göre ise, büyük servislerde sunulan yemekler bitirilmeye çalışıldığından kilo almaya neden oluyor. Büyük tabaklarda servis edildiğinde kişi % 45 daha fazla yiyebiliyor. Bu hem iyi hem de kötü haber! Düşünmeden yenildiği için kötü, yiyeceklerin değerini değiştirmeye yardımcı olduğu için iyi haber. Daha az yemeye alışılabilir öyl değil mi?
Temel besin kaynağı pirinç
Japon diyetinde pirincin büyük yeri var. Bir kişi günde 6 kereden fazla pirinç yiyebilir. Kahvaltı dahil hemen hemen her öğünde küçük bir kasede pirinç servis edilir. Yağ oranı düşük, kompleks karbonhidrata sahip pirinç birkaç kalorinin yükselmesine neden olabilir. Hamur işi ve bisküvileri göbeklenmeye neden olabileceği için azaltmanız gerekir. Kalbe yararlı yağlar içeren pirinç, Japonya’da sadece haşlanarak yenir, yağ eklenmez.
Sebzeler lezzetlidir
Japon kadınları haşlanmış, karışık sebzeleri yemeye bayılırlar. Kırmızı biber, kabak, taze fasulye, patlıcan, soğan, domates, yeşil biber, salata, havuç, ıspanak, pancar, şalgam, patates, mantar, deniz sebzeleri, patates gibi sebzeler beslenme alışkanlıklarında önemli yer tutar. Bir öğünde en az 4-5 farklı sebze yemeği servis edilir. Hiç kimse sabah kahvaltısında salata yemenin veya çorba içmenin garip olduğunu düşünmez.
Ana yiyecek balık
Özellikle somon, tuna, sardalya, uskumru ve ringa balığı gibi yağlı balıklar, kalbe yararlı omega-3 kaynağıdır. Japonlar dünyanın % 2’sini oluşturmalarına rağmen dünya balığının % 10′unu tüketirler. Dolayısıyla Japonlar daha az kırmızı et tüketirler ve kırmızı etin neden olabileceği hastalık risklerinden korunurlar.
Soya yararlıdır
Soya yetiştirilmeye ve tüketilmeye başladığından beri, kırmızı et kadar yararlı olduğu ancak daha az yağ içeridiği biliniyor. Bu nedenle Japon yemeklerinde daha çok soya yağı kullanılır. Bunun yanı sıra soya, mayalanmış çorba olarak da tüketilir.
Sağlıklı tatlılar
Japon tatlıları mevsim meyvelerinin karışımıdır. Dondurma ve kek gibi tatlı türlerini daha çok seven Japonlar, tatlıdan sonra bir fincan Japon yeşil çayı içmeyi ihmal etmez. Sadece birkaç düzenleme ile Japon diyetinizi uygulayabilir ve daha sağlıklı yaşayabilirsiniz. Öncelikle her yerde olan beyaz yerine, kahverengi pirinç tüketin. Sushi’yi tercih ederken 2-3 damla soya sosu ilave etmeniz yeterli olacaktır.

japonlarda mide kanseri çok görülüyor onları dinlemeyelim:37::37:
ama küçük parçalarla çok çiğnemek doğru bir durum..
benim bilidğim de beyne tokluk hissi 20 dk.'da gidermiş. o yüzden yavaş yemek yiyince az şeyle doyabilirmişiz..

Geleyim hemen:52:
Güneşin kemiklerimi ısıtmasını özledim.
gel fistik ben sana güzel bakarim :38:
evet canım Allah korusun o da cok zor bi durum sağlıkla versin Allah hepimize.
amin canim :16:
resmen agladim tartinin karsisinda tam 76.400 cikdim:43::43::43::43::43:cumagünü tartilmamda 75.700 cikmisdim bukadarda fark olmazki hersey ayni devam ediyor heves kalmadi bende kizlar:50:
bende piskologim bozulmasin diye cumadan cumaya tartiliyorum artik :ssz:
hayırlısı olsun

bekliyoz şeker
:54:
ayyy ne güzel :23: hadi bakalim tatlim senin gibi güzelik uzmanina rakip cikamaz ki bence :1:
oglun yoksa evde kapat gözünü sen sakla :27::27:
alemsin balikaymak :9::9:
eeee daha daha nassınız??:27:
sen nasilsin bebek :27:
Kizlar aksama kaynanama gitcez oturmaya bir kek yaptım şimdi ev missss korktuğu missss:1:
Havucu cevizi kek:56:
Azıcık tadına baktım kalıbını siyirirken ki ufakkende hep ben alırdım leğeni :52:Süper olmusssss yahuuuuu kendimi övmek gibi olmasın yani...:46::46::46:
cok calisdim sanirsam :37: aksama kaynatmaya gitcez okuyom :1: ohh sen yeme kaynanan yesin :52:
Kizlar bügünde yazın gitcemiz hotelin rezervasyonunu yaptimmmm offff mayokini giymek istiyom ben yaaa....:52::52::52:
:52::52::52:
kıslarrrrrr kıslarrrrr
gayfeeeeeeee içen varmı gayfeeeeeee
yarım süt ve yarım su ile yapılan biraz sahtekarlık yapılan gayfeden:52::52::52::52:
:111: ben almayayim seker bugün ki koffeinimi fazlasiyla aldimm :37:
Bu arada kocişim bana ideal kiloma ulaşınca telefon alıcakdı.
Çabalarımdan dolayı ve dün ki 2. yılımızın yıl dönümünden dolayı istediğim telefonu almış hediye olarak.
Çok mutlu oldum ve daha bir şevkle asıldım.Ama bu hafta sanki aynı gibiyim dün tartıldım sabit çıktım.
Vucudum duraklama döneminde olabilir mi?Eğer cumaya kadar sabit devam edersem haftaya detoks yapacağım.
güle güle kulan tatlim :13:

umay0110 ve nesquickcimm paylasimlariniz icin tesekkürler kizlar :42:
nesquickcimm birsey daha diycekdim japonlarla ilgili :1: anam ben onlar gibi cubuklarla yemege kalksam aclikdan tig gibi olurum herhalde :52:

selam kızlar ben geldim..
çok yorgunum :50:
biri bana bişi yazdıysa kusuruma bakmasın cvp vermediğim için..
akşam da erkenden uyumuşum..
bugün de poğaça yapmam lazım yaa yarın sınıfta bir şeyler yapıp yicekmişiz:50:
bir sürü şey yapılacak nasıl dayancam bilmiyorum:50::50:

selam canim :3: dün sana yazacakdim hocanin yaptigi cok kirici ve türkiyemde böyle olmazsi dahada cok üzdü beni :50:
bosver takma canim yabanci düsmani bi kadin yüzüme türkleri sevmedigini onlardan nefret ettigini kapalilara karsi oldugunu söyledi
ben kapali degilim isallah birgün bende kapanirim ama ne hakkla benim milletime hakaret edebiliyor :41:
ama bak ona hic birsey olmadi yarin yine geliyor benim calisdigim yere bende gerginim ama napayim elimden birsey gelmiyo malesef :50:

dün esime yarin protein diyetine basliyorum dedim diyo tüh süt alsaydik niye dedim e protein diyo :27:
ben kaymakli sütlac yapardim sana diyo :37:
ne alaka dedim icinde pirinc var :ssz:
yok yok diyo sütü daha cok katarim :52:
pirinc de okadar sütden kaybolur gider diyo :52:
diyo da diyo :111:amma diyo kulanmissim :37:

08:10
2 haşlanmış yımırtanın beyazı,
2 dilim peynir,
Salam,
1 tane domates,

10:30
15 tane fındık

13:00
5 tane nugget (fırında pişmiş),
Salata,
Zero,
4 tane ufak sarı biber turşusu

16:00
15 tane badem + 7 otlu çay

19:10
Avuç içi kadar göğüs haşlama,
Salata

21:00
Şekersiz Türk kahvesi
5 fındık

Bu kadar olcak:82:

dün esime yarin protein diyetine basliyorum dedim diyo tüh süt alsaydik niye dedim e protein diyo :27:

1 Mart`da 69 kiloyum!Bahane artik yok... bakim sebepiyle mayis a ertelendi.:1::1::1:

Suziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii saçından çekesim var acep neden:27:

1 Mart`da 69 kiloyum!Bahane artik yok... bakim sebepiyle mayis a ertelendi.:1::1::1:

Suziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii saçından çekesim var acep neden:27:

amannnennn dilek yazimi gördü :67::67: bilemedim neden :17:
dilekcimmm güzelim taze citir tanem :9: yag cekme moduna girdim :9: durumu kurtarmak icin :37:
bu hafta bomba gibi geliyom bak gör :23:

selam canim :3: dün sana yazacakdim hocanin yaptigi cok kirici ve türkiyemde böyle olmazsi dahada cok üzdü beni :50:
bosver takma canim yabanci düsmani bi kadin yüzüme türkleri sevmedigini onlardan nefret ettigini kapalilara karsi oldugunu söyledi
ben kapali degilim isallah birgün bende kapanirim ama ne hakkla benim milletime hakaret edebiliyor :41:
ama bak ona hic birsey olmadi yarin yine geliyor benim calisdigim yere bende gerginim ama napayim elimden birsey gelmiyo malesef :50:

hiç gerilme canım emin ol onların da yapmak istedikleri bu..
bizimle aynı ortamda bulunmaktan rahatsız oluyorlar ve bizim moralimizi bozmaya çalışıyorlar..
gayet rahat dur sen türk olmaktan gurur duyuyorsun sonuçta bunda çekinecek bir durum yok..
çok istemezlerse kendileri aynı ortama gelmesinler..
biz onlardan rahatsız olmuyoruz sonuçta..
ben de dün hoca derse girince sinirimden bi süre yüzüne bakmadım..
sonra da düşündüm adam benim moralimi bozmaya çalışıyor zaten..
sürekli ona bakıp dersi dinledim, normalde kapalılara bakmazmış derste de vizitte de.. ama ben öyle bakınca bakmak zorunda kaldı gayet bana baka baka anlattı ben de gayet iyi anladım şükür..
sen canını sıkma biz anlayışlı olalım onların nasıl olduğuyla ilgilenmeyelim:34:

bu arada ayşe çok üzüldüm verdiğin habere Allah sabır versin cidden çok zor bi imtihan.. hiç yaşamadım ama öyle bir ihtimali düşündükçe bile çok kötü oluyorum:43:
Rabbim yardımcın olsun, en yakın zamanda sağlıklı bir evladını kucağına almayı nasip etsin inşallah...

Bilgiler için teşekkürler umaycım faydalı olacağı kesin :7:

Umay bilgilerin icin cok TSK ederim bu kadarını bilmiyordum okudum öğrendi :1:
Anıl telefonun hayırlı olsun güle güle kullan canım...
Puccaa hocam gecmis olsnnnn Dinlen haftaya bomba gibi donersin inşallah aramıza...
rica ederim kızçeler
İNGİLTERE’de yayınlanan Daily Mirror Gazetesi, en iyi zayıflatan 10 yiyeceği belirledi. En iyi zayıflatan yiyecekler ve vücutta yaptıkları etkiler şöyle:
Esmer pirinç: B Vitamini deposu olması sayesinde proteinleri, yağları parçalıyor, hazmı kolaylaştırıyor.
Greyfurt: Metabolizmayı hızlandırıyor, vücut direncini artırıyor.
Kırmızı üzüm: Dolaşım sistemini temizliyor. İçerdiği lif, vitamin ve mineraller sayesine kolesterolün düşmesine yardımcı oluyor.
Salatalık: Lif zengini olması sayesinde tokluk hissi veriyor. Ayrıca sağlıklı bir su deposu.
Nar: Hormonları dengeliyor. Bu sayede kiloyu kontrol etmek daha kolaylaşıyor. Ayrıca güçlü bir antioksidan…
Azuki fasulyesi (Küçük kırmızı fasulye): Fasulyeler arasında en az yağ oranına sahip… Vücutta daha fazla suyu tutuyor.
Brokoli: Lif ve C vitamini deposu… Ayrıca kilo vermeye yarayan kalsiyum içeriyor. Karaciğere iyi geliyor.

BESLENME, birçok insan tarafından açlık duygusunun bastırılması ve canının istediği yiyeceklerin yenmesi veya içilmesi olarak algılanmaktadır. Oysaki beslenme, vücudun büyümek, yenilenmek ve varlığını sürdürebilmek için gerek duyduğu bütün besin öğelerini yaş, cinsiyet ve hareketine uygun miktarda alıp kullanmasıdır. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte temel besin ihtiyacındaki deşmelerden ziyade vücudun sıvı ihtiyacında bir artış ve daha az yağlı yemeklere doğru bir yöneliş başlamaktadır. Havaların sıcak olması sıvı ihtiyacımızın bir kısmını da karşılayabileceğimiz meyvelere doğru bizi yönlendirmektedir. Ama şu da unutulmamalıdır ki yaza özgü verdiğimiz doğru beslenme kuralları aslında tüm yaşamımızdaki beslenmemizi belirlememiz gereken şekildedir.
GENEL ÖNERİLER
YAZ aylarında sıvı kaybı çok olur. Bol bol su için.
Bol miktarda sebze ve meyve tüketin.
Yazın fazlaca yapılan kızartmalardan uzak durun.
Az yağlı yapılmış zeytin yağlı sebzeleri tercih edin.
Et tercihlerinizi de ızgara veya fırında pişirme yöntemleriye az yağlı olarak tercih edin.
Dondurmayı dikkatli tüketin.
Beyaz ekmek yerine kepekli ekmek tercih edin.
Tuz tüketiminize dikkat edin.
İşlenmiş gıdalar yerine, yazın bolca bulunan taze sebze ve meyveleri tercih edin.
Alkollü ve asitli içeceklerden yaz aylarında sakınmak gerekir. Bunun yerine soda, ayran, su tüketin.
Yaz aylarında ağır yemekli öğünlerden kaçınmalıdır. Ağır olmayan yoğurt ve sıvı gıdaların tercih edilmesi sıcakla beraber gelen rehaveti önler.
Gece geç saatlerde yemek yemeyin. Akşamları metabolizma normalden daha yavaş çalıştığı için besinler zor yakılır.
Günlerin uzaması avantajını kullanarak fiziksel aktivitenizi arttırın.
Günlük yağ hakkınızı zeytinyağı (veya yerine fındık yağı) ile mısırözü yağı (veya yerine soya yağı) karışımı şeklinde tüketiniz.
Fındık, fıstık, ceviz, badem gibi yağlı besinleri günlük tükettiğiniz yağ miktarını azaltarak kullanabilirsiniz. 1 tatlı kaşığı yağ yerine 8-10 adet fındık veya 3 adet ceviz tüketebilirsiniz.
Besinlerde bulunan görünmez yağı gözardı etmeyin ve en azından pişirme yönteminizi az yağlı olarak gerçekleştirin.
thanks bacım
salata gibi hafif şeyler yiyebilirsin sporada git tabii
umay0110 ve nesquickcimm paylasimlariniz icin tesekkürler kizlar :42:
nesquickcimm birsey daha diycekdim japonlarla ilgili :1: anam ben onlar gibi cubuklarla yemege kalksam aclikdan tig gibi olurum herhalde :52:
rica ederim canım

Tebrikler şeker:46::46:
:32:
Evet canımm üşütmüşüm.:2:
Bide havalar böyle kapalı + soğukken ben hiç çekilmiyorum.
Yaz çocuguyum tipik.

Biraz izin isticem kızlar sizden.
Her Cuma tartılma stresinden de bunaldım.
Bide biliyorsunuz ben çok erken kalkıyorum. 6 da kalkıp tartılıyorum ödem oluyor wc sorunu oluyor vs.
Fazla çıktıkca moralim bozuluyor.
Sürekli aynı rakamı görmekten sıkıldım birde.
Biraz zaman geçsin hem rakam değişir inşaallah bu arada.
Pazar tartılıp yazarım:16:
geçmiş olsun tekrar:54:valla aynen insan hergün hergün aynı eşyi yani kilo kilo diye düşününce bunalıyo resmen,bence bu etkiliyo yaşamımızı,bakalım bide böyle dene inşallah gidicek hepsi:34:
resmen agladim tartinin karsisinda tam 76.400 cikdim:43::43::43::43::43:cumagünü tartilmamda 75.700 cikmisdim bukadarda fark olmazki hersey ayni devam ediyor heves kalmadi bende kizlar:50:
sen gün içinde tokkendemi tartılıyon,olurmu öyle şey:47::47:madem meraklanıyorum diyosun,bunun bilincinde olmalısınki moralin bozulmasın,o rakam gerçek rakam değil..:34:
İNGİLTERE’de yayınlanan Daily Mirror Gazetesi, en iyi zayıflatan 10 yiyeceği belirledi. En iyi zayıflatan yiyecekler ve vücutta yaptıkları etkiler şöyle:
Esmer pirinç: B Vitamini deposu olması sayesinde proteinleri, yağları parçalıyor, hazmı kolaylaştırıyor.
Greyfurt: Metabolizmayı hızlandırıyor, vücut direncini artırıyor.
Kırmızı üzüm: Dolaşım sistemini temizliyor. İçerdiği lif, vitamin ve mineraller sayesine kolesterolün düşmesine yardımcı oluyor.
Salatalık: Lif zengini olması sayesinde tokluk hissi veriyor. Ayrıca sağlıklı bir su deposu.
Nar: Hormonları dengeliyor. Bu sayede kiloyu kontrol etmek daha kolaylaşıyor. Ayrıca güçlü bir antioksidan…
Azuki fasulyesi (Küçük kırmızı fasulye): Fasulyeler arasında en az yağ oranına sahip… Vücutta daha fazla suyu tutuyor.
Brokoli: Lif ve C vitamini deposu… Ayrıca kilo vermeye yarayan kalsiyum içeriyor. Karaciğere iyi geliyor.

yaw şuan bunların hiç biri benim evde yok iyimiii:53::30::27::27:

:60::60::60:bencede ya bende diyem diyem diyom unutuyom:1:1martta 69 olcaktın demi sen:27::60::60:

Back
X