• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

70-79 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

Eğer fırsatınız varsa, vücut kitle indeksinizi ayrıntılı gösteren baskülleri kullanın. Çünkü bu hafta 50 kg çıkıp düzenli bir programa uyabilir ama bir sonraki hafta baskülde yeniden 50 kg görünebilirsiniz. Bu kilo vermediğiniz anlamına gelmiyor. Olur mu öyle şey demeyin. Söz gelimi 2 kg yağdan kaybetmiş, 2 kg su almış olabilirsiniz. Gerçek kilo yağdır. Gerçek kilo kaybı da yağdan verilen kilodur.

biyerden alıntı

diyetisyenelrde felan var ama bu tartıların ev tipi olanları var mı acaba?

Kızlar hepimizin uzak hedefleri var

ama kısa süreli yarışa ne dersiniz

sömestr 24 gün var tatile kadar hedef kilo yazıp yarışalım 100 metre koşusu olsun....

Var mısınız ?

ben de umay gibi 24 günde 2 kilo diyorum

neyse, yedik yedik geldik ama umutsuz değiliz. farkettik ve karar verdik. hep beraber vereceğiz bu kiloları hadi bakalım İnş

iradeni zorluyorlar desene.
ama kuvvetlisin sen
sakın teslim olma o kokulara:16:
inşallah canım yaa kurtulcaz kilolardan
evet irademi zorluyorlar
kuvvetli değilim aslında ama sınıfta ders olarak yaptıkları için yeme şansımda yok
sadece kokuyla yetiniyoruz
diyetisyenelrde felan var ama bu tartıların ev tipi olanları var mı acaba?

ben de umay gibi 24 günde 2 kilo diyorum

bilmiyorum canım
ama benim tartımda normal basit bir tartı
benim paylaşma sebebim aslında kilo veremedim diye üzülmeyin demekti
yanii bazen okadar dikkat etmemize rağmen verememiş olabiliyoruz
yani bu tartıya yansımamış olabiliyor
umutsuzluğa kapılmamak lazım

favorilerime ekledim ara ara okur kendime gelirim belki onlar basarmis biz niye basarmiyalim dimi :23:
vuuuuuu :nazar::nazar::nazar: aman nazar değmesin topiğimize tü tü tü tü
hızlı bi geçmiş yapıyım
yemeğimi yaptım birazdan spora gidicemmm yansın yağlarrrr
bide kızlarrr nette bi paylaşm gördüm 1 kg etle 1 kg yağı yan yana koymuşlarr aynı ağırlıkta olmalarına rağmen yağ etin 10 katı kadr duruyo
vücudumuzda çok yer kaplıyolarrr
eritmek lazm yağlarıı:8::8::8::8:
yaglardan kurtuluruz insallah :52: demin yaramazpisiyi senlen karistirdim canim :17: acimsi acimsi grapefruiti yiyorum senin diyetisyen dedi diye fayda etmezse dönerim sana dedim :9: canim oda ben degildim dedi :17:
[h=2]Kaslarını Koru, Sıkı Bir Vücuda Kavuş[/h]Aralık 8, 2012

Sadece estetik amaçlı diyet yapıyorsanız, dikkatli olun! Çünkü “Fazla kilo vereyim”, düşüncesiyle yaptığınız düşük kalorili veya gelişigüzel diyetler kaslarınızda kayba, bunun sonucunda da sarkmış bir vücuda ve çökmüş bir yüze yol açabiliyor. Oysa tam aksine kaslarınızı koruduğunuzda az kilo vermenize rağmen sıkı bir vücuda kavuşmanız mümkün!
Tartı kilo kaybettiğinizi göstermesine rağmen halen 1 beden daralma olmamışsa, aksine vücudunuzda sarkma veya genişleme varsa, dikkatli olun! Bu durum kaliteli bir şekilde kilo vermediğiniz anlamına geliyor. Kaliteli kilo kaybı; az kilo kaybetmekle bile daha çok sıkılaşmak ve beden daralması demek. Zayıflamış ve ideal kilo ile yağ aralığına gelmiş kişinin kas durumunun da yeterli seviyede korunması veya artması durumu olarak nitelendiriliyor. Acıbadem Ataşehir Cerrahi Tıp Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Oya Yüksek, özellikle ideal kiloya yakın olan kadınların sadece estetik amaçla zayıflama diyetleri uygularken çok dikkatli olmaları gerektiğini belirterek, “Her vücudun alması gereken belli bir kalori değeri, karbonhidrat-protein-yağ dengesi, vitamin ve mineral dengesi var. Bunlar yeterli alınmadığında çeşitli sağlık sorunlarının yanı sıra kas kayıpları oluşuyor. Kas kayıpları da vücutta ciddi sarkmalara neden oluyor. Dolayısıyla sıkı bir vücut ve çökmemiş bir yüz için diyet yaparken kas oranlarının mutlaka korunması şart” diyor.
“36 bedene düşeyim” derken vücudunuz sarkmasın
Her vücut belli bir yağ, kas ve su oranına sahip. Ayrıca her vücudun belli bir kilo verebilme kapasitesi var. Eğer ideal kiloya yakınsanız, sadece estetik amaçlı diyet yaparken çok dikkatli olun! Çünkü “Fazla kilo vereyim”, veya “34-36 bedene gireyim” düşüncesiyle yaptığınız düşük kalorili veya gelişigüzel diyetler kaslarınızda fazla kayba yol açabiliyor. Bunun nedeni ideal kiloya yakın bünyelerin ve ideal oranda kas ağırlığı olanların yağ oranlarının düşük olması. Israrla fazla kilo vermek istediğinizde yağ oranlarınız çok olmadığı için doğal olarak kaslardan ve vücudunuzdaki sudan kaybedersiniz. Kas kayıpları da; gevşek bir deri veya sarkmış bir vücut, zaman içinde tekrar alınan kilolar, yıpranmış organlar, değişmiş kan değerleri (yüksek kolesterol, düşük şeker gibi.) ve vücutta ağrıların oluşması gibi tablolar oluşturabiliyor ve birçok hastalığa davetiye çıkarabiliyor.
Dikkat, bu diyetler kas kaybına neden oluyor!

• Metabolizmanın çalışabilmesi ve vücudun günlük fonksiyonlarını yerine getirebilmesi için enerjiye ihtiyacı var. Ancak zayıflamak için kalori çok düşürüldüğünde enerji ihtiyacı karaciğerdeki ve kaslardaki şekerden sağlanıyor. Bu da uzun sürede kas kaybına yol açıyor.
  • Aynı zamanda düşük karbonhidrat ile çok protein içeren diyetler de kas kaybıyla sonuçlanıyor. Bunun nedeni ise vücut enerjisiz kaldığı için kastaki depo şekeri kullanması.
  • Yüksek karbonhidrat ile az protein de yine kas kaybına yol açan diyet türünü oluşturuyor. Çünkü kaslar protein yapısında oldukları için yeterli proteini sağlamak gerekiyor.
KASLARINIZI KORUMANIN 8 PÜF NOKTASI
Beslenme ve Diyet Uzmanı Oya Yüksek, diyet yaparken kasları korumanın püf noktalarını şöyle sıralıyor:

1. Kilonuz belli bir yerde sabitlenmiş ise zorlamayın: Her vücudun bir kilo eşiği var. Dolayısıyla ideal kilonuza yakınlaşmışsanız ve zayıflamanız durmuşsa diyetle zorlamayın. Kilonuz sağlıklı diyet uyguladığınız takdirde tekrar inmeye devam edecektir.
  2. Proteinden vazgeçmeyin: Ne kadar sağlıklı protein alırsanız, o kadar sağlıklı kaslara sahip olursunuz. Ayrıca kaliteli kilo kaybedersiniz. Her gün mutlaka bir öğün et grubu tüketin.
  3. Bitkisel proteinleri ihmal etmeyin: Kuru fasulye, nohut ve mercimek gibi bitkisel proteinlere diyetinizde haftada 2-3 kez mutlaka yer verin.
  4. Ekmeksiz öğün geçirmeyin: Tam buğday, tam tahıllı veya çavdar türü ekmek tüketin. Ekmek yerine arada bulgur pilavı, kepekli makarna veya yağsız çorba yiyebilirsiniz. Ancak unutmayın ki bunlar birbirinin yerine geçseler de kan şekerlerimizi dengeleme oranları aynı değil. Dolayısıyla zayıflamaya eşit oranda yardımcı olmuyorlar.
  5. Çok düşük enerjili (kalorili) diyetler yapmayın: Aralarda 1-2 gün yapılabilirsiniz ama bu süreyi uzatmamaya özen gösterin.
  6. Tek tip ve monoton beslenmeyin: Aralarda değişiklikler yapın. Kahvaltı öğünlerinin içeriğini haftada birkaç kez değiştirmeniz bile kilo kaybını kolaylaştırır. Örneğin kahvaltıya yumurta eklemek, ertesi gün tost yemek, arada yulaf ezmesi eklemek gibi…
  7. Kalori değerlerini sürekli değiştirin: 1 hafta boyunca aldığınız kalori değerlerini sürekli değiştirerek metabolizmanızı şaşırtın. Örneğin bir gün 1500 kaloriyle beslendiniz, 1-2 gün bunu 1200’e düşürün, sonra araya sütlü tatlı veya sevdiğiniz bir yemeyi ekleyerek kaloriyi hafif yükseltin.
  8. Sindirim probleminiz varsa mutlaka çözün: Çünkü kabızlık karın şişkinliği, gaz problemleri ve ödem sorunlarını yaratıyor. Bu da ne kadar diyet yapılırsa yapılsın kilo kaybını zorlaştırıyor.
Düşük kalorili diyetler hangi sorunlara yol açıyor?

• Bağışıklık sisteminin bozulması,
  • Hastalıklara sık yakalanma,
  • Depresyon,
  • Beyin fonksiyonlarında bozulma,
  • Demir eksikliği,
  • Osteoporoz,
  • Bozulmuş kan şekerleri ve insülinleri,
  • Düşük tansiyon,
  • Sağlıksız cilt, saç, tırnak,
  • Genel olarak sağlıksız bir görünüm,
  • Adet düzeninin bozulması,
  • Tiroit hormonlarının aktifliğini yitirmesi,
  • Yüksek kolesterol,
  • Böbrek ve karaciğerdeki yüklerin artması.
sagol fadimecim :42::54:
Kızlar hepimizin uzak hedefleri var

ama kısa süreli yarışa ne dersiniz

sömestr 24 gün var tatile kadar hedef kilo yazıp yarışalım 100 metre koşusu olsun....

Var mısınız ?
bende sen gibi 72 diyorum :52::1:
kızlar çok güzel bir hikaye
okuyun lütfen
beni acaip gaza getirdi bu sayfa

Çiğdem’in Hikayesi Bizim Hikayemiz | Eski Kiloma Dönüyorum
cok güzel yazmis sagol minem paylasim icin :54:
bayanlar sizin hızınıza yetişmek ne mümkün :9:
döktürmüşsünüz, hepsini okuyamadım walla
hosgeldin canim tekrar :16:

evet verme zamani geldi :13::66:

eve giderken aciksa ugrayayim bi neslim sagol cok kötü birsey allah göstermesin bidaha :25:kimseye :5:

evet zayifliyoruz insallah :21:

canim köfte yiyebilirsin kuru fasulye pek önerilmiyor yaninada kizartma yerine salata ayran ohh:1: :56:

ne guzel 10 uye ve 0 zıyaretcı:51::51::51:

yok kacirmiyalim :18: nemelazim sac mac birakmiyorsunuz kafada :9::9::9:

tatlim senin avatarin degismis sana yazmissim yeni fark edim :17::1: sen diyetisyene gidiyordun o nediyor kuru fasulyeye :26:
bak grapfruit dedi dedin aklimda kalmis zorla yedim az önce yarimini fayda etmesin sana geri dönecem :52::9::9::9:

kızlar bugunku menum
sabah
1 dılım ekmek
2 zeytın
1 haslanmıs yumurta
bıraz peynır
yesıl cay
öğlen
1 tabk pırasa
3kasık yogurt
ara
1turk kahvesı
3form bıskuvı
aksam
1 kase corba
salata
bıraz pırasa
ara
1 elma
gun ıcınde 3 lıtre su

kızlar kimse menüsünü yazmamış ben yazım dedim yılabaşında kaçırdım azcık

sabah:1 yumurta 4 yeşil zeytin 1 kk beyaz peynir
ara 1 mandalina

öğlen meyve salatası ( 1 elme 1 mandalina)

yarım kase yoğurt

akşam 1 kepce çorba
4-5 kaşık spanak
yoğurt

2 bardak yeşil çay -2 litre su -biraz mekik

nasıl menüm düne toplar mı sizce?

ince zar şeklinde kabukları varya onları soyda ye
yoksa acı olur
portakal gibi yeme yanii canım

hmmm tanıtsana kendini ozaman :9:
bende bu kim diyorum :9:

buhafta zor zaten
haftaya yıkacaz ortalığı :9:

öğlen az gibi ama

orti lisemiz...

1. umutlukuzu- nazugur
2. zerra- ftemiz
3. hasret- berenvildan
4. BenSuzi- dond
5. umay0110- neskuik

kızlar bende ortı arıom kendıme boyum 1.71 kılom 69.1 varmı benle yarısan:23::23::23:

bilmeyenler için yazıyorum
boyunuza kilonuza uygun bir ortak buluyorsunuz
herhafta birlikte verdiğiniz kiloların bildirimini yapıyorsunuz
ortalaması alınıp liste yapılıyor
bunada orti kapışması diyoruz :1:

amaç birbirini gaza getirmek
diğerin kontrol etmek
yemeeee diye saç çekmek :1:

öyle işte
buarada ortilerle yarışılmıyor
ortiyle birlikte yarışılıyor
haa amaç ortiyi geçmek olabilir
nekadar çok kilo verilirse okadar liste başına çıkılıyor tabiii

herkesn haytnda olabileck veya olan durum cnm
ne mutluki sana onun ardından pişman bakmamışsın
allah eşinle sana mutlulukalr versn

ayyy kuzum benm allah uzun ömürler versn
cnm benmde oğlum var
erkek çocukları anneye çok düşkün oluyolarrr
bizim evde kurallar yasaklar koyan benmdir eşim oğlumun bi dediğini iki etmez ama
oğluşmun bi tanesi benm bana düşkndür

orticimmm 5 kilo hedefimizi unutma
1günlk ayran detoksu yap istersen toparlama amaçlı
tayinninizde nerde daha mutlu olucaksanız orası olur inş. cnm bnm

menün güzl cnm sakın kaçamk yapma olurmu

saol şekr

oğluşuna geçmiş olsun cnmmm
kuzular annelerine hiç dayanamıyolarrr

aynen walla, dönüp geldim kürkçü dükkanına :1:

neyse, yedik yedik geldik ama umutsuz değiliz. farkettik ve karar verdik. hep beraber vereceğiz bu kiloları hadi bakalım İnş

iradeni zorluyorlar desene.
ama kuvvetlisin sen
sakın teslim olma o kokulara:16:

Neskuikim, canım ciğerim
hoşbulduk:16::16::16:

oyy kuzum beniimmm:emir_bebek::emir_bebek:

benim oğlum da kasımda 4ü bitirdi. Bak kilodan başka bir ortak yönümüz daha çıktı seninle :16:

bayanlar sizin hızınıza yetişmek ne mümkün :9:
döktürmüşsünüz, hepsini okuyamadım walla
kızlar alıntı yaptım ama yazamıcam çıkmam lazım tekrar öptümmmmmmmm hepinizi

kizlar bu aralar cok oluyor yemegi yiyince bi uyusukluk oluyor bende :37: simdi yatsam uyurum tatildeykende öyleydin aslinda en büyük hatamda oydun sanirim öglen yemegi yedikden sonra arada sekerleme yapiyordum hemen arkasindan :52:
demiyorlarmi en az 3-4 saat sonra uyuyun diye :52: ben hemen küt gidiyordum :37:
simdik gelelim menüme:
sabah: kahvalti activia yedim hani dilekde bi ara resmini koymusdun $acitivia.webp buldum resmini bunu :40:
ara: yarim grapefruit
öglen: döner salata yogurt yedim
ara: birazdan grapefruitumu yerim
aksam da hafif birsey istiyorum cünkü dönerci doldurdu boxu türküm diye sistim :52:

Son düzenleme:
nasılsınız kızlarrrrrrrrr...?
bensuzi profil resmin süper :D

menümü yazayım yorumlayın lütfenn :16:
çok qeç kalktım 11 qibi..
önce oğlumu kahvaltı yaptırdığımdan ben biraz qeç kalıyorum..
saat 12de kahvaltımı yaptım...

sabah
1 bardak su
1 salatalık
2 dilim çavdar ekmeğiyle hazırlanmış kaşarlı tost
3 zeytin
1 fincan yeşil çay

ara yok 3 saat arayla yemek yiyeceğim için aralara fırsat kalmıyor malesef :26:

öğle: 15:00

1 kase tarhana çorbası
1 kase patates salatası

ara yine yok ama belki saat 17 qibi fındık yerim..

akşam 18:30

1 kase spichal k

akşam acıkırsam 1 meyve

Bana da bir orti lazım:S Varmı 78 kilo 165 boyunda olan:9::9: Çok gizli sırlarımı paylaşacam :33:

nasılsınız kızlarrrrrrrrr...?
bensuzi profil resmin süper :D

menümü yazayım yorumlayın lütfenn :16:
çok qeç kalktım 11 qibi..
önce oğlumu kahvaltı yaptırdığımdan ben biraz qeç kalıyorum..
saat 12de kahvaltımı yaptım...

sabah
1 bardak su
1 salatalık
2 dilim çavdar ekmeğiyle hazırlanmış kaşarlı tost
3 zeytin
1 fincan yeşil çay

ara yok 3 saat arayla yemek yiyeceğim için aralara fırsat kalmıyor malesef :26:

öğle: 15:00

1 kase tarhana çorbası
1 kase patates salatası

ara yine yok ama belki saat 17 qibi fındık yerim..

akşam 18:30

1 kase spichal k

akşam acıkırsam 1 meyve
tesekkür ederim tatlim :17: sen nasilsin canim bi görünüp bi kayboluyorsun :111: gerci bende 1 haftadir gelemedim :17:
Bana da bir orti lazım:S Varmı 78 kilo 165 boyunda olan:9::9: Çok gizli sırlarımı paylaşacam :33:
ayy merak ettim simdi :52:ortim var ama benlende paylas kimseye süylemem sözzz :9:

kizlar sizlerde de oluyormu bazen nekadar kilolu olsamda kendi kendimi begeniyorum ama bugün kendimi cok cirkin cok kilolu görüyorum :30: öyle oluncada keyfimde bozuk oluyor :37: aynaya bakasim gelmiyor sislik has safada imdatttt :52:

kizlar sizlerde de oluyormu bazen nekadar kilolu olsamda kendi kendimi begeniyorum ama bugün kendimi cok cirkin cok kilolu görüyorum :30: öyle oluncada keyfimde bozuk oluyor :37: aynaya bakasim gelmiyor sislik has safada imdatttt :52:

Heee bazen nasıl bir duyguysa kendimi filmlerden fırlamış gibi hissediyorum bir havalar bir yürüyüş tarzı bir endam ohh:16:h :)) Bazende aman allahım kapşonuma saklanasım geliyor aynalara bakmıyorum deve kuşu misali oluyorum :27:

Bakma canım bakma:D İnşallah baktığında istediğine ulaşmış olursun :16:

Hehehe olmazz :20::52:
:63::63:
Heee bazen nasıl bir duyguysa kendimi filmlerden fırlamış gibi hissediyorum bir havalar bir yürüyüş tarzı bir endam ohh:16:h :)) Bazende aman allahım kapşonuma saklanasım geliyor aynalara bakmıyorum deve kuşu misali oluyorum :27:

ayni ben sevdim seni :9::9::9:

kizlar bilmem grapfruitdan midir yoksa form cayindanmidir sisim falan yazarken wc ye kostum cikamadim :52: yada ikisi etki etti bilmiyorum arada yapayim bari gidemedigim zamanlar :17:

tesekkür ederim tatlim :17: sen nasilsin canim bi görünüp bi kayboluyorsun :111: gerci bende 1 haftadir gelemedim :17:

ayy merak ettim simdi :52:ortim var ama benlende paylas kimseye süylemem sözzz :9:

sorma cnm diyetime sadık kalamıyorum :26:
bozunca da buraya qelesim qelmiyo..
aslında qelsem sürekli biliyorum ki diyetimide size uymak için bozmam ama ne bilm
misafir qelio misafirliğe qidioruz falan dayanamıyorum saldırıyorum
2 ay ambarqo koymam lazım herkese kimse qelmesin kimseye qitmiyim
10 kilo versem yeter zaten 2 ayda da rahatca veririm yaa pufss...:26:

sen napıosn kuzum nasl qidio?

:63::63:

ayni ben sevdim seni :9::9::9:

kizlar bilmem grapfruitdan midir yoksa form cayindanmidir sisim falan yazarken wc ye kostum cikamadim :52: yada ikisi etki etti bilmiyorum arada yapayim bari gidemedigim zamanlar :17:
Bende seni:16::16: Grapfruit ne ki ola:44: greyfurt gibi bişimi:26: Form çayı hangisini içiosun??

Olar olar:52:sEN aynı kalarsan ben 1.5 ayda yetişirim sana :33:Yok yok kalma sakın:52:

heheh yok aynı kalmıyım yaaa inşallah vereyimm zaten kilo aldım fenalardayım
bide şimdi veremezsem tımarhanelik olurum :52:

ortaklığımız hayırlı olsun şekerim :119:

Back
X