hayırlı uğurlu olsun[/QUOT
TŞKLR ....ARTIK NASIL BİR HAYIR OLACAK ZAMANLA GÖRECEĞİM....ŞİMDİLİK 1 ÇİKO BİSKÜVİ+ 1KASA SPECİAL-K YEDİM... :18:
Merhaba canım
[/QUOTE
neskuik bi beni aydınlat gözünü seveyim yeni geldim bişey anlamıyom orti bulmak zorundamıyız? ortimiz olmaz ise ne olur? ben nasıl orti bulcam ? yarışma içinmi gerekli? ayyy kendimi bi cahil hissettimki sorma
öyle malesef canım hepimiz aynı aşamalardan geçtikyeni üyeler özel mesaj atamıyor arkadaşım
o yüzden kilo bildiriminide genele yazdık
yani özel mesaj hakkımız doğana kadar hiç bir şeyden faydalanamıyacakmıyız
ahaaahhahhaaayyyyyyyyyyyykız kandırıkçı hani artıydın, artıyız diye diye ben de saldım çayıra mevlam gayıra, yaktınız beniiiiiHaftaya alcam intikamımı Görüşürüz bakalım sizle.
Allah yardımcınız olsun tatlımdogrudur canım bız daha yolun basındayız
kım bılır daha ne kadar soyacaklar bızı
arsa sattıar bızımkılerde napsınlar bılıyorlar hastanelerı
merhaba melek fazla kilon yoksa biraz spor destekli o göbekten kurtulabilirsinMerhabalar ben yeni katıldım aranıza kilom çok değil ama alışkın olmadığım bi göbeğim var nasıl eritenilirim yardım mmm(((
tebrikler canım çok nadir görünüyorsun nerelerdesin canımmehaba kızlar pek zamanım yok malum karne telaşı, okul çıkışıda eşime implant yapılacak akşama anca döneriz, bu arada kilo veren ve koruyan herkesi tebrik ederim, geçmüşü gece okurum artıkk
Başlangıç: 70
geçen hafta: 68.5
bu hafta: 67.3
giden: 1.2
toplam giden: 2.8
hedef: 60
aslında toplam kilom eskisinide sayarsak 10 kiloyu geçti
nasilsiniz sekerler
cok sükür isarkadaslari ikiside 1 saatlik molaya cikti yanliz kaldim bi gecmise dalayim
aynı düzen beslenmek bana yaramıyor canım onu anladım
geçen senede yiyordum kesin artı çıkacam diyordum eksi çıkıyordum
cıss yapılsada gün içinde yenmeli
3 gün üstüste öğlenleri tost yedim hemde yarım ekmekle
evet çok iyi geldi bana, inşallah canım çok sağol
bildirimler bana
boğazı kötü demiş doktor canım ilaç evrdim inşallah iyiolur
kekler poaçalar tostlar gitti valla
farklı şeyler yemek yarıyor bana
anlamadım valla
okadar dikkat ettim gr gitmedi görüyorsun beni yemeye sevkediyor ben napim
ben hatırladım allah gönlüne göre versin canım hayırlısı...
sanırım üşüttü boğazı kötü demiş
zaten boğazım ağrıyor diyordu
ben senin saçını yolacam az kaldı heeee
ilaçla kontrol altına alıyoruz canım çok sağol
korktunmu bizden yıvrımmmmmhaklısın zaten çatlasam 2 yinede cıkmaz benden ben iki haftada veririm inşallah...
inşllh umdugun gibi geçer ama tatil de zor valla ben hep kaçırırım sen kaçırma
kızz 100 gr cık fazla sayılmaz ben daha çok bekliyodum senden siz iki orti sag gösterip sol vuruyonuz
canım ya şimdide yapın bitsin bence 10 sonra kızın okulu daha zorlaşıcak belki ikinci olucak şimdiden bitsin bu sıkıntı iyi biyer gelir belki...
atan olmadıysa ben atayım
hoşgeldin sen vermeye başlamışsın devamı gelir inşllh
dikkat ediyim derken stresten gitmemiştir belki ........ geçmiş olsun umayımıza çabuk atlatır inşallah rahat rahat yaparsın tatilini
canım lahana suyu içtim bir ara ama benof kısçeler, canım çok sıkıldı. Geçen hafta süt iznim bitti. Bu doğumdan sonra çalıştığım ilk cuma eee takdir edersiniz ki bünye çalışmayı redediyor. Bu arada lesile ile yürümeye üzerine de plates yapmaya karar verdim. Kesin yapıcam. Günde 30 dakika da olsa, yoksa bu göbek gitmeyecek. Ben 55-58-60 kilolardayken de göbeğim vardı. Hatta yemekten sonra bezelye yutmuş solucan a benziyordum. Bir ara 200 mekik çekredim her akşam.
işte öyle, başka ne yapayım bu göbek için. Birde bir şey sorucam lahana suyu içen var mı?
Afiyet olsun ben beğendim menünü amakızlar bugünkü yediklerimi yazayım
sabah
1 dilim ekmek
2 dilim peynir
2 domates
şekersiz çay
ara
1 maden suyu
öğle
1 kase yoğurt
1 koca tabak salata
merhaba burayı takip edipBen de katılsam aranıza 71 kg yim ve gittikçe alıyorum dur demek lazım ama olmuyor sürekli bişeyler yiyesim var doğumdan sonra 81 dim 67 ye kadar indim ama ne oldu anlamadım (aslında dkontrol hapı kullanıp bıraktım) ve iştahım bi açıldı pir açıldı biri bana dur desiinn
canımmm ortağımmm herkes beğenmiş ama38 beden elbise aldım demiştim ya kızlar
foto ekleyeyim ama biraz geniş kesim hamile gibi oldum
Eki Görüntüle 616074
Al bi güzellik daha güle güle giy canım ama ben o soldaki kalbi beğenmedimGule gule kullan canim. Bende aldim bugun kendime moralim duzelsin diye bilerek bi beden kucuk aldim insallah baharda guzel olcakEki Görüntüle 616099
afiyet olsun tatlımBugünkü Menüm
Sabah:
Sirkeli su
1 kepekli lavaşla yapılmış kaşarlı gözleme(çok güzel oldu )
Şekersiz çay
Ara:
Yeşil çay
5-6 tane fıstık
Öğle:
2 dilim kepek ekmek
tavuk döner
1 kase mercimek çorba
Ara:
1 mandalina
yine fıstık :18: (valla fıstığa hayır diyemiyorum)
Akşam:
Dışarda olucam.cem yılmaz gidicem
1 lahmacun bol yeşillik düşünüyorum
ayran
afiyet olsuın canım güzel menünbende yediklerimi yazayım unutmadan
sabah
sandaloz sakızı+sirkeli sıcak su (yeni başladım)
2dilim tahıllı ekmek üzerine labne sürdüm
1 domates
1 fincan çay
ara :yeşil çay
öğlen
bir küçük tavuk baget fırında pişmiş
2 kaşık makarna
2 kaşık kereviz
bol yeşil salata yoğurt
ara: yeşil çay
1 adet ortaboy muz
akşam yemeğe annemdeyim ne varsa az azz azzzzzzzzzz :))))
tatlım öğlenki menünde bir kalabalıklık varKızlar bende ortak istiyorum :)
Boy. 1.70
Kilo.88 den şu an 79.2
Ilgilenenlere duyurulur :))))
Yediklerime gelince
Sabah kepekli 1 tost 1 bardak süt domates salatalık
Ama elma
Öğlen 4 kaşık sebze yemeği 1 kase çorba 4 köfte yoğurt
Ara 3 kepekli bisküvi
Ara meyveli yoğurt
Akşam salata başka ne karar vermedim henüz :)
geçmiş olsun kısçemkızlar ben bugün biraz şaşkın gibiyim kafamı toparlıyamıyorum.sabah uaynınca anlamsız bi burun kanaması oldu bikaç defadır tekrarlıyor aklım takıldı nedense
neyse yediklerimi yazayım ben.
sabah sandaloz sakızlı su.
işe gelirken bir elma yedim (otobüste çok miğdem bulanıyor aç karnına )
2 eşit dilim kepek ekmeği arasına 2 ince dilim kaşarlı domatesli tost yaptım.
yanında ayran yoktu meyve suyu içtim kayısılı.
ara=yulaflı yoğurt
öğlen=şehriyeli tavuk çorbası (çabuk çorba olanından malesef)
yanında 1 dilim ekmek 1 küçük domates
3 adet layt bisküvi 1 portakal
dayanamadım akşam yemeğinide dükkanda yine tost yaptım ana en dibinden çok küçük domatesli.
1de ufak salatalık
teşekkür bilgiler için canımBirçoğumuz zaman zaman yüzüklerimizin parmağımızı sıktığndan, bazen ayakkabımızın ayağımıza dar geldiğinden, çorabımızın ayak bileğimiz çevresinde iz bırakmasından rahatsız oluruz. İnsanın yaşam kalitesini çok etkileyen bu duruma ödem denir.
Ödem vücutta dokular arasında sıvı birikmesi olarak tanımlanır. Başta hipertansiyon, kalp, böbrek, karaciğer ve tiroid bezi hastalıkları sırasında ortaya çıkabilir. Ağrı kesici ilaçlar ve bazı kortizon içeren ilaçların kullanımı sırasında da ödemi tetikleyebilir. Bazen de hiçbir nedeni olmadan da ortaya çıkabilir. Bu durum daha çok tuzdan ve karbonhidrattan zengin beslenme sırasında görülebileceği gibi özellikle kadınlarda her ay adet öncesi döneminde artan progesteron hormonuna bağlı olarak da oluşabilir.
Hastalığa bağlı ödem tablosunda, ödem göz çevresinde, bacaklarda, karında ve ellerde olur. Ödem süreklidir. Beraberinde mevcut hastalığın varlığına göre halsizlik, yorgunluk, nefes darlığı, solukluk gibi şikayetlerde ortaya çıkabilir. Vücut genelde şiş ve parlaktır. Bacak ön yüze el ile bastırıldığında çukurluk oluşur. Bu durumda mutlaka bir iç hastalıkları uzmanına başvurarak ödemin neden kaynakladığı bulunarak tedavisi yapılmalıdır.
Nedeni belli olmayan ödem şeklinde ise, ödem sürekli değildir. Kişinin yaşam tarzından etkilenir. Uykusuzluk, adet dönemleri, yağlı, tuzlu, karbonhidratlı yiyecekler ve alkollü içkiler ödemi artırır. Ödem gün içinde değişim gösterir. Beraberinde çok fazla sistemik yakınma yoktur. Hareket etme ile ve su içme ile şiddeti azalabilir.
Eğer sizde zaman zaman vücutta şişlik hissediyorsanız aşağıdaki önlemleri almanızda fayda var.
1) Tuz oranı yüksek yiyeceklerden uzak durun. Peynir, zeytin, salamuralar, turşular, bulyonlar, şarküteri ürünleri, tuzlu bisküviler yüksek miktarda tuz içerir. Dikkatli olun.
2) Taze ananas bromelin adlı bir madde içerir, doğal ödem söktürücüdür. Sabah aç karnına 1-2 dilim ve öğün aralarında tüketilebilir. Yine kivi, maydonoz ve terenin de ödem azaltıcı etkileri biliniyor.
3) Probiyotikli yoğurtlar ve kefir bağırsakta iyi bakteri oranını artırarak şişkinliği azaltır. Düzenli kullanımın faydası var
4) Su içmek çok önemli. İyi bir dolaşım sistemi iyi bir boşaltım sistemi ile birliktedir. Böbreğin ve bağırsağın iyi çalışması için günde 2-2,5 litre kadar su tüketilmelidir. Bitki çaylarına karanfil eklenebilir.
5) Alkol, gazlı içecekler, kafein oranı yüksek içecekler ( çay, kahve ) ve tuz oranı yüksek içecekler soda, şalgam suyu, tuzlu ayranlardan ödem şikayeti olanlar uzak dursun.
6) Çok fazla basit karbonhidrat tüketilmemelidir. Özellikle basit karbonhidratlar denilen beyaz un, şekerlemeler ve pirinç gibi gıdaların glisemik indeksi yüksektir. Şişkinlik yapabilir.
7) Yağ oranı yüksek kızartmalar, soslar, şarküteri ürünleri de ödemi artırabilir.
8) Gün içindeki aktivitenitenizi artırın. Ayaklarınızı yukarda tutmaya özen gösterin. Masabaşı işde çalışıyorsanız saat başı su molası verin, masanızdan kalkın bir dolaşıp öyle çalışmaya devam edin. Masanızın altına bir yükseklik koyun ve ayağınızı onun üzerinde tutun.
9) Kilo yönetiminize özen gösterin, fazla stresten uzak durun.
tebrikler güzel vermişsinSelam kızlar
Başlangıç :77.6
Geçen hafta:75.6
Bu hafta :74.5
Bu hafta giden:1 kg.
Toplam: 3 kg
hayırlı uğurlu olsun[/QUOT
TŞKLR ....ARTIK NASIL BİR HAYIR OLACAK ZAMANLA GÖRECEĞİM....ŞİMDİLİK 1 ÇİKO BİSKÜVİ+ 1KASA SPECİAL-K YEDİM... :18:
Kuzum ortim sen neden yemek yemiyorsun aksamlari kizcam ama bak. gece daha cok acikip daha cok atistiracaksin. bu arada bende bir dilim baklava yedim sende bana kiz.
Anladım siyah ve beyaz doktorun tavsiyesiyseneskuikçim ben akapunktura başladım canım ilk hafta doktorun verdiği diyet bu..Akapunkturda ilk hafta diyetleri düşük kalorili oluyormuş
Anladım siyah ve beyaz doktorun tavsiyesiyse
bişey diyemiyeceğim
sonuçda o daha iyi bilir
ama dikkat et kendine
hadi bakalım bekliyoruz ozamanben yarın karnabaharla bişeler yapıcam.inş aksilik olmazsa tarif ve fotolarla aranızda olurum
teşekkür ederim canım heriki yorumun içinÇOK HOŞ OLMUŞ CANIMİYİ GÜNLERDE GİY....
MİNECİM ÇOK HOŞ GÖRÜNÜYOR HER İKİSİDE...ÇOK TŞKLR TARİFLER İÇİN CNM...ISPANAĞI ÇOK SEVMEME RAĞMEN HİÇ ÇİĞ TÜKETMEDİM BU GÜNE KADAR....SENİN TARİF ÖDEM ATTIRICI VE ÇOK GÜZEL....GEÇEN AYNISININ MERCİMEKLİ OLANINI TOK TUTUCU OLARAK VERDİLER...EN KISA ZAMANDA İKİSİNİDE DENİCEM ÇOK TŞKLR CNM...
herkes beğenmek zorunda değil canımcanımmm ortağımmm herkes beğenmiş ama
ben beğenmedim seni kilolu göstermiş
elbise çok güzel modeli rengi ama
üzerinde duruş tarzı senin vücuduna göre değil gibi sanki tatlım
umarım üzmemişimdir
çünkü facedeki o güzel fotolarını görünce birden bu resimle hamişmi yoksa dedim senin gibi
çokmu kötüyüm
iiii geceler,,
iletilerden okuduğum kadarıyla bir ortaklık çıkmış galiba :))))))) çok güzel bir fikir, kim bulduysa tebrik ediyorum
fakat biri bana biraz daha açıklayabilir mi acaba, mesela benim ortim yok :)) ben bildirim yapamıyacak mıyım şimdi???????????
anladığım kadarıyla kilona uygun bir orti belirleniyor
onunla yarışa giriyorsun
kim az kilo verirse cezalandırılıyor
ama bende tam bilmiyorum çünkü acemiyim burda
günaydın kızlar
ilk defa dükkanı ben açıyorum sanırım
kızım ateşlendi ona kalktım uyku tutmadı
ateşten çok kokruyorum yaaa bide eşim araba kullanamıyor kolundan dolayı
Sağolasın canım, ben nodül ameliyatı oldum geçen sene, o zamandan bu yana doktor kontrolündeyim zaten, 3 ay önce normal çıkmıştı, 3 ayda böyle olmuş, düzenli gidiyorum doktora sağolaısn canım.
nitekim canım her kim olursan ol iş insanlıkta bitiyor, eğerki bir insan vicdanı varsa, eğitim-öğretim terbiyesini aldıysa, büyüklere saygıyı sevgiyi o insan hep iyi olur, ama görmediyse öyle bir ortam, özellikle zengin aileleri falan şımarıkça çocuk yetiştirdikleri zaman, ne bilsin ki o çocuk sevgiyi şefkati, Allah vicdanı merhameti olan insanlarla karşılaştırsın hepimizi. Ama maalesef her geçen gün dünyada insanlık azalıyor, yozlaşıyor bu da bir gerçek.
betülcüm sonuçta her iki taraf için de zor devlet hastahaneleri çok kalabalık doktorlar zamanla yarışıyo hastaların canı yanıyo her iki tarafta gergin......kol bacak naklin de hocanın söyledigi kanımı dondurdu......ne diyelim senin de söyledigin gibi duygusunu kaymetmemiş, egoları büyümemiş doktorlar yetişir inşallah........artık bize seni arar buluruz uzmanlık hangi alanda düsünüyorsun.....
canım hiç şaşırma bak şimdi söyleyeceklerimden dudaklarını ısırırsın
annem 2009 senesinde şubatta yattık hastaneye ssklı emekliydi annem
yatışı ameliyat için dendi yatak parası ve ameliyat parası 1.086.047 tl. ödedim
100tl yatak parası gerisi ameliyat içinmiş
ki daha ameliyat olmadan alınıyor para
sonra yattık ameliyata hazırlandı ama giremedi ayrı konu
sonra safra yolları tıkalı dendi ve pankreasında kitle gördüler
ilk endoskopide 500tl hoca parası(profun) 500tl biopsi iğnesi takım taklavatı, 500tlde endoskopi için istendi
kavga dövüş 1000tl düşürdük ve endoskopi oldu
ve bunun gibi 4 defa endoskopi oldu hsapla artık gerisini
devlet (sa) hastalar için para alınmıcak diye bangır bangır bağırırken
cerrahpaşa adamı soyup soğana çeviriyor
birebir şahitim
elimde kağıtlarım herşeyim var
toplamda 1.5 ay yattık 10.000tl para harcadık
yediğimiz içtiğimiz ayrı hesaplamıyorum bile
Allah ordakilerin yardımcısı olsun
oraya bir el atıcak adam gibi adam lazım
bakayım böyle kudurabiliyorlarmı
anladığım kadarıyla kilona uygun bir orti belirleniyor
onunla yarışa giriyorsun
kim az kilo verirse cezalandırılıyor
ama bende tam bilmiyorum çünkü acemiyim burda
hımmm :)) anladım tatlım saol, cevap için
günaydın günaydın herkese günaydın
cumartesileri ailecek kahvaltı demek b sabah kahvaltılar benden.bilerek üstlendim ki yağlı şeyler pişmesini önliyim
kızlar 400 gram daha gitmiş benden aç karnına kısmen cıbıl tartıldım. öpüyorum sizi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?