- 29 Mart 2013
- 7.371
- 288
- 128
yalnız değilsin canımmaman boşver bu günden itibaren dikkat edelim
çok hareket ettiğinden mi sırtın ağrıyo ki:26:
ben de hafta içi sürekli yatıştayımhaftasonu 1 gün bitiriyoruz evin işini pestilim de çıkıyor ama
komşularda olucaz,aynen sohbet muhabbet
işallah suzimm
cıslar ağladı walla öyle bi yedim ki
noldu tatlım yaaa:18:
olayı bilmiyorum ama güzel özetlemişssin suzicimm
OLSUN CANIM BOYUNA GÖRE KİLON İYİ OLSUN YETER BOY ÖNEMLİ DEĞİL OKADAR BENCE,,
benim annemde yakında oturuyo canım,ama devamlı gelemezdi bana tek başımaydım çoğu zaman,
ablamın çocuklarıyla ilgileniyodu o,ablam çalıştığı için,ama yinede allah razı olsun annemden evlendiğim günden
buyana hep destek verdi,zor zamanlarda yiycek içcek,yakıcak ne gerekiyosa getirdi,gerçi manevi yönden pek
ilgilenemedi ama olsun,o ablamı seçti benim psikolojim halada bozuk bu konuda sanki ben onun kızı değilmişim gibi hissediyorum bazen,ablama laf söylettirmiyo şuanda,ben çocuklara bakıver şuraya gitcem derim ,ablanın çocukları
okuldan alıncak bakamamki götür giderken der,o öyle dedimi dünya başıma yıkılıyo,,neyseki artık ona aman demiyorum bu konuda nereye gidersem gidiyim çocuklarım benle yürüyolar şükür,küçüğüm kucakta istemiyo pek,yoruluyolar ama eğlenerek gidip geliyoruz,hele şimdi karda varya daha çok zevkli dışarda olmak
Filmlerde gördüğümüz sahnelerde hayatın kutlamasının yapıldığı albenili mekanlar, “kırmızı şaraplı kadehlerin süslediği, akşam yemeklerinin keyifle yendiği restoranlardı...”
Akşam yemeği bir kutlamaydı...
Akşam yemeği romantizmdi...
Akşam yemeği keyifti...
Akşam yemeği dinlenmeydi...
Akşam yemeği şıklıktı...
Akşam yemeği, hak edilen ve güzel olan her şeyin ortasındaki estetikti...
Yaşadığımız ve yarattığımız kültür akşam yemeğini böyle şırıngaladı...
Paris’te, New York’ta, Londra’da, Roma’da, Atina’da, İstanbul’da günün en keyifli anı akşam yemeği anıydı...
Dün Doktor Ayşegül Çoruhlu’nun “Tokuz Ama Açız” isimli kitabını karıştırıyorum...
“Akşam yemeğinin zararları” başlıklı bölümü görünce irkiliyorum...
Doktorların genelde akşam yemeklerinin az yenmesini istediğini biliyorum...
Fakat “Akşam yemeğinin zararları” başlığıyla çıkan bir bölüm, beni korkutuyor...
Akşam yemeğinin az yenmesinden bahsetmiyor Doktor Ayşegül Çoruhlu...
Akşam yemeğinin topyekün zararından söz ediyor...
Okurken size aktarmaya karar veriyorum kitabı...
Ayşegül Çoruhlu Alkali Diyet kitabının da yazarı...
Bu konuda söyledikleri önemli...
Şöyle diyor:
“Alıştığınız üzere ‘günün en önemli öğünü kahvaltı’ demeyeceğim... ‘Günün en önemli öğünü akşam yemeğidir...’
Ama dikkatinizi çekerim...
En önemlidir derken, yedikleriniz açısından önemli değil, ne yememeniz gerekiyor açısından önemli...
Akşam yemeğinde yemedikleriniz, gün içinde yediklerinizden daha önemli...
Akşam yemeğinin yanlışları, gün içindeki yanlışlardan daha fazla bedel ödetirler...
Akşam kaçta yediğinizin ve ne yediğinizin önemini ne kadar anlatsam az...
Bunun için öğleden sonraki durumu en iyiden, en kötüye doğru sıralayarak gitmeye çalışacağım...”
1.SEÇENEK:
“Sağlık açısından birinci seçenek öğleden sonra 4-5 arası akşam yemeğini yemek ve daha sonrasında sadece söğüş sebze, sebze suyu, bitki çayları içerek geceyi tamamlamak...
Bu uygulanabilecek en iyi tercih...
Bu şekilde akşam yemeği yemediğinizde, uygulayacağınız bütün diyetlerden daha hızlı bir şekilde bel bölgesinden kilo kaybedersiniz...
Akşam yemeğini atlarsanız gündüz yediklerinizin kalorisini de saymanız gerekmez...
Çok da yeseniz, akşam yemezseniz beliniz incelir...
Daha önemlisi akşam yemeği yemezseniz biyolojik olarak gençleşirsiniz...
Gece uykuda salınan büyüme hormonu sabaha kadar hücrelerinizi tamir eder... Hollywood ünlüleri gençlik için boşuna büyüme hormonu iğnesi yaptırmıyor...
Kilo verirken sarkmak, kırışmak, avurtları çökmüş hale gelmek istemiyorsanız, akşam yemeğini atlamalısınız...
Ancak bunu yapmak zor geliyor... Çünkü sabah 9, akşam 18 iş hayatı, sosyal yaşam, ailenin bir arada olması, trafik, günlük stres derken akşam yemeğini 4-5 arası yiyemiyoruz...
Elbette akşam yemeği seremonisinden vazgeçemiyoruz...
SAĞLIK İÇİN 2. SEÇENEK;
Diyelim ki akşam 19’da masaya oturmak zorundayız...
O halde akşam 19’dan 2 saat önceye gideceğiz... Saat 17’ye...
17’den hemen önce, 16.30-17 arası küçük bir öğün yapacağız...
Bu ara öğünde badem, ceviz gibi yağlı kuruyemişler, avokado gibi yağlı sebzeler uygun...
Bu ara öğünden sonra akşam yemeğine kadar tamamen aç kalacağız...
Akşam yemeğini 19 yerine 20’de yesek de durum fark etmiyor...
Akşamüstü 17’den sonra akşam yemeğine kadar hiçbir şey yemeyeceğiz...
Bu kural çok önemli...
Çünkü pek çok insan işinden eve dönerken, hele de ara öğünü yapmadıysa acıkıp akşam yemeğinden önceki saatlerde ufak tefek atıştırır...
Bu esnada yediğiniz ufak bir kraker bile zararlı...
Akşam yemeğinden iki saat öncesinden itibaren hiçbir şey yenmemeli...
Bu mesele şeker-insülün dengesi ile alakalı...
Akşam yemeğinden iki saat önce, kanınızda insülin yükseltecek herhangi bir besin maddesinin bulunmaması gerekiyor...”
Akşam yemeğinde neler yasak olmalı?..
“Tüm öğünlerde unlu, şekerli gıdalar, alkol ve şekerli içecekler, kızartmalar, işlenmiş ürünler, cipsler gibi yiyeceklerin yararsız olduğunu bildiğinizi varsayarak saymıyorum...
Bu besinler çocuk büyük herkes için faydasız...
Ancak bunun yanı sıra kilo problemi varsa bazı yararlı besinler de akşam tüketilmemeli:
1) Baklagilleri akşam yemek uygun değil...
Baklagillerin az bir kısmı
protein...
Geri kalan kısmı iyi bir karbonhidrattır...
Akşam için değil, gündüz için uygundurlar...
2) Sağlıklı olduğu halde, akşam tüketemeyeceğiniz ikinci grup kuruyemişlerdir...
sabah öğlen ve akşam 17’ye kadar tüketilebilinir, daha sonra tüketilmesi zararlıdır...
3) Benzer şekilde akşamları; süt-yoğurt-peynir grubu da kilo vermek isteyenler için uygun değil...
Süt-yoğurt-peynir grubunu 17’den önceki öğünlerde tüketeceğiz...
4) Meyveler de saat 17’den önce tüketilmeli...
Akşam yemeğinde neler yiyebiliriz?..
Sebzeler sınırsızdır akşam yemeklerinde...
Söğüş sebze, salata, ızgara sebze, sebze çorbası, zeytinyağlılar, sebze haşlamalar akşam yemeğinde tüketilebilir...
Üstelik yaptığınız yemeklerin yağsız olması gerekmiyor...
Bahsedilen sebze yemeklerini zeytinyağıyla tüketebilir ve pişirebilirsiniz... Baharatların hepsi her öğünde serbesttir...
Akşam öğününü sebzeyle geçirmek idealdir...
Maalesef birçok kişi bunların yanında mutlaka protein istiyor...
Bu durumda yumurta,hindi, tavuk, balık ve et sebzelerle beraber olmak şartıyla tüketilebilir...
Belki ekmeksiz akşam yemeği yemek, pilav, makarna yiyememek, patates kızartmasını mönüden çıkartmak, televizyon karşısında bir dilim kekten çatalın ucuyla alamamak, ayva tatlısından azıcık da olsa tırtıklayamamak, bir kadeh kırmızı şarap içememek size çok zor gelebilir...
En sağlıklı olan, birkaç günde bir hazırlayarak buzdolabında sakladığımız sebze sularını tüketmek...
Akşam yemeğini atlayıp, gece ara ara sebze suyu içerek geçirmeye çalışın... En hızlı bel inceltme, en hızlı gençleşme, en hızlı güzelleşme formülü bu...”
günaydın kızlar
nasılsınız?
güzel bir hafta geçirmenizi diliyorum
yağmurlu kapalı bir hava var burada
yılbaşında varmı planlarınız?
biz evde olacağız
hoş yılbaşı falan kutlamıyoruz ama maksat muhabbet işte
işin bahanesi
günaydın hatunlar güzel bi hafta diliyorum herkese
Hafta sonunuz nasıl geçti bakim kimler ciss yaptı kimler spor yaptı
Ben hiç cis yapmadım bu hafta birinciliği ben alacağım benle rakip olan varmi bakim
günaydin kizlar
yogunum gecmisi hizlica gectim alinti yapmadim kusura bakmayin listeyi begendiyinize sevindim theolog sagolsun güzel anlatmis zorlanmadim
güzel eksili bir hafta geciririz insallah buralardayim ara ara bakarim size
[/COLOR]
Hafta sonunuz nasıl geçti bakim kimler ciss yaptı kimler spor yaptı
Ben hiç cis yapmadım bu hafta birinciliği ben alacağım benle rakip olan varmi bakim
benim hep cısss geçti((( dün akşam güye 5 buçukdan sonra bişey yemeyip sadece yeşilçay içecektim.kocadan bi telefon geldi hadi kızı hazırlada restorana geçin orda buluşalım yemeği dışarda yiyelim diye.benim eve 200 m mesafede dediği yer.normalde hep kıyma kuşbaşı karışık 1 porsiyon yerdim pideyi.bu sefer peynirli yiyeyim dedim baari.anaaam üstüne bide künefe geldi dayanamadım yaaaa ((( hala şiş hissediyorum kendimi.
hic olmamis bu
ceza olarak 300 mekik cek bari erisin kunefeler
Afiyet olsun canım yaptığın zaten en doğrusu en sağlıklısıkızlaaar gördüğüme göre kalabalık bi saatteyiz topikde.hadi bana brüksel lahanası tarifleriniz varsa verin.akşama düşünüyorum.ben normalde zeytinyağında patets havuç ve brükselleri sote yapıp azda pirinç katıp salçalı suda pişiriyorum.ama daha sağlıklı önerileriniz varsa açığım.bekliyorum tariflerinizi..
Evet bence de bugünden itibaren dikkatt! ama kalanlar nolacak:)yalnız değilsin canımmaman boşver bu günden itibaren dikkat edelim
saat 12 oldu hala hıc bısı yapamadım
derste calısamadım
komsum sarma yapcakmıs hem hahve ıctık hem sardık
onlar benım her ısımde yanımdalar saolsunlar ders calısmak ıcın gıtmeyeydım ayıp olurdu
seneye memurluk olursa komsularımdan ayrılacagım ıcın
cok uzulurum valla
sansıma hepsı bırbırınden ıyı
bu devırde aslında komsuluk kalmadı
ama sansım varmıs sukurler olsun allahıma
neyse sımdı de evı supurup sılcem
patlıcan dolması yapcam yarınaksam kayınvaldeme gıtcez
oraya gturmek ıcın sızce bı cesıt daha bısı yapsam mı
bılemedım:26::26:
yıne gelırım sekerler
hic olmamis bu
ceza olarak 300 mekik cek bari erisin kunefeler
tamam ozaman aynı tarife devam :) sağol cnm aslında ben trabzonda katü de öğrenciyken cafe5 diye soğuk yemek yapan biyer vardı kampüste.orda çıkardı brüksel ama sadecik olurdu.ama lezzetliydi.nasıl olduğunu bi bulabilsem nette öyle yapcam sanki haşlanmış gib ama ekşice lezzetli olurdu.o benim tarifden daha iyi diyet için.bi deneyim dedim beceremedim mi ne olmadı ordaki gibi.ben yine bildiğim gibi yapayım en iyisi.hem baksana akşamları sebze en doğrusuymuşAfiyet olsun canım yaptığın zaten en doğrusu en sağlıklısı
ve diyet için gerekli olanı
bende senin gibi yapıyorum
Evet bence de bugünden itibaren dikkatt! ama kalanlar nolacak:)
Bir de tatlı tarzı bir şey yapabilirsin yanına canım:) ben olsam tatlı yapardm yani
Araştırmakda gerekli tabiki bilmediklerimizi mutlaka nette bulabilirsin canımo kalanlardan oluyo zaten ne oluyosa.kıyıpda dökemiyoruz aman bozulmasın diye hominigırtlak yiyoruz
ben eskiden dökerdim o zamanlar zayıftım yani 61 falan.sonra eşimle maddi sıkıntılar yaşadık yokluk neymiş gördüm.ondan sonra hiçbişeyimi dökmemeye karar verdim veeee bu hale geldiimm
evet genclik isler sallana sallana bitti cok sukurhatta islenirken 2 tane film izledim,dustan sonra kremlenip saclarimi bile yaptim bi koca da gelse uyucam ama adam yataga girmeden uyuyamiyorum ne hikmetse
minecim,tugbisim nasil pratik calisiyorsunuz azicik anlatin bakalim
kesinlikle çok güzel gider kilon,ben öyle yaptığım hergünün sabahı eksilerde uyanıyorumne kadar guzel bır bılgı saol canım
ama evet uygulamak zor
bızde kocısle karar aldık
aksamları sadece corba salata yogurt tuketecegız
bakalım bu sefer gıdecek mı kılolar:26:
yılbaşında ilk defa başka yerde geçircezgünaydın kızlar
nasılsınız?
güzel bir hafta geçirmenizi diliyorum
yağmurlu kapalı bir hava var burada
yılbaşında varmı planlarınız?
biz evde olacağız
hoş yılbaşı falan kutlamıyoruz ama maksat muhabbet işte
işin bahanesi
valla cumartesi akşam yemekten sonra cişps yedim öküz gibi meyve yedim çekirdek yedim çokça,çay içtim 3 bardak şekerliHafta sonunuz nasıl geçti bakim kimler ciss yaptı kimler spor yaptı
inşallah canım,eksilmek istiyorum,görüşürüz mahrum etme bişzi kendinden çokgünaydin kizlar
yogunum gecmisi hizlica gectim alinti yapmadim kusura bakmayin listeyi begendiyinize sevindim theolog sagolsun güzel anlatmis zorlanmadim
güzel eksili bir hafta geciririz insallah buralardayim ara ara bakarim size
5kg yu verirsen banada söyleİnşallah verirsin suzim ama
ben daha fazla verecem bak gör 5 kg vermiyom mu inadınaaaa
ben de hafta içi sürekli yatıştayımhaftasonu 1 gün bitiriyoruz evin işini pestilim de çıkıyor ama
komşularda olucaz,aynen sohbet muhabbet
işallah suzimm
cıslar ağladı walla öyle bi yedim ki
noldu tatlım yaaa:18:
olayı bilmiyorum ama güzel özetlemişssin suzicimm
sanada tatlimgunaydin suzim iyi haftalar yarin yilbasi feiertag sanirim yanilmiyosam:26:
takma kafana canim bence annenin yaptigini bak sende cok guzel idare ediyomussun cocuklarini, benim kizkardesimin cocugu yok zaten tasindi ayni yerde oturmuyoruz abiminkiler var ama gelin calismadigi icin anneme cok nadir getirir birakir Allah var annem gelininede hic hayir demez onunkilerinede bakar, ben genelde annemin basinin belasiyimdir sormam pek anne bakarmisin diye acarim kapisini gonderirim cocuklari "anne isim var geliyorum sen cocuklara barkiver" der cikar giderim ama bilirimki benden iyi bakar hic bisey demez.
bilgiler icin tsk ederiz canim
hic bir planimiz yok canim zaten kutlamiyoruz bende calisiyorum yarin cocuklar annemde olacagi icin belki aksamda orda kaliriz
sanada gunaydin canim
canim hic ciss yapmadim diyosun kesin birinci olursun yok ben yarisamam seninde dun annemler kahvaltida bendelerdi cisslari yedim valla
amin canim ins bu hafta veririm biraz ya bakalim
bizim apartmanda bi ben birde annem var kötü komsu suzi der zaten banasaat 12 oldu hala hıc bısı yapamadım
derste calısamadım
onlar benım her ısımde yanımdalar saolsunlar ders calısmak ıcın gıtmeyeydım ayıp olurdu
cok uzulurum valla
yıne gelırım sekerler
pirinc yerine tavuk gögsü kulan canimkızlaaar gördüğüme göre kalabalık bi saatteyiz topikde.hadi bana brüksel lahanası tarifleriniz varsa verin.akşama düşünüyorum.ben normalde zeytinyağında patets havuç ve brükselleri sote yapıp azda pirinç katıp salçalı suda pişiriyorum.ama daha sağlıklı önerileriniz varsa açığım.bekliyorum tariflerinizi..
evet canım sanırım oyle
ıs yapmadıgım zaman hıcbırseyım yok
ayy zengın olsam evımde hep yardımcı bulundururdum
hıcbıryercıgım agrımazdı da
ayyy canım ben de öyle diyorum..gündelikçi ablalar günlük 100 lira alıyolarmış..1 ayda 400 lira iyi para koydun kenara diyorum kendi kendime
evet canım sanırım oyle
ıs yapmadıgım zaman hıcbırseyım yok
ayy zengın olsam evımde hep yardımcı bulundururdum
hıcbıryercıgım agrımazdı da
fıstıklı künefe 1 porsiyon 440 kaloribenim hep cısss geçti((( dün akşam güye 5 buçukdan sonra bişey yemeyip sadece yeşilçay içecektim.kocadan bi telefon geldi hadi kızı hazırlada restorana geçin orda buluşalım yemeği dışarda yiyelim diye.benim eve 200 m mesafede dediği yer.normalde hep kıyma kuşbaşı karışık 1 porsiyon yerdim pideyi.bu sefer peynirli yiyeyim dedim baari.anaaam üstüne bide künefe geldi dayanamadım yaaaa ((( hala şiş hissediyorum kendimi.
ne güzel canım..eğer sürekli beraberseniz onlara şu saatler arası ders çalışıyorum diye söyle bence..alınmazlar sanırım..hem ona göre programlarını yaparlar,sen de ders çalışamadım diye üzülmezsin canımsaat 12 oldu hala hıc bısı yapamadım
derste calısamadım
cok uzulurum valla
yıne gelırım sekerler
valla ben hergün dip köşe temizlik yapamıyorum ama,2 çocuk olunca ev çabuk dağılıyo ,şimdi kış olduğu için çocuk odası kullanılmıyo,arada oyuncak almak dışında girmiyo çocuklar soğuk çünkü,salonda ve yatak odasında soba olduğu için şimdilik buraları kullanıyoruz ve hergün bu iki yeri dip köşe topluyorum düzeltiyorum,çocuklar yatak odasında bizimle yatıyolar yaza kadarda yatıcaklar,onlarında yatakları olunca yatak odasında sabahları baya zamanım geçiyo orda topla düzelt salon büyük bizim 2 oda yanyana olupta ortada bölme olurya öyle kocaman uzunca bi salon tam ortadan duvarla bölme yapılı,bu benim şansıma çünkü bitarafta oturduğumuz yer tv koltuklar filan,öteki bölmede vitrin koltuklar ve çocukların oyuncakları var,(akülü araba zıp zıp topları pofudukları legoları vs.)onlara o tarafta oynamalarını tembihlediğim için sadece o taraf dağılıyo ve oyuncak olunca dağılanlar hemen topluyorum oynamadıkları zaman..
camlar desem mutfak zaten evin taa öbür tarafında(ömrüm mutfak ve oda arasındaki mesafede yürümekle geçiyo ) oranın camı çok çabuk kirleniyo,içerden siliyorum devamlı ama dışına bu soğukta çıkmaya bide 4.cü kattayım cesaretim yok:18: çok büyük camları benim evin sil sil bitmiyo bide dışardan silerken ulaşılması zor yerler var uzak kalıyto büyük olduğu için,tehlikeli sularda yüzüyorum düşcem o olcak
odaların camları pek çabuk kirlenmiyo,yukardaki çatı baya uzun engelliyo oyüzden çok sık silmiyorum,, haftada 3kez duvarları komple siliyorum,kapılarıda keza öyle, evdeki işleri çoğaltmıyorum ozaman zor oluyo,en zoruda çamaşır 2-3 günde bir atıyorum makineye bide bu soğukta hemen kurumuyolar sinir oluyorum,topla katla koy,en çokta çocuk kıyafetleri bıktım haaabulaşıklarımı hiç bekletmem zaten,elimde yıkıyorum,banyoyuda minenin dediği gibi her yıkanmaya girdiğimde yıkarım heryerini,bugünde banyoda yolluk var onu yıkıycam nasıl yapcam bu bel ağrımla bilmem,bileklerimde pek tutmuyo ama mecburum
anam hayat hikayemi anlatsam bu kadar uzun yazmam heralde hep senin sorun yüzünden
kesinlikle çok güzel gider kilon,ben öyle yaptığım hergünün sabahı eksilerde uyanıyorum
benim adam hayatta öyle geçiştirmez,illaki en az iki çeşit olcak kızartma olcak her yemekte illaki,zaten bi akşam yemeğini beraber yiyoruz ondada kızartma zararlısını midemize indirttiriyo
yılbaşında ilk defa başka yerde geçircez
kayınbirader 5ay oldu heralde nişanlanmıştı,nişanlısının evinde geçircekmişim eşimin tüm yakın sülalesi orda olcakmış,
(k.v.hastanede yatıyo hala o olmıycak, ama k.p., görümce ve eşi,eşinin abileri hanımları çocukları,eşimin dayısı hanımı çocukları,yeni gelin annesi babası abisi,kayınbirader ve biiiizzz )anam ben ne edem,hiçte kalabalık girmediydim yılbaşına bi vukuat olmaz inşallah,
valla cumartesi akşam yemekten sonra cişps yedim öküz gibi meyve yedim çekirdek yedim çokça,çay içtim 3 bardak şekerli
dün yine yemekten sonra ceviz fıstık kestane yedim baya bol,çay içtim meyve yedim,iyi halt ettim
ben rakip olabilirim belki ama zor
inşallah canım,eksilmek istiyorum,görüşürüz mahrum etme bişzi kendinden çok
tatlıyı k.valdem halletcekmıs canımEvet bence de bugünden itibaren dikkatt! ama kalanlar nolacak:)
Bir de tatlı tarzı bir şey yapabilirsin yanına canım:) ben olsam tatlı yapardm yani
valla ben hergün dip köşe temizlik yapamıyorum ama,2 çocuk olunca ev çabuk dağılıyo ,şimdi kış olduğu için çocuk odası kullanılmıyo,arada oyuncak almak dışında girmiyo çocuklar soğuk çünkü,salonda ve yatak odasında soba olduğu için şimdilik buraları kullanıyoruz ve hergün bu iki yeri dip köşe topluyorum düzeltiyorum,çocuklar yatak odasında bizimle yatıyolar yaza kadarda yatıcaklar,onlarında yatakları olunca yatak odasında sabahları baya zamanım geçiyo orda topla düzelt salon büyük bizim 2 oda yanyana olupta ortada bölme olurya öyle kocaman uzunca bi salon tam ortadan duvarla bölme yapılı,bu benim şansıma çünkü bitarafta oturduğumuz yer tv koltuklar filan,öteki bölmede vitrin koltuklar ve çocukların oyuncakları var,(akülü araba zıp zıp topları pofudukları legoları vs.)onlara o tarafta oynamalarını tembihlediğim için sadece o taraf dağılıyo ve oyuncak olunca dağılanlar hemen topluyorum oynamadıkları zaman..
camlar desem mutfak zaten evin taa öbür tarafında(ömrüm mutfak ve oda arasındaki mesafede yürümekle geçiyo ) oranın camı çok çabuk kirleniyo,içerden siliyorum devamlı ama dışına bu soğukta çıkmaya bide 4.cü kattayım cesaretim yok:18: çok büyük camları benim evin sil sil bitmiyo bide dışardan silerken ulaşılması zor yerler var uzak kalıyto büyük olduğu için,tehlikeli sularda yüzüyorum düşcem o olcak
odaların camları pek çabuk kirlenmiyo,yukardaki çatı baya uzun engelliyo oyüzden çok sık silmiyorum,, haftada 3kez duvarları komple siliyorum,kapılarıda keza öyle, evdeki işleri çoğaltmıyorum ozaman zor oluyo,en zoruda çamaşır 2-3 günde bir atıyorum makineye bide bu soğukta hemen kurumuyolar sinir oluyorum,topla katla koy,en çokta çocuk kıyafetleri bıktım haaabulaşıklarımı hiç bekletmem zaten,elimde yıkıyorum,banyoyuda minenin dediği gibi her yıkanmaya girdiğimde yıkarım heryerini,bugünde banyoda yolluk var onu yıkıycam nasıl yapcam bu bel ağrımla bilmem,bileklerimde pek tutmuyo ama mecburum
anam hayat hikayemi anlatsam bu kadar uzun yazmam heralde hep senin sorun yüzünden
kesinlikle çok güzel gider kilon,ben öyle yaptığım hergünün sabahı eksilerde uyanıyorum
benim adam hayatta öyle geçiştirmez,illaki en az iki çeşit olcak kızartma olcak her yemekte illaki,zaten bi akşam yemeğini beraber yiyoruz ondada kızartma zararlısını midemize indirttiriyo
yılbaşında ilk defa başka yerde geçircez
kayınbirader 5ay oldu heralde nişanlanmıştı,nişanlısının evinde geçircekmişim eşimin tüm yakın sülalesi orda olcakmış,
(k.v.hastanede yatıyo hala o olmıycak, ama k.p., görümce ve eşi,eşinin abileri hanımları çocukları,eşimin dayısı hanımı çocukları,yeni gelin annesi babası abisi,kayınbirader ve biiiizzz )anam ben ne edem,hiçte kalabalık girmediydim yılbaşına bi vukuat olmaz inşallah,
valla cumartesi akşam yemekten sonra cişps yedim öküz gibi meyve yedim çekirdek yedim çokça,çay içtim 3 bardak şekerli
dün yine yemekten sonra ceviz fıstık kestane yedim baya bol,çay içtim meyve yedim,iyi halt ettim
ben rakip olabilirim belki ama zor
inşallah canım,eksilmek istiyorum,görüşürüz mahrum etme bişzi kendinden çok
gercekten cok onemlı5kg yu verirsen banada söyle
sanada tatlimyarin yarim gün calisiliyor canim tatil degil
bizim apartmanda bi ben birde annem var kötü komsu suzi der zaten banabaska türk veya müslüman komsumuz yok malesef annem hep der keske iyi bir komsumuz olsaydin diye
pirinc yerine tavuk gögsü kulan canimöylede cok lezzetli olur bikere annem yapmisdin salcali sosda pisirmisdin ikisini
ins oda olur canim, hafta sonu benim esimde bi konu hakkinda konusyorduk bana demezmi "ben burda sana hizmetciler alabilme derdindeyim"
ayyy canım ben de öyle diyorum..gündelikçi ablalar günlük 100 lira alıyolarmış..1 ayda 400 lira iyi para koydun kenara diyorum kendi kendime
fıstıklı künefe 1 porsiyon 440 kalori
ne güzel canım..eğer sürekli beraberseniz onlara şu saatler arası ders çalışıyorum diye söyle bence..alınmazlar sanırım..hem ona göre programlarını yaparlar,sen de ders çalışamadım diye üzülmezsin canımbu ne hamaratlık kuzumm
hay maşallah canım,eline koluna sağlık
boşver dün yediklerini,ben de cozuttum
takma kafana canim bence annenin yaptigini bak sende cok guzel idare ediyomussun cocuklarini, benim kizkardesimin cocugu yok zaten tasindi ayni yerde oturmuyoruz abiminkiler var ama gelin calismadigi icin anneme cok nadir getirir birakir Allah var annem gelininede hic hayir demez onunkilerinede bakar, ben genelde annemin basinin belasiyimdir sormam pek anne bakarmisin diye acarim kapisini gonderirim cocuklari "anne isim var geliyorum sen cocuklara barkiver" der cikar giderim ama bilirimki benden iyi bakar hic bisey demez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?