Filmlerde gördüğümüz sahnelerde hayatın kutlamasının yapıldığı albenili mekanlar, kırmızı şaraplı kadehlerin süslediği, akşam yemeklerinin keyifle yendiği restoranlardı...
Akşam yemeği bir kutlamaydı...
Akşam yemeği romantizmdi...
Akşam yemeği keyifti...
Akşam yemeği dinlenmeydi...
Akşam yemeği şıklıktı...
Akşam yemeği, hak edilen ve güzel olan her şeyin ortasındaki estetikti...
Yaşadığımız ve yarattığımız kültür akşam yemeğini böyle şırıngaladı...
Pariste, New Yorkta, Londrada, Romada, Atinada, İstanbulda günün en keyifli anı akşam yemeği anıydı...
Dün Doktor Ayşegül Çoruhlunun Tokuz Ama Açız isimli kitabını karıştırıyorum...
Akşam yemeğinin zararları başlıklı bölümü görünce irkiliyorum...
Doktorların genelde akşam yemeklerinin az yenmesini istediğini biliyorum...
Fakat Akşam yemeğinin zararları başlığıyla çıkan bir bölüm, beni korkutuyor...
Akşam yemeğinin az yenmesinden bahsetmiyor Doktor Ayşegül Çoruhlu...
Akşam yemeğinin topyekün zararından söz ediyor...
Okurken size aktarmaya karar veriyorum kitabı...
Ayşegül Çoruhlu Alkali Diyet kitabının da yazarı...
Bu konuda söyledikleri önemli...
Şöyle diyor:
Alıştığınız üzere günün en önemli öğünü kahvaltı demeyeceğim... Günün en önemli öğünü akşam yemeğidir...
Ama dikkatinizi çekerim...
En önemlidir derken, yedikleriniz açısından önemli değil, ne yememeniz gerekiyor açısından önemli...
Akşam yemeğinde yemedikleriniz, gün içinde yediklerinizden daha önemli...
Akşam yemeğinin yanlışları, gün içindeki yanlışlardan daha fazla bedel ödetirler...
Akşam kaçta yediğinizin ve ne yediğinizin önemini ne kadar anlatsam az...
Bunun için öğleden sonraki durumu en iyiden, en kötüye doğru sıralayarak gitmeye çalışacağım...
1.SEÇENEK:
Sağlık açısından birinci seçenek öğleden sonra 4-5 arası akşam yemeğini yemek ve daha sonrasında sadece söğüş sebze, sebze suyu, bitki çayları içerek geceyi tamamlamak...
Bu uygulanabilecek en iyi tercih...
Bu şekilde akşam yemeği yemediğinizde, uygulayacağınız bütün diyetlerden daha hızlı bir şekilde bel bölgesinden kilo kaybedersiniz...
Akşam yemeğini atlarsanız gündüz yediklerinizin kalorisini de saymanız gerekmez...
Çok da yeseniz, akşam yemezseniz beliniz incelir...
Daha önemlisi akşam yemeği yemezseniz biyolojik olarak gençleşirsiniz...
Gece uykuda salınan büyüme hormonu sabaha kadar hücrelerinizi tamir eder... Hollywood ünlüleri gençlik için boşuna büyüme hormonu iğnesi yaptırmıyor...
Kilo verirken sarkmak, kırışmak, avurtları çökmüş hale gelmek istemiyorsanız, akşam yemeğini atlamalısınız...
Ancak bunu yapmak zor geliyor... Çünkü sabah 9, akşam 18 iş hayatı, sosyal yaşam, ailenin bir arada olması, trafik, günlük stres derken akşam yemeğini 4-5 arası yiyemiyoruz...
Elbette akşam yemeği seremonisinden vazgeçemiyoruz...
SAĞLIK İÇİN 2. SEÇENEK;
Diyelim ki akşam 19da masaya oturmak zorundayız...
O halde akşam 19dan 2 saat önceye gideceğiz... Saat 17ye...
17den hemen önce, 16.30-17 arası küçük bir öğün yapacağız...
Bu ara öğünde badem, ceviz gibi yağlı kuruyemişler, avokado gibi yağlı sebzeler uygun...
Bu ara öğünden sonra akşam yemeğine kadar tamamen aç kalacağız...
Akşam yemeğini 19 yerine 20de yesek de durum fark etmiyor...
Akşamüstü 17den sonra akşam yemeğine kadar hiçbir şey yemeyeceğiz...
Bu kural çok önemli...
Çünkü pek çok insan işinden eve dönerken, hele de ara öğünü yapmadıysa acıkıp akşam yemeğinden önceki saatlerde ufak tefek atıştırır...
Bu esnada yediğiniz ufak bir kraker bile zararlı...
Akşam yemeğinden iki saat öncesinden itibaren hiçbir şey yenmemeli...
Bu mesele şeker-insülün dengesi ile alakalı...
Akşam yemeğinden iki saat önce, kanınızda insülin yükseltecek herhangi bir besin maddesinin bulunmaması gerekiyor...
Akşam yemeğinde neler yasak olmalı?..
Tüm öğünlerde unlu, şekerli gıdalar, alkol ve şekerli içecekler, kızartmalar, işlenmiş ürünler, cipsler gibi yiyeceklerin yararsız olduğunu bildiğinizi varsayarak saymıyorum...
Bu besinler çocuk büyük herkes için faydasız...
Ancak bunun yanı sıra kilo problemi varsa bazı yararlı besinler de akşam tüketilmemeli:
1) Baklagilleri akşam yemek uygun değil...
Baklagillerin az bir kısmı
protein...
Geri kalan kısmı iyi bir karbonhidrattır...
Akşam için değil, gündüz için uygundurlar...
2) Sağlıklı olduğu halde, akşam tüketemeyeceğiniz ikinci grup kuruyemişlerdir...
sabah öğlen ve akşam 17ye kadar tüketilebilinir, daha sonra tüketilmesi zararlıdır...
3) Benzer şekilde akşamları; süt-yoğurt-peynir grubu da kilo vermek isteyenler için uygun değil...
Süt-yoğurt-peynir grubunu 17den önceki öğünlerde tüketeceğiz...
4) Meyveler de saat 17den önce tüketilmeli...
Akşam yemeğinde neler yiyebiliriz?..
Sebzeler sınırsızdır akşam yemeklerinde...
Söğüş sebze, salata, ızgara sebze, sebze çorbası, zeytinyağlılar, sebze haşlamalar akşam yemeğinde tüketilebilir...
Üstelik yaptığınız yemeklerin yağsız olması gerekmiyor...
Bahsedilen sebze yemeklerini zeytinyağıyla tüketebilir ve pişirebilirsiniz... Baharatların hepsi her öğünde serbesttir...
Akşam öğününü sebzeyle geçirmek idealdir...
Maalesef birçok kişi bunların yanında mutlaka protein istiyor...
Bu durumda yumurta,hindi, tavuk, balık ve et sebzelerle beraber olmak şartıyla tüketilebilir...
Belki ekmeksiz akşam yemeği yemek, pilav, makarna yiyememek, patates kızartmasını mönüden çıkartmak, televizyon karşısında bir dilim kekten çatalın ucuyla alamamak, ayva tatlısından azıcık da olsa tırtıklayamamak, bir kadeh kırmızı şarap içememek size çok zor gelebilir...
En sağlıklı olan, birkaç günde bir hazırlayarak buzdolabında sakladığımız sebze sularını tüketmek...
Akşam yemeğini atlayıp, gece ara ara sebze suyu içerek geçirmeye çalışın... En hızlı bel inceltme, en hızlı gençleşme, en hızlı güzelleşme formülü bu...
aynen okuması iyide uygulamaya gelince durum değişiyorpaylaşım için tesekkürler ah bi de uygulamak okumak kadar kolay olsa
selam canım hoşgeldinslm kızlar nasılsınız gıremıyorum kaç gündür ders çalısıyorum sız neler yapıyorsunuz
canım öncelikle işlerini biriktirmeyeceksinevet genclik isler sallana sallana bitti cok sukurhatta islenirken 2 tane film izledim,dustan sonra kremlenip saclarimi bile yaptim bi koca da gelse uyucam ama adam yataga girmeden uyuyamiyorum ne hikmetse
minecim,tugbisim nasil pratik calisiyorsunuz azicik anlatin bakalim
bizde aynen yedik içtik geldik canımgunaydın
hıc gelemıyorum malesef topıge
cumartesı aksamı mısafırım vardı
4 de haber verdıler gelecegız dıye
2 saat ıcınde temızlık ve yemeye hazırlık yaptım
sonra tum gece sırtım agrıdı
dunde kocısle hep dısarıdaydık
haftasonu yıne yedım ıctım
bugunde dıkkat etmeye basladım yıne
gecen hafta cok dıkkat etmeme ragmen veremeyesım cıldırttı benı
bizde biara o kararı almıştımne kadar guzel bır bılgı saol canım
ama evet uygulamak zor
bızde kocısle karar aldık
aksamları sadece corba salata yogurt tuketecegız
bakalım bu sefer gıdecek mı kılolar:26:
sorma tatlım benimde ses öyle çok fena çıkıyor ama öksürük tetikliyor bende öksürmesem düzelecek sesim sen nasıl atlattın ki ben kolumu kaldıramıyordum canım ya ateşten yürüyemiyordum başım dönüyordu hemen
valla bilmiyorumki canım önceden gülücükler çıkmayınca kızlar biyerlere bakın diyorlardı ama ben hiç bilmiyorum
süpersin canım
çatladık burda
bence sende fotodaki bayan gibisin
maşallah gayet fitsin ama kendini kilolu görüyorsun
hoşgeldin canım nasıl oldun iyileşebildinmi? baya fena atlattın sanırım
haftaya güzel gider inşallah canım sıkma canını
bende geçen sefer hasta olmuştum içime travesti kaçmış giiydi sesim
daha tam düzelmeden yine hastayım sesim gitmedi busefer ama nefes alamıyorum
liste süper olmuş suzim ellerine sağlık
1. olan arkadaşımı kutluyorum devamını diliyorum inşallah
geçmiiş olsun canımm benimde nişanlımın doğum günüydü ctesi ve ben hala göremedim kendisiniselam kızlar nasılsınız?
bugün burada 6 şiddetinde deprem oldu
feci korktuk ama yaa hala etkisindeyim
istanbul depremi aklıma geliyor hemen nasıl etkisinden kurtuldular çok zor allah korusun
bu arada bugün mutfaktanda çıkamadım
eşimin doğumgünüydü
hep cıss yaptım :26:
öpüldünüz canlar iyi geceler
tebrik ederim tatlim
gecmis olsun canm nolduu:26:
oyyy oyyyyy ne yaptin senn:18:
canim benim liste cok guzel olmus eline saglik
ne guzel yapmissiniz canmbiz de alisveris ve cis yedik:18:
canim sen zeytini cok mu seviyorsun:26:her kahvaltida en asagi 10 zeytin yiyorsun,hic peynir tuketmiyorsun dikkatimi cekti de
hadi ya hic haberim olmadi canm,kotu bisey yoktur isallah :26:neler hazirladin paylassanane hediye aldin bu arada
Günaydın canimm güzel dileklerin için teşekkür ederim
Menun güzel canim afiyet olsun
Güle güle kullansın eşin canim :16;
Afiyetolsun canim menun güzel;46:
afiyet olsun cnm arada böyle kacamaklar herkesde oluyorhafta içi telafi edersin umarım
Canım sanırım diyetisyenin hazırladığı liste programına uyuyorsungene geldim bırakmaz olaydım diyeti offfffffff bu seferki diyete fazlasıyla uyucam gerekirse yanımda taşıcam yiyceklerimi
yok dışardaydım gibi bi bahanemde olmıcikk
Sabah
Açık çay
2 dilim ekmek
6 zeytin
3 kibrit kutusu peynir
istenilen kadar çiğ sebze söğüş
Kuşluk
1 çay bardağı süt
2 adet yulaflı bisküvi
Öğle
haşlanmış tavuk gögsü
6 kaşık sebze yemeği
1 kase çorba
2 dilim ekmek
istenildiği kadar yağsız salata
İkindi
1 çay bardağı yoğurt
1 porsiyon meyve
Akşam
3 kaşık pilav
6 kaşık sebze yemeği
1 kase çorba
2 dilim ekmek
istenildiği kadar yağsız salata
Akşam
1 porsiyon meyve
yatmadan 2 saat öncede süt
kızlar bu hafta sonu için uyabileciğim hafta içi öğlen ve ara öğün meyve ve sandiviç şeklinde olucak kendi hazırladığımm
Amin tatlım güzel dileklerin içingecmis olsun canim, esinin dogum gunune yaptigin cesitlerin tariflerinede baktim hepside cok guzel neyse canim cisslari yemisin ama hafta ici toplarlarsin artik.
sanirim bu hafta sonu herkes icin ciss larla dolu bi hafta sonu oldu artik hafta ici toparlicaz baska caresi yok
aminn canim kotuler firsatcilar iyi gun doslari uzak dursun bizden, gercek doslarimizin bol oldugu bi yasam diliyorum herkese :132::132::132::132::132:
bugun benimde kahvatida annemler vardi kahvalti 'yi gec yaptik ve biraz ciss li oldu ama artik hafta ici toplarmaya calisicaz
yarin gorusmek uzere kizlar
Marifetli hatunkocis iste,gece 12de gelecek..
ben de evi sildim,supurdum..mutfaga girip yemek yapicam..ne yapicam bilmiyorum
yemek yapicam,
kiyafetleri yerlestiricem,
makyaj malzelerimi duzenliycem,
yarin ne giycem ayarliycam,
banyoyu temizliycem,
en son dus alicam
uff gece 12ye kadar biter mi bu isler
hafta sonuydu artık bugünden sonra düzeltirsin canımuyanınca limonlu ılık su
kahvaltı:
pırasalı börek (büyük sayılabilecek şekilde 2 dilim)
kk dan az büyük peynir
8 zeytin
11 acıbiber turşusu
2 çy brd. şekersiz çay
ara: bir kupa yeşilçay ve mateden oluşan çay(ikiside yağ yakıyomuş)
öğle:
bi kase mercimek çorbası
1 tane kaynamış patates
akşam:
yarım dilim börek
2 tane şekerpare tatlısı
100 gr. kadar ayva
aslında bu akşam dediğim ara gibi oldu.başkada bişey yemiycem bugün.yeşilçaya vurucam kendimi.eşimde ne yerse yesino evde olunca pekde düzenli olmuyo yemeklerde saatlerde.neyseki yarın işbaşı
Misafirler olunca çok abartıyoruz canım malesefPerşembeden beri annemler vardıı daha bugün gittiler, neler neler yedik bilmiyorum artık, mesela dün gece 2 ye kadar yemek yaptık ve yedik yani aşırı abarttım, sarmalar pilavlar pastalarr :26:
Haftaiçi yine dikkat gerek hem de çok :26: Ama pek artı yok gibiydi, olmaz inşallah:/
Bir de regl dönemim yaklaşıyor gerçi, bu hafta neler olacak tartıda merak ediyorum :26:
günaydın canımslm kızlar nasılsınız gıremıyorum kaç gündür ders çalısıyorum sız neler yapıyorsunuz
Tabi ya keyfin neden yerinde olmasınnabersiniz kızlar
ayy şuan keyfim pek yerinde
kıpır kıpırım nedense
günaydın hatunlar güzel bi hafta diliyorum herkese
Sana rakip olamam canım ama bende spor yaptımHafta sonunuz nasıl geçti bakim kimler ciss yaptı kimler spor yaptı
Ben hiç cis yapmadım bu hafta birinciliği ben alacağım benle rakip olan varmi bakim
günaydin kizlar
yogunum gecmisi hizlica gectim alinti yapmadim kusura bakmayin listeyi begendiyinize sevindim theolog sagolsun güzel anlatmis zorlanmadim
güzel eksili bir hafta geciririz insallah buralardayim ara ara bakarim size
Sana rakip olamam canım ama bende spor yaptım
ama cıslarımda var hafta sonu diye artık maruz görün
inşallah birinci olursun
suzim hoşgeldin canım
nasıl gidiyor csıısz günler
İnşallah verirsin suzim amasimdilik iyi gidiyor neslimsabah tartildim haftasonu ne almissim ne vermisim bugün sabah erken ciktim evden yürüyüs yaptim biraz ise varmadan bu hafta senden fazla verecem
İnşallah verirsin suzim amasimdilik iyi gidiyor neslimsabah tartildim haftasonu ne almissim ne vermisim bugün sabah erken ciktim evden yürüyüs yaptim biraz ise varmadan bu hafta senden fazla verecem
Tabi ya keyfin neden yerinde olmasın
bir insanın kişiliğine, karekterine, duygularına, kültürüne örf ve ananelerine hakaret edip
saygısızlık yaptın ve yaptırdın sesimi çıkarmadım saygısızlıkda yapmadım
sessizce senin gibi bir arkadaşım olduğu için utandım ve seni silip engelledim facebook'da
şimdi de topiğe geçmiş göndermeler yapıyorsun utanmadan senin keyfin yerinde olmasında bizim mi olsun.
Konuyu biliyorsun bir öğretmen olarak ben sana yakıştıramadım o tip yazıyı mesleğine ve kişiliğine
ters bir hareketle parti için arkadaşlarını arkana alıp bir insanın kişiliğine hakaret ettin ve ettirdin
hangi parti olursa olsun kim kimi desteklerse desteklesin
aile çevremizde de vardır akrabalarımızda ve arkadaşlarımızda
insanaların bir takım partiyi desteklemesi ona oy kullanması yada tutması onu ilgilendirir neden aşağılanıyor
neden cahillikle yada başka duygularla ağza alınmıyacak kelimeler telafuz edilerek sarfediliyorki
sonrasında size cevabım şu oldu haklı olarak
sizin yazınıza istinaden
''Bir eğitimci olarak sizlere yakıştıramadım bu tip konuşmaları
bize akp'nin kılları chp'nin kılıcı yada mhp'nin kurtları lazım değil
temiz bir Türkiye için etrafımıza doğru bilgiler verelimki insanlarda doğruya ulaşsın
siz bir eğitimci olarak bugün Mehmet Akif Ersoy'un ölüm yıldönümüydü hangi birinizin sayfasında
vardı böyle bilgiler'' yazınca
Hepiniz tutuştunuz ve saldırıya geçtiniz yalanmıydı
ne aşağılık kompleksliğim kaldı ne eğitim seviyem, ne kültürüm nede şahsıma hakaretler
yazıklar olsun ki senin gibi bir arkadaşım olduğu için kendimden utandım.
Her zaman seni destekledim her konuda yanında oldum şu topikde hakkında konuşmadığın kavga etmediğin kimse kalmadı nerdeyse
yinede seni destekledim bir defasında yine kavgaların yüzünden tartıştık genede betül sayesinde seni affettim
facende herkesle kavga ediyorsun insanlara hakaret ediyorsun, een son bu bana yaptığın unutulcak birşey değil,
seni sildim ve engelledim şimdide buraya geçip göndermeler yapıyorsun
sen nasıl bir eğitimcisin mine Allah aşkına bana bir anlatırmısın
Önce kendinle barışık olmasını öğren bvu kadar kavga etmende sebepler vardır bir araştır
İnsan hataları kendinde aramalı.
Yazık senin adına ben utanıyorum yaptıklarından.
Kusura bakmayın arkadaşlar hepinizden özür dileyerek bu yazıyı yazıyorum
Saygısızlık yaptıysam affola
fikrimi söylemeden edemiycem
bizde yani bizimkiler mhp yi sever gelinkizin ailesi akpli ankaradaki teyzemgil chp yi destekler parti yüzünden kalp kirilmazi hos degil herkes istedigi partiyi tutabilir destekleyede bilir ama sen bu partiyi destekliyorsun susun busun demek dogru degil tabiiki isteriz türkiyemiz icin en iyisi olsun ama ben simdi sevidgim insanlar akp tutuyor veya chpyi tutuyor diye onlari sevmekden vazgececek degilim herkesin dogrulari kendine üzüldüm arkadaslarimin bu yüzden aralarinin acilmasina
nabersiniz kızlar
ayy şuan keyfim pek yerinde
kıpır kıpırım nedense
Tabi ya keyfin neden yerinde olmasın
bir insanın kişiliğine, karekterine, duygularına, kültürüne örf ve ananelerine hakaret edip
sessizce senin gibi bir arkadaşım olduğu için utandım ve seni silip engelledim facebook'da
şimdi de topiğe geçmiş göndermeler yapıyorsun utanmadan senin keyfin yerinde olmasında bizim mi olsun.
Konuyu biliyorsun bir öğretmen olarak ben sana yakıştıramadım o tip yazıyı mesleğine ve kişiliğine
ters bir hareketle parti için arkadaşlarını arkana alıp bir insanın kişiliğine hakaret ettin ve ettirdin
insanaların bir takım partiyi desteklemesi ona oy kullanması yada tutması onu ilgilendirir neden aşağılanıyor
neden cahillikle yada başka duygularla ağza alınmıyacak kelimeler telafuz edilerek sarfediliyorki
sizin yazınıza istinaden
temiz bir Türkiye için etrafımıza doğru bilgiler verelimki insanlarda doğruya ulaşsın
siz bir eğitimci olarak bugün Mehmet Akif Ersoy'un ölüm yıldönümüydü hangi birinizin sayfasında
ne aşağılık kompleksliğim kaldı ne eğitim seviyem, ne kültürüm nede şahsıma hakaretler
Her zaman seni destekledim her konuda yanında oldum şu topikde hakkında konuşmadığın kavga etmediğin kimse kalmadı nerdeyse
yinede seni destekledim bir defasında yine kavgaların yüzünden tartıştık genede betül sayesinde seni affettim
facende herkesle kavga ediyorsun insanlara hakaret ediyorsun, een son bu bana yaptığın unutulcak birşey değil,
Önce kendinle barışık olmasını öğren bvu kadar kavga etmende sebepler vardır bir araştır
yalnız değilsin canımmPerşembeden beri annemler vardıı daha bugün gittiler, neler neler yedik bilmiyorum artık, mesela dün gece 2 ye kadar yemek yaptık ve yedik yani aşırı abarttım, sarmalar pilavlar pastalarr :26:
Haftaiçi yine dikkat gerek hem de çok :26: Ama pek artı yok gibiydi, olmaz inşallah:/
Bir de regl dönemim yaklaşıyor gerçi, bu hafta neler olacak tartıda merak ediyorum :26:
çok hareket ettiğinden mi sırtın ağrıyo ki:26:gunaydın
hıc gelemıyorum malesef topıge
cumartesı aksamı mısafırım vardı
4 de haber verdıler gelecegız dıye
2 saat ıcınde temızlık ve yemeye hazırlık yaptım
sonra tum gece sırtım agrıdı
dunde kocısle hep dısarıdaydık
haftasonu yıne yedım ıctım
bugunde dıkkat etmeye basladım yıne
gecen hafta cok dıkkat etmeme ragmen veremeyesım cıldırttı benı
ben de hafta içi sürekli yatıştayım
aynen okuması iyide uygulamaya gelince durum değişiyor
selam canım hoşgeldin
sınavların nezaman? dışarıdan okumakta zordur yaa bende düşündüm biara ama yapamam diye vazgeçtim
canım öncelikle işlerini biriktirmeyeceksin
hepimiz çalışıyoruz ama ben haftaiçide yapıyorum bişeyler
yani mesela banyoya girdim illa haftasonu dipköşe sileyim demiyorum her banyoda banyoyu yıkıyorum bikaç gün banyoya girmediysem en azından yeri eşime yıkatıyorum
camları silmek için temizliğe girişmeme gerek yok
benim mutfakta lavabanonun önünde cam var gözüme kirli görünürse hemen çıkıp siliyorum
panjurlar var onu indiriyorum yağmurlu havalarda geç kirleniyor
birde size tavsiye tel varsa camınızda kışın çıkarın çünkü telin tozu cama yapışıyor daha çok kirleniyor
onun dışındaki işleride hep koşturmaca halinede yapıyorum canım
sana tavsiye biriktirme işleri yoksa çok zor oluyor
bizde aynen yedik içtik geldik canım
geç haber veren misafirlere uyuz oluyorum
hazırlık yapma diye geç haber verdik diyorlar ama ben bişey yapmadan duramamki
zaten misafir geleceğinde stres olurum yemek falan yiyemem öyle bir durumda iyice strese giriyorum
bizde biara o kararı almıştım
ama ben dururmuyum
komşularda olucaz,aynen sohbet muhabbetgünaydın kızlar
nasılsınız?
güzel bir hafta geçirmenizi diliyorum
yağmurlu kapalı bir hava var burada
yılbaşında varmı planlarınız?
biz evde olacağız
hoş yılbaşı falan kutlamıyoruz ama maksat muhabbet işte
işin bahanesi
işallah suzimmgünaydin kizlar
yogunum gecmisi hizlica gectim alinti yapmadim kusura bakmayin listeyi begendiyinize sevindim theolog sagolsun güzel anlatmis zorlanmadim
cıslar ağladı walla öyle bi yedim kiHafta sonunuz nasıl geçti bakim kimler ciss yaptı kimler spor yaptı
Ben hiç cis yapmadım bu hafta birinciliği ben alacağım benle rakip olan varmi bakim
noldu tatlım yaaa:18:Tabi ya keyfin neden yerinde olmasın
sizin yazınıza istinaden
olayı bilmiyorum ama güzel özetlemişssin suzicimmfikrimi söylemeden edemiycem
bizde yani bizimkiler mhp yi sever gelinkizin ailesi akpli ankaradaki teyzemgil chp yi destekler parti yüzünden kalp kirilmazi hos degil herkes istedigi partiyi tutabilir destekleyede bilir ama sen bu partiyi destekliyorsun susun busun demek dogru degil tabiiki isteriz türkiyemiz icin en iyisi olsun ama ben simdi sevidgim insanlar akp tutuyor veya chpyi tutuyor diye onlari sevmekden vazgececek degilim herkesin dogrulari kendine üzüldüm arkadaslarimin bu yüzden aralarinin acilmasina
Sana rakip olamam canım ama bende spor yaptım
ama cıslarımda var hafta sonu diye artık maruz görün
inşallah birinci olursun
bende spor yaptim bol bol ve hic cisim olmadi
insallah sende Cuma gunu iyi sonuclar alirsin cnm
suzim hoşgeldin canım
nasıl gidiyor csıısz günler
günaydin kizlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?