selam kızlar nasılsınız?
bugün burada 6 şiddetinde deprem oldu
feci korktuk ama yaa hala etkisindeyim
istanbul depremi aklıma geliyor hemen nasıl etkisinden kurtuldular çok zor allah korusun
bu arada bugün mutfaktanda çıkamadım
eşimin doğumgünüydü
hep cıss yaptım :26:
öpüldünüz canlar iyi geceler
esim bugun kanima girdi..aksam 4 dilim pizza, 1 dilim sarimsakli ekmek yedim..bir de bol bol ketcap mayonez doktum ustune:18::18::18:napiyim yaa cok canim cekti
light cola ictim yaninda ama
Günaydın yavrucaklar herkese güzel günler dilerim
Güzel günler ve mutlu yarınlar için Allah hepimizi kötü insanlardan korusun
Fesat, kıskanç, nankör ve haset insanların şerrinden ve gözünden sakınsın.
Doğru insanlar karşımıza çıkarsın.
Seviyeli karekterli ve düzeyli olursak bu tip insanlarda yanaşamaz yok olur giderler her zaman yaşantımızdan
kocaman kocaman öpücükler
suzim uyan sporunu yap hadi bakemmmmmmmm
gule gule kullansin canmmindercim yazmayı unutmuşum hediye olarakta gs dan aldım tamda gününde geldi bukadar olur
ama biraz geniş geldi değiştik
resim ekleyeyim
bunu almıştım önce
Eki Görüntüle 912314
sonra bununla değiştik
Eki Görüntüle 912315
menu guzel tatlimgunaydın kızlar...
bugunki menum;
kahvaltı: 1tk surulebilir beyaz peynir,1 dlm kasar peyniri,1 dlm ekmek,5 zeytin, kuru domates, maydanoz
ara: sekersiz cappucino,1 kare bitter cikolata
ara: 1b sut,1 mandalina
öğle yemeği: havuclu pırasa yemeği,1 kase yogurt,1 dlm ekmek
ara: 10 tane fındık,3 k. kayısı
ara: 1 dlm ekmek,1 dlm kasar,1 cb sut
aksam yemegi: marul salatası,fırında cupra
amin canimmmm
Seviyeli karekterli ve düzeyli olursak bu tip insanlarda yanaşamaz yok olur giderler her zaman yaşantımızdan
benim de canım pizza istiyor bu ara, kendim yapıcam ama musait oldugumda. hamurunu lahmacun hamuru kıvamında acıp.
isallah tatlimmmGünaydın canimm güzel dileklerin için teşekkür ederim
Menun güzel canim afiyet olsun
Güle güle kullansın eşin canim :16;
Afiyetolsun canim menun güzel;46:
afiyet olsun cnm arada böyle kacamaklar herkesde oluyorhafta içi telafi edersin umarım
aksam biraz cok olmus canim,hem pilav hem ekmek yemissingene geldim bırakmaz olaydım diyeti offfffffff bu seferki diyete fazlasıyla uyucam gerekirse yanımda taşıcam yiyceklerimi
yok dışardaydım gibi bi bahanemde olmıcikk
Sabah
Açık çay
2 dilim ekmek
6 zeytin
3 kibrit kutusu peynir
istenilen kadar çiğ sebze söğüş
Kuşluk
1 çay bardağı süt
2 adet yulaflı bisküvi
Öğle
haşlanmış tavuk gögsü
6 kaşık sebze yemeği
1 kase çorba
2 dilim ekmek
istenildiği kadar yağsız salata
İkindi
1 çay bardağı yoğurt
1 porsiyon meyve
Akşam
3 kaşık pilav
6 kaşık sebze yemeği
1 kase çorba
2 dilim ekmek
istenildiği kadar yağsız salata
Akşam
1 porsiyon meyve
yatmadan 2 saat öncede süt
kızlar bu hafta sonu için uyabileciğim hafta içi öğlen ve ara öğün meyve ve sandiviç şeklinde olucak kendi hazırladığımm
[sıze=3]herkese gunaydın kızlar bugun buroda tek basımayım kımsecıkler yok herkes tatılde bırsurude ıs var ama hıc yapasım yok [/sıze]
Bende sana bitarif vereyim canım biraz daha kalorili ama çok lezzetli
Fırında Karnabahar - Nefis Yemek Tarifleri
ayrıca bu tarifide deneyebilirsizin diyete uygun
Fırında Karnıbahar Brokoli - Nefis Yemek Tarifleri
ilk bildiriminmi canım,,ona göre ben atarım suziye mj
mesajı yolladım suziye canım eksiklerinide doldurdum,bidahaki haftaya dikkat et,,
toplamda giden ve hedefini yazmayı unutma
tebrikler canim
ispartaliyim canimhosgeldin bu arada
hosgeldin canim aramiza
OLSUN CANIM BOYUNA GÖRE KİLON İYİ OLSUN YETER BOY ÖNEMLİ DEĞİL OKADAR BENCE,,kiz o laflar ney oyle Allah iyiligini versin, seninkiyle benimkinin boylari ayni benimkide 83-84 arasiydi ama son 4 aydir is degisikligi yapinca 78i gordu cok mutlu ama 2gundur benimde adamin gobegine gozum takiliyo geri aldi sanirim biraz ama senin boyunca iyiymis ben 1.58im valla
senin yazini okuyunca kendi hamileliklerim aldigim kilolar aklima geldibenim cocuklarin arasinda 16ay var seninkilerin arasi dahada azmis sen daha cok zorlanmissindir, Allah'ima sukur gene benim annnem yakinimda oturuyodu hergun gelip oglumla ilgileniyodu ben kizima hamileyken kizi doguruncada ikisine birden bakiyodu neyseki seninkiler buyumus kurtulmussun darisi bana ins
evet farkındayım,dedim bende zaten,bende aynada kendimi kilolu görüyorum,ama napiyim gerçektende incecik değilim daha,göbeğim var en azından daha o bi gitse başka bişey istemem
valla bilmiyorumki canım önceden gülücükler çıkmayınca kızlar biyerlere bakın diyorlardı ama ben hiç bilmiyorum
süpersin canım
çatladık burda
bence sende fotodaki bayan gibisin
maşallah gayet fitsin ama kendini kilolu görüyorsun
hoşgeldin canım nasıl oldun iyileşebildinmi? baya fena atlattın sanırım
haftaya güzel gider inşallah canım sıkma canını
bende geçen sefer hasta olmuştum içime travesti kaçmış giiydi sesim
daha tam düzelmeden yine hastayım sesim gitmedi busefer ama nefes alamıyorum
liste süper olmuş suzim ellerine sağlık
1. olan arkadaşımı kutluyorum devamını diliyorum inşallah
allah korumuş canım baya şiddetli olmuş:26:selam kızlar nasılsınız?
istanbul depremi aklıma geliyor hemen nasıl etkisinden kurtuldular çok zor allah korusun
eşimin doğumgünüydü
ay bide sanki kola light olunca masummuş gibi yanında kola içtim diyoesim bugun kanima girdi..aksam 4 dilim pizza, 1 dilim sarimsakli ekmek yedim..bir de bol bol ketcap mayonez doktum ustune:18::18::18:napiyim yaa cok canim cekti
light cola ictim yaninda ama
amin inşallah
biter biter,hatta şuanda yarılamışsındır bile umarım,belkide sadece duş alman kalmıştırkocis iste,gece 12de gelecek..
ben de evi sildim,supurdum..mutfaga girip yemek yapicam..ne yapicam bilmiyorum
yemek yapicam,
kiyafetleri yerlestiricem,
makyaj malzelerimi duzenliycem,
yarin ne giycem ayarliycam,
banyoyu temizliycem,
en son dus alicam
uff gece 12ye kadar biter mi bu isler
Ben her gün öyleyim ve tek başına çalışmak çok sıkıcııı
Tarifler için teşekkürler, ilki güzel görünüyor :))
Canımmm çok teşekkür ederim, valla alelacele yazınca eksik olmuş teşekkürler
Teşekkürler canım
Hoşbuldum Suzii :)
[table="width: 700, class: grid, align: center"]
[tr]
birinci olan adia arkadasimiz tebrik ederim basarilarinin devamini dillerim
listede haftaya yer alacak olan arkadaslarimiz
meridepo, svmkuru, suksuk, dilserserdil, zerra, neskuik, cimbomlumuallim, dileekefem'tir
haftaya hep birlikte çok güzel kilolar vermenizi diliyorum
hatam olduysa affola
selam kızlar nasılsınız?
eşimin doğumgünüydü
mindercim yazmayı unutmuşum hediye olarakta gs dan aldım tamda gününde geldi bukadar olur
ama biraz geniş geldi değiştik
resim ekleyeyim
bunu almıştım önce
Eki Görüntüle 912314
sonra bununla değiştik
Eki Görüntüle 912315
teşekkür ederim canımGüle güle kullansın eşin canim :16;
sağol canım korktuk valla allah beterinden korusunGeçmiş olsun canim benimde teyzem vardi antalyada çok korkmuşlar rabbim birdaha yasatmasin inşallah
inşallah bakalım toparlanırım diycem ama sonrada yılbaşı var :26:gecmis olsun canim, esinin dogum gunune yaptigin cesitlerin tariflerinede baktim hepside cok guzel neyse canim cisslari yemisin ama hafta ici toplarlarsin artik.
sen gel ben hemen yaparım canımgule gule kullansin canmmamalar da harika gozukuyo olsa da yesek
ohoooo yetişir tabiiikocis iste,gece 12de gelecek..
ben de evi sildim,supurdum..mutfaga girip yemek yapicam..ne yapicam bilmiyorum
yemek yapicam,
kiyafetleri yerlestiricem,
makyaj malzelerimi duzenliycem,
yarin ne giycem ayarliycam,
banyoyu temizliycem,
en son dus alicam
uff gece 12ye kadar biter mi bu isler
aslında haklısın insan verdikçe daha fazla incelmek istiyorevet farkındayım,dedim bende zaten,bende aynada kendimi kilolu görüyorum,ama napiyim gerçektende incecik değilim daha,göbeğim var en azından daha o bi gitse başka bişey istemem
allah korumuş canım baya şiddetli olmuş:26:
eşine nice senelere doğum günü kutlu olsun,aldığınıda güle güle giysin,çok güzel
çok sağol canım daha iyileri sizlerin olsunBunlar bir harika, çok beğendim çok şıkmışşş
canım afiyet olsun yaramasın inşallahPerşembeden beri annemler vardıı daha bugün gittiler, neler neler yedik bilmiyorum artık, mesela dün gece 2 ye kadar yemek yaptık ve yedik yani aşırı abarttım, sarmalar pilavlar pastalarr :26:
Haftaiçi yine dikkat gerek hem de çok :26: Ama pek artı yok gibiydi, olmaz inşallah:/
Bir de regl dönemim yaklaşıyor gerçi, bu hafta neler olacak tartıda merak ediyorum :26:
regl döneminde dikkat edersen daha fazla kilo verirsin,metabolizmamız tavan yapıyo çünkü regl döneminde,benim 2.günüm reglimin,dikkat etmerye çalışıyorum,gerçi akşam azcıcık makarnadanda kaşıkladım ama olsunPerşembeden beri annemler vardıı daha bugün gittiler, neler neler yedik bilmiyorum artık, mesela dün gece 2 ye kadar yemek yaptık ve yedik yani aşırı abarttım, sarmalar pilavlar pastalarr :26:
Haftaiçi yine dikkat gerek hem de çok :26: Ama pek artı yok gibiydi, olmaz inşallah:/
Bir de regl dönemim yaklaşıyor gerçi, bu hafta neler olacak tartıda merak ediyorum :26:
ben göbekten cm olarak inceldikçe kalçadanda gidiyo aynı şekilde,oyüzden tek düze gidiyorum farketmiyo,heryerimden aynı şekilde gidiyo,şu titreşimli kemerlerden varsa onu kalçanda dene faydasını görürsün bence,bende var kullanıyorum çok etkili valla
teşekkür ederim canım
sağol canım korktuk valla allah beterinden korusun
inşallah bakalım toparlanırım diycem ama sonrada yılbaşı var :26:
sen gel ben hemen yaparım canım
ohoooo yetişir tabiii
ben iyice pratikleştim koştur koştur iş yapmaktan
şuan yarılamışsındır belkide
aslında haklısın insan verdikçe daha fazla incelmek istiyor
ama ben göbeğe takılmıyorum yani doğum yaptık anneyiz oda kusur değil
benim problemim kalça :26:
teşekkür ederim buarada rabbim sevdiklerimizi başımızdan eksik etmesin
çok sağol canım daha iyileri sizlerin olsun
canım afiyet olsun yaramasın inşallah
artı çıkabilirsin ama kilo oalrak kendini hemen belli etmez zaten
nasılda sinsice gelir ooo
nabersiniz kızlar
ayy şuan keyfim pek yerinde
kıpır kıpırım nedense
regl döneminde dikkat edersen daha fazla kilo verirsin,metabolizmamız tavan yapıyo çünkü regl döneminde,benim 2.günüm reglimin,dikkat etmerye çalışıyorum,gerçi akşam azcıcık makarnadanda kaşıkladım ama olsunreglim sonuçta çabuk eritirim yediğimi
ben göbekten cm olarak inceldikçe kalçadanda gidiyo aynı şekilde,oyüzden tek düze gidiyorum farketmiyo,heryerimden aynı şekilde gidiyo,şu titreşimli kemerlerden varsa onu kalçanda dene faydasını görürsün bence,bende var kullanıyorum çok etkili valla
ne o yedin pastaları cıssları keyfin yerinde demiiii
bende tam aksine durgunum nedenini bi çözebilsem,sıkıntı var içimde 2 gündür,noluyo anlamadım:26:
eşimde noldu diyip duruyo,yok bişey diyorum konuşmuyorum durgunum diye konuşturmaya çalışıyo,bu adamda ne istiyo anlamıyorum,konuşsam dır dır yapıyosun diyo,konuşmasam trip atıyorum oluyo
paylaşım için tesekkürler ah bi de uygulamak okumak kadar kolay olsaFilmlerde gördüğümüz sahnelerde hayatın kutlamasının yapıldığı albenili mekanlar, kırmızı şaraplı kadehlerin süslediği, akşam yemeklerinin keyifle yendiği restoranlardı...
Akşam yemeği bir kutlamaydı...
Akşam yemeği romantizmdi...
Akşam yemeği keyifti...
Akşam yemeği dinlenmeydi...
Akşam yemeği şıklıktı...
Akşam yemeği, hak edilen ve güzel olan her şeyin ortasındaki estetikti...
Yaşadığımız ve yarattığımız kültür akşam yemeğini böyle şırıngaladı...
Pariste, New Yorkta, Londrada, Romada, Atinada, İstanbulda günün en keyifli anı akşam yemeği anıydı...
Dün Doktor Ayşegül Çoruhlunun Tokuz Ama Açız isimli kitabını karıştırıyorum...
Akşam yemeğinin zararları başlıklı bölümü görünce irkiliyorum...
Doktorların genelde akşam yemeklerinin az yenmesini istediğini biliyorum...
Fakat Akşam yemeğinin zararları başlığıyla çıkan bir bölüm, beni korkutuyor...
Akşam yemeğinin az yenmesinden bahsetmiyor Doktor Ayşegül Çoruhlu...
Akşam yemeğinin topyekün zararından söz ediyor...
Okurken size aktarmaya karar veriyorum kitabı...
Ayşegül Çoruhlu Alkali Diyet kitabının da yazarı...
Bu konuda söyledikleri önemli...
Şöyle diyor:
Alıştığınız üzere günün en önemli öğünü kahvaltı demeyeceğim... Günün en önemli öğünü akşam yemeğidir...
Ama dikkatinizi çekerim...
En önemlidir derken, yedikleriniz açısından önemli değil, ne yememeniz gerekiyor açısından önemli...
Akşam yemeğinde yemedikleriniz, gün içinde yediklerinizden daha önemli...
Akşam yemeğinin yanlışları, gün içindeki yanlışlardan daha fazla bedel ödetirler...
Akşam kaçta yediğinizin ve ne yediğinizin önemini ne kadar anlatsam az...
Bunun için öğleden sonraki durumu en iyiden, en kötüye doğru sıralayarak gitmeye çalışacağım...
1.SEÇENEK:
Sağlık açısından birinci seçenek öğleden sonra 4-5 arası akşam yemeğini yemek ve daha sonrasında sadece söğüş sebze, sebze suyu, bitki çayları içerek geceyi tamamlamak...
Bu uygulanabilecek en iyi tercih...
Bu şekilde akşam yemeği yemediğinizde, uygulayacağınız bütün diyetlerden daha hızlı bir şekilde bel bölgesinden kilo kaybedersiniz...
Akşam yemeğini atlarsanız gündüz yediklerinizin kalorisini de saymanız gerekmez...
Çok da yeseniz, akşam yemezseniz beliniz incelir...
Daha önemlisi akşam yemeği yemezseniz biyolojik olarak gençleşirsiniz...
Gece uykuda salınan büyüme hormonu sabaha kadar hücrelerinizi tamir eder... Hollywood ünlüleri gençlik için boşuna büyüme hormonu iğnesi yaptırmıyor...
Kilo verirken sarkmak, kırışmak, avurtları çökmüş hale gelmek istemiyorsanız, akşam yemeğini atlamalısınız...
Ancak bunu yapmak zor geliyor... Çünkü sabah 9, akşam 18 iş hayatı, sosyal yaşam, ailenin bir arada olması, trafik, günlük stres derken akşam yemeğini 4-5 arası yiyemiyoruz...
Elbette akşam yemeği seremonisinden vazgeçemiyoruz...
SAĞLIK İÇİN 2. SEÇENEK;
Diyelim ki akşam 19da masaya oturmak zorundayız...
O halde akşam 19dan 2 saat önceye gideceğiz... Saat 17ye...
17den hemen önce, 16.30-17 arası küçük bir öğün yapacağız...
Bu ara öğünde badem, ceviz gibi yağlı kuruyemişler, avokado gibi yağlı sebzeler uygun...
Bu ara öğünden sonra akşam yemeğine kadar tamamen aç kalacağız...
Akşam yemeğini 19 yerine 20de yesek de durum fark etmiyor...
Akşamüstü 17den sonra akşam yemeğine kadar hiçbir şey yemeyeceğiz...
Bu kural çok önemli...
Çünkü pek çok insan işinden eve dönerken, hele de ara öğünü yapmadıysa acıkıp akşam yemeğinden önceki saatlerde ufak tefek atıştırır...
Bu esnada yediğiniz ufak bir kraker bile zararlı...
Akşam yemeğinden iki saat öncesinden itibaren hiçbir şey yenmemeli...
Bu mesele şeker-insülün dengesi ile alakalı...
Akşam yemeğinden iki saat önce, kanınızda insülin yükseltecek herhangi bir besin maddesinin bulunmaması gerekiyor...
Akşam yemeğinde neler yasak olmalı?..
Tüm öğünlerde unlu, şekerli gıdalar, alkol ve şekerli içecekler, kızartmalar, işlenmiş ürünler, cipsler gibi yiyeceklerin yararsız olduğunu bildiğinizi varsayarak saymıyorum...
Bu besinler çocuk büyük herkes için faydasız...
Ancak bunun yanı sıra kilo problemi varsa bazı yararlı besinler de akşam tüketilmemeli:
1) Baklagilleri akşam yemek uygun değil...
Baklagillerin az bir kısmı
protein...
Geri kalan kısmı iyi bir karbonhidrattır...
Akşam için değil, gündüz için uygundurlar...
2) Sağlıklı olduğu halde, akşam tüketemeyeceğiniz ikinci grup kuruyemişlerdir...
sabah öğlen ve akşam 17ye kadar tüketilebilinir, daha sonra tüketilmesi zararlıdır...
3) Benzer şekilde akşamları; süt-yoğurt-peynir grubu da kilo vermek isteyenler için uygun değil...
Süt-yoğurt-peynir grubunu 17den önceki öğünlerde tüketeceğiz...
4) Meyveler de saat 17den önce tüketilmeli...
Akşam yemeğinde neler yiyebiliriz?..
Sebzeler sınırsızdır akşam yemeklerinde...
Söğüş sebze, salata, ızgara sebze, sebze çorbası, zeytinyağlılar, sebze haşlamalar akşam yemeğinde tüketilebilir...
Üstelik yaptığınız yemeklerin yağsız olması gerekmiyor...
Bahsedilen sebze yemeklerini zeytinyağıyla tüketebilir ve pişirebilirsiniz... Baharatların hepsi her öğünde serbesttir...
Akşam öğününü sebzeyle geçirmek idealdir...
Maalesef birçok kişi bunların yanında mutlaka protein istiyor...
Bu durumda yumurta,hindi, tavuk, balık ve et sebzelerle beraber olmak şartıyla tüketilebilir...
Belki ekmeksiz akşam yemeği yemek, pilav, makarna yiyememek, patates kızartmasını mönüden çıkartmak, televizyon karşısında bir dilim kekten çatalın ucuyla alamamak, ayva tatlısından azıcık da olsa tırtıklayamamak, bir kadeh kırmızı şarap içememek size çok zor gelebilir...
En sağlıklı olan, birkaç günde bir hazırlayarak buzdolabında sakladığımız sebze sularını tüketmek...
Akşam yemeğini atlayıp, gece ara ara sebze suyu içerek geçirmeye çalışın... En hızlı bel inceltme, en hızlı gençleşme, en hızlı güzelleşme formülü bu...
O alışveriş aşkıylaaa yaşıyorummm Hoşgeldinnn
OLSUN CANIM BOYUNA GÖRE KİLON İYİ OLSUN YETER BOY ÖNEMLİ DEĞİL OKADAR BENCE,,
benim annemde yakında oturuyo canım,ama devamlı gelemezdi bana tek başımaydım çoğu zaman,
ablamın çocuklarıyla ilgileniyodu o,ablam çalıştığı için,ama yinede allah razı olsun annemden evlendiğim günden
buyana hep destek verdi,zor zamanlarda yiycek içcek,yakıcak ne gerekiyosa getirdi,gerçi manevi yönden pek
ilgilenemedi ama olsun,o ablamı seçti benim psikolojim halada bozuk bu konuda sanki ben onun kızı değilmişim gibi hissediyorum bazen,ablama laf söylettirmiyo şuanda,ben çocuklara bakıver şuraya gitcem derim ,ablanın çocukları
okuldan alıncak bakamamki götür giderken der,o öyle dedimi dünya başıma yıkılıyo,,neyseki artık ona aman demiyorum bu konuda nereye gidersem gidiyim çocuklarım benle yürüyolar şükür,küçüğüm kucakta istemiyo pek,yoruluyolar ama eğlenerek gidip geliyoruz,hele şimdi karda varya daha çok zevkli dışarda olmak
evet farkındayım,dedim bende zaten,bende aynada kendimi kilolu görüyorum,ama napiyim gerçektende incecik değilim daha,göbeğim var en azından daha o bi gitse başka bişey istemem
allah korumuş canım baya şiddetli olmuş:26:
eşine nice senelere doğum günü kutlu olsun,aldığınıda güle güle giysin,çok güzel
ay bide sanki kola light olunca masummuş gibi yanında kola içtim diyo
afiyet olsun ne diyim,yediklerin bol bol kalori yaktırsın inşallah
amin inşallah
biter biter,hatta şuanda yarılamışsındır bile umarım,belkide sadece duş alman kalmıştır
rica ederim ama bidaha olmasın afffetttmemmm
evet genclik isler sallana sallana bitti cok sukur
teşekkür ederim canım
sağol canım korktuk valla allah beterinden korusun
inşallah bakalım toparlanırım diycem ama sonrada yılbaşı var :26:
sen gel ben hemen yaparım canım
ohoooo yetişir tabiii
ben iyice pratikleştim koştur koştur iş yapmaktan
şuan yarılamışsındır belkide
aslında haklısın insan verdikçe daha fazla incelmek istiyor
ama ben göbeğe takılmıyorum yani doğum yaptık anneyiz oda kusur değil
benim problemim kalça :26:
teşekkür ederim buarada rabbim sevdiklerimizi başımızdan eksik etmesin
çok sağol canım daha iyileri sizlerin olsun
canım afiyet olsun yaramasın inşallah
artı çıkabilirsin ama kilo oalrak kendini hemen belli etmez zaten
nasılda sinsice gelir ooo
Allah hic bozmasin neseni canmnabersiniz kızlar
ayy şuan keyfim pek yerinde
kıpır kıpırım nedense
iyi canm bildigin gibislm kızlar nasılsınız gıremıyorum kaç gündür ders çalısıyorum sız neler yapıyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?