- 22 Mart 2015
- 1
- 1
- 33
Merhaba arkadaşlar, 2 3 yıldır başıma dert olan 6 7 kilodan kurtulamadım.Üniversiteye başladığımdan beri aldığım bu kilolar üstüme yapışıp kaldı.Ne kadar istikrarlı olmak istesem de çikolata krizlerim ve yemek seçeneğinin olmamasından(yurt koşulları) dolayı 1 2 gün sonra diyetlerimi hep bıraktım.Ama siz de bana katılırsanız mayısın sonuna kadar 700-500-300 diyetiyle zayıflayabiliriz:)Yakın zamanda telefonuma bir uygulama indirdim.Bu uygulamada yazdığımız yiyeceklerin kalorisini görebiliyoruz.Bu tarz uygulamaları internet üzerinden de bulabilirsiniz.Zamanla artık neyin tahminen kaç kalori olduğunu anlayabiliyorsunuz zaten. Bu uygulamalara her yemek dahil olmayabiliyor( çok çeşitli bir mutfak kültürüne sahip olduğumuzdan dolayı) ama kendi yediğiniz şeyin kalorisine yakın bir yiyeceği ekleyebilirsiniz.Ben 58 kiloyum ve 160 boyundayım ve uygulamanın bana önerdiği kalori günlük yaklaşık olarak 1600 kalori.Ve hepimiz şuana kadar okuduğumuz şeylerin katkısıyla biliyoruz ki, kahvaltı büyüktür öğle büyüktür akşam diyetleri hep işe yarar.Bu yüzden böyle bir diyet buldum ve yararlılığını test edeceğim, her haftanın sonunda sonucumu bildiririm size.Siz de benimle olursanız birlikte başarabiliriz:)
Diyetteki bu sayılar kaloriyi belirtiyor.Umarım kahvaltıyı seviyorsunuzdur:)
700 kalori(KAHVALTI)
Arkadaşlar kahvaltımızı çok iyi yapıyoruz.Omlet yumurta peynir zeytin kepekli ekmek (1 dilim),bolca domates salatalık zeytinin içinde olduğu şöyle güzel bir serpme kahvaltı yapabiliriz:) Reçel çok seviyorsanız çok az bir çay kaşığı kadar yiyebiliriz.Poğaça, simit, börek tarzı hamur işleri kesinlikle yasak.
500 kalori(ÖĞLE YEMEĞİ)
Öğle yemeğinde 1 tabak ev yemeği veya porsiyon köfte, tavuk yiyebiliriz.Ama pirinç pilavı yemek kesinlikle yasak.Yemeğin yanına bir dilim ekmek yiyebiliriz.Ben sürekli ders arası öğle yemeğimi yediğim için her zaman kepekli ekmek bulamayabiliyorum.Eğer ortamınız varsa yiyin, ama beyaz ekmek mevcutsa daha az porsiyon halinde yiyelim.
300 kalori(AKŞAM YEMEĞİ)
Akşam yemeğini en geç yatmadan 4 saat önce yiyoruz.Benim için bu yaklaşık saat 8 e denk geliyor.
Örnek menümüz şu şekilde olabilir. Bir kase çorba bir dilim ekmek veya bir tabak salata.Çok aç değilseniz bir muz , süt ve 2 tane diyet bisküvi olabilir.
Arkadaşlar ara öğünlere bir şey yazmadım.Ama tatlı krizimiz gelirse kuru meyveler yiyebiliriz.Bisküviden çikolatadan lütfen uzak duralım.Eğer regl dönemimiz ise 3 4 kare saf çikolata yiyebiliriz.
Spor çok önemli.Büyük çaplı sporlardan bahsetmiyorum , en azından günde yarım saat yürüyelim.
Herkese bol şans ve irade:) Sonuçlarınızı paylaşırsanız sevinirim.
Diyetteki bu sayılar kaloriyi belirtiyor.Umarım kahvaltıyı seviyorsunuzdur:)
700 kalori(KAHVALTI)
Arkadaşlar kahvaltımızı çok iyi yapıyoruz.Omlet yumurta peynir zeytin kepekli ekmek (1 dilim),bolca domates salatalık zeytinin içinde olduğu şöyle güzel bir serpme kahvaltı yapabiliriz:) Reçel çok seviyorsanız çok az bir çay kaşığı kadar yiyebiliriz.Poğaça, simit, börek tarzı hamur işleri kesinlikle yasak.
500 kalori(ÖĞLE YEMEĞİ)
Öğle yemeğinde 1 tabak ev yemeği veya porsiyon köfte, tavuk yiyebiliriz.Ama pirinç pilavı yemek kesinlikle yasak.Yemeğin yanına bir dilim ekmek yiyebiliriz.Ben sürekli ders arası öğle yemeğimi yediğim için her zaman kepekli ekmek bulamayabiliyorum.Eğer ortamınız varsa yiyin, ama beyaz ekmek mevcutsa daha az porsiyon halinde yiyelim.
300 kalori(AKŞAM YEMEĞİ)
Akşam yemeğini en geç yatmadan 4 saat önce yiyoruz.Benim için bu yaklaşık saat 8 e denk geliyor.
Örnek menümüz şu şekilde olabilir. Bir kase çorba bir dilim ekmek veya bir tabak salata.Çok aç değilseniz bir muz , süt ve 2 tane diyet bisküvi olabilir.
Arkadaşlar ara öğünlere bir şey yazmadım.Ama tatlı krizimiz gelirse kuru meyveler yiyebiliriz.Bisküviden çikolatadan lütfen uzak duralım.Eğer regl dönemimiz ise 3 4 kare saf çikolata yiyebiliriz.
Spor çok önemli.Büyük çaplı sporlardan bahsetmiyorum , en azından günde yarım saat yürüyelim.
Herkese bol şans ve irade:) Sonuçlarınızı paylaşırsanız sevinirim.