- Konu Sahibi tedirginkz
-
Canm sorun kıyafet değil onu bir ornek olarak verdim çalışıyor para kazanıyor ama kendi içinde bir şey yapmıyor demek istedim ben aldığım o parayla geciniyorum resmen o geçinemediği halde annemi babamı sömürüyor çok ilginctirki boyle çalışan insan muhtaç olmaz ama oluyor iste sorun bu. Annenin beni terslemeside baya huzursuzluk oldu ondan olabilir ama sürekli o kızının yanındaydı hem yakınır hem neyse.. Sunumda anladım kimin yarandigini nasıl yaranildigini da çok iyi ankadm bugünAnnenin seni haksız bulmasıda bundan işte, kimse huzurun bozulmasını istemez, e sende tartışmayı başlattığın için bu olmuş. Boşver kendi kazanıyor kendi harcıyor, çok da garip değil bu durum bence, sen aldığın burslardan eve bişeyler alıyormusun ki, başkası da gelip bu kadar kıyafetin var ailene destek olacağına hala kıyafet alıyorsun dese sen de tepki göstermezmisin.
İnan aynen. Düşündüğü bu ve bu beni çok uzdu egerki o okuyor ben çalışıyor olsaydım hem aileme bakardim hem de ona para bile gönderirdim ben 5 kursunu bile görmedim istemem de zaten akli dışarda lüks hayatta bizim durumumuz bu kimse durumunu secipte gelmiyor dünyaya.. Annemlerin ona yaşatmadiklarini yaşıyormuş hanımefendi..kız da dusunuyor kı unv gıtseydım sankı kazandıgım para dıye bırsey olmuyacaktı belkı de annemden ustune para alıcaktım dıye dusunuyor sen buyukoldugun ıcın sorumlulugu kendı ustunecekebılıyorsun ama o da cevresındekı arkadaslarında ne göruyorsa ona özenıp yapmak ısteyen tıptense bırsey yapamazsın yanı evden cok aklı dısarda bır kızsa duzelcegını hıc sanmıyorum...
neyse olan olmuş artık, senin de kızgınlığın geçer bir süre sonra, bu konuları fazla takma sen de boşverCanm sorun kıyafet değil onu bir ornek olarak verdim çalışıyor para kazanıyor ama kendi içinde bir şey yapmıyor demek istedim ben aldığım o parayla geciniyorum resmen o geçinemediği halde annemi babamı sömürüyor çok ilginctirki boyle çalışan insan muhtaç olmaz ama oluyor iste sorun bu. Annenin beni terslemeside baya huzursuzluk oldu ondan olabilir ama sürekli o kızının yanındaydı hem yakınır hem neyse.. Sunumda anladım kimin yarandigini nasıl yaranildigini da çok iyi ankadm bugün
yapıcak bırsey yok cok muhattap olma kendı sınırlerını yıpratırsınİnan aynen. Düşündüğü bu ve bu beni çok uzdu egerki o okuyor ben çalışıyor olsaydım hem aileme bakardim hem de ona para bile gönderirdim ben 5 kursunu bile görmedim istemem de zaten akli dışarda lüks hayatta bizim durumumuz bu kimse durumunu secipte gelmiyor dünyaya.. Annemlerin ona yaşatmadiklarini yaşıyormuş hanımefendi..
Kardeşinin plansız sorumsuz yaşaması doğru değil elbette.
Uyarı yönteminin de doğru olduğunu söyleyemiyorum.
Kendi sorurumluluklarını en iyi şekilde yerine getirmeye çalış.
Bırak o konuyla anne-baban ilgilensin. Kardeşlik bağların zedelenmesin.
Farzedemem onun görevi annemlerin üzerindeki yükü hafifletmek ablam 8 yildir çalışıyor bizim için ablamın emekleri ne olacak. o zaman ölene kadar öğrenci farzedelim birbirimizi.. Okusa aileye yük bineceği kesin benim 3 yildir kimseye bir masrafın olmaditpkı kardeşinin dediği gibi farzetki oda öğrenci ve çalşmıyor.
sonuçta o da istese okurdu bu seferde ailenin üstüne daha da yük binerdi bu şekilde düşününce yaptığı iyi bir şey kendi harçlığını kendi çıkartıyor.
annenden aldığı paralara da annen karışmalı sen değil.
boşuna kavga ve huzursuzluk çıkarmışsın evde
dolabını açıp baktığınız da kıyafeti bile yok yazmısınız....kıyafeti yoksa nasıl zengin bir hayat yaşıyor kardesınız?? anlamadım...parayı ne yapıyor?
Bizimde anlamadigimiz bir şey bu
Öyle şeylere meraklı ama arkadaş ortami dışında kullanıyormu bilemicemalkol mu kullanıyor.??? eğer öyleyse normaldir...
Sevdiklerimizi doğru düzgün davranışlar, iyi bir hayatın içinde görmek istiyoruz.Bu konuda dahada konuşmam zaten huylu huyundan vazgeçmez
Öyle şeylere meraklı ama arkadaş ortami dışında kullanıyormu bilemicem
Sevdiklerimizi doğru düzgün davranışlar, iyi bir hayatın içinde görmek istiyoruz.
Uyarmak da gerekebilir lakin uyarı yöntemimiz doğru olmazsa direnişle karşılaşırız.
Hatta kaş yapayım derken göz de çıkarabiliriz.
Aslında hiç birimiz hayatımıza direkt olarak müdahale edilmesinden hoşnut olmayız.
Derhal savunmaya geçeriz.
benim erkek kardeşim de inanılmaz para harcar...kendi işimizi yapıyoruz. bu yüzden sürekli sorun oluyor aramızda...aldığı bütün parayı gece mekanlarına,sevgilisine,alkole verir...
benimde o kadar sinirlerim bozuluyor ki...
sizin de kardeşiniz büyük ihtimal sevgilisine eğlenceye falan harcıyordur..walla haklısınız...sorumluluk sahibi olmalı herkes...
kardeşin neden okumuyor? 18-20 yaşında sanırım.. o yaşlarda çok şey beklememek lazım ondan.. 3 senedir çalışıyormuş çok büyük paralar kazanmıyordur, evet keşke ailesine destek olsa, ama gün gelir o da yardımcı olur elbet.. çok genç sen de ablasın bence böyle haşlamak yerine daha yar ve yardımcı ol ona..
ablamla aramız 18 aydır.. ooo ne kavgalarla büyüdük onunla.. hiç anlaşamazdık.. şimdi 31-32 yaşındayız.. hayattaki tek dostuyum onun o da benim.. büyük konuşma bence.. kardeş candır..
anne baban size bakmak ve okutmakla yükümlü.. sizi dünyaya onlar getirdi kusura bakmasın kimse ama 17 yaşlarında çalışan evladımın da maaşına bakmam da almam da.. sizinkiler de bence o düşüncede.. siz annenize kıyamayıp geniş düşünüyorsunuz ama kardeşinizin hayatına da bir bakmalı.. onun geleceği de ailesi tarafından garanti altına alınmamış.. parasını aileye vermekten ziyade biriktirmesi ve okuması için teşvik edilmeli sanki..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?