75 m2 eve sıgmakla alakalı tereddütlerim.

Led_BiR_Vele_DisTiri

Amaaaan Zırt !
Pro Üye
Anneler Kulübü
30 Aralık 2009
23.772
95.071
1.123
Merhaba kk hatunları sorunum 75 m2 kiralık bir evi tutup tutmamak meselesi.
Suan oturdugum ev 90 m2 var.

Kiraya çıkmam gerekiyor ve kiralar aşırı uçuk kızlar en ucuz yüzüne bakılmayacak ev 1100 tl'den başlıyor ve 1250,1300,1500 diye gidiyor sırasıyla

Bu evi bir tanıdık sayesinde 900 tl'ye kiralayacagız

Benim için önemli olan şeylerden birisi kızımın okuluna yakın olması ve kızıma bakan arkadasımın evine de yakın olması

Şimdi ki oturdugum ev tam da bu tarif ettiklerime göre bir alandaydı.

Şuan kararsız kaldım ev bahçe katı ama çok güzel dizayn edilmiş ve rutubeti olmayan bir ev , havadar da üstelik bahçe sadece bize ait olacak şekilde diğer apartman sakinlerinin girebilecegi bir alan yok, bahçeye oturma odasındaki bahçeye açılan kapıdan giriyorsunuz ve okula ve arkadasıma çok yakın ve bir alt sokagımda bu dedigim ev hatunlar.

şimdi sorunuma gelince eşyalarım sıgmayacak sanki bu eve

Kızımın odası özellikle çünkü baya eşyası var kuzumun ve bir çok mobilyasını gözden çıkarmam gerekecek.

Mutfak ise yine küçük ev onca tabak çanak tencereyi nereye sıgdıracagım bilmiyorum dolap sayısı az çünkü

Of kızlar bu durumda olanlar bana bir fikir verirse sevinirim.

Son düzenleme:
Su anki evinizden cikmaniz garanti mi? Bir de muhit neresi? Sanirim hem butce hem de yer olarak buldugunuz yer tek secenek fakat 75 m2 cocuklu aile icin kucuk gibi

Su anki evinizden cikmaniz garanti mi? Bir de muhit neresi? Sanirim hem butce hem de yer olarak buldugunuz yer tek secenek fakat 75 m2 cocuklu aile icin kucuk gibi
Ev satılıyor mecburen çıkmam gerekiyor ev sahibiyle konuştuk zaten evini tadilata sokacak malum evin boş olması gerek
Oturdugumuz muhit ümraniye ve tek çocuk sahibiyiz açıkçası evi tutmadım ama çok kararsız kaldım

Bence 200 tl daha verip biraz büyük bir yere bakmalısın. Bahçe katı olması da dezavantaj olabilir.
Ufak eve göre eşya alınabilir ama mevcut eşyaların elden çıkarılması biraz üzücü

Ev satılıyor mecburen çıkmam gerekiyor ev sahibiyle konuştuk zaten evini tadilata sokacak malum evin boş olması gerek
Oturdugumuz muhit ümraniye ve tek çocuk sahibiyiz açıkçası evi tutmadım ama çok kararsız kaldım
başka uyugn ev çıkmaz mı.
çok küçük gerçekten.
eşyalarını gözden çıkarabiliyorsan ve başka bi ev kesinlikle bulamam diyorsan kaçırma tabi de.
mutfakta dolabın az olması filan da sıkıntı.
mutfak eşyalarını bile çok azaltman gerekecektir.

Umraniye disina cikamiyorsaniz evin kucuk olmasina ragmen bahce vs artilari da var. Kalici bir yer degil de evi bosaltip gecici bir yer olacaksa mantikli gibi. Artik cidden evler kucucuk oldu fiyatlar artti

mutfak bu kızlar evet dolap sayısı neredeyse yok gibi

Eklentiler

• evvvv.webp
    evvvv.webp
    12,5 KB · Görüntüleme: 1.290
Ben de sizin gibi küçük bir eve çıktım zamanında ama inanılmaz zorlandım. Şimdi 100m2 bir evde oturuyorum, fazla fazla yetiyor, ama ben bir çok eşyamı gözden çıkardım zaten oturma odamız yoktu.. Kızımın odası ve yatak odasını bölemiyorum ama yatak odasının bir mobilyasını başka odaya aldım. Mutfak kısmına gelince önemli olan küçük olması değil, kullanışlı olması benim mutfağım şimdiye kadar oturduğum en küçük mutfak- 2 kişilik mutfak masası bile sığmıyor- ama çok kullanışlı her şey elimin altında ve bir sürü dolap var. Ev eğer kullanışlıysa 15m2 telafi edilebilir, yine de sizin bileceğiniz iş, kolaylıklar dilerim.

ayy ne bu kiralar bu kadar cokmu sastim ben 4 odali bi evde bedavaya otutuyorum o zaman evimin kiymetini anladim bak simdi
maalesef kiralar uçtu burada :)
5 yıllık kiracısı idim ev sahibimin 850 Tl veriyorduk ama şimdi 1350 tl benim oturdugum ev satılmayıpta kiraya verilseydi eğer :)

Dolap önemli, yukarıda da yazmıştım gerçi ama... Hele ki benim gibi mutfakta vakit geçirmeyi çok seviyorsanız çok önemli, yine de sizi yanlış yönlendirmek istemem...
Evet ama çalışan bir bayanım ben mutfakta cok zaman geçiremiyorum hafta sonları sadece dogru düzgün mutfakta olabiliyorum

Dolap sayısı çok olsa idi mutfagın düşünmez tutardım ama maalesef yok denecek kadar az dolap sayısı

yanı zorunluysa oturulur olumlu olumsuz taraflarını yazın karar verın ben olsam onemsemem eşyayı kıra boşa gıden paradır ne kadar az o kadar ıyı eşyaları kaldırır bır yere koyarım depo gıbı zarurı dışındakılerı tabıkı çocuk buyuyunce daha genış bır eve gıdersınız...

odalardaki eşyalardan kurtulursanız sığarsınız. bizim ev 70 m2 2+1. kutu gibi, gayet de ferah. ama mutfağımızda çok dolap var. siz mutfak konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz. yani alternatifleri tükettiyseniz yapacak bişey yok, bi yol bulunur.

Mantıken sigmadiginiz için oraya tasinmayin.
Bütçeyi biraz daha Yükseltmek durumun varsa.

zaten burda kışın dogalgazda yüksek gelir. Belki böcekte olabilir. Toz çok olacaktır. Eğer üst katinizdaki daire çıkıntı ile devam ediyorsa yukarı doğru, eviniz hem güneş almayacak hemde zor havalanacaktir.
eşyaları atacaksin ev küçük bahçe katı iki gün sonra daralacaksin.

Bence ev bakmaya devam. .

Alternatifler çok uzak kalıyor hem okula hem de kızıma bakan arkadasıma.
Daha uygun olan evler de var ama bildiginiz rampa çıkıp iniyorsunuz ee bunun bir de kışı var ,yagmuru var o sebeble o evlerin hepsini listemden kaldırdım.
O kadar mimarisi komik ev var ki
Odaların ortasından geçen kolon gördüm yahu araştırırken dumura ugradım

şimdi o sizin ihtiyacınıza ve yaşam biçiminize bağlı

okul bakıcı vs dendiğine göre zaten evde geçen süreniz az

mutfakta dolap az demişsiniz evet fotoya göre az ama 3 kişilik ailesiniz

zaten günde en fazla iki öğün yemek yenir evde eee kaç tabak bardak lazım olur ki

yani iki bulaşık makinası dolduracak tabak çanak tencere yeter de artar

kızın odası küçük mobilyası çok demişsiniz de nedir o çok olanlar

zira bakıcıya ihtiyacı olan yaştaki çocuğun dolabı, yatağı, masası, kitaplığı olur gibi geldi ekstra nesi var

yatak odası takımınızın gireceği yer önemli

bazı evlere dolaplar sığmıyor

orasını ölçün biçin sığıyor mu

salonda da zaten koltuk tv yeter diğerleri ihtiyaç olduğu boyutta

yemek salonda yenecekse oraya da masa

ama mutfak yeterli ise masaya bile gerek yok salonda

Back
X