75 m2 eve sıgmakla alakalı tereddütlerim.

Evet ama çalışan bir bayanım ben mutfakta cok zaman geçiremiyorum hafta sonları sadece dogru düzgün mutfakta olabiliyorum

Dolap sayısı çok olsa idi mutfagın düşünmez tutardım ama maalesef yok denecek kadar az dolap sayısı

Ama siz zaten çok mutfakta vakit geçirmiyormuşsunuz, ben olsam önemsemezdim. Bnm için mutfak çok önemli çünkü yemek yapmayı çok seviyorum..

şimdi o sizin ihtiyacınıza ve yaşam biçiminize bağlı

okul bakıcı vs dendiğine göre zaten evde geçen süreniz az

mutfakta dolap az demişsiniz evet fotoya göre az ama 3 kişilik ailesiniz

zaten günde en fazla iki öğün yemek yenir evde eee kaç tabak bardak lazım olur ki

yani iki bulaşık makinası dolduracak tabak çanak tencere yeter de artar

kızın odası küçük mobilyası çok demişsiniz de nedir o çok olanlar

zira bakıcıya ihtiyacı olan yaştaki çocuğun dolabı, yatağı, masası, kitaplığı olur gibi geldi ekstra nesi var

yatak odası takımınızın gireceği yer önemli

bazı evlere dolaplar sığmıyor

orasını ölçün biçin sığıyor mu

salonda da zaten koltuk tv yeter diğerleri ihtiyaç olduğu boyutta

yemek salonda yenecekse oraya da masa

ama mutfak yeterli ise masaya bile gerek yok salonda
Şöyle diyeyim
Çalışma masası,şifonyeri, oyuncak dolabı, 3 tane komodin,kitaplığı

Benim böyle bir mutfağım olacaktı kii ahh ahh :sinirli:
Beğenmiyorsunuz bide yok gibi diyorsunuz siz zoru görmemişsiniz bence :KK62:
They eşyam çok benim o sebeble oturdugum bütün evlerde dolaplarım oldugu için bu mutfaktaki dolaplar açıkçası 2 tane dolap bir de çekmeden ibaret bana hali ile az geliyor

Üç kedimiz var çocuk yok eski ev 90 m2 2 +1 di balkon da yoktu ve sığamıyordum. Bu evimiz 110 m2 vardır ama bunda da mutfak küçük tasarlanmış balkon yapılmış önüne. Ben çok az mutfak eşyası olan bir kadınım ama buna rağmen fiti fiti sığdım ekstra bir borcam gelse nereye koyarım bilemiyorum. Yani çalışan bir kadın da olsanız zorlanırsınız. Bir süre sonra daral geliyor herşey üst üste, yemek yaparken daracık bir tezgah falan. Bütçeyi zorlayamam diyorsanız mutfağa ikea' dan falan raf sistemleri alıp fazla eşyaları onlara dizebilirsiniz. Ama bence eve küçük eve uygun yeni eşya almaktansa o bütçeyle daha büyük bir eve çıkmak daha mantıklı.

Lavabonun altındaki dolabı zaten kullanamazsin. Oraya plastik kaplarini suzgecini vs koyarsin en fazla.
Tencereleri nereye koyacaksin?
Yukarıya tabak bardak koydun diyelim.
Aynen alt dolap tamamiyle plastik eşyalarım için kullanabilirim şimdi ki evimde de böyle yapıyorum bir tarafı tamamiyle plastik eşyalar üst taraftaki dolap ise rafları hem çok sık hem de derinliği yok küçük başka da yok zaten dolap

They eşyam çok benim o sebeble oturdugum bütün evlerde dolaplarım oldugu için bu mutfaktaki dolaplar açıkçası 2 tane dolap bir de çekmeden ibaret bana hali ile az geliyor
ama burda sizin eşyalarınızdan daha önemli olan çocuğunuzun okula yakın olması bence benım fikrim
eşyalarınızın illaki kullanmadığınız kısımları vardır koyun burdakı bit pazarına gider yani.
ayrıca kiralar 1100-1200 ken 900 ev bulmuşsun 200-300 kızınızın okul ihtiyaçlarını karşılar öyle diymi.

Alternatifler çok uzak kalıyor hem okula hem de kızıma bakan arkadasıma.
Daha uygun olan evler de var ama bildiginiz rampa çıkıp iniyorsunuz ee bunun bir de kışı var ,yagmuru var o sebeble o evlerin hepsini listemden kaldırdım.
O kadar mimarisi komik ev var ki
Odaların ortasından geçen kolon gördüm yahu araştırırken dumura ugradım
şöyle bir yorumum var: 75 m2 ev kendinin olsa öyle bi dizayn edersin ki içinde at koşturursun.
ama kiracısın. mevcut eşyalar sığmayacak diyorsun e yeni bir düzen yaptırayım desen o da bi masraf.
mutfak küçük müçük ama dediğim gibi ev kendinin olsa salonuna düzen yaptırsaydın her şey olurdu.
bunları göz önüne alarak bence başka seçenekleri değerlendir derim. bu sokak olmaz 2 alt sokak olur gibi..

Merhaba kk hatunları sorunum 75 m2 kiralık bir evi tutup tutmamak meselesi.
Suan oturdugum ev 90 m2 var.

Kiraya çıkmam gerekiyor ve kiralar aşırı uçuk kızlar en ucuz yüzüne bakılmayacak ev 1100 tl'den başlıyor ve 1250,1300,1500 diye gidiyor sırasıyla

Bu evi bir tanıdık sayesinde 900 tl'ye kiralayacagız

Benim için önemli olan şeylerden birisi kızımın okuluna yakın olması ve kızıma bakan arkadasımın evine de yakın olması

Şimdi ki oturdugum ev tam da bu tarif ettiklerime göre bir alandaydı.

Şuan kararsız kaldım ev bahçe katı ama çok güzel dizayn edilmiş ve rutubeti olmayan bir ev , havadar da üstelik bahçe sadece bize ait olacak şekilde diğer apartman sakinlerinin girebilecegi bir alan yok, bahçeye oturma odasındaki bahçeye açılan kapıdan giriyorsunuz ve okula ve arkadasıma çok yakın ve bir alt sokagımda bu dedigim ev hatunlar.

şimdi sorunuma gelince eşyalarım sıgmayacak sanki bu eve

Kızımın odası özellikle çünkü baya eşyası var kuzumun ve bir çok mobilyasını gözden çıkarmam gerekecek.

Mutfak ise yine küçük ev onca tabak çanak tencereyi nereye sıgdıracagım bilmiyorum dolap sayısı az çünkü

Of kızlar bu durumda olanlar bana bir fikir verirse sevinirim.

75 ile 90 arasında çok fark yok aslında
Ama yerinde olsam bahçe katı bir eve çıkmam
Yıllarca oturdum bahçe katında derdi hiç bitmiyor

Şöyle diyeyim
Çalışma masası,şifonyeri, oyuncak dolabı, 3 tane komodin,kitaplığı

şifonyer ve 3 tane komidin fazla değil mi

yani ben ölçü olmam belki ama ben boş ev severim

3 oda bir salon evimin 23-25 metrekare salonunda sadece iki tane 3lü koltuk bir tane 4 kişilik minik masa

tv sehpası ve oyuncak dolabı var bir de iki küçük sehpa

çocuk odasında da yatak dolap masa var

zaten geniş odada bile sıkıntı oluyor çok eşya

kitaplık alsam mı çocuğa karar veremiyorum mesela bu nedenle belki masanın üstüne raf gibi bir şey uydururum

şimdiki odası da kalabalıktır sanki

belki onun da fikri vardır bir sorun derim

yatak odası nasıl bir de oraya sığıyor musunuz

hani mevsiminde olmayanları sizin odaya depolasanız sonra mevsim gelince çıkarabilirisiniz

ama burda sizin eşyalarınızdan daha önemli olan çocuğunuzun okula yakın olması bence benım fikrim
eşyalarınızın illaki kullanmadığınız kısımları vardır koyun burdakı bit pazarına gider yani.
ayrıca kiralar 1100-1200 ken 900 ev bulmuşsun 200-300 kızınızın okul ihtiyaçlarını karşılar öyle diymi.
Tabiki öyle bunları da hesap ediyorum işin içinden çıkamadıgım için danışayım istedim herşeyi düşünüyorum kafamda.
2 sene oturacagım en fazla orta okul zamanlarında burada kalmayı düşünmüyoruz

Mutfak küçük evet ama idare edilmeyecek kadar değil bence. Olmadı bir dolap alırsınız, başka yerde kiraya fazla para vereceğinize alırsınız ince uzun, kiler dolabı gibi bir şey. Diğer her şey içinize sinmiş, e kiracısınız da sonuçta, bu kadar düşünmeyin bence tutun.

şifonyer ve 3 tane komidin fazla değil mi

yani ben ölçü olmam belki ama ben boş ev severim

3 oda bir salon evimin 23-25 metrekare salonunda sadece iki tane 3lü koltuk bir tane 4 kişilik minik masa

tv sehpası ve oyuncak dolabı var bir de iki küçük sehpa

çocuk odasında da yatak dolap masa var

zaten geniş odada bile sıkıntı oluyor çok eşya

kitaplık alsam mı çocuğa karar veremiyorum mesela bu nedenle belki masanın üstüne raf gibi bir şey uydururum

şimdiki odası da kalabalıktır sanki

belki onun da fikri vardır bir sorun derim

yatak odası nasıl bir de oraya sığıyor musunuz

hani mevsiminde olmayanları sizin odaya depolasanız sonra mevsim gelince çıkarabilirisiniz
Bize kızımın odası hediye geldigi için beşikten bozma ranzalar oluyorya o halde geldi ve açıkçası mobilyalar hem agır hem iri ebatlılar

Merhaba kk hatunları sorunum 75 m2 kiralık bir evi tutup tutmamak meselesi.
Suan oturdugum ev 90 m2 var.

Kiraya çıkmam gerekiyor ve kiralar aşırı uçuk kızlar en ucuz yüzüne bakılmayacak ev 1100 tl'den başlıyor ve 1250,1300,1500 diye gidiyor sırasıyla

Bu evi bir tanıdık sayesinde 900 tl'ye kiralayacagız

Benim için önemli olan şeylerden birisi kızımın okuluna yakın olması ve kızıma bakan arkadasımın evine de yakın olması

Şimdi ki oturdugum ev tam da bu tarif ettiklerime göre bir alandaydı.

Şuan kararsız kaldım ev bahçe katı ama çok güzel dizayn edilmiş ve rutubeti olmayan bir ev , havadar da üstelik bahçe sadece bize ait olacak şekilde diğer apartman sakinlerinin girebilecegi bir alan yok, bahçeye oturma odasındaki bahçeye açılan kapıdan giriyorsunuz ve okula ve arkadasıma çok yakın ve bir alt sokagımda bu dedigim ev hatunlar.

şimdi sorunuma gelince eşyalarım sıgmayacak sanki bu eve

Kızımın odası özellikle çünkü baya eşyası var kuzumun ve bir çok mobilyasını gözden çıkarmam gerekecek.

Mutfak ise yine küçük ev onca tabak çanak tencereyi nereye sıgdıracagım bilmiyorum dolap sayısı az çünkü

Of kızlar bu durumda olanlar bana bir fikir verirse sevinirim.

bu minimalist bir yaşam için fırsat sizin için :)
onca tabak çanak tencereden bi kısmını emekli edin
ben de ev alırsam 60-70 m2 lik alıcam
temizliği kolay.... ısınması kolay ve daha samimi..

Back
X