75 m2 eve sıgmakla alakalı tereddütlerim.

Ben de bir sene oncesine kadar beykozda oturuyordum evim 160 m2 ydi ve sahile cok yakindi. Ama ev sahibi kirayi bir anda iki katina cikarmak isteyince mecburen beykoz a veda etmek zorunda kaldim. Sirf bu yuzden tayin istedim. Beykoz cok guzel ama kiralar gercekten cok ucuk.

Gerçekten çok yüksek burada kiralar. Kıpırdasam yerimden ev bulmam çok zor. İkinci çocukta gelecek ama idare edeceğiz artık. En azından dediğim gibi işime yakın evim. Birde akşamdan akşama yatmaya evdeyim sayılır. Bana yetiyor şimdilik.

90 ile 75 arasında çok büyük fark yok bana göre. Ama tabi ki her oda her eşyaya uygun değil.
Benim evim 75m2 eşyam da ona göre. Yatak odama konsol bile almamıştım. Yemek masası aldım 2 sene sonra anneme verdim. Şimdi çocuk odasını da ona göre kuruyorum.
Bazı eşyalardan kurtulman şart. Bence en çok mutfağın küçük olması ve bahçe katı olması zorlar seni. Komşuların çöpünü süpürürsün bol bol.

Nerde oturdugunu anladim. 3 yil once bakirkoyden anadolu yakasina tasindik biz de. Esimin isyerine yakin olsun diye umraniyeye baktik baya. Yeni evler inanilmaz kucuk ve kullanissizdi eskiler cok pis ve dokuntuydu sonunda baya uzak biyere tasindik.
Bu yil da bi kafam atti tasinayim burdan dedim ama 1500 un altinda duzgun bir ev bulmak ne mumkun... oturdum totomun ustune. O yuzden cok iyi anliyorum durumunu.
Bence evin kucuklugunden cok bahce kati olmasi problem. Birak eski olsun kucuk olsun ama ara kat olsun, calisan insan bortu bocegiyle, akari kokariyla ugrasamaz. Kolay gelsin.

Merhaba kk hatunları sorunum 75 m2 kiralık bir evi tutup tutmamak meselesi.
Suan oturdugum ev 90 m2 var.

Kiraya çıkmam gerekiyor ve kiralar aşırı uçuk kızlar en ucuz yüzüne bakılmayacak ev 1100 tl'den başlıyor ve 1250,1300,1500 diye gidiyor sırasıyla

Bu evi bir tanıdık sayesinde 900 tl'ye kiralayacagız

Benim için önemli olan şeylerden birisi kızımın okuluna yakın olması ve kızıma bakan arkadasımın evine de yakın olması

Şimdi ki oturdugum ev tam da bu tarif ettiklerime göre bir alandaydı.

Şuan kararsız kaldım ev bahçe katı ama çok güzel dizayn edilmiş ve rutubeti olmayan bir ev , havadar da üstelik bahçe sadece bize ait olacak şekilde diğer apartman sakinlerinin girebilecegi bir alan yok, bahçeye oturma odasındaki bahçeye açılan kapıdan giriyorsunuz ve okula ve arkadasıma çok yakın ve bir alt sokagımda bu dedigim ev hatunlar.

şimdi sorunuma gelince eşyalarım sıgmayacak sanki bu eve

Kızımın odası özellikle çünkü baya eşyası var kuzumun ve bir çok mobilyasını gözden çıkarmam gerekecek.

Mutfak ise yine küçük ev onca tabak çanak tencereyi nereye sıgdıracagım bilmiyorum dolap sayısı az çünkü

Of kızlar bu durumda olanlar bana bir fikir verirse sevinirim.
900 tl üzerine 200 tl daha ekleyip kredi çekip konut kredisi odersin , en azından kendi evin olur..

Konuyu okuyunca ufak bir şok gecirdim. Bizim burda 200metrekare ev 600 lira. Buyuk sehirde yasamak zor dedikleri bu olsa gerek. Seneye ben 1+1 eve cikicam tek basima (ogrenci evi) bahsettiginiz ebatlarda. Ben tek basima daralir miyim acaba diye dusunuyodum ama aileler yasiyo demekki. Bahce kati biraz zor olmaz mi bocek vs girmesi acisindan.

Öncelikle şimdiden kolaylıklar dilerim. 3 sene önce 110m2 evden 75 m2 eve taşındım. Oh be dedim az eşya az dert ne güzelmiş . Yalnız şöyle bir şey var ben küçük eve gelirken sadece oğlumun yatağı çalışma masası ve dolabı,bizim yatak odamızı ve beyaz eşyalarımızı getirdim. Salonu almadık vitrinve masamız çok büyüktü.(Zaten onları hiç sevmemiştim ) Onun yerine L koltuk sehpa kapanan bir masa aldık. Yerleştikmi yerleştik. Mutfakta aynen küçük ama yapılabilecek yerlere dolap yaptırdım. Her cm2 ölçüsü ölçüsüne dolap yatırdım. Demek istediğim aylık 200 TL fazla veririm büyük evde otururumla olmuyor .An geliyor bırak 200 TL'yi 10 TL ye muhtaç kalıyorsun. 200*12 = 2400.- TL yıllık az paramı
Bu benim şahsi görüşüm çalışınca evde çok vakit geçirmediğimden belkide daha kolay herşey küçük ama benim evim içinde huzur olduktan sonra 1 oda 1 mutfak olsa nolur. Herşey gönlüne göre olsun.

Canım ev gayet temiz bence olur.
Eski çalıştığım şirkette yalın üretim sistemi vardı SOS
diyorduk kendisine japon icadı aklıma o geldi :KK53:
Ne alaka demeden hemen açıklim :)
Şöyle ki az meteryal çok iş :KK48:
Japonlar böyle böyle ilerlemişler var bir bildikleri
diye şey ederek
Sende az eşya çok alan uyarlamasıyla çok rahat sığarsın :d

Bence çok büyük fark yok kafana takma en kötü bir iki şeyi çıkarırsın mutfak dolapları az sa ekstra Bi dolap illaki vardır Yada ufak bişey alırsın bakliyatları falan koyarsın halledersin ya bi şekilde o kadar da dert etme bence ev düzgünse

Kiralık bir ev için neden kullandıgınız esyaları gözden çıkarasınız ki?? Mantıklı mı?

900 tlyi gözden çıkardıysanız kendinizi zorlayıp 1200 tlye sığabileceğiniz bir ev bakın.

Kiralık bir ev için neden kullandıgınız esyaları gözden çıkarasınız ki?? Mantıklı mı?

900 tlyi gözden çıkardıysanız kendinizi zorlayıp 1200 tlye sığabileceğiniz bir ev bakın.
Şöyle diyeyim canım 11 yıllık evliligimde 7 kez tasındım ve haliyle eşyalar artık pert oldu sayılır
Yatak odamın dolabı artık bu sefer kurulmaz diye düşünüyorum çünkü öbür sefer zor kurduk
Çocuk odasını ise sıgdıgı kadarı ile artık birkaç parçasını çıkarabilirdim eger burayı kiralasaydım.

Ama sanırım ben vazgeçtim burayı tutmaktan

Iyi de simdi 5 odali eve tasinsaniz yine sigamazsiniz zamanla insanoglu bu yayiliyor :)
Esya biriktirmek huyumdur kurtulmaya çalışıyorum.
Kiyafetlerden giymediklerimi rafin onune koyuyorum o mevsim el surmezsem ihtiyacı olan faydalansin diyorum.
Bence nasıl baktiginizla alakalı.
Benim bi evim 30 m2 flndi sanırım 1+O
Açık mutfak falan balkonum vardı bi kişi yeterliydi sonra eşim geldi biraz zor da olsa yine sigdik.kalıcı olmayacaktik o yuzden sacma cok esyam vardı. Yoksa elden cikarirdim ama belediyeye vermek için tuttum.
Mecbur olsam yine otururdum.
Zaten çalışıyorsunuz eğer size makul geldiyse oturun bir süre.. para biriktirirsiniz belki bi sure sonra kredi fln belki ev alabilirsiniz bilemedim

size bisey diyimmi benim mutfagim cok genis dolap cok fazla ama bazen oyle bi hale geliyorki onu oraya atiyorum bunu buraya duzen bozuluveriyor disardan goren koca mutfakta su daginikliga bak
kimiininde mutfagi kucuk olsada derli toplu duzenlidir ici acilir biraz bu kadinin marifetinde duzeninde

merhaba,biraz kesin konuşacağım ama sakın çıkmayın,sakın.
biz de 95 m2 bir evden 65 m2 bir eve çıktık,en üst kat,kocaman balkonu,kocaman terası var ama sığılmıyor çok net söylüyorum.eşyalar atılınca da ne oluyor söyleyeyim çok lazım oluyor en lazım olmaz dediğiniz şey bile ve yeni almak zorunda kalıyorsunuz,sıkış tepiş yaşıyorsunuz.ev çok daraldı bizim,insanın psikolojisini de çok etkiliyor.üstelik biz 2 kişiyiz,evde nefes alamıyoruz.kiradayız atamayacağımız eşyalar var sonuçta kaç yıllık.koltuk takımımız büyük diye takımdan ikisini bile verdik,halıları verdik.benim odam sığmadı ama kütüphanemi vs atamayacağım için annemin odasına koydum.odam yarım yarım oldu her şeyim bir yerde.200-300 fazla verin daha geniş bir yere çıkın,biz çok pişmanız.

walla canım detayları okumadım ama sartlar onu gerektırıyorsa sıgılr nedn sıglmasın onada sukr daha kuuk ewlere sıganlar var emın ol

Merhaba kk hatunları sorunum 75 m2 kiralık bir evi tutup tutmamak meselesi.
Suan oturdugum ev 90 m2 var.

Kiraya çıkmam gerekiyor ve kiralar aşırı uçuk kızlar en ucuz yüzüne bakılmayacak ev 1100 tl'den başlıyor ve 1250,1300,1500 diye gidiyor sırasıyla

Bu evi bir tanıdık sayesinde 900 tl'ye kiralayacagız

Benim için önemli olan şeylerden birisi kızımın okuluna yakın olması ve kızıma bakan arkadasımın evine de yakın olması

Şimdi ki oturdugum ev tam da bu tarif ettiklerime göre bir alandaydı.

Şuan kararsız kaldım ev bahçe katı ama çok güzel dizayn edilmiş ve rutubeti olmayan bir ev , havadar da üstelik bahçe sadece bize ait olacak şekilde diğer apartman sakinlerinin girebilecegi bir alan yok, bahçeye oturma odasındaki bahçeye açılan kapıdan giriyorsunuz ve okula ve arkadasıma çok yakın ve bir alt sokagımda bu dedigim ev hatunlar.

şimdi sorunuma gelince eşyalarım sıgmayacak sanki bu eve

Kızımın odası özellikle çünkü baya eşyası var kuzumun ve bir çok mobilyasını gözden çıkarmam gerekecek.

Mutfak ise yine küçük ev onca tabak çanak tencereyi nereye sıgdıracagım bilmiyorum dolap sayısı az çünkü

Of kızlar bu durumda olanlar bana bir fikir verirse sevinirim.

75 m2 2 yatak odasi 1 oturma odasimi o zaman tum odalar kucuktur, valla bodrumu falan deposu falan varsa bircok esyayi demonte edip guzelce kutulara yerlestirip saklayacaksiniz, yada orda uzun sure kalirisz derseniz vereceksiniz. Aman esya nedir ki ? Eviniz kucuk omus 200 m2 olmus nedir ki? Onemli olan tek kanepede olsa huzurla sarilip oturmaktir ustunde, cocugunu guvendemi mutlu mu o onemli.

Turkiyede genelde evler cok buyuk oldugundan mobilya ureticileride ona gore 2+1 3+1 buyuk takimlar iri mobilyada piyasaya sunuyor. Sizin bahsettiginiz bu 75 m2 apartman ise turkiye standartlarina gore cok kucuk ama dedigim gibi o ev sizin icin daha iyi olacaksa takmayin esyayi

mutfak bu kızlar evet dolap sayısı neredeyse yok gibi

ya okuyanlar simdi amaaaan kucuk derler bana normal geliyor turkiyede yasamadigim icin, valla madem sigamayacaksiniz ve atmaya kiyamiyorsunuz veya koyacak deponuzda yok o zaman daha buyuk eve cikacaksiniz. Yoksa bir sekilde adapte olmaniz lazim.

Atalarımızın bir sözü var,ev alma komşu al diye.Zaten çalışıyormuşsunuz,kızınızda aklınızın kalmaması için burası daha uygun olur bence.Mutfak eşyasını başka odaya konsol tarzı birşeye koyamaz mısınız?

900 tl üzerine 200 tl daha ekleyip kredi çekip konut kredisi odersin , en azından kendi evin olur..
peşinatın yoksa 10 yıllık kredi çekeceksen
en az 1600-1700 ödüyorsun
ki benim evim 170 bin tl idi.
2 yıl önce 0,99 dan çektim ayda 1700 ödüyorum
şuan krediler 1,20-1,25 civarında

zor yanı
elinde güçlü bir peşinat olmalı

Back
X