.

İsteyen istediği okula yazılır öğretmene neymiş onu anlamadım? Hoşuna gitmiyorsa bıraksın mesleği. Haddini bilsin ona böyle söyleme hakkını kim veriyor?
Kardeşinize gelince de ne gibi sorunlu öğrenci?
sınıfından bir kişiyle anlaşamadı ve sınıf değiştirdi ama anlaşamadığı kişiyle önceden sorun vardı zaten. anlaşamadığı kız sürekli erkek arkadaşlarıyla sıkıştırıyordu falan . kardeşimde öğretmenlere söyledi

hani annelerimiz babalarımız anlatırdı eskiden , onların anneleri babaları , onları öğretmenlerine "eti senin kemiği senin" der emanet ederlerimiş , eskiden öğretmenlere aşırı saygı duyulurmuş , öğretmenler dövse çocuklar ailelerine anlatsa birde aileleri dövermiş ...
Tabi ki şiddet yanlısı değilim , dövmek kesinlikle çok yanlış ama genede şimdi ki gençlere bakıyoruz , öğretmenlerden korkmayı geçtim saygı yok , diller pabuç , hal tavır aşırı çirkin , neredeyse özellikle liselerde , yaşı küçük öğretmenlerin , erkek öğrencilerden kortuğunu bile bilirim...
Ne kadar acı, öğretmenlerin baş tacı olması gerekirken , öğrenciye gık dese şikayet edilcek hale geldiler. Düşünsenize , özellikle anaokulu ve ilkokuldaki öğretmenler , nerdeyse çocuğunuza sizden daha çok bakıyor , ve aynı anda kaç çocukla ilgileniyorlar... Siz kendi kanınızdan çocuğa kimi zaman tahammül edemezken, öğretmenlerden full tahammül beklemek çok ama çok yanlış...

Alt tarafı bi cümle söylemiş öğretmen , öğretmeni şikayet etmeyi düşünmez , kardeşim neden bu duruma düşmüş onu araştırırım ben sizin yerinizde olsam...

Valla milli egitime dilekce yazilir heralde ama sonra kardesiniz zora girebilir hocalar kafayi takarsa

Zaten sorunlu bi ogrenciymis, hoca belki saka yaparak soyledi, kardesin abartti vs
Ben cok agir bi itham bulmadim
Isterseniz once gidin hocayla birebir konusun bakalim size nasil davranacak
147yi arayin

Getirmişse getirmiş kardeşini ona mı soracak ? Çok kaba.Bir de kapıyı kapatmış.
Böyle öğretmenlerden nefret ediyorum ve kimse kusura bakmasın ama öğrenciye sırf bir iki olay yüzünden gıcık olup laf sokan saygıyı yitiren öğretmenlere saygı duyamıyorum.Sonuçta o senin öğrencin onu aşağılayarak eline ne geçiyor yani ? Bir derdin varsa bu kadar büyük ailesiyle görüş öğrenciye hakaret etme.
Şikayet edin.Okul müdürüyle görüşün.
evet kesinlikle şikayet edeceğim . ve anasınıfları bir hafta önce başladığı için öğretmen bunu geçen hafta söylemiş kardeşim ağzından kaçırdı bunu. bize bile söylemedi olay büyümesin diye

Başka E="srsy, post: 36925940, member: 599963"]farkındaysanız yine mi sen dememiş.[/QUOTE]
Baska mesaj kalmis aklimda pardon kardeşini de getirdin demiş bundan daha büyük hakaretler her gün öğrencilere söyleniyor zaten bildiğim kadarıyla bununla ilgili bi ihbar hatti var orayi arasin o zaman arkadasimiz burada ogretmensiniz diye benimle tartisma içine girmenize gerek yok birşeyler bildiginizi savunuyorsaniz arkadaşa yardim edin bana laf yetiştirmeyin iyi aksamlar öğretmen hanim. Sunu da belirtiym benim annem babam öğretmen üstünlük taslamayin lütfenboyle sseylerin gereği yok size cevap vermeyeceğim yazmayabilirsiniz tekrar iyi aksamlar

Bunda birşey yok abartmayın, takılmıştır bende öğretmenim en ufak bir şeyde nasıl şikayet ederim moduna girmeyin kardeşinize emeği geçen insanlar onlar sonuçta
bunu yapan müdür yardımcısı hocam ve kapıyı suratına kapatmış . sizce gerçekten öğtretmen gibi hisseden ve öğretmen olan bir insan bunu yapabilir mi ?

şikayet ettiğiniz takdirde ne olacak;
- öğretmen hatasını anlayıp özür mü dileyecek?
- yoksa zaten sinir olduğu, her fırsatta hırsını almak istediği öğrenciye iyice diş mi bileyecek?

bunu düşünmek lazım...

siz nasıl ki kardeşleriniz için üzgünsünüz, ortanca kardeşte bunu oturup düşünsün...
artık o okulda sadece kendisini yok, kendisinin yaptığı şeyleri küçük kardeşine de mal edebilecek insanlar var...
bir yerde hayatı tanısın ve bu bence ders olsun..

sizde çok istiyorsanız şikayet değil ama öğretmenle gidip usulünce konuşabilirsiniz,
ortanca kardeşiniz için artık eski sorunlar kalmadı hocam, biraz daha yapıcı olalım, birlikte gelelim tüm meselelerin üstesinden diyerek oldukça iyi bir yaklaşım içinde...

çünkü sizde gidip şikayet eder ortalığı ayağa kaldırırsanız bu defa; bir de ablaları eksikti bunlar ailece sorunlu diye hepten damgalanacaksınız...
ya hu değer mi?

pek çoğumuz okuduk, pek çocuğumuz hocalardan azar işittik..
hangisi kaldı?

Sakasına söylemstr belki ekmeğiyle oynamaya ne hacet.

hani annelerimiz babalarımız anlatırdı eskiden , onların anneleri babaları , onları öğretmenlerine "eti senin kemiği senin" der emanet ederlerimiş , eskiden öğretmenlere aşırı saygı duyulurmuş , öğretmenler dövse çocuklar ailelerine anlatsa birde aileleri dövermiş ...
Tabi ki şiddet yanlısı değilim , dövmek kesinlikle çok yanlış ama genede şimdi ki gençlere bakıyoruz , öğretmenlerden korkmayı geçtim saygı yok , diller pabuç , hal tavır aşırı çirkin , neredeyse özellikle liselerde , yaşı küçük öğretmenlerin , erkek öğrencilerden kortuğunu bile bilirim...
Ne kadar acı, öğretmenlerin baş tacı olması gerekirken , öğrenciye gık dese şikayet edilcek hale geldiler. Düşünsenize , özellikle anaokulu ve ilkokuldaki öğretmenler , nerdeyse çocuğunuza sizden daha çok bakıyor , ve aynı anda kaç çocukla ilgileniyorlar... Siz kendi kanınızdan çocuğa kimi zaman tahammül edemezken, öğretmenlerden full tahammül beklemek çok ama çok yanlış...

Alt tarafı bi cümle söylemiş öğretmen , öğretmeni şikayet etmeyi düşünmez , kardeşim neden bu duruma düşmüş onu araştırırım ben sizin yerinizde olsam...
dersler hakkında yada terbiyesizlik etse kesinlikle sizin gibi düşünürdüm. tabiki kardeşimin yüzüne haksız bulduğumu söylemedim ona da kızdım ama laf hakarete ve önyargıya dayandıysa bende karşı çıkarım

Disiplin yönetmeliği diye bir şey var açıp okuyun kardeşiniz bu kapsama girecek hatalar yapmış mı daha önce ve cezaları işleme koyulmuş mu bu bir araştırın
kardeşimin hiçbir disiplin suçu yok disipline gidecek suçu da yok . bu konu hakkında söylemiyorum genel olarak söylüyorum. ve hatası varsa tabiki cezalandırılmalı fakat durup dururken hakaret edilmemeli.

dersler hakkında yada terbiyesizlik etse kesinlikle sizin gibi düşünürdüm. tabiki kardeşimin yüzüne haksız bulduğumu söylemedim ona da kızdım ama laf hakarete ve önyargıya dayandıysa bende karşı çıkarım

Ön yargı olduğu kesin , küçük kardeşinizin nasıl biri olduğunu bilmeden kıyaslama yapılması yanlış ancak bence şikayet edilecek bir durum yok , belki kardeşiniz okuldaki haylazlıklarıyla öğretmeni bezdirdi , öğretmende ağzından öyle kaçırıverdi...

masum diye kesinlikle bakmadım zaten ben . ne dediğinizi de anladım ama ne olursa olsun kötü konuşmamak gerekiyor
Öğretmenlerin de insan olduğunu unutmamak gerek bazen.
Ortada ciddi bir hakaret yok aslen. Şikayet etseniz de bir şey çıkmaz ama edin yine de. Meb şahit, kanıt falan aramıyor, her söylenene inanıyor zaten yeter ki öğretmen aleyhinde konuşun. En fazla soruşturma açılıp kapanır o kadar.

Ben size söyleyeyim bundan bi şey çıkmaz, bundan sonra gözler tamamen kardeşinizin üstünde olur. Her öğrencinin yaptığı fakat görmezden gelinen konularda kardeşinize gereken yaptırım uygulanır (disiplin konusunda) . Sonra da okulunu değiştirmek zorunda kalırsınız, kardeşiniz iyice fişlenir.
Diyeceksiniz ki şikayet hakkımız yok mu evet var ama bu şikayet edilecek bir problem değil. En fazla gider hocayla konuşursunuz. Şikayet edince direkt sorunlu aile sorunlu öğrenci damgası yersiniz. Bizim okulda da oldu öğrenci okul değiştirdi sonunda. Öğretmen aa yine mi sen demiş veli şikayet etmiş olankar ortada. Öğretmen gözüyle bakmayayım diyorum yine de itici bir tavır. Arkadaşının her hareketini öğretmene şikayet eden mızmız çocuk gibi görünüyorsunuz böyle yapınca.

Ön yargı olduğu kesin , küçük kardeşinizin nasıl biri olduğunu bilmeden kıyaslama yapılması yanlış ancak bence şikayet edilecek bir durum yok , belki kardeşiniz okuldaki haylazlıklarıyla öğretmeni bezdirdi , öğretmende ağzından öyle kaçırıverdi...
ağzından kaçıverdi elinden de mi kaçıverdi de suratına kapıyı kapattı. tabi ki ön yargı ve hakaret var. teşekkür ederim yorumlarınız için

şikayetler hiçbir şey değiştirmiyor ne yazık ki, 15 yıllık eğitim hayatımda hiçbir şey değişmedi.. üstüne bir de kardeşlerimden biliyorum.. yok yani değişmiyor... terbiyesiz işte, yapacak bir şey yok malesef..

Ben size söyleyeyim bundan bi şey çıkmaz, bundan sonra gözler tamamen kardeşinizin üstünde olur. Her öğrencinin yaptığı fakat görmezden gelinen konularda kardeşinize gereken yaptırım uygulanır (disiplin konusunda) . Sonra da okulunu değiştirmek zorunda kalırsınız, kardeşiniz iyice fişlenir.
Diyeceksiniz ki şikayet hakkımız yok mu evet var ama bu şikayet edilecek bir problem değil. En fazla gider hocayla konuşursunuz. Şikayet edince direkt sorunlu aile sorunlu öğrenci damgası yersiniz. Bizim okulda da oldu öğrenci okul değiştirdi sonunda. Öğretmen aa yine mi sen demiş veli şikayet etmiş olankar ortada. Öğretmen gözüyle bakmayayım diyorum yine de itici bir tavır. Arkadaşının her hareketini öğretmene şikayet eden mızmız çocuk gibi görünüyorsunuz böyle yapınca.
hocam bende öğretmen gözüyle bakıyorum. tek korkum sizin anlattığınız olayların bizim de başımıza gelmesi zaten.

Back
X