.

Milli eğitime şikayet edebilirsiniz bi telefon numarası var .
İsimsiz , konuyu anlatmadan . Öğrencilere karşı tutumunu eleştirel yapıda konuşabilirsiniz . Bu durumda kimliğiniz de belli olmaz , kardeşiniz sıkıntı yaşamaz . Sizde şikayetinizi iletmiş olursunuz .
Gerçekten çok önemsiyorlar gelen şikayetleri .
Bir de kardeşinizin yaşından dolayı yanlış anlayabileceğini göz önünde bulundurmak lazım .
Bende bugün öğrencimin birine hatta velisinin yanında ay bir de kardeşine mi ders anlatacağım ben istifa ediyorum diye takıldım . Bu yaş grupları hassas . Yaptığımız şakayı 5 kere düşünmemiz lazım

ben öğretmen adayı olduğum için biliyorum böyle şeyler yasak okulda öğrenciye hakaret yok

''Sen yetmedin bir de kardeşini mi getirdin'' hakaret değil, öğretmen adayı olarak bilin diye söyledim. Hatta kullanıldığında yüzde 90 şaka amaçlı kullanılır. Kapı çarpmayı hakaret olarak nitelendirebilirsiniz, ama hangi koşullarda ne şiddetle çarptığını kardeşinizden öğrendiğinize, ve açıkça siz de objektif olmadığınıza göre bu kadar büyütmenin anlamı yok.

kardesinizin durumu ne tam olarak derslerimi kotu. tutum dogru degil fakat bu tip soylemlere sinif duzenini bozan ogretmeni idareyi cileden cikaran bununla da kalmayip aileyle konusuldugunda cocugu degistirmeye calismayan egitimi umursamayan insanlar karsinda gecildigini gordum. siz gidip konusun buyuk kardes icin ne yapabiliriz sizin oneriniz ne diye tutuma uzuldugunuzu soyleyin fakat tartisma kismi ne size ne kardesinize hic bisey. kazandirmaz olaya sen bize nasil hakaret edersinden degil buradan girmenizi tavsiye ederim

Başınıza gelir, gelecek çünkü şikayet etmenizi gerektirecek kadar büyük bir olay değil. Ayrıca şikayet son adım olmalı gidin konuşun olmadı şikayet edin. Öğretmen gözüyle bakmanız için öğretmenlik yapmanız lazım ayrıca. Ukalalık olsun diye söylemiyorum sadece gerçekçi bakabilmek için içinde olmak gerekiyor. Öğretmenlik vasfıyla değil tecrübeyle alakalı bazı şeyler çünkü

sizde bir öğretmen adayıymışınız. hemen şikayeti düşünmek yerine önce bir hoca ile konuşmayı deneseniz hem meslektaş olduğunuz için daha iyi anlaşabileceğinizi düşünüyorum. ilk fırsatta okula gidin hocam kardeşime böyle bir cümle kurmuşunuz kardeşim ve ben çok üzüldük ve kırıldık şeklinde bir konuşmayı deneseniz daha hoş olur bence .. ha yine anlamaz hakaretlerine devam ederse o zaman gerekeni yaparsınız .

aaaaa ne densizce bi laf etmiş, çok ayıp...... bir müdür yardımcısının haddine mi günün 8 saati gördüğü bir öğrenciye şaka yapmak???? astırın gitsin densizi:KK62:

(sizin gibi gereksiz sahiplenicileri gördükçe öğrencilerimden soğuyorum... şaka da yapamayalım artık...)

Bir öğretmen kardeşime böyle bir şey demiş olsa neden böyle bir cümle kurduğunu düşünürdüm... kardeşimi karşıma alıp konuşurdum... Ayrıca bu başlığı okuduktan sonra bir öğretmen olarak sorunlu öğrencilerin hepsini disiplin kurulu ile belgelemeye karar verdim... her sorun çıkarana da tutanak tutucam... elimde belge olsun...

Simdi anladim kizin neden sorunlu oldugunu. Kib:KK55:

bu ne ya??? üslüba bak. konu sahibi kardeş mutlaka şikayet et, nereye edersen et ama et. Kocalar bi laf söylediğinde sözlü şiddet var diye ortalığı yıkmak kolay önemli olan çocuga sahip çıkmak. hangi mesleği yaparsan yap adalet ön planda olmalı. Ayıp denen bişey var h2oooo

aaaaa ne densizce bi laf etmiş, çok ayıp...... bir müdür yardımcısının haddine mi günün 8 saati gördüğü bir öğrenciye şaka yapmak???? astırın gitsin densizi:KK62:

(sizin gibi gereksiz sahiplenicileri gördükçe öğrencilerimden soğuyorum... şaka da yapamayalım artık...)
soğuyabilirsiniz size kalmış bişey

Şaka yapmamış, cocuk hocaya neden böyle söylüyorsunuz diyince suratına kapıyı kapatmış. Ben de öğretmenim ama hiç bu duruma şaka yapmıstır diye bakmıyorum.Sizin suratınıza kapı kapatsalar aman şaka yapmıstır mı dersiniz? Bazılarınız mesleğinizden dolayı objektifliği tutturamıyor.

Bir de ... sorunlu bi öğrenciyi ben belki adam olur duzelir diye idare ediyorsam ve o öğrencinin velisi beni bimere ya da herhangi bi yere sikayet etme gafletinde bulunursa o öğrenci ile ilgili idaredeki tüm tutanaklari isleme koyulmasi icin müdüre dilekce veririm... o öğrencinin siciline işlenmesini talep ederim... Eğer kardesiniz sorunlu ise cocugun gelecegi ile oynamayin derim

Şaka yapmamış, cocuk hocaya neden böyle söylüyorsunuz diyince suratına kapıyı kapatmış. Ben de öğretmenim ama hiç bu duruma şaka yapmıstır diye bakmıyorum.Sizin suratınıza kapı kapatsalar aman şaka yapmıstır mı dersiniz? Bazılarınız mesleğinizden dolayı objektifliği tutturamıyor.
çok teşekkür ederim. herkese tek tek yazamıyorum ama okuyan birileri var en azından yazdıklarımı

Bir öğretmen kardeşime böyle bir şey demiş olsa neden böyle bir cümle kurduğunu düşünürdüm... kardeşimi karşıma alıp konuşurdum... Ayrıca bu başlığı okuduktan sonra bir öğretmen olarak sorunlu öğrencilerin hepsini disiplin kurulu ile belgelemeye karar verdim... her sorun çıkarana da tutanak tutucam... elimde belge olsun...
Disiplin kurulu cezaları da sınırlandı maalesef.
Öyle serseri öğrencilerle uğraşmak kolay olmuyor.
Ne çektik geçen sene okulca. Atsan atamazsın, satsan satamazsın. 12 yıllık eğitim gerçekten zarar. Eskiden ne güzel okumak isteyen-istemeyen elenerek geliyordu.
Şimdi 7. sınıfa geçiyor daha okuma bilmiyor.

Bir de ... sorunlu bi öğrenciyi ben belki adam olur duzelir diye idare ediyorsam ve o öğrencinin velisi beni bimere ya da herhangi bi yere sikayet etme gafletinde bulunursa o öğrenci ile ilgili idaredeki tüm tutanaklari isleme koyulmasi icin müdüre dilekce veririm... o öğrencinin siciline işlenmesini talep ederim... Eğer kardesiniz sorunlu ise cocugun gelecegi ile oynamayin derim
adam olmak çok ayrı bir konudur bazıları okur adam olamaz . karşıdakinin admlığını ölçmek siz dahil kimsenin haddi değil.

çok teşekkür ederim. herkese tek tek yazamıyorum ama okuyan birileri var en azından yazdıklarımı
Bence siz konunuzu kapattırın arkadaşım.
Öğrencilerle uğraşmak zordur, evet ama her sorun yaşamış öğrenci için de öğrenciyi suçlu görmekle olmuyor öğretmenlik. Hepsi aynı değil yani.
Her neyse kardeşinizle de konuşun, sorun ne ise halletmeye çalışın. Rehber öğretmene de yönlendirebilirsiniz. Kolay gelsin.

vay vay vayyyyy... demek işe bi de sorunlu öğretmen tarafından bakmak lazım!!!!

Back
X