.

gerçekten öyle... umarım bu arkadaşın kızkardeşine de bundan sonra gereken yapılır

Ben de o kadar büyütülecek birşey göremedim. Kardeşinizin biraz dediğiniz sorunu kimbilir ne ki, müdür yardımcısı tarafından böyle bir söz duyuyor... Ben olsam utanırdım herhalde. Şikayet edilecek birşey olmadığını düşünmekle birlikte, sizin olduğu kadar o okulun da sorunlu öğrenciye gerekeni ve hak ettiğini uygulama hakkı vardır diye düşünüyorum. Bence kızılması gereken kişi müdür yardımcısından çok, bu lafları dedirten kardeştir. Siz kardeşinize çeki düzen vermeye çalışın bence.

Kardeşim sorunlu bir öğrenci olsaydı hiçbir okul onu hayrına okulda tutmazdı. Hiçbir öğretmenin de böyle bir saygısızlığa hakkı olamaz. Devlet okullarındaki klasik muhabbetleeden birş ancak benim başıma gelseydi kesinlikle kardeşimin ismini vermeden şikayet ederdim.

Bana da lisede hep hocalar yinemi sen derdi. Hic kotu anlam cikarmamistim. Zaten okulda olanlari evde hic anlatmazdim.

Yani biraz da ne yapiyor acaba da boyle diyor kardesim? diye dusunseniz ve kardesinizle ugrasip duzeltmeye calissaniz sorunlu diyip birakmakla olmuyor, bezdirmis demek ki...

Kardeşinizi tanımam etmem ona istinaden söylemiyorum. Ama Bazı öğrenciler var ki benim bile suratına çakasım geliyor Dersin içine ediyorlar, saygısızlık diz boyu.. Kendini bilmez çok..

Kardeşinizi tanımam etmem ona istinaden söylemiyorum. Ama Bazı öğrenciler var ki benim bile suratına çakasım geliyor Dersin içine ediyorlar, saygısızlık diz boyu.. Kendini bilmez çok..
kendini bilmez sensin

siz söylemişsiniz zaten kardeşim biraz sorunlu ve her öğretmen tanıyor diye.
öğretmenden ziyade kardeşinize biraz ayar çekerseniz geleceği için daha hayırlı olur.
kimbilir okulda neler yapıyor ki öğretmenleri illallah ettirmiş.bu lafı dedittirmiş.
öğretmen kimsenin kahrını çekmek zorunda değil.

Uzunn uzun yazılanları ve konuyu okudum oncelikle sevgili merhametli öğretmenler siz merhametli oldukca ogrencilerin hatalarini tutanak disipln vs kullanmayip ustunu kapattkca o ogrenciler hatalarinin farkina varmayip ileriki hayatlarnda daha büyük hatalar yapiyorlar yani iyilik degil kötülük yapiyorsnz.konu sahibi arkadasim ogretmen anlattiginiza gore egerki gercekten ciddi ciddi bir tersleme varsa hatali bunu öncelikle anlamaniz için öğretmenle konusup hareketlerinden konusmalarndan anliyabilirsnz ben su ogrencinizin velisiyim su su olay olmuş kizkardesim cok uzulmus boyle bir konunun birdaha yasanmasni istemedginizi belirtin hoca zaten saka yaptıysa yanlış anlams vs diye ogrencnin gönlünü alabilir ama saka yapmadiysa zaten belli olur hal ve hareketlernden üslubuyla anlatabildimmi sikayet bu durumda ikinci aşama olmali

Şikayet edersen,kardeşin okulda daha büyük sorun yaşar.Bir de bir çocuğun algısıyla anlattığını çok dikakte alma.İstersen gidip öğretmenle konuşabilirsin.Ama öğretmenin lafınan ziyade kardeşinin sorunlarına çözüm bulmanız lazım.

Günümüz eğitim şartları altında böyle kutsal bir meslek icra etmeye çalışılır, bir tanesi de kalkar "kardeşime bunu demiş" der şikayet etmeye kalkar. Yazıktır günahtır, biraz mantıklı düşünün. Hangi lise öğrencisi ergenin söyledikleri bu derece ciddiye alınır oldu? Belki öğretmeni sevmiyordu size bunları uydurdu, belki şakayla söyledi kardeşiniz abarttı, ne malum? Hemen şikayet edeyim bilmem ne, yakışıksız hareketler bence bunlar. O kadar çok rahatsız olduysanız öncelikle kardeşiniz başkalarını ne kadar rahatsız ediyor da bunları duyuyor acaba diye düşünün, olmadı hocayla kendiniz konuşun bir sıkıntı var mı diye. Anlayıp dinlemeden şikayet etmek yakışıksız bir hareket.

Hemende terbiyesiz vs

Hep ogretmen kotu

Kotu davranisli ogrenci cici cici

Bu ogretmen dusmanligi nedir ya
Ogrenci ne olursa olsun ogretmen terbiyeli olmak zorunda.. en fazla ailesiyle konusur duzeltmeye calisir durumu yardim alarak. Kimsenin haddi degil cocuklarimizin onurunu kirmak

direkt şikayet yoluna gitmek yerinde önce öğretmen ile siz görüşün, olayı bir de ondan dinleyin. çözülemeyecek bir problem değil.
öğretmen şaka yollu bile olmasa böyle bir şey dememeliydi...

belki tavır bu olmasa öğretmen hatalı diyebilirdim, ancak sizin tavrınız yanlış. gidip kendisiyle konuşmadan şikayet etmek... bana mantıksız geliyor. ben de öğretmenim mezun öğrencilerimin kardeşleri geliyor. yeni kayıt yapıyoruz, çoğuyla şakalaşıyoruz "ooo yine mi sen, başka kardeşin var mı" vs vs. tanık da var, sınıfta velilerin önünde de yapıyoruz, hatta veliler de katılıyor şakaya. ancak kimse çıkıp da şikayet edeceğim demedi. biraz da bakışaçısıyla alakalı bir durum.

Ben olsam öğretmeni nasıl şikayet ederim yerine neden başkasına değilde kardeşime bu cümleyi kurdu diye sorgulardım,

Olaylara biraz tarafsız bakmanızı tavsiye ederim.

Ogrenci ne olursa olsun ogretmen terbiyeli olmak zorunda.. en fazla ailesiyle konusur duzeltmeye calisir durumu yardim alarak. Kimsenin haddi degil cocuklarimizin onurunu kirmak
Zaten herkese had bildire bildire bu hale geldi eğitim sistemimiz.
Ne disiplin kaldı,ne düzen.
Gidip bir görmenizi tavsiye ederim ortaokul ve liselerin halini.
Okulda çete kurup başka öğrencileri döven öğrencilere bile ses çıkartamaz oldu öğretmenler.!!
Niye???Çünkü veliler kendi hallerine bakmadan öğretmenlere had bildirme derdindeler.

Kardeşinizin sorunlu bir öğrenci olduğunu ve bütün öğretmenlerin bundan haberdar olduğunu kendiniz yazmışsınız. Belki de bu konuyu önce kardeşinizle halletmeniz gerekiyordur. Elbette öğretmenler çok daha dikkatli olmalı hele de ergen öğrencilerle konuşurken ama kardeşinizin o öğretmeni nasıl o noktaya getirdiği hakkında bence sizin de ciddi şüpheleriniz var. Üstelik öğretmen dediğiniz insanlar gün içinde kardeşiniz gibi kimbilir kaç öğrenciyle uğraşmak zorunda kalıyor. Öğretmen bu konuşma tarzında hatalı mı? Evet hatalı... Ama kardeşiniz kendisini düzeltmediği sürece sadece o öğretmenden değil, öğrenim hayatı boyunca pek çok öğretmenden buna benzer sözler duyacak. O yüzden dediğim gibi siz bu sorunu önce kardeşinizle halletmeye çalışın. Şikayet edecekseniz de edin ama kanıtlayamadan elinize pek birşey geçmeyecek ve kardeşiniz okulda daha da mimlenecek.

Cuvaldizi kendine igneyi baskasina batirmak gerekir demis atalarimiz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…