- 31 Ekim 2013
- 296
- 447
- 103
adam olmak çok ayrı bir konudur bazıları okur adam olamaz . karşıdakinin admlığını ölçmek siz dahil kimsenin haddi değil.
Bayanlar lütfen okuyun bilgilerınıze çok ihtiyacım var. Benim iki kız kardeşim var . Biri lise ikiye gidiyor diğerini bu yıl ana sınıfına yazdırdık. Ikısı aynı okuldalar bunun nedenı de (meslek lısesıne gidiyor kardeşim) her meslek lısesınde anasınıfı olmak zorundaymıs. biraz sorunlu bır öğrenci ve her öğretmen tanır kardeşimi . Bir gun öğretmen ' sen yetmiyormuş gibi bir de kardeşini mı getirdin' demiş. Halbuki evımızın dıbınde olduğu için o anasınıfına yazdırdık. hem kım oluyor da böyle konusuyor diye düşünüyorum. Bır de bunu diyen müdür yardımcısı! Bu sözün hesabını sormak istiyorum nasıl şikayet edebilirım lütfen yardım edın
Aslında şöyle bir yanlış anlaşılma oluştu bence öğretmenin yaptıpı hoş değil ama şikayet edilecek bir durum da değil. Gider öğretmene rahatsızlığını bildirirsin. İnsani ilişkilerde böyle olmalı yani bence sadece öğretmen mevzusu değil. Böyle olaylarda ilk tercih şikayet olmamalı. Farklı bir olay olur eyvallah ama bu basit ve konuşularak çözülecek bir olay. Ayrıca yaptırımı da olacağını sanmıyorum aksine konu sahibinin kardeşi olaydan zarar görecek.Öğretmenlerle ilgili başlıklarda her öğretmenin savunulduğu o noktaya geldik sanırım.Çünkü biz yıllardır eti benim kemiği senin,mantığıyla gidiyoruz.Yapılacak olan gayet basit.Eğer öğrencinin kurallara aykırı okulun huzurunu bozacak bir davranışı varsa disiplin kuruluna sevk edilir,orada cezası oylanır ve verilir.Hiçbir öğretmen (özellikle müdür veya müdür yardımcısı) öğrencisine sen yetmedin de kardeşini de mi getirdin diyip kapıyı suratına kapatamaz.O müdür yardımcısının öğrenciyi öyle baskılamaya ne hakkı var? Öğretmenle öğrenci arasındaki husumet büyük bir soruna dönüşmeden resmiyete dökülür olur biter.Bu çocuk bir kardeşin eksikti diyecek kadar napmış,eğer bu kadar sorunlu bir öğrenciyse neden gerekli işlemler yapılmamış?Yani müdür yardımcısının devlet lisesinde bir öğrencisine laf sokması normal mi?.Eskiden sorunlu öğrencilere dayak normal karşılanırdı,şimdi de azar normal karşılanıyor.Bir lise öğrencisinden bahsediyoruz burda,müdür yardımcısı bile böyle hareketler yapıyorsa kız napsın? Herkes seviyesini bilecek,öğretmen konu sahibinin kardeşine edilen o lafı nasıl bir veliye söylemiyorsa öğrencisine de söylemeyecek.
o konuda size ben de katılıyorum zaten şikayet edilse de bir sonuç alınmaz.ben sadece öğretmen sınıfın ağasıdır tarzı düşünce sistemi olanları kastettim.Aslında şöyle bir yanlış anlaşılma oluştu bence öğretmenin yaptıpı hoş değil ama şikayet edilecek bir durum da değil. Gider öğretmene rahatsızlığını bildirirsin. İnsani ilişkilerde böyle olmalı yani bence sadece öğretmen mevzusu değil. Böyle olaylarda ilk tercih şikayet olmamalı. Farklı bir olay olur eyvallah ama bu basit ve konuşularak çözülecek bir olay. Ayrıca yaptırımı da olacağını sanmıyorum aksine konu sahibinin kardeşi olaydan zarar görecek.
Yukarıda da yazılmış ortaöğretim disiplin yönetmeliğine bakın oraya göre her öğrencinin hepimizin zamanında bir kaç kez disiplin cezası almış olması lazım. Dersin işlenişine engel olmak mesela... Ne kadar ucu açık değil mi? Kitap defter getirmezsin engel olabilirsin, arkadaşınla konuşursun engel olabilirsin ya da okul kıyafetlerine uygun giyinmemek ya da ya da bir sürü ya da bu kadar ufak şeyler öğretmenler ve idare tarafından tolore edilebiliyorken velilerin bu çocukça şikayet hırsı bana komik geliyor açıkçası. Ve öğrenciye iyilik değil kötülük yapmış oluyorsunız çocuk resmen fişleniyor durduk yere
Evet ne güzel yaklaştınız olaya. Sırf öğretmen olduğu için bu forumda öğretmenlerin doğru yanlış yaptığı her davranışını savunanları gerçekten anlamakta zorluk çekiyorum. Yanlışa yanlış demek neden bu kadar zor ki?Aslında şöyle bir yanlış anlaşılma oluştu bence öğretmenin yaptıpı hoş değil ama şikayet edilecek bir durum da değil. Gider öğretmene rahatsızlığını bildirirsin. İnsani ilişkilerde böyle olmalı yani bence sadece öğretmen mevzusu değil. Böyle olaylarda ilk tercih şikayet olmamalı. Farklı bir olay olur eyvallah ama bu basit ve konuşularak çözülecek bir olay. Ayrıca yaptırımı da olacağını sanmıyorum aksine konu sahibinin kardeşi olaydan zarar görecek.
Yukarıda da yazılmış ortaöğretim disiplin yönetmeliğine bakın oraya göre her öğrencinin hepimizin zamanında bir kaç kez disiplin cezası almış olması lazım. Dersin işlenişine engel olmak mesela... Ne kadar ucu açık değil mi? Kitap defter getirmezsin engel olabilirsin, arkadaşınla konuşursun engel olabilirsin ya da okul kıyafetlerine uygun giyinmemek ya da ya da bir sürü ya da bu kadar ufak şeyler öğretmenler ve idare tarafından tolore edilebiliyorken velilerin bu çocukça şikayet hırsı bana komik geliyor açıkçası. Ve öğrenciye iyilik değil kötülük yapmış oluyorsunız çocuk resmen fişleniyor durduk yere
Tabiki yasak ama kardeşiniz tüm yasaklara uyuyor mu? Uymadığı zaman öğretmen ne yapabilir ancak en fazla böyle isyan edebilir? Ben şahsen kızgınlığıma minicik kardeşini karıştırmazdım md. yardımcısı da yanlış davranmış. Ben ce okula gidip babanız anneniz konuşsun. Direkt şikayetle ancak hırsınızı alırsınız. kardeşinize faydası olmaz.Sen de ileri de görürsün, nasıl insanlarla karşılaşacağnı.. İnşallah kardeşin gibi bir öğrencin olurben öğretmen adayı olduğum için biliyorum böyle şeyler yasak okulda öğrenciye hakaret yok
adam olmak çok ayrı bir konudur bazıları okur adam olamaz . karşıdakinin admlığını ölçmek siz dahil kimsenin haddi değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?