Böyle durumlarda bebek besini nereden alıyor ? 15 kg çok fazlaymış . Depolarınız boşalmış olmalı. Neyse ki herşey yolunda gitmiş. Ama şaşırdım.hamileliğimin ilk 4 buçuk 5 ayında kusmaktan ve yiyememekten doöayı 15 kg ya yakın kg verdim. bebeğim de iri bir bebek olarak doğdu ben de doğumdan sonra extra yine kilo verdim. başlangıçta da kiloluydum yalnız ben. 90-92 arası oynuyordu kilom.
Böyle durumlarda bebek besini nereden alıyor ? 15 kg çok fazlaymış . Depolarınız boşalmış olmalı. Neyse ki herşey yolunda gitmiş. Ama şaşırdım.
Aslında o verdiği 15 kg zaten fazla olan kg yani idealinin üzerinde olanlar
Bebek annenin fazla yağları ile beslenmiyor ki giden yağlar ama zayıf birisi o kadar kg verse zaten doktor müdahale ediyor
Bu nedenle sen bunlara odaklanma kilo en kolay çözülecek şey sağlıklı olun da sen kilolu ol
Bu arada sağlık dediğimiz şeyin en önemli bölümü ruh sağlığı o nedenle çok bu tarz şeylere takma, maddi olarak sıkıntı olmayacaksa diyetisyenle ilerle bu seni moral olarak üstte tutacak elimden geleni yaptım hissi yaratacak
Yok diyetisyen olmaz dersen de o iki canlısın çok ye hikayesine uymayıp 3 beyazdan uzak dur yeter
Bebek annenin depolarından alır. Kiloyla alakası yok aslında. Hatta emzirirken de aşırı yemeğe gerek yok, emzirme doktoru tomris bununla ilgili bir araştırma paylaşmıştı, çok iyi beslenemeyen anneyle iyi beslenen annenin sütü ortalama aynı besin değerine sahşpmiş. Arada çok fark olmazmış. Çünkü anne karnındaki bebek gibi, süt de annenin depolarından alır.Böyle durumlarda bebek besini nereden alıyor ? 15 kg çok fazlaymış . Depolarınız boşalmış olmalı. Neyse ki herşey yolunda gitmiş. Ama şaşırdım.
bendeki depolardan tabii ki. o kadar zayıflamama ve güçsüz olmama rağmen değerlerim her zaman normaldi üstelik.Böyle durumlarda bebek besini nereden alıyor ? 15 kg çok fazlaymış . Depolarınız boşalmış olmalı. Neyse ki herşey yolunda gitmiş. Ama şaşırdım.
Merhaba, gebeliğinizin üzerinden ne kadar zaman geçti? Şekerinizi kontrol ettirdiniz mi tekrar?Benim hamileliğimde gebelik şekeri çıkmıştı diyetisyene gittim mecbur. Kilom yoktu ama şeker için rejim yapmam lazımdı .. şeker hamur işi hepsi yasaktı herşeyden tadımlık yedim nefsimi körertecek kadar. Sağlıklı beslendim. Toplam yedi kilo aldım doğuma kadar kızım 3.750 gram gayet sağlıklı doğdu sizde doktor kontrolünde sağlıklı beslenerek koruya bilirsiniz kilonuzu..
1.5 yaşında kızım var diyetle çok şükür düştü evet kontrol ettirdim çıkmadı tekrar kontrol altına alınırsa kalıcı olmuyormuş sizdedemi varMerhaba, gebeliğinizin üzerinden ne kadar zaman geçti? Şekerinizi kontrol ettirdiniz mi tekrar?
Benim iki gebeliğimde de vardı. Hamileliklerimde hiç sorun yaşamadım diyete çok güzel cevap verdi. İkincinin üzerinden 4 yıl geçti. Tekrar da baktırmıştım ama iki aydır malesef yükseldi, diyabet tedavisi görüyorum şu an. Mesajınızı görünce sormak istedim size de.1.5 yaşında kızım var diyetle çok şükür düştü evet kontrol ettirdim çıkmadı tekrar kontrol altına alınırsa kalıcı olmuyormuş sizdedemi var
Benimki şuan iyi ama .hayatımda zaten şeker kullanmıyirdum hamilelikten öncede. meyvelerden alıyorum çay kahve şekersiz .çok azda çikolata yerimBenim iki gebeliğimde de vardı. Hamileliklerimde hiç sorun yaşamadım diyete çok güzel cevap verdi. İkincinin üzerinden 4 yıl geçti. Tekrar da baktırmıştım ama iki aydır malesef yükseldi, diyabet tedavisi görüyorum şu an. Mesajınızı görünce sormak istedim size de.
sağlıklı beslen canım kilo vermeye çalışma gebelik dışında ekstradan kilo almamaya çalışMerhaba hanımlar, nasılsınız ?
Bir aylık hamileyim. İstenen planlı bir gebelikti. Son üç ayda sekiz dokuz kilo verdim. Geçen sene bir myom ameliyatı geçirdim. 21 cm ilk hiç haberimin olmadığı bir myoma sahipmişim. Bağırsaklara baskı yaptığı için son iki yılda ciddi kabızlık ve şişkinlik yaşadım buna benim yanlış beslenmem de eşlik edince toplamda 20 kilo aldım. Hiç tanıdık olmadığım sayılar görmeye başladım baskülde. 78 den en kötü ihtimalle 68 e falan inseydim bu denli dert etmezdim ama hem sağlığım hem kendimi iyi hissetmek için kilo vermeye devam etemel istiyorum. Hamileyken kilo verenler, yine hamileyken diyetisyen eşliğinde kilo verenler varsa lütfen tecrübelerini paylaşmaktan imtina etmesinler. Fizik güzelliğim için bebeğin beslenmesini olması gerekenden saptırmak istemiyorum. Fakat ikisini de başarabilen varsa gerçekten dinlemek isterim. Ki, bende mutluluğuma kaldığım yerden devam edeyim.
-Bebek sahibi olmayı isteyen ve bekleyen tüm anne adayları için aynı mutluluğu diliyorum-
Teşekkür ederim. Ben de oldukça zayıf bir insanım, beslenmeme de çok dikkat ederim. Doktor dahi anlam veremedi çıkmış olmasına, diyet versem zaten beslenme düzenin diyet gibi diyerek ilaç başlattı. Allah beterinden korusun diyelim artık. Çok sağolunBenimki şuan iyi ama .hayatımda zaten şeker kullanmıyirdum hamilelikten öncede. meyvelerden alıyorum çay kahve şekersiz .çok azda çikolata yerimtuz yok denecek kadar az salatayı bile tek olsam tuzsuz yerim. O halde şeker çıkmıştı çok şaşırmıştım. Diyet yapın diyette demek istemiyorum aslında sağlıklı beslenin kurtulursunuz inşallah bir an önce.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?