78 kiloyla başlayan hamilelik

• Konu Sahibi Konu Sahibi abet
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

abet

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2015
2.245
5.854
158
Merhaba hanımlar, nasılsınız ?

Bir aylık hamileyim. İstenen planlı bir gebelikti. Son üç ayda sekiz dokuz kilo verdim. Geçen sene bir myom ameliyatı geçirdim. 21 cm ilk hiç haberimin olmadığı bir myoma sahipmişim. Bağırsaklara baskı yaptığı için son iki yılda ciddi kabızlık ve şişkinlik yaşadım buna benim yanlış beslenmem de eşlik edince toplamda 20 kilo aldım. Hiç tanıdık olmadığım sayılar görmeye başladım baskülde. 78 den en kötü ihtimalle 68 e falan inseydim bu denli dert etmezdim ama hem sağlığım hem kendimi iyi hissetmek için kilo vermeye devam etemel istiyorum. Hamileyken kilo verenler, yine hamileyken diyetisyen eşliğinde kilo verenler varsa lütfen tecrübelerini paylaşmaktan imtina etmesinler. Fizik güzelliğim için bebeğin beslenmesini olması gerekenden saptırmak istemiyorum. Fakat ikisini de başarabilen varsa gerçekten dinlemek isterim. Ki, bende mutluluğuma kaldığım yerden devam edeyim.

-Bebek sahibi olmayı isteyen ve bekleyen tüm anne adayları için aynı mutluluğu diliyorum -

Sağlıkla kucağına al

Bence kilo vermeye değil de almamaya odaklanan bir program ile diyetisyen eşliğinde devam et

Bir de vücuduna göre fazla kilodu olan az kilo alıyor

Yardımcım 5 kg alarak Doğum yaptı komşum 30

5 kg alanın bebeği de olağan büyüklükte ve sağlıklıydı ama kendisi zaten 80 üstü kiloda idi

30 kilo alan ile hamilelik sonunda aynı kiloda oldular

Lakin stres kötüdür bazen de akışına bırakmak lazım kilonun sebebi belirlenmiş şimdi de bebek geliyor bir yıl sonra verirsin fazlalıkları önemli olan ikinizin sağlığı

11 kg fazla ile Doğum yaptım onları o zaman verdim şimdi pandemide o rakamları çok geçtim takma kafana sağlıklı olun kilo her zaman çözülür

D damdan teşekür ederim umarım akışına bırakabilirim. Kilo verme konusunda bir rutin tutturmuş giderken karşıma aniden duvar çıkmış gibi oldum aslında şaşkınlığım ve ne yapacağımı bilememe bundan sanırım.

Hamilelik ne getirir bilemeyiz

Bazısı sürekli kusar zayıflar bazısı deli gibi yer bazısı sadece şişer

Bu aşamada farkındalık önemli yani sen iki canlısın çok ye diyenlerden uzak durup karbonhidrattan kaçıp protein ağırlıklı beslenme tabii sebze vs de

Kilo almamaya çalışın yeterli olur bence. Doğumdan sonra 10 kilo gidiyor ortalama. Eğer kilo almadan doğum yapabilirseniz şimdiki kilonuzun üstüne 10 kilo vermiş olacaksınız.

Hamileyim diye hareketsiz kalmaktan kaçının, ev işlerini bile aksatmadan yapsanız çok güzel spor olur. Sıkılaşmak için hamile platesi yapabilirsiniz. Imkanınız varsa yürüyün. Hamur işi, kızartma, tatlıdan uzak durun. Zaten büyük ihtimalle bulantıdan 3 ay yiyemezsiniz ve kilo fazlanız olduğu için bu süreçte de verirsiniz biraz.

hamileliğimin ilk 4 buçuk 5 ayında kusmaktan ve yiyememekten doöayı 15 kg ya yakın kg verdim. bebeğim de iri bir bebek olarak doğdu ben de doğumdan sonra extra yine kilo verdim. başlangıçta da kiloluydum yalnız ben. 90-92 arası oynuyordu kilom.

Böyle durumlarda bebek besini nereden alıyor ? 15 kg çok fazlaymış . Depolarınız boşalmış olmalı. Neyse ki herşey yolunda gitmiş. Ama şaşırdım.

Böyle durumlarda bebek besini nereden alıyor ? 15 kg çok fazlaymış . Depolarınız boşalmış olmalı. Neyse ki herşey yolunda gitmiş. Ama şaşırdım.

Aslında o verdiği 15 kg zaten fazla olan kg yani idealinin üzerinde olanlar

Bebek annenin fazla yağları ile beslenmiyor ki giden yağlar ama zayıf birisi o kadar kg verse zaten doktor müdahale ediyor

Bu nedenle sen bunlara odaklanma kilo en kolay çözülecek şey sağlıklı olun da sen kilolu ol

Bu arada sağlık dediğimiz şeyin en önemli bölümü ruh sağlığı o nedenle çok bu tarz şeylere takma, maddi olarak sıkıntı olmayacaksa diyetisyenle ilerle bu seni moral olarak üstte tutacak elimden geleni yaptım hissi yaratacak

Yok diyetisyen olmaz dersen de o iki canlısın çok ye hikayesine uymayıp 3 beyazdan uzak dur yeter

Bebek annenin depolarından alır. Kiloyla alakası yok aslında. Hatta emzirirken de aşırı yemeğe gerek yok, emzirme doktoru tomris bununla ilgili bir araştırma paylaşmıştı, çok iyi beslenemeyen anneyle iyi beslenen annenin sütü ortalama aynı besin değerine sahşpmiş. Arada çok fark olmazmış. Çünkü anne karnındaki bebek gibi, süt de annenin depolarından alır.
Sağlıklı beslenirseniz sorun olmaz yani kalsiyum ve proteini ihmal etmeden beslenin. Ben çok kilo almıştım hamilelikte, milletin gazına geldim ye ye dediler. Son dönemde doktor kalsiyum ve proteini yeterli alırsan sorun olmaz şekerli kalorili hazır gıdalardan uzak dur yeter demişti bana.

bendeki depolardan tabii ki. o kadar zayıflamama ve güçsüz olmama rağmen değerlerim her zaman normaldi üstelik.

Öncelikle hayırlı olsun
Ben de gebelik basında hızla kilo aldıgım için diyetisyene gittim. 4 aylık gebe iken 7 kilo almıştım. Doguma kadar takiple devam ettim ve 11 kilo ile doğuma girdim. Ben 57 ile baslamıştı 68 le doğuma girdim. Sizin kilo fazlamız varmış bu kadar da almazsınız.
Gebelikte diyetisyenlere karsı vıkanlar olur. Gebelik takibinde anne bebek için gereken beslenme listesini düzenledikleri için ben diyetisyenle daha kaliteli beslenmiştim ve de karnım da daha toktu. Mesela peynir olarak lor öneriyordu. Hem tuzsuz hem de kalsiyum oranı yüksek yag oranı az.
Diyetisyen hizmetini online olarak da alabilirsiniz.
Kolay gelsin

Benim hamileliğimde gebelik şekeri çıkmıştı diyetisyene gittim mecbur. Kilom yoktu ama şeker için rejim yapmam lazımdı .. şeker hamur işi hepsi yasaktı herşeyden tadımlık yedim nefsimi körertecek kadar. Sağlıklı beslendim. Toplam yedi kilo aldım doğuma kadar kızım 3.750 gram gayet sağlıklı doğdu sizde doktor kontrolünde sağlıklı beslenerek koruya bilirsiniz kilonuzu..

Merhaba, gebeliğinizin üzerinden ne kadar zaman geçti? Şekerinizi kontrol ettirdiniz mi tekrar?

Merhaba, gebeliğinizin üzerinden ne kadar zaman geçti? Şekerinizi kontrol ettirdiniz mi tekrar?
1.5 yaşında kızım var diyetle çok şükür düştü evet kontrol ettirdim çıkmadı tekrar kontrol altına alınırsa kalıcı olmuyormuş sizdedemi var

1.5 yaşında kızım var diyetle çok şükür düştü evet kontrol ettirdim çıkmadı tekrar kontrol altına alınırsa kalıcı olmuyormuş sizdedemi var
Benim iki gebeliğimde de vardı. Hamileliklerimde hiç sorun yaşamadım diyete çok güzel cevap verdi. İkincinin üzerinden 4 yıl geçti. Tekrar da baktırmıştım ama iki aydır malesef yükseldi, diyabet tedavisi görüyorum şu an. Mesajınızı görünce sormak istedim size de.

Benimki şuan iyi ama .hayatımda zaten şeker kullanmıyirdum hamilelikten öncede. meyvelerden alıyorum çay kahve şekersiz .çok azda çikolata yerim tuz yok denecek kadar az salatayı bile tek olsam tuzsuz yerim. O halde şeker çıkmıştı çok şaşırmıştım. Diyet yapın diyette demek istemiyorum aslında sağlıklı beslenin kurtulursunuz inşallah bir an önce.

Merhaba arkadaşım sağlıkla kavuş bebişine . Ben de miyom ameliyatı oldum dün . Hastanedeyim hala . Senin ameliyat açık mı oldu ? Ben de gebelik istiyorum . Ameliyattan sonra hemen gebe kalabildin mi ? Korkuyorum ben de rahim zarar gördü falan diye

sağlıklı beslen canım kilo vermeye çalışma gebelik dışında ekstradan kilo almamaya çalış

Teşekkür ederim. Ben de oldukça zayıf bir insanım, beslenmeme de çok dikkat ederim. Doktor dahi anlam veremedi çıkmış olmasına, diyet versem zaten beslenme düzenin diyet gibi diyerek ilaç başlattı. Allah beterinden korusun diyelim artık. Çok sağolun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…