8.ayda yatılı misafir

Sent bunlari dusunup durma karnindaki uzulyo onu dusun salla ya amaaan bosver he de gec

Çok haklısınız. Cevabınızı ekstra ekstra beğendim

Haklısın. Oğlan kız hiç farketmez her anne baba üzülür. Bence burda şöyle bir sorun var. Huzurlu mutlu evlilikler sanki gökten zembille iniyor sanıyor bazı kadınlar. Ama öyle değil. Evlendiysen ve eşini seviyor, saygı duyuyorsan özverili olmak gerekiyor. Sen özverili olursan karşındaki de olursa al sana huzur.
Çok şükür huzurlu bir evim var. Ama hiç hoşlanmadığım şeylere katlandığım çok oldu sırf eşim mutlu olsun diye. Aynı şekilde eşim de öyledir.
Ben ailemden uzak bir şehirde kv’min olduğu şehirde yaşıyorum. Ailem her kış gelip bir aydan fazla bizde kalır. Eşim hiçbir şey demez. Babam salonu ve tvyi işgal eder eşim odasına gider kitap okur, bol bol dışarı çıkar ve bu zamanı bu şekilde dengeyle geçiririz. Haftasonları hep birlikte gezmeye gideriz falan. Eee ne oluyor??? Ben ekstra mutlu ve huzurlu oluyorum. Eşimin kişiliğine saygım kat kat artıyor. Tahammül seviyem yükseliyor. Onun ailesine karşı ben de özverili davranıyorum. Herşey karşılıklı yani. Ama konu sahibi evliliğin olgunluğuna henüz ulaşamamış bence.

Yoruma cevap yazmak hiç âdetim değildir ama size birkaç şey söylemek isterim.

Yorumların hepsini okudunuz mu bilmiyorum ama
konu sahibi, bütün günü odasında geçirmediğini, biraz yanlarında oturup biraz odasına çekildiğini söyledi. Tıpkı sizin eşinizin yaptığı gibi davranmış aslında.
Sizin eşinizde takdir ettiğiniz, övdüğünüz davranışı yüzünden görümcesinden tepki görmüş ve sonucunda birçok kişiye göre ters sayılabilecek bir cevap vermiş.

Özveri karşılıklı olursa elbette herkes için adil ve güzel olur. Ama tek taraflı beklenti içine girilmesi çok yıpratıcı maalesef ki.
Siz başarabilmişsiniz, ne güzel. Allah daim etsin.

Herşey bir kenara konu sahibi idare edecek değil, idare edilecek durumda şu anda.
Ama kayın ailesi gerekli anlayışı ve hassasiyeti göstermeden hareket ediyorlar.
Karnı burnunda, stresli bir dönem geçiren gelinin evine ona danışılmadan gelinmemeli bence.
Herkes evinde rahat etmek ister, bu durumda hamile bir kadının sıkıntı yaşayacağı aşikar. Dinlenmek için odaya kapnmak zorunda.
Keşke isteklerini sorup doğuma yakın gelselerdi.

Teşekkür ederim arkadaşım

İlk dört günden bahsetmiş ya ilk mesajında;eşim vardiyalı çalışıyor, o evde olmadığında odamda takıldım demiş. Ona istinaden birlikte zaman geçirdiklerini ben düşünmüyorum ama bilemiyorum tabi. Okuduğum şeyin yorumunu yapıyorum burada.
Alan bırakma konusunda haklısınız. Eşim belli bir süre annemlerle takılıyor tabi ki ama onun dışında kendi kendine takıldığında ne ben ne annemler aman niye bizle oturmuyor demiyoruz. Herkes keyfine bakıyor.

Konu sahibinin olayına gelince;ben tepkisinin ilk dört gün içinde olmasında sıkıntı var diyorum. evlilikte sorunlar bu tarz tepkilerle çözülemiyor. Konu sahibi bu verdiği tepkinin (4 gün olmuştu geldiklerinde) ceremesini çekiyor.
Daha önce de yazdım iki hafta görümce kv kp’in gönlünü yapıp sonra usulünce kv ve kp’nin kalmamasını sağlayabilirdi. Kendisi bu kadar yıpranmazdı. İlişkiler bu kadar bozulmazdı.

Tabi bu açıdan bakınca mantıklı olan bu.ama en az 3 veya 4 ay kalacaklarını bilmek,bunun tekrarlayacağını bilmek ve üstüne görümce be çocuklarının tatil amacıyla onlarla gelmesi beni zaten çok önceden gerdi.kimse ihtiyacın varsa gelelim kızım da demedi.bütün günü odamda geçirmedim birkaç saat odama geçtim sadece.hani ne kadar kalacaklarını bilmesem,belki2 gün sonra gider diye dayansam.bir gün önce güzelce dedim uzanıyorum diye anlamadı.tepemi attırdı.evleneli 1,5 sene bile olmadı daha şu hale bak.gezelim,yiyelim oturalım.benim de başka hayallerim ,isteklerim vardı belki.ortam o an gerildi beni suçladılar,ağladılar gönülleri olsun diye konuştum.ertesi gün yine herşey aynıydı.azıcık odama gitsem kapımı çaldılar güneş çıktı dışarıya çıkalım sıkıldık diye.şimdi doğuma 3 hafta kaldı haftam dolarsa.ama ben tv karşısında uzanıp dizi izleyemiyorum.bu akşam bi menemen yeriz çayla diyemiyorum.tv hep açık kafam yorgun.çocuk odam darman duman bişey yapamıyorum.ve iki hafta sonra konuşsaydım da eminim kötü olacaktım.çünkü böyle alışmışlar.neyse bu günler bi geçsin inşallah da kimse iyi demese de olur.

Çok yanlış. Bence haklısın. 3 ay nedir Allah aşkına? Allah' tan eşin üstüne gelmemiş. Olmadı sen daha çok ağla. Yapacak birşey yok.

Ya ben bir ay kalanı da anlamıyorum.. Taş çatlasa 15 gün.. Taşı çatlatmazsak 1 hafta.. Bu kendi ailem içinde geçerli.. Arada gider ziyaret edersin bu kadar.. Üst üste yaşamaya ne gerek var.. Bende hamileyim korkuyorum valla gelecekler tepeme diye.. Kendi annem dahi sen toparlan dönerim diyor, bu süreçte bir hafta olur sana güveniyorum diyor kadın.. Tabi bilemeyiz ne olacak ne bitecek ama annem bile şu kadar kalırım diye plan yapmaz.
Birde gelirken bize danışmamalarına da fitil oluyorum.. Bazı kadınlar hemen diyor ya oğlunun evi diye.. Oğlu sanki bekar yaşıyor.. Birinin evine giderken, seni kim ağırlıyorsa, ona sorarsın müsait misin diye.. Erkek ne ile ilgileniyor da müsaitliğe karar versin..
Sana hak veriyorum konu sahibi.. Rabbim güzel doğumlar nasip etsin inşallah.. Allah kurtarsın

Hastayım bulantım var diye mızırdanacaktınız iki bayılma numarası tamam yeter.
Ben kalabalıkta yapamıyorum demekten anlamazlar.
Hamile kadının evine cümbür cemaat yatılı gidilmeyeceğini gidilse de fazla kalınmayacağını düşünemeyenden ne bekliyorsun.
İnsan kendi anne baba kardeşlerine dayanamaz bir de çoluk çocuk gelmişler.

Haklısın..dürüstçe içimdekini söylemek istedim.hani beni seviyorlar ya olduğum gibi olmak istedim.kocama şikayet.ve duygusal baskı oldu sonuç.

Böyle zamanlarda yatılı misafirin destek değil köstek olduğunu düşünüyorum ve bence hiç gerek yok

Hamile hamile hamile.. Arkadas ne buyutuluyor su hamilelik sanki hastalik gibi..İstemediginizi acikca belli etmissiniz de onlar da hala kalarak ne israr eder bilmem. İki tarafta degisik.
Hamilelik her bünyede aynı etkiyi göstermiyor. Misal ben hep hasta gibiydim kanım da düşük değildi ama halsiz sürekli uyumak ve uzanmak isteyen bir durumdaydım. Değil misafir ağırlamak kendime zor yetiyordum. Benim aksime haldır huldur çok enerjik bir başka hamile arkadaşım vardı. Bazı bünyelerde de böyle oluyor. O arkadaşımın beni anlamasını beklemezdim mesela tıpkı sizin gibi

Resmen kamp kurmuşlar yardım falan yalan bunlar pikniğe gelmiş

Burda alakasız insanlar bile hak vermiyor görümcenin hak vermesi hayal

Sormadan emri vaki yaparak gittiğiniz yerde artık ne çıkarsa bahtınıza, sonra da kimse gocunmasın

bu ne kadar saygısızca konuşma şeklidir her seyin bir soylenme adabi vardir kovsaydin daha iyiydi yani.. Eşim benim aileme senin yaptığını yapsa yüzüne bakmazdim empati yapin biraz
Koç aileleri böyle emri vakiler pek yapmadığı için pek empatiye mahal olmuyor bence bu konuda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…