- 26 Aralık 2007
- 22.146
- 12.092
- 498
- Konu Sahibi xozlemmurat
-
o tarz konular burada çok açıldı ve kk olarak adama saydırıldı saygısız nasıl ailene öyle davranır diye.Ben böyle bit şey demedim.Dünyaya getirdim aylarca kalırım şeklinde.Eşiniz evde bulunan ailenizi bırakıp sürekli odasında kitap okusa evdekileri istemediğini sonuna kadar gösterse ve size ailenizi istemediğini ve gitmelerini istediğini söylese ne olurdu durum .Sorum bu şekilde.
Tabiki insan ailesi hakkında böyle şeyler istemez ama benim ailem bu şekilde davranmaz.bir huzursuzluk olur diye korkar ve kendi evini arar.şuan dokuzuncu ayım yarı olmak üzere nelerle uğraşıyorum.hamilelik olmasada 3 ay çok benim için kim gelirse gelsin.eşimin ailesi de aynı şeyi deyip duruyor kendi ailenle nasıl yaşadın önce.doğduğum evde de yaşayamıycaksam napsaydım acabaBen böyle bit şey demedim.Dünyaya getirdim aylarca kalırım şeklinde.Eşiniz evde bulunan ailenizi bırakıp sürekli odasında kitap okusa evdekileri istemediğini sonuna kadar gösterse ve size ailenizi istemediğini ve gitmelerini istediğini söylese ne olurdu durum .Sorum bu şekilde.
Erkek hamile kalacaksa ve dogurup ustune kohusalik gecirecekse, hay hay buyursun gelsin :)Ben böyle bit şey demedim.Dünyaya getirdim aylarca kalırım şeklinde.Eşiniz evde bulunan ailenizi bırakıp sürekli odasında kitap okusa evdekileri istemediğini sonuna kadar gösterse ve size ailenizi istemediğini ve gitmelerini istediğini söylese ne olurdu durum .Sorum bu şekilde.
Ben en alasından yaşadım o durumları şimdi bile yaşıyorum.babam ikinci evliliğini yaptı 3 gün huzurlu kalamıyorum ki çocuğum olmadı daha.ama hak iddia edip illa kalmıyorum babam huzurlu olsun napalım.2,3 ay benim için çok fazla ama anlamıyorlar işte biz atadan böyle gördük deyip beni suçluyorlarBu arkadasımızın yaşadığı durum da hamilelik var.Maalesef ki hiç sıkıntı yokken sırf kayınvalide ve görümce olunduğu için istenmeme durumlarıda oluyor etrafımızda da görüyoruz.Tabiki haklı sebepleride olanlar vardır.Fakat biraz daha hoşgörülü olmalıyız diye düşünüyorum.Bu durumda hem eş arada kalıp huzursuz oluyor hem de kendimiz huzursuz oluyoruz.
3 ay kalmalarina sasirmiyorsun da hamile.kadının rahat olmak istemesinemi şaşırırip, vicdan sorusu soruyosn. Tabiki sen kV ve KP aynı şekilde 3 ay dibinde gebelik döneminde lohusalik döneminde beraber yaşarım yaşadım diyorsan o ayrı . Yok oğlun var diye böyle düşünüyorsan şimdi küçük oğlun. İleride o da rahatsız olur evdeki kalabalikdan.Ben böyle bit şey demedim.Dünyaya getirdim aylarca kalırım şeklinde.Eşiniz evde bulunan ailenizi bırakıp sürekli odasında kitap okusa evdekileri istemediğini sonuna kadar gösterse ve size ailenizi istemediğini ve gitmelerini istediğini söylese ne olurdu durum .Sorum bu şekilde.
Allah sabir versin biseyde denmez aslinda yuz ifadeden anlanir fazla durulmaz bid baskalarini baskasinin evine emribaki yaplmasindan nefret edyorm bi Sor dmi ayip ya.sizde keske izninizle deyip kendmi iyi hissetmyorm falan kibarca soleyipte gitseydiniz odaya bilemedimki valla.biseyde denmyo iste naparsinCanım annem rahmetli oldu yedi yıl önce,babam yeniden evlendi.ikinci banyo tuvalet yok maalesef.kayınpederim de burda olacak.sıkılıp birde burada ki akrabalarına hafta sonu gelin filan derken duydum telefonda
Yüz ifadem,tavrım açık aslında ama illa ki kötü konuşacağım.gerçi konuşsam nolacak duygularıma vurdular.duygu sömürüsü yapınca iki defa geri adım attım.en azından şuan doğumdan sonrası için gideriz dediler.gitmezlerse soracağım ne zaman gideceksiniz diye.valla bunlar hiç umursamıyor dediklerimi iyice bunaldım.nasıl geçecek bu günlerAllah sabir versin biseyde denmez aslinda yuz ifadeden anlanir fazla durulmaz bid baskalarini baskasinin evine emribaki yaplmasindan nefret edyorm bi Sor dmi ayip ya.sizde keske izninizle deyip kendmi iyi hissetmyorm falan kibarca soleyipte gitseydiniz odaya bilemedimki valla.biseyde denmyo iste naparsin
Ah cnm Allah yardimcin olsun. Ben sade kv ile bile rahat edememistim ki kp i istememistim ztn bildigim icin. Ilk cocugun oldugu icin dogumdan sonra gitsinler diyosun ama daha hassas olacaksin o kesin. Elinden birsey gelmiyor ama bunlara hazirlikli ol beyinde bitirki cok koymasin sana.Yüz ifadem,tavrım açık aslında ama illa ki kötü konuşacağım.gerçi konuşsam nolacak duygularıma vurdular.duygu sömürüsü yapınca iki defa geri adım attım.en azından şuan doğumdan sonrası için gideriz dediler.gitmezlerse soracağım ne zaman gideceksiniz diye.valla bunlar hiç umursamıyor dediklerimi iyice bunaldım.nasıl geçecek bu günler
Canım sence doğumdan bir hafta sonra gitmezler miAh cnm Allah yardimcin olsun. Ben sade kv ile bile rahat edememistim ki kp i istememistim ztn bildigim icin. Ilk cocugun oldugu icin dogumdan sonra gitsinler diyosun ama daha hassas olacaksin o kesin. Elinden birsey gelmiyor ama bunlara hazirlikli ol beyinde bitirki cok koymasin sana.
Umarim giderlerde pek yuzsuz bunlar galiba. O zmnda lohusa olcaksin yardim ayagina kalabilirler. Malum Lohusalik 40 gun. Keske elimizden gelsede gonderebilsek onlari sizin evden. Cogu zmni odanda gecireceksin mecburen. Iki kap yemek yapip getirirkerse cok iyi derim. evi yaksalar bise deme gitmezlerse.. bebeginin tadinni cikar. Bu gunlerin bi daha gelmiycek. Bi daha cocugun olsada gelmiyck, cunku her bebegin anisi baskadir.Canım sence doğumdan bir hafta sonra gitmezler mi
Bu hamileliğimin tadını çıkartmadılar.doğumu düşünmüyorum da bu sıkıntıları düşünüyorum ne üzücü.bunca şeyden sonra valla ben olsam elim yemeğe gitmez oturduğum yerden kalkamazdım.kalmak zorunda isem.değilsem beni kimse tutamazdı bu evde.birkaç hafta erken doğursam erken kurtulur muyum acaba diye geliyor aklıma.sonra diyorum ki bebeğimin ne suçu varUmarim giderlerde pek yuzsuz bunlar galiba. O zmnda lohusa olcaksin yardim ayagina kalabilirler. Malum Lohusalik 40 gun. Keske elimizden gelsede gonderebilsek onlari sizin evden. Cogu zmni odanda gecireceksin mecburen. Iki kap yemek yapip getirirkerse cok iyi derim. evi yaksalar bise deme gitmezlerse.. bebeginin tadinni cikar. Bu gunlerin bi daha gelmiycek. Bi daha cocugun olsada gelmiyck, cunku her bebegin anisi baskadir.
Olur mu be? Erken dogmasin zmninda dogsun kuzucuk onun ne gunahi var? Skma canini bi sekilde hallolcak gitcekler yani..ha erken ha gec, olan sana oluyor bole. Sen takma tadini cikarmaya calis kuzuna odaklan. Kac defa yasiyoki insan boyle guzel zmnlari :)Bu hamileliğimin tadını çıkartmadılar.doğumu düşünmüyorum da bu sıkıntıları düşünüyorum ne üzücü.bunca şeyden sonra valla ben olsam elim yemeğe gitmez oturduğum yerden kalkamazdım.kalmak zorunda isem.değilsem beni kimse tutamazdı bu evde.birkaç hafta erken doğursam erken kurtulur muyum acaba diye geliyor aklıma.sonra diyorum ki bebeğimin ne suçu var
Nezman gitceniz diye denirmi oyle hayatta solenmez illaki utanir cekinirisn soleyemezsin.onlar dogumdan snrada kalir hepsi olmasa birazi kalir bebegin oldu lohusa diye yardm icin kalirlar gor bak. Bole bunaliyon ya suttende kesmeseler bari o bunu dedi onun lafi bunun skntsı Allah yardmcin olsun artk.Yüz ifadem,tavrım açık aslında ama illa ki kötü konuşacağım.gerçi konuşsam nolacak duygularıma vurdular.duygu sömürüsü yapınca iki defa geri adım attım.en azından şuan doğumdan sonrası için gideriz dediler.gitmezlerse soracağım ne zaman gideceksiniz diye.valla bunlar hiç umursamıyor dediklerimi iyice bunaldım.nasıl geçecek bu günler
Lohusa kadının yanında iki ay kalıp sendrom geçirtecekler herhalde.Ya sabırİyi akşamlar hanımlar.evet tam 8 aylık hamileyim,kısmetse şubat sonu doğumum.hep endişe ettiğim mesafe koymaya çalıştığım kv,kp,görümcem ve iki kızıyla 4 gündür bizdeler.bizi özlemişler ve yardım etmek için gelmişler.bana sormadılar ihtiyacın varmı diye.görümce iki hafta diğerleri 3 ay burdalar.
Eşim vardiyalı çalışıyor ,o olmadığında odama geçip kitap okuyorum,yatıyorum ama bu tartışma sebebi oldu.niye onlarla oturmuyormuşum.bende yanlızlığı seviyorum abla dedim.biz sana geldik dedi.napalım her saat birlikte mi oturcaz dedim ,ben sana öyle yapsam yanlış anlamaz mısın dedi.kusuruma bakma abla ben kalabalıkta yapamıyorum dedim biz yanlış yaptık dedi.bişey demedim.kocam gelince ağlayarak anlattı hepsi ağladı.
Tabi kocam da bana niye öyle dedin ben sana he de geç demedim mi dedi.kusuruma bakmayın üzmek için demedim ben rahat edemiyorum gidin de demiyorum dedim yaşlı adamla kadına dayanamadım.görümcem sizin aranızı bozmak istemem istersen kardeşimden geçerim dedi.eşim de kimse beni geçiremez ailemden diye celallendi.ağlayarak sabahı ettim.eşim bizimkilerin huyu böyle napiyim diyor ama ben çok mutsuzum.ne yapacağım bilmiyorum.yatıyorum diyorum bizim yanımızda yat diyorlar bunaldım.çocuklar sıkıldım deyip duruyor.bunların huyu bu geçen sene de kv,kp ve kv nin kardeşi iki hafta kalmıştı.yine suçlu ben oldum.
Valla babamın evlenmesinden çıktı konu.babam onun bunun yanında kalmaz dedim.çekingen ondan mı dedi kv.yük olmak istemez o yüzden evlendi dedim.kv erkek yapamaz ben olmasam kp den için nasıl gelsin dedi.hiç alınmadı ikisi de.kp ben bu saatten sonra evlenmem falan filan dedi.anlayan yok yani.ben mi anlatamıyorum onlar mı anlamak istemiyor bıktım artıkLohusa kadının yanında iki ay kalıp sendrom geçirtecekler herhalde.Ya sabır
İstemiyorum ki ben yardım şimdi bu halimle sofra kur kaldır.bulaşık topla.ev toparla.kendimiz olsak ne olsa yeriz.evi bi toplasak epey idare eder.tv bi kapanır sessizlik olur.yok işte.kp kv yanında çocuk emzirmek bana şuan imkansız geliyor.yatak odasına hapis olacağım.orda bıraksalar bariNezman gitceniz diye denirmi oyle hayatta solenmez illaki utanir cekinirisn soleyemezsin.onlar dogumdan snrada kalir hepsi olmasa birazi kalir bebegin oldu lohusa diye yardm icin kalirlar gor bak. Bole bunaliyon ya suttende kesmeseler bari o bunu dedi onun lafi bunun skntsı Allah yardmcin olsun artk.
Sen onlari bosmu birakcan calistirirsin sent lohusasin 40li kafin I'm dersin iyi drgikim Anne yapatmisin Derain gorumcen varsa falan yapsinlar yapmyolarsa bi yardim etmyonuz ne ise yaryonuz siZ ya dersin halimi gormyo uzmu dersin iyi deglm Derain Brad gulerek lagi sole oyle bagrarak devil tabi ne kirilsinlar ne sen uzul lafini gulerek sole anlasinlar yarın yarın yardim edin hep beraber yapalim de.Bos Bos durmayin Bos durani Allah sevmez de.de yani bole kirmadan laf sok.bugnlerde gecer.ilerdede torun sevmeye diye gelirlerde bukadar olmaz kayinbaban evinde neden kalmyo hep sizde kalmaz gider herhalde ya.hastanede bile erkegi birak babayi almyolar ya cocugun babasi ya esin ya ne babasi ya Allahim ne anlamazlarmis Ben artik iyiyim Anne toprlandm sizide yordm kalmak durumunda degilsiniz artk evinize gidebilirsiniz iyim Ben deİstemiyorum ki ben yardım şimdi bu halimle sofra kur kaldır.bulaşık topla.ev toparla.kendimiz olsak ne olsa yeriz.evi bi toplasak epey idare eder.tv bi kapanır sessizlik olur.yok işte.kp kv yanında çocuk emzirmek bana şuan imkansız geliyor.yatak odasına hapis olacağım.orda bıraksalar bari
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?