8 aylık bebeğime kreş :(

Evli değilim,çocuğum yok.
Bir anne olarak yorum yapamam..
Anaokulu öğretmeniyim, 2-5 yaş arası..

Lütfen kreşe vermeyin.. Şu an annenizin ya da kayınvalidenizin bakma ihtimali yok belli ki, ama kreş seçeneğini bence eleyin, sona bırakın şimdilik.
Çok,çok küçük. Onun başkasına değil annesine ihtiyacı var.

Bakıcıda çok iyi bir seçenek değil, ama bu şartlarda en iyisi bu gibi. Bildiğim kadarıyla bu işi yapan şirketler var, şartlarınıza uygun birini gönderiyorlar.. Birkaç velim var, buraya çocuklarını göndermeden önce oralara başvurup bakıcı bulan.. Memnunlarda, bir sıkıntı olmamış..
İstanbul olmadığı için öneremiyorum malesef.

Fakat, öğretmen olarak değil bir kadın olarak yorum yaparsam ve empati yapıp kendimi yerinize koyarsam eğer ben bunlardan birini tercih etmezdim.
Durumunuz nedir bilmiyorum, maaşınız,eşinizin maaşı tek başına yeterli mi bunları siz bileceksiniz ama ben olsam en azından kreş yaşına kadar çalışmak istemezdim, kendim bakardım.

Bunu yapabilme ihtimaliniz var ise, lütfen bunu yapın.

Bakıcısını annesinden babasından daha çok tanıyan bilen öğrencilerim var benim.. Annesinin hiç vakit ayırmadığından şikayetlenen ağlayan, eğitici oyunlar öğretiyoruz mesela haftasonu için, annem benimle oynamadı, işi varmış diye dudak büzen.. Haftasonu ne yaptınız dediğimde dahi anne baba yerine bakıcısı ile yaptıklarının resmini çizen..

Evli değilim,çocuğum yok.
Bir anne olarak yorum yapamam..
Anaokulu öğretmeniyim, 2-5 yaş arası..

Lütfen kreşe vermeyin.. Şu an annenizin ya da kayınvalidenizin bakma ihtimali yok belli ki, ama kreş seçeneğini bence eleyin, sona bırakın şimdilik.
Çok,çok küçük. Onun başkasına değil annesine ihtiyacı var.

Bakıcıda çok iyi bir seçenek değil, ama bu şartlarda en iyisi bu gibi. Bildiğim kadarıyla bu işi yapan şirketler var, şartlarınıza uygun birini gönderiyorlar.. Birkaç velim var, buraya çocuklarını göndermeden önce oralara başvurup bakıcı bulan.. Memnunlarda, bir sıkıntı olmamış..
İstanbul olmadığı için öneremiyorum malesef.

Fakat, öğretmen olarak değil bir kadın olarak yorum yaparsam ve empati yapıp kendimi yerinize koyarsam eğer ben bunlardan birini tercih etmezdim.
Durumunuz nedir bilmiyorum, maaşınız,eşinizin maaşı tek başına yeterli mi bunları siz bileceksiniz ama ben olsam en azından kreş yaşına kadar çalışmak istemezdim, kendim bakardım.

Bunu yapabilme ihtimaliniz var ise, lütfen bunu yapın.

Bakıcısını annesinden babasından daha çok tanıyan bilen öğrencilerim var benim.. Annesinin hiç vakit ayırmadığından şikayetlenen ağlayan, eğitici oyunlar öğretiyoruz mesela haftasonu için, annem benimle oynamadı, işi varmış diye dudak büzen.. Haftasonu ne yaptınız dediğimde dahi anne baba yerine bakıcısı ile yaptıklarının resmini çizen..

Çok haklısınız. Ben ev hanımı bir annenin çocuğuyum. Öyle sansliymisim ki annemle doya doya vakit geçirmiştim, okuldan eve geldiğimde annemin mis kokulu kurabiyeleri, sıcacık elleri karşıladı beni. Ama şimdi ben çalışmazsam tek maaşla bu şehirde bir ev bile alamıyoruz. Ne doğru ne yanlış bilemiyorum artık. Maddi zorluklar yüzünden maneviyatimizi kaybediyoruz. :(

Valla insanın ya annesi ya kayınvalidesi yakında olacak. En kötü anneanne/ babaanne en iyi bakicidan iyi bakar.

Acikcasi direk bakmasa da ayni sehirde yakininda guvenilir biri olmasi şart ama bende yok.
Benim kizim buyudu artik 4.5 yasinda, anaokuluna basladi ben de is ariyorum. Ama bu cocuk daha eylül ayinda 2 kez gribal enfeksiyon gecirdi 6 is günü okula gidemedi, ben calisiyor olsam mumkun degil bu kadar izin alamazdim, ozellikle de ise yeni baslamisken. Simdi is bulursam esim ben idare ederim diyor ama onun da isyeri sıkıntı yapabilir bir sure sonra.
E bunun ilkokulu var hadi simdi 7 ye kadar kreste durdu diyelim, ilkokulda ozel okul da olsa 5 de bitiyor, ben ozel sektorde 5 de cikacagim isi nerden bulacagim. Gunde bikac saat icin bakici mi tutacagim... sorular sorular... keske yakinimizda bir ailemiz olsaydi ya da calismak zorunda olmasaydik ama hayat sartlari iste hepimizi zora sokuyor.

Acikcasi direk bakmasa da ayni sehirde yakininda guvenilir biri olmasi şart ama bende yok.
Benim kizim buyudu artik 4.5 yasinda, anaokuluna basladi ben de is ariyorum. Ama bu cocuk daha eylül ayinda 2 kez gribal enfeksiyon gecirdi 6 is günü okula gidemedi, ben calisiyor olsam mumkun degil bu kadar izin alamazdim, ozellikle de ise yeni baslamisken. Simdi is bulursam esim ben idare ederim diyor ama onun da isyeri sıkıntı yapabilir bir sure sonra.
E bunun ilkokulu var hadi simdi 7 ye kadar kreste durdu diyelim, ilkokulda ozel okul da olsa 5 de bitiyor, ben ozel sektorde 5 de cikacagim isi nerden bulacagim. Gunde bikac saat icin bakici mi tutacagim... sorular sorular... keske yakinimizda bir ailemiz olsaydi ya da calismak zorunda olmasaydik ama hayat sartlari iste hepimizi zora sokuyor.

Ahh ahh ne yazıkki. Siz benden daha tecrubeliymissiniz. Çok zor aileden uzakta. Ailesi yakında olanlar sukretsinler. Dediğiniz gibi sürekli bakmasalar bile şöyle 1-2 saat bile birakabilecegimiz birileri olsa. :(

Maddi durumdan ötürü çalışıyorsunuz anladığım kadarıyla.
Peki bakıcıya para vermek de zorlamayacak mı sizi.
Ben olsam ciddi ciddi zorlanmayacaksak eğer işten çıkar kendim bakardım.

Günümüzde kamerayı herkes kabul ediyor
Kaldı ki sigara içen bakıcı yok çünkü kimse istemiyor
Siz biraz boşuna içinizi karartmışsınuz
Tetzesizsinşze bakın olmadı ajanslara gşdin haber salın

Bu arada bir tavsiye ev işi istemem çıcuğa bak vs demeyin kimseye
Çok feci kullanılırsınız
O çocuk yeri gelecek emekleyecek hergün yer silmek gerekecek
Aklam gelip bakıcının pisliğini toplarsınız
Ev,mutfak toparlanacak,çocuk odası giriş mutfak yerleri temiz tutulacak,çocuğun çamaşırlar yıkanıp ütülenecek,nevresimi değişecek,vakit olursa sizin çamaşırları da atar makineye ta da bir kap ywmek yapar.-8-9 aylık çocuğun günde 2 kere öğle uykusu olur.Birinde dinlenir birinde evin ucundan tutar.Yoksa bakıcı arkasından mutfak toplarsınız.Ben 1 ay topladım ve yol verdim mesela.

Ahh ahh ne yazıkki. Siz benden daha tecrubeliymissiniz. Çok zor aileden uzakta. Ailesi yakında olanlar sukretsinler. Dediğiniz gibi sürekli bakmasalar bile şöyle 1-2 saat bile birakabilecegimiz birileri olsa. :KK43:

Yani en kotu kisin da böyle giderse (ve pek tabi ki ben is bulabilirsem) bikac ay kayinvalidemi cagirmayi dusunuyorum ama o da nereye kadar...
Isimiz zor..

Bu arada bir tavsiye ev işi istemem çıcuğa bak vs demeyin kimseye
Çok feci kullanılırsınız
O çocuk yeri gelecek emekleyecek hergün yer silmek gerekecek
Aklam gelip bakıcının pisliğini toplarsınız
Ev,mutfak toparlanacak,çocuk odası giriş mutfak yerleri temiz tutulacak,çocuğun çamaşırlar yıkanıp ütülenecek,nevresimi değişecek,vakit olursa sizin çamaşırları da atar makineye ta da bir kap ywmek yapar.-8-9 aylık çocuğun günde 2 kere öğle uykusu olur.Birinde dinlenir birinde evin ucundan tutar.Yoksa bakıcı arkasından mutfak toplarsınız.Ben 1 ay topladım ve yol verdim mesela.

Uyarı için çok teşekkür ederim. Ben bunları hic dusunememistim. Çok haklısınız.

kreş veya bakıcı masrafı ve yol maaşınızdan çıkınca geriye 1000 -1500 lira kalıyor mu?
eger elinize kala kala 200-300 lira kalicaksa ise bi sureligine ara verin el kadar bebegi birakip calismak cok zor olur,hadi bakici bulunursa bi derece anlarim ama krese vermeyin.
bnm oglum 3 yasinda,eve geldiginde haline i im aciyor bazen,burnu akmis silinmemis,agzinin kenarinda yemek artigi vs..
8 ay daha ana kuzusu yaziktir

Beylikdüzü. Açıkçası Türk bakıcı istiyorum. Ve kesinlikle sigara kullanmayan. Ev işi falan da beklemiyorum sadece çocuğuma iyi baksın, çocuğumun yemegini yapsın ve onun oyuncaklarını toplasın. Ve tabiki kamera olacak evde.
Ben bi etrafıma sorayım. Ben de beylikdüzündeyim. Oğlumun eski bakıcısı var o olursa yaşadınız çok iyi bi bakıcı. Bana şartları yazar mısınız özelden. Ücret, mesai falan. Normalde onu boş bırakmazlar ama belki onun da söyleyeceği birileri vardır.

Beylikdüzü. Açıkçası Türk bakıcı istiyorum. Ve kesinlikle sigara kullanmayan. Ev işi falan da beklemiyorum sadece çocuğuma iyi baksın, çocuğumun yemegini yapsın ve onun oyuncaklarını toplasın. Ve tabiki kamera olacak evde.
istanbulu hiç bilmiyorum Esenyurtta bir arkadaşım devlet kreşinde yönetici. 0 yaş da alıyor. Yakınsanız orayı öneriyim?

Bir arkadas daha acmis bakici konusunu.cok uzuluyorum, keske etrafimda olsaniz baka bilsem diye dusunuyorum... Her ile kadinlar kulubu diye kreş aca bilsez..

Ben de aynı sorundan müzdarip olduğum için iş hayatından uzun bir süreliğine kopmak zorunda kaldım:KK43: eşimin ailesi uzakta,annem çalışıyor ve bakacak kimsem yoktu,bakıcı parası verseydim elimde ancak 200-300 lira kalacaktı kısaca değmezdi. Maaşım en azından 3000 lira civarı olsaydı kesinlikle çalışırdım,bakıcı tutmak da hem maddi hem manevi olarak insanı zorluyor en azından bir yaşına kadar bekleseniz hem sizin hem de çocuğunuz için daha rahat olmaz mıydı? Tabi ailenizin içinde olanları bilmiyorum en sağlıklı kararı siz vereceksinizdir.

İş bulmak evde oturmaktan daha zor diyip moral bozayım mı biraz :cool: şaka bir yana şu anda iş arıyorum ben de, çok stresliymiş yahu, bir de çocuk olunca eve yakın olsun, saatleri güzel olsun, şöyle olsun böyle olsun diyoruz alternatif kalmıyor :KK70:
tüm çalışan, iş bırakan ve iş arayan annelere kolay gelsin, hepsi ayrı zor...
İşin bir de o tarafı var.
Ben bu yüzden yaşını doldurunca yani seneye bu zamanlari filan iş bulmuş çalışiyor olmayi planlıyorum. Dediğin gibi bir.sürü şartım var kafamda mesela cumartesi calisma olmamali.
Eski isim bunun icin uygundu ama ben isimi sevmeme ragmen isyerimi ve calisanlari sevmiyordu bebisim is.degistirme icin bahane olacak biraz da. Bebegime kv bakacağını söyledi ama bu da onun bizimle yaşaması demek.
Aramiz iyi şükür ama ayni evde.yasamak baska birşey beni düşündürüyor
İnşallah gonlumuze göre bir iş buluruz.
Konu sahibi sana çık ya da çıkma diyemem elbet ama bir bebegi en iyi annesi büyütür bence de.

8 aylık çok küçük :(
Eşiniz ne iş yapıyor öğleye kdar biriniz öğleden sonra biriniz bakamaz mısınız ?

Neden böyle düşünüyorsunuz? Yaşı nedeniyle mi genel olarak mı bu düşüncedesiniz?
cocuguma hamileyken simdi ismini hatirlayamadigim bir doktorun makalesini okumustum nedenleri ile birlikte anlatiyordu. neden kres yerine bakici.mecburiyetker soz konusiysa tabii ki kres ama kendi evinde bireysel olarak bakilan cocuk daha iyi.
ayrica bu kuzum daha 8 aylik benim bebegimle ayni nasil krese gitsin yavrucak? eve kamera sistemi koyun banyo haric heryere bakicidan da banyoya goturmemesini isteyin. kabul eden bakicilar var arayin arastirin vazgecmeyin

Back
X