8 aylık bebeğime kreş :(

cocuguma hamileyken simdi ismini hatirlayamadigim bir doktorun makalesini okumustum nedenleri ile birlikte anlatiyordu. neden kres yerine bakici.mecburiyetker soz konusiysa tabii ki kres ama kendi evinde bireysel olarak bakilan cocuk daha iyi.
ayrica bu kuzum daha 8 aylik benim bebegimle ayni nasil krese gitsin yavrucak? eve kamera sistemi koyun banyo haric heryere bakicidan da banyoya goturmemesini isteyin. kabul eden bakicilar var arayin arastirin vazgecmeyin
Ben seneye kreşe göndereceğim. Evde bir kadınla sabahtan akşama oturması yerine yaşıtları ile oynasın diye. Ama 8 aylık bebek için bilemedim. Bakıcı konusunda paranoyağım. Kreş hiç olmazsa kalabalık. Bir de ben de 3.5 yaşında kreşe başladım çok da mutluydum orada.

Merhaba arkadaşlar,

5 aylık bir bebeğim var. Normalde çalışıyorum ama şu an ücretsiz izindeyim. İstanbulda kimsemiz yok. Benim annem yaşlı, kayınvalidem ise hasta babasına bakıyor. Ocak ayında çalışmaya başlamak zorundayım. Bebeğim 8 aylık olmuş olacak. Kime emanet edicem ben bebeğimi? :KK43: Moralim çok bozuk. Geceleri uyuyamıyorum. Bakıcı arıyoruz, daha kimseyi bulamadık. Seçenek dahi yok. 0-2 yaş kreşlerine vereyim dedim sadece bir kreş bulabildim. O da içime sinmiyor minicik bebeği her sabah kreşe götürmeye. 1 yaşına kadar süt iznim var ama sonra ne olacak. Çok mutsuzum. Düşündükçe içim acıyor. Keşke maddi imkanım el verse de bebeğimi evde kendim büyütsem. Benim gibi anneler var mı aranızda?
kreş için çook küçük.
şu şartlar altında bakıcı en iyi seçenek.
ya iyi insanlar da var.
bu kadar korkmayın.
elbette tedbiri elden bırakmayacaksınız.
referanslı bakıcı bulursan rahat edersin.
bu çok çok önemli bir ayrıntı.
evet güvenilir birini bulmak kolay değil ama şu an mecbur olduğun ortada.
emin ol iyi birini bulursan kreşe götürmekten bin kat iyi olacaktır..
sen sıkı bir şekilde aramaya devam et.
internet sitelerindeki ilanları takip et.
yerel gazetelerdeki vs. ilanlara bak,kendin de ilan ver.
kuaföre markete vs. uygun yerlere küçük el ilanları yapıştır.
teyzesizsiniz.com a baktın mı hiç?
istanbul için çok seçenek olmalı

Ben seneye kreşe göndereceğim. Evde bir kadınla sabahtan akşama oturması yerine yaşıtları ile oynasın diye. Ama 8 aylık bebek için bilemedim. Bakıcı konusunda paranoyağım. Kreş hiç olmazsa kalabalık. Bir de ben de 3.5 yaşında kreşe başladım çok da mutluydum orada.
yanlis anlasilma olmus tabii ki zamani gelince sosyallesmesi icin kres sart. ben 0-2 yas araligi icin konusuyorum

İşi birakin kendiniz bakin 8 aylik bebege yazık..kres filan olmaz.Maddi olarak sıkışsaniz da en azindan 2 yaşına kadar siz bakin

İnşallah bulursunuz bakıcı.cunku o yaştaki bebeğin sosyal ortama girmesi bağışıklık açısından sakincali

İnşallah bulursunuz bakıcı.cunku o yaştaki bebeğin sosyal ortama girmesi bağışıklık açısından sakincali

sizi çok iyi anlıyorum aynı dert bende de var :( şubatta işe başlayacağım ve oğlum 8,5 aylık olacak o zaman. bakıcı bulmak zorundayım ama içim içimi yiyor elin kadınına yavrumu emanet edeceğim diye. inşallah insaflı, vicdanlı insanlara denk geliriz. kreş çok zor olur çocuk için diye düşünüyorum. hem evde bakılması hijyen açısından iyi olur, daha çok küçükler. umarım iyi bir bakıcı bulabilirsiniz.

Çok haklısınız. Ben ev hanımı bir annenin çocuğuyum. Öyle sansliymisim ki annemle doya doya vakit geçirmiştim, okuldan eve geldiğimde annemin mis kokulu kurabiyeleri, sıcacık elleri karşıladı beni. Ama şimdi ben çalışmazsam tek maaşla bu şehirde bir ev bile alamıyoruz. Ne doğru ne yanlış bilemiyorum artık. Maddi zorluklar yüzünden maneviyatimizi kaybediyoruz. :KK43:
Birde cocugun gelecekteki manevi durusunu da olumsuz etkiliyoruz.anlasilan cokta zorunlulugunuz yok varsin eviniz bikac ay daha gec oluversin.sizinki anneye guvenli baglanma asamalarina girmis.bebegim 16 aylik ailem bakmak istiyorlar hafta ici ogleye kadar caliscam.ancak karar veremedim nasil birakip gitcem diye.
Bugun akrabalarimizla oturuyoruz kizim oynarken oyuncaklarla dustu digerleri teselli etmeye calisiyor ama gozumun icine bakiyor al anne beni kucagina dercesine alinca aninda sustu..
Kres isi sıkıntılı illa mecburum derseniz de bi bakici oda iyi secilmeli.

Dun okumaz olaydim haber okudum internette 9 aylik bebege zarar vermis sapik dilim varmiyor birde oldurmus.insanligimdan utandim..boyle seyleri yazmayi sevmiyorum ama buda bana dert oldu.cok uzuldum.

Anliyorum canim seni.Ben de bebegimi sekiz aylikkken biraktim ama bakiciya biraktim.Kres icin erken bence.Bakici arayin.Ins iyi birini bulursunuz

seni cok iyi anliyorum cok zor umafim birini bulursun.beimde bebegim iki ayi gecti esim isten cikarildi bir kac aya baska birsey olmassa baslicam ise .bebegimi babasina birakicam oyonden icim rahat ancak iki yil doya doya onunla zamn gecirmek istiyordum

Keşke bulabilsem. Seçenek dahi yok. Açıkçası içinde Allah korkusu olup olmadığını bilmediğim birine emanet etmeye de korkuyorum. Kamera sistemi kurmayı düşünüyoruz. Bu durumu da herkes kabul etmez. Dolayısıyla seçenekler daha da kisitlaniyor.:KK43:
Canım en sağlıklısı kreş en azından orda birçok çocuk olacak.ama bakıcı bana bu zamanda pek güvenilir gelmiyor.

kreş o yaştaki bebek için çok zor en azından bakıcı olsa daha kolay olur

Kres 8 aylik bebek icin iyi bir secenek degil.
Bir kere cok hastalanacagindan emin olabilirsiniz.
Ne is yaptığınızi soylememissiniz ama her hastalandiginda izin alabilecek misiniz?
Eninde sonunda evde kalmasi gereken zamanlar icin yine evde birine ihtiyac olacak.
Biraz daha arastirin mutlaka bir bakici bulursunuz.

Isim rahat açıkçası. Mesai saatlerim çok sıkıntılı değil. Maaşım da türkiye şartlarına göre idare eder. Kreş birçok kişinin olması açısından daha güvenilir geliyor. Güvenilir bir insan bulmak çok zor. Gerçekten benim için çok zor bir karar. Vicdanen çok rahatsızım. :(

Canım en sağlıklısı kreş en azından orda birçok çocuk olacak.ama bakıcı bana bu zamanda pek güvenilir gelmiyor.

Bende öyle düşünüyorum. Tanımadığım biriyle başbaşa birakmaktansa birçok gözün olduğu bir yerde bırakmak daha mantıklı geliyor. Ama onda da herkes krese giden çocukların çok sık hastalandigini söylüyor.

Bende öyle düşünüyorum. Tanımadığım biriyle başbaşa birakmaktansa birçok gözün olduğu bir yerde bırakmak daha mantıklı geliyor. Ama onda da herkes krese giden çocukların çok sık hastalandigini söylüyor.
çok sık hastalanacaktır ama.
bu çok önemli.
ve de hasta olduğunda getirme diyebiliyorlar.
ayrıca böyle küçük bebeklerle nasıl ilgileniyorlar bi bakmak lazım.
emekleme yürüme aşamasında sonuçta yerde olacaklar.
yere bırakıyorlar mı,ortam nasıl temizliği nasıl.?
bunlar ciddi sorunlar.
güvenilir insan bulmak zor.
lakin bulduğun takdirde de emin ol bebeğine kreşten daha iyi bakılacaktır.
benim 3 çocuğum var.
kreş ortamlarını da biliyorum bakıcıları da.

Yazıldı mı bilmiyorum ama mahalle muhtarına haber bırak

Hem yakında oturanın ulaşım sorunu olmaz otobüs geç geldi vs diye sen geç kalmazsın

Ben şirket aracılığı ile bulduğum bakıcıya 3,5 aylıkken bıraktım anlattığım herkes de biz de öyle bakıcı istiyoruz der

Oğlum nerede ise hiç ağlamazdı teyzesinin kucağına giderken teyze eve geldi anne gidecek sonra anne gelecek teyze gidecek diye öğrenmişti

Back
X