8 Aylık Bebek Pelte Gibi

8 aylık bebegin ellerinin yumruk olmasi normal mi bence değil
Canım 4 ay boyunca yüzünü çiziyor diye eldivvenlerini çıkarmadı ben aç aç yenge ellerini unutacak diye diye anca çıkardı acaba o etkilerini? Oyuncak tutmuyor sadece TV izletiyorlar

Ya tekrar konuşulacak ama eşiyle ! Eşi çünkü bu sefer korkmaya başladı! Üniversite hastaneleri var ya 5 kurussuz bakıyor çokta ilgililer. Bizim Alerjiden biliyorum.
bazi cocuklar cidden gec donuyor gec emekliyor, arkadasimin cocugu da ayni zmanda dogmalarina ragmen bizimki yururken saha basmiyordu bile. ama bas olayi sikinti.bas tutma ilk gelisen beceri ve en zor olani aslinda.

hic mi tutamiyor yoksa belli pozisyonlarda mi tutamiyor

Canım şehir farklı hep göremiyorum. Maaalesef bir gün beraber kaldık benim bariz gördüğüm bir kasılma yok ! Bildiğimiz kaskatı kesilmeye diyorsunuz değil mi ?
Yani serebral palsili cocuklarda bahsettiginiz durumlar olur benim bildigim. Zor dogum dediniz ya. Kuvözde kaldi mi oksijensiz kaldigini hipoksik oldugunu soylediler mi hastanede? Aile durumu fark ettirmek istemiyor olabilir. Siz bizzat duydunuz mu? Benim oglum da basmazdi 15 aylimmen siraladi 24 aylikken yurudu. Moonwalk denilen bisey almistim iki büklüm olur kendini taşıyamazdı iri bir bebekti anne sutuyle beslendi ek gidaya da cok gec gectik. Ama bir sıkıntısı yok şükürler olsun .basini tutamamasi ellerinin yumruk olmasi nornal degil. Altini değiştirirkenbacaklarinin her ikisini birden kaldirabiliyor mu bu onemli?

Canım şehir farklı hep göremiyorum. Maaalesef bir gün beraber kaldık benim bariz gördüğüm bir kasılma yok ! Bildiğimiz kaskatı kesilmeye diyorsunuz değil mi ?
Söyle anlatayim ayaklarini mesela bacagiyla paralel mi uzatiyor yoksa bizimki gibi mi? Anlatamadım hareketi sanirim ama bacak ve ayaklar dümdüz mu

Canım 4 ay boyunca yüzünü çiziyor diye eldivvenlerini çıkarmadı ben aç aç yenge ellerini unutacak diye diye anca çıkardı acaba o etkilerini? Oyuncak tutmuyor sadece TV izletiyorlar
Bu yuzden olacagini sanmam. Yani eldiven yuzunden. Televizyonu ne diye izletirler ki.. tek cocuk anladigim kafariyla anne ilgilense ya. Ouuncak tutmamasi da sasirtici. Herhangibir seye uzanmiyor mu mesela battaniye üstündeki bir oyuncak icin o battaniyeyi cekmesi lazim gibi. Basini da 3 ayliktan itibaren tutabilmesi de lazım hatta daha erken olmali tam zamanini hatırlayamadım.

Çocuğun beslenmesi o kadar kötü ki anlattığınıza göre sadece bundan dolayı bile olabilir. O kadar meyve şekerli gıda nasıl da uyuşturuyordur o taptaze beynini vücudunu. Çok üzüldüm... Sadece tv izletilen elleri 4 ay eldivende kalan yemesi içmesi düzenlenmemiş su bile verilmeyen bir çocuk nasıl hareketli olsun nasıl normal davransın? Resmen istismar bu! Off

Biz mi çok abartiyoruz diğer anneler mi çok vurdumduymaz anlamadım. 8 aylık bebek muhakkak kahvaltı yapmalı. Benim kızım 8 aylıkken ben her kahvaltısında mutlaka yumurtasını, peynirini vermeye calistim. Akşam yemeğini aksatmamaya çalıştım hatta defter tuttum hangi ay ne yiyebilir diye değişik tarifler denedim. Yoğurt çalmanın y sini bilmeyen ben kızıma düzenli yoğurt çalıp verdim. Yazık, madem bakamiyacakti keşke dünyaya getirmeseydi.

Geç emekleyebilir, geç yürüyebilir, geç konuşabilir bunlar normal şeyler beslenmeyle alakası yok, Afrika'da çocuklar o aç susuzluğa rağmen taş gibiler masallah, genetik bile olabiliyor ama başını tutamamasi, ellerini yumruk yapması normal değil. Eldiven taktiği surece motor gelişimi geç olur. Hiç mi internete bakıp arastirmiyorlar nasıl anne babalar anlamadım

Bunun sizcesi yok, evet normal.
Hiç açmıyorsa, herhangi bir nesneyi tutma, kavrama, avuçlarını açma becerileri yoksa motor gelişimi eksikliğinden söz edilir.
Yorumumu incitici olmasin diye bence kelimesini ekledim, gerek yokmus. Kolay gelsin.

Öylede bizim tanıdık doktor belinin tutmamasini öne düşmesini de sorun gördü bu ayda oturmalı da diyor
Bunlar nörolojik ama aynı zamanda pratik de gerektiren şeyler.
Hiçbir zaman yere konulmayan bir çocuk emekleyemez mesela.
Onun kas gelişimi için uygun ortamı yaratacaksınız ki bebek bunu becerebilsin.
Kafa tutmasında 5. Aya kadar çevremde uzadığını biliyorum, oturma 11 aya kadar falan.
Ama en önemli gerilik bu konuda kafa dik tutması, 8 ay çok büyük bunun için.

Yorumumu incitici olmasin diye bence kelimesini ekledim, gerek yokmus. Kolay gelsin.
Fikrinizi söylemeniz neden incitici olsun ki?
Keza konuda bebeğin annesi yok, incinecek insan da yok.
Çocuk gelişiminde parametreler keskin sınırlarla ilerlemiyor, benim çocuklarım inanması çok çok güç hatta doktor bile video görmeden inanmadı ama 2 haftalık sürünüp yer değiştiriyordu.
Yüz üstü kaplumbağa şeklinde 2 3 metre gidiyordu.
Kafa zaten doğduğundan itibaren dik tutuyordu, 2 aylık döndüler ve 5 aylık da emeklediler.
Mesela doğduğunda sürünebilen bir çocuk parametresi yok ama anormalisi de yok çocuklarımın.
O sebeple bence sizce bizce gibi söylemler hep havada kalır konu bir bebekse.

Valla tatlım cahile ne anlatsan boş bu durumda.
Yakın bir akrabam yeni doğum yaptı sayılır.
Çocuğu öyle bir emziriyor ki boğulacak, gık dediği an meme dayıyor.
Çocuk 3 kilo doğdu, 1 aylıkken 5buçuk kilo oldu.
E sürekli kusuyor sürekli, bu bir kısır döngü.
Emzirdikçe gaz oluyor çocuk gık diyor anne gene emziriyor çocuk kusup ağlıyor anne yine emziriyor vs.
Geçen bez değişirken gördüm göbek fıtığı olmuş yavrucak, uyardım doktoruna göster dedim.
‘Ha biliyorum doktor damla verdi de kullanmadım yabancı bir madde almasın diye’ dedi, bön bön baktım.
Ne desen boş işte böylesine...

Bu nedir böyle ya
Kimsenin anneliğini yargılama haddini görmem kendimde kolay kolay ama bebeğe zarar verecek boyutta maalesef
Çok üzüldüm

Bu nedir böyle ya
Kimsenin anneliğini yargılama haddini görmem kendimde kolay kolay ama bebeğe zarar verecek boyutta maalesef
Çok üzüldüm
Aynen öyle, kimseyi dinlemiyor.
Dünya sağlık örgütü vermiş ayda 400 ila 1000 gram, bu 2 buçuk kilo aldırıp bunla övünüyor.
Obez olacak çocuk, sırf anne sütü diye önemsemiyor falan filan.
Çocuk bakmayı emzirme zanneden bir kişilik kendisi, sosyal hizmetleri arayıp şikayet edesim geliyor.
Bebek kustukça faranjit olacak, sindirim sistemi organları boşuna çalışacak, gelişimi olumsuz etkilenecek haberi yok.
Doktoru ek gıda döneminde diyet verecekmiş o derece.

Bugün durumlarda da vardı ayından önce her besini tattıran bir anne.
5 aylık çocuğa yumurta vermiş falan.
Vallahi billahi çok cahiliz ya, kafamıza göre kim konuşursa ona inanıyoruz ona göre doktor seçiyoruz vs.
Konu çocuk oldu mu dayanamıyorum, her işin oluru var, annelik kutsal ama olmayacak iş peşinde gezene de saygı duyamıyorum.

Tabii ki haklısın her bebek bir olamaz ama bizi kafasını dik tutmaması ve vücudunun pelte gibi olması korkutuyor... Kucakta dik tutarken sıkı sıkı tutmasan kayıp gidecek?

Bacaklarını sadece içeri çekip ileri itiyor ve sürekli bacakları kurbağa pozisyonu sanki boslar... Peki oğlunuz da kucağınıza alınca başını dik tutmama ve pelte gibi olma durumu var mıydı? Alt acmada yanında degildim.
Umarız aile biliyor bize demiyor çare biliyorlardı

Sormayın çıldırıyorum ya bir de diyorlar ki oyuncak sevmiyor sadece televizyon. Maalesef oyuncak eliyle tutmuyor kesinlikle. Biz oyuncakla onu etkilemeye çalışsak da bizle de bir diyalog kurmuyor. Babıldama falan da hiç yok.. bacaklarını sadece ileri geri çekiyor. Bacakları çıplakken göremedim sadece kurbağa pozisyonunda sanki güçsüz gibi duruyor .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…