- 15 Temmuz 2013
- 4.605
- En iyi cevaplar
- 1
- 5.853
- 358
3 aylikkenki fotoğraflarında başını dik tutuyordu. Ama ilk ne zaman tuttu hatırlamıyorum. Peki sürekli ağlıyor mu bebek?Bacaklarını sadece içeri çekip ileri itiyor ve sürekli bacakları kurbağa pozisyonu sanki boslar... Peki oğlunuz da kucağınıza alınca başını dik tutmama ve pelte gibi olma durumu var mıydı? Alt acmada yanında degildim.
Umarız aile biliyor bize demiyor çare biliyorlardı
aslında dediğiniz ben de katılıyorum çocuğu sürekli kucağında tutuyor hiç yere bırakmıyor mesela ya koltuğa koyup televizyon izletiyor ya da kucağında hep,uyuması bile onun kucağında. işte kafasını dik tutamaması sorun. Böyle dik tutuyorum çocuk kafasını çok zor tutuyor hemen düşüyorBunlar nörolojik ama aynı zamanda pratik de gerektiren şeyler.
Hiçbir zaman yere konulmayan bir çocuk emekleyemez mesela.
Onun kas gelişimi için uygun ortamı yaratacaksınız ki bebek bunu becerebilsin.
Kafa tutmasında 5. Aya kadar çevremde uzadığını biliyorum, oturma 11 aya kadar falan.
Ama en önemli gerilik bu konuda kafa dik tutması, 8 ay çok büyük bunun için.
Evet çocuk üç aylıkken kafayı dik tutar normalde... Evet sürekli ağlıyor hiç annesini kucağından indirmiyor onu3 aylikkenki fotoğraflarında başını dik tutuyordu. Ama ilk ne zaman tuttu hatırlamıyorum. Peki sürekli ağlıyor mu bebek?
Doğumu zor olmuştu suyu gelmişti ve bebek dogddugunda baya mormus diyor annesi ... Ama kuvez falan yokNormal doğumdan mı kaynaklanıyor
Serebral palsili bir genç var tanıdığım bebekliği benzer sekilde geçmiş annesi günlük 23 saat agladigindan bahsederdi o derece..insallah bizbyaniliriz da sadece biraz zamana ihtiyacı vardır.Evet çocuk üç aylıkken kafayı dik tutar normalde... Evet sürekli ağlıyor hiç annesini kucağından indirmiyor onu
Benim kardeşim de bir yaşına kadar ne emeklemiş ne yürümüş. 1 yaşından sonra emeklemeden direk yürümeye başlamış. Annem hep der totosu çok kıymetli bunun hiç kalkmazdı yerinden hiç yürümeyecek sanmıştım diyeArkadaşlar bir akrabamizin 8 aylık bebeği var zor bir normal doğumla dünyaya geldi gözlerinde kayma ve şaşılık var 3 numara gözlük var. Doktor inşallah 1 yaşına kadar atlatır diyor.
Ama asıl sorun şu ziyarete geldiler çocuk başını çok zor dik tutuyor, göz kontağı asla yok, bacaklar eller hareketli kendi yapınca ama ayaklarına basmıyor, elleri çoğunlukla yumruk şeklinde..oturamuyor,donemiyor,emeklemiyor....3 aylık bi bebek gibi aile doktorlar normal dedi birşeyi yok diyor ama bizler üzülüyoruz belki bir tedavisi vardır ve anlaşılmıyor dur?
Çünkü hiç normal değil!
İnşallah dediğiniz gibidir biz de öyle umuyoruz ama tedaviye ihtiyacı yok mu ama bu hastalığın erkendenSerebral palsili bir genç var tanıdığım bebekliği benzer sekilde geçmiş annesi günlük 23 saat agladigindan bahsederdi o derece..insallah bizbyaniliriz da sadece biraz zamana ihtiyacı vardır.
Yani sendrom gibi düşünün ilacla tedavisi olan bir durum değil, santral sinir sistemi problemi. Rehabilitasyon merkezinde kas çalışmaları yaptirirlar bunun icin rapor vs çıkartabilirler. Çalışıyorlarsa bu durum icin tayin isteyebilirlerİnşallah dediğiniz gibidir biz de öyle umuyoruz ama tedaviye ihtiyacı yok mu ama bu hastalığın erkenden
İşte bizim tanıdığımız çocuk doktoru bu söylediğin gibi söyledi. Bir çocuk geç emekleyebilir geç yuruyebilir geç oturabilir fakat bu çocuğun baş tutması ve kalcadaki güçsüzlük bizi norologa yönlendiriyor diye... İnşallah arkadaşım ... çare bulsunlardabebeklerin baslarini tutmalari icin
yuzustu yatarken ve kucakta bas tutmasi 3 aya kadar
sirt ustu yatarken bas tutmasi 6,5 aya kadar
vala benim oglum sirt ustu yatarken bas tutma olayini 4. ayda aldi diye ben cok endiselenmistim doktora kac defa sordum durdum ama, 10 gunlukten sonra kucakta bas tutma sorunu yoktu hic yani 8 aylik olmus kucakta bile basini toparlayamamasi ilginc...
annenin size soylememesi daha yuksek ihtimal geldi bana.
yani Doktorlar bas bas bağırıyor erken tanı her zaman önemlidir vakit geçmemesini istiyorumYani sendrom gibi düşünün ilacla tedavisi olan bir durum değil, santral sinir sistemi problemi. Rehabilitasyon merkezinde kas çalışmaları yaptirirlar bunun icin rapor vs çıkartabilirler. Çalışıyorlarsa bu durum icin tayin isteyebilirler
gozlerını kapat ve hareket et. bırseyden zamanla korkmayı ogrendıgınden temkınlı ssekılde ellerını kullanarak adım atarsın yavasca hareket edersın.. korkmayı bılmedıgınden saskın saskın gun gecıren gozundekı koca cısım(gozluk) le hayata baslamıs ve daha algılayamadıgı dunyaya uyum saglamaya calısan cocuk (8 aylık bebek ) bocalayınca hastalıklı muamelesı gormesı cok abes geldı . doktorlar elbette ıyısını bılır. onlar bosuna okumuyo. ve emın ol dunyada tek 8 aylık gorme sorunu yasayan cocuk o degıldır. demem o ki dogru duzgun goremezsen duyamazsan bı organın yeterınce ıslevını yerıne getıremıyorsa bu gelısımını de uyumunu da etkıler .. belkı 2 yasına geldıgınde 1 yas bebegı gıbı ancak ogrenecek bazı seyleri. gerıden takıp edıcek belki. normal cocuk 2 yasında konusurmus . 3 4 yasında konusan cocukta zeka gerılıgı yada ozur mu var?? o cocuk baskaa cunku ... baskaa..... normal skalası genellemesıyle cocuga yaklasılmaz.Arkadaşlar bir akrabamizin 8 aylık bebeği var zor bir normal doğumla dünyaya geldi gözlerinde kayma ve şaşılık var 3 numara gözlük var. Doktor inşallah 1 yaşına kadar atlatır diyor.
Ama asıl sorun şu ziyarete geldiler çocuk başını çok zor dik tutuyor, göz kontağı asla yok, bacaklar eller hareketli kendi yapınca ama ayaklarına basmıyor, elleri çoğunlukla yumruk şeklinde..oturamuyor,donemiyor,emeklemiyor....3 aylık bi bebek gibi aile doktorlar normal dedi birşeyi yok diyor ama bizler üzülüyoruz belki bir tedavisi vardır ve anlaşılmıyor dur?
Çünkü hiç normal değil!
Ben bebeğimi, anne karnındaki pozisyonundan dolayı bir ayağı hafif içe dönük şekilde yamuktu, 4. Ayından itibaren düzenli olarak nörologa götürdüm.yani Doktorlar bas bas bağırıyor erken tanı her zaman önemlidir vakit geçmemesini istiyorum
Maalesef dayım zaten gamsız ama yengem de öyle çıktı... Okumussunuz bizde kendinde güç bulamamasina takildik... Gözlüğün dezavantajı çoktur eminim ama kas sistemi biraz farklı gibi .gozlerını kapat ve hareket et. bırseyden zamanla korkmayı ogrendıgınden temkınlı ssekılde ellerını kullanarak adım atarsın yavasca hareket edersın.. korkmayı bılmedıgınden saskın saskın gun gecıren gozundekı koca cısım(gozluk) le hayata baslamıs ve daha algılayamadıgı dunyaya uyum saglamaya calısan cocuk (8 aylık bebek ) bocalayınca hastalıklı muamelesı gormesı cok abes geldı . doktorlar elbette ıyısını bılır. onlar bosuna okumuyo. ve emın ol dunyada tek 8 aylık gorme sorunu yasayan cocuk o degıldır. demem o ki dogru duzgun goremezsen duyamazsan bı organın yeterınce ıslevını yerıne getıremıyorsa bu gelısımını de uyumunu da etkıler .. belkı 2 yasına geldıgınde 1 yas bebegı gıbı ancak ogrenecek bazı seyleri. gerıden takıp edıcek belki. normal cocuk 2 yasında konusurmus . 3 4 yasında konusan cocukta zeka gerılıgı yada ozur mu var?? o cocuk baskaa cunku ... baskaa..... normal skalası genellemesıyle cocuga yaklasılmaz.
duzenleme : sonradan belırttıklerını okudum da bıraz degısık geldı. hak verdım .kontrol edılse hıc fena olmaz . aılesı bıraz gamsız sanırım .
Kesinlikle katılıyorum...Ben bebeğimi, anne karnındaki pozisyonundan dolayı bir ayağı hafif içe dönük şekilde yamuktu, 4. Ayından itibaren düzenli olarak nörologa götürdüm.
Ve o zaman öğrendiğim şey bir insanım hayatı boyunca 3 kere nörologa görünmesi gerektiği bunun da en önemlisi 0 1 yaş arasında olması.
Çünkü herhangi bir problem varsa kemikler esnekliğini kaybetmeden ya da beyin gelişimi daha da etkilenmeden müdahale edildiği.
Dediğim gibi diğer şeyler olabilir ama kafa tutamayan ve doğduğunda mor olan bir bebek oksijensiz kalmayı çağrıştırıyor bana.
İlk yapacakları şey nöroloğa gitmek.
Sp diyen arkadaşlar olmuş maalesef haklılar, yakınen tanıdığım birinin çocuğunda var.
Ve ne zor bir hastalık, ben gözümle görüyorum.
O annenin evladı için çırpınışları, yurtiçi yurt dışı ameliyatlar, sürekli fizik tedavi, yürüme aletleri vs.
Maddi olarak da çok külfetli
Ne kadar erken teşhis o kadar iyi.
Evet ya bizimde derdimiz o ne kadar erken o kadar iyi! İnsan konduramaz tabiki ama bir gerçekte var nasıl reddederizBazı aileler ne yazık ki kabullenemiyor bazen bizimde bir akrabamızın kızının alt çenesi önde doktora götürün ileride problem olmasın küçükken tedavisi daha kolay olur dedik ama önemsemediler 8 aylıkbir bebeğin kafasını kaldırmaması problem bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?