8 Aylık Bebek Pelte Gibi

3 aylikkenki fotoğraflarında başını dik tutuyordu. Ama ilk ne zaman tuttu hatırlamıyorum. Peki sürekli ağlıyor mu bebek?

aslında dediğiniz ben de katılıyorum çocuğu sürekli kucağında tutuyor hiç yere bırakmıyor mesela ya koltuğa koyup televizyon izletiyor ya da kucağında hep,uyuması bile onun kucağında. işte kafasını dik tutamaması sorun. Böyle dik tutuyorum çocuk kafasını çok zor tutuyor hemen düşüyor

3 aylikkenki fotoğraflarında başını dik tutuyordu. Ama ilk ne zaman tuttu hatırlamıyorum. Peki sürekli ağlıyor mu bebek?
Evet çocuk üç aylıkken kafayı dik tutar normalde... Evet sürekli ağlıyor hiç annesini kucağından indirmiyor onu

Evet çocuk üç aylıkken kafayı dik tutar normalde... Evet sürekli ağlıyor hiç annesini kucağından indirmiyor onu
Serebral palsili bir genç var tanıdığım bebekliği benzer sekilde geçmiş annesi günlük 23 saat agladigindan bahsederdi o derece..insallah bizbyaniliriz da sadece biraz zamana ihtiyacı vardır.

Benim kardeşim de bir yaşına kadar ne emeklemiş ne yürümüş. 1 yaşından sonra emeklemeden direk yürümeye başlamış. Annem hep der totosu çok kıymetli bunun hiç kalkmazdı yerinden hiç yürümeyecek sanmıştım diye

Serebral palsili bir genç var tanıdığım bebekliği benzer sekilde geçmiş annesi günlük 23 saat agladigindan bahsederdi o derece..insallah bizbyaniliriz da sadece biraz zamana ihtiyacı vardır.
İnşallah dediğiniz gibidir biz de öyle umuyoruz ama tedaviye ihtiyacı yok mu ama bu hastalığın erkenden

bebeklerin baslarini tutmalari icin

yuzustu yatarken ve kucakta bas tutmasi 3 aya kadar
sirt ustu yatarken bas tutmasi 6,5 aya kadar

vala benim oglum sirt ustu yatarken bas tutma olayini 4. ayda aldi diye ben cok endiselenmistim doktora kac defa sordum durdum ama, 10 gunlukten sonra kucakta bas tutma sorunu yoktu hic yani 8 aylik olmus kucakta bile basini toparlayamamasi ilginc...

annenin size soylememesi daha yuksek ihtimal geldi bana.

İnşallah dediğiniz gibidir biz de öyle umuyoruz ama tedaviye ihtiyacı yok mu ama bu hastalığın erkenden
Yani sendrom gibi düşünün ilacla tedavisi olan bir durum değil, santral sinir sistemi problemi. Rehabilitasyon merkezinde kas çalışmaları yaptirirlar bunun icin rapor vs çıkartabilirler. Çalışıyorlarsa bu durum icin tayin isteyebilirler

İşte bizim tanıdığımız çocuk doktoru bu söylediğin gibi söyledi. Bir çocuk geç emekleyebilir geç yuruyebilir geç oturabilir fakat bu çocuğun baş tutması ve kalcadaki güçsüzlük bizi norologa yönlendiriyor diye... İnşallah arkadaşım ... çare bulsunlarda

yani Doktorlar bas bas bağırıyor erken tanı her zaman önemlidir vakit geçmemesini istiyorum

gozlerını kapat ve hareket et. bırseyden zamanla korkmayı ogrendıgınden temkınlı ssekılde ellerını kullanarak adım atarsın yavasca hareket edersın.. korkmayı bılmedıgınden saskın saskın gun gecıren gozundekı koca cısım(gozluk) le hayata baslamıs ve daha algılayamadıgı dunyaya uyum saglamaya calısan cocuk (8 aylık bebek ) bocalayınca hastalıklı muamelesı gormesı cok abes geldı . doktorlar elbette ıyısını bılır. onlar bosuna okumuyo. ve emın ol dunyada tek 8 aylık gorme sorunu yasayan cocuk o degıldır. demem o ki dogru duzgun goremezsen duyamazsan bı organın yeterınce ıslevını yerıne getıremıyorsa bu gelısımını de uyumunu da etkıler .. belkı 2 yasına geldıgınde 1 yas bebegı gıbı ancak ogrenecek bazı seyleri. gerıden takıp edıcek belki. normal cocuk 2 yasında konusurmus . 3 4 yasında konusan cocukta zeka gerılıgı yada ozur mu var?? o cocuk baskaa cunku ... baskaa..... normal skalası genellemesıyle cocuga yaklasılmaz.

duzenleme : sonradan belırttıklerını okudum da bıraz degısık geldı. hak verdım .kontrol edılse hıc fena olmaz . aılesı bıraz gamsız sanırım .

Son düzenleyen: Moderatör:
yani Doktorlar bas bas bağırıyor erken tanı her zaman önemlidir vakit geçmemesini istiyorum
Ben bebeğimi, anne karnındaki pozisyonundan dolayı bir ayağı hafif içe dönük şekilde yamuktu, 4. Ayından itibaren düzenli olarak nörologa götürdüm.
Ve o zaman öğrendiğim şey bir insanım hayatı boyunca 3 kere nörologa görünmesi gerektiği bunun da en önemlisi 0 1 yaş arasında olması.
Çünkü herhangi bir problem varsa kemikler esnekliğini kaybetmeden ya da beyin gelişimi daha da etkilenmeden müdahale edildiği.

Dediğim gibi diğer şeyler olabilir ama kafa tutamayan ve doğduğunda mor olan bir bebek oksijensiz kalmayı çağrıştırıyor bana.
İlk yapacakları şey nöroloğa gitmek.
Sp diyen arkadaşlar olmuş maalesef haklılar, yakınen tanıdığım birinin çocuğunda var.
Ve ne zor bir hastalık, ben gözümle görüyorum.
O annenin evladı için çırpınışları, yurtiçi yurt dışı ameliyatlar, sürekli fizik tedavi, yürüme aletleri vs.
Maddi olarak da çok külfetli
Ne kadar erken teşhis o kadar iyi.

Diğerlerini bilemem ama başını tutaması ve göz kontağı kurmaması Bi sorun belirtisi olması çok yüksek.

Maalesef dayım zaten gamsız ama yengem de öyle çıktı... Okumussunuz bizde kendinde güç bulamamasina takildik... Gözlüğün dezavantajı çoktur eminim ama kas sistemi biraz farklı gibi .

Bazı aileler ne yazık ki kabullenemiyor bazen bizimde bir akrabamızın kızının alt çenesi önde doktora götürün ileride problem olmasın küçükken tedavisi daha kolay olur dedik ama önemsemediler 8 aylıkbir bebeğin kafasını kaldırmaması problem bence

Kesinlikle katılıyorum...

Evet ya bizimde derdimiz o ne kadar erken o kadar iyi! İnsan konduramaz tabiki ama bir gerçekte var nasıl reddederiz

Merhabalar arkadaşlar, burada bana yazan bissuru arkadaşımız olmuştu bubyuzden yeni gelişmelerle ilgili sizi bilgilendirme hissine kapıldım....

Çocuk başka bir doktor tarafından beyin ve bel bölgesinde sinir zayıflığı teşhisi aldı ve masaj+ terapiye başladı inşallah bir gelişme görür. 1.5 dan sonra yürüyebilir demiş doktor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…