8 aylık bebek ve 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
bence yakalanırsaniz ceza kesmeliler çünkü herkesin haklı bir gerekçesi var illa ki...pandemide düğün hakkımız engellenemez diye eylem yapan bir milletimiz var nihayetinde...herkesin gerekçesine esneklik sağlanırsa bu iş nasıl bitecek?cehalet ve bencillik öldürecek bizi

Ben öğretmenim. Ağustos başından beri haftada 6 gün 30 saate yakın dersim vardı okulda.Yüzyüze veli toplantısı istediler yaptık. Geçen hafta bütün kademeleri sınava çağırdık. Şimdiye kadar okulda 3 öğretmen temaslı, 1 öğretmen pozitif, sayısı bilmediğim pozitif öğrenci vardı. İnanır mısınız pozitif ve temaslı olan herkes akraba ziyaretinden kapmıştı.Pozitif olduğunu bilerek öğrenciyi veli göndermiş ben iki ders saati karşılıklı ders yaptım, üstelik masanın hemen ön sırasında oturuyordu ama çok şükür bulaşmadı. İnsanların ev ziyaretlerini engellemeliler. Maskeli dışarı çıkmakla kesinlikle bulaşma olmuyor. Yani evde kalmak çözüm değil, başkasının evine gitmemek çözüm. Ve başka evden birileri ile Yan yana otırmamK çözüm.Yani bize maske ve brandalı araba ile boş sokaklarda virüs bulaşması imkansız. Tek sıkıntım polis bekçi. Adama anlatamazsın da bu bebek evde uyumuyor, saatlerce ağlıyor, başka çözümü yom diye

Hiç o kadar emin konuşmayın biz aylardır kimseyle görüşmüyoruz daha yeni karantinadan çıktık ve ben maskeyle sadece gittiğim marketten virüs kaptım gerisini siz düşünün ve büyük konuşmayın... Temas ettiğim hiç kimse yoktu yani ev oturması yapamayali aylar aylar oldu...

bence yakalanırsaniz ceza kesmeliler çünkü herkesin haklı gerekçesi var illa ki, pandemide düğün hakkımız engellenemez diye eylem yapan bir milletimiz var nihayetinde...herkesin gerekçesine esneklik sağlanırsa bu iş nasıl bitecek? bu cehalet ve bencillik öldürecek bizi
Tam olarak anlatamadım. Tek katlı villa tarzı evlerin olduğu, in cin top oynuyor. Yani insanı bırakın kedi köpek bile yok. Kargalar var bir tek. Kış aylarında bahçede oturan bile yok. Toplu taşıma bile geçmiyor. O derece ıssız bir yer. Bir şişe alayım desem bakkal yok. Şehir merkezi falan olsa haklısınız. Emin olun insan bebek karşında çaresiz kalıyor. Yoksa bende isterim sıcacık evde uyusun kahvemi yapayım. Mis gibi. Günde 20000 adım yürümeyeuğm. Ama uyumuyor. Bir ara koşu bandı alıp bebek arabasınu üzerine koymayı bile düşündüm. O derece

Hiç o kadar emin konuşmayın biz aylardır kimseyle görüşmüyoruz daha yeni karantinadan çıktık ve ben maskeyle sadece gittiğim marketten virüs kaptım gerisini siz düşünün ve büyük konuşmayın... Temas ettiğim hiç kimse yoktu yani ev oturması yapamayali aylar aylar oldu...
Biz markete bile gitmiyoruz artık. Çok çok nadir, o da çift maske, üzerimizdeki kıyafetleri makinaya atıyoruz. Size nasıl bulaştı ki markette. Mutlaka gözünüzden kaçan bir şey vardır dikkat etmediğiniz. Gözlemliyorum mesela adam alışveriş yapmış kasaya geliyor, alışveriş arabasını tuttuğu eli ile ürünleri poşete koyuyor. Ondan önce o arabayı kullananda virüs varsa ne olacak. Ya da ürünleri raftan aldığı eliyle telefonuna, araba anahtarına dokunuyor. Anahtarlardan, direksiyona kadar herşeyi dezenfekte etmek gerekiyor. İnsanlar bunlara hiç dikkat etmiyorlar.

Biz markete bile gitmiyoruz artık. Çok çok nadir, o da çift maske, üzerimizdeki kıyafetleri makinaya atıyoruz. Size nasıl bulaştı ki markette. Mutlaka gözünüzden kaçan bir şey vardır dikkat etmediğiniz. Gözlemliyorum mesela adam alışveriş yapmış kasaya geliyor, alışveriş arabasını tuttuğu eli ile ürünleri poşete koyuyor. Ondan önce o arabayı kullananda virüs varsa ne olacak. Ya da ürünleri raftan aldığı eliyle telefonuna, araba anahtarına dokunuyor. Anahtarlardan, direksiyona kadar herşeyi dezenfekte etmek gerekiyor. İnsanlar bunlara hiç dikkat etmiyorlar.

Elimde dezenfektan herşeye sıkarım sürekli ve en son hatırladığım arkamdaki kişinin çok kuvvetli iki üç defa öksurdugu ondan tam iki gün sonra bende belirtiler başladı. Ama siz haklı olun ne deyim biz dikkat etmiyoruz gözden kaçırıyoruz siz çok dikkat edin kapmayin temennim. Ama büyük konuşmayın.

Elimde dezenfektan herşeye sıkarım sürekli ve en son hatırladığım arkamdaki kişinin çok kuvvetli iki üç defa öksurdugu ondan tam iki gün sonra bende belirtiler başladı. Ama siz haklı olun ne deyim biz dikkat etmiyoruz gözden kaçırıyoruz siz çok dikkat edin kapmayin temennim. Ama büyük konuşmayın.
Ben mutlaka alışveriş arabasını ters tutuyorum. Yani arkada sırada bekleyen ile mesafe olsun diye. Yoksa insanlar çok dikkatsiz. Özellikle market sırasında tepemize çıkacaklar. Topluma açık yerlerde ayrıntı düşünmekten kafayı yedim zaten

Tam olarak anlatamadım. Tek katlı villa tarzı evlerin olduğu, in cin top oynuyor. Yani insanı bırakın kedi köpek bile yok. Kargalar var bir tek. Kış aylarında bahçede oturan bile yok. Toplu taşıma bile geçmiyor. O derece ıssız bir yer. Bir şişe alayım desem bakkal yok. Şehir merkezi falan olsa haklısınız. Emin olun insan bebek karşında çaresiz kalıyor. Yoksa bende isterim sıcacık evde uyusun kahvemi yapayım. Mis gibi. Günde 20000 adım yürümeyeuğm. Ama uyumuyor. Bir ara koşu bandı alıp bebek arabasınu üzerine koymayı bile düşündüm. O derece
Anladım hocam sizi, ortam musait, gerekçe müsait ama yasak genel işte...kurunun yanında yaş da yanıyor böyle durumlarda maalesef...yapacak tek şey yakalanmamak diycem ama öğretmenmişsiniz, hem ceza yersiniz hem de çocuklara kurallara uymayı ögretirken bizim polisle köşe kapmaca oynamamız prensip olarak hoş olmaz bence :confused: ...ufaklığı evde uyutmaya alıştırın yavaş yavaş, yerim ben onu :KK68:

sevgili konu sahibi sikinti olur mu diye sormussunuz.ben de dahil konudaki bir cok uye sikinti olur demis .genelge belli saatler ve yaslar acikca belirtilmis .yine de yazayim yeniden evet cikarsaniz size ceza yazilmasi lazim
Az önce eşi polis olan arkadaşıma mesaj attım, bebek arabasında olduğu sürece ve market vs giremediği sürece sıkıntı olmaz dedi.

Anladım hocam sizi, ortam musait, gerekçe müsait ama yasak genel işte...kurunun yanında yaş da yanıyor böyle durumlarda maalesef...yapacak tek şey yakalanmamak diycem ama öğretmenmişsiniz, hem ceza yersiniz hem de çocuklara kurallara uymayı ögretirken bizim polisle köşe kapmaca oynamamız prensip olarak hoş olmaz...ufaklığı evde uyutmaya alıştırın yavaş yavaş, yerim ben onu :KK68:
Az önce eşi polis olan bir arkadaşıma mesaj attım, bebek arabasında sıkıntı olmaz dedi.

Ben mutlaka alışveriş arabasını ters tutuyorum. Yani arkada sırada bekleyen ile mesafe olsun diye. Yoksa insanlar çok dikkatsiz. Özellikle market sırasında tepemize çıkacaklar. Topluma açık yerlerde ayrıntı düşünmekten kafayı yedim zaten

İlk zamanlar bende sizin gibi düşünüyordum ama öyle olmuyormuş işte tamam sizin ortamıniz musaitmis dışarda o şekilde virüs uçup sizi bulmaz ama kapalı alanlar için durum öyle değil. Sadece onu soylemek istedim. Gerisi sizin bileceğiniz iş.

Kesinlikle evde uyumuyor. Yoksa kış ayında ben de meraklı değilim. Evde arabayla da denedik hatta ikinci bir bebek arabası aldık. Ev müstakil yani ortak kullanılan merdiven asansör yok. Sessiz sakin ara sokaklar. Neticede neredeyse 6 aydır çıkıyoruz. Bebek arabası kış sebebiylr tamamen örtülü. Buluşma yönünden sıkıntı yok çünkü insan yok. Ben polis açısından sıkıntı olur mu ki onu merak ettim.
durumunu izah edersin umarım anlayışla karşılarlar canim işin zor Allah yardımcın olsun

İlk zamanlar bende sizin gibi düşünüyordum ama öyle olmuyormuş işte tamam sizin ortamıniz musaitmis dışarda o şekilde virüs uçup sizi bulmaz ama kapalı alanlar için durum öyle değil. Sadece onu soylemek istedim. Gerisi sizin bileceğiniz iş.
Kapalı alanlara girmiyoruz. Evimizde apartman değil. Dolayısıyla ortak kullanılan hiçbir yer yok. Bahçe kapısını bile hergün dezenfektan ile temizliyorum. Elektrik, su faturaLrj için gelenler dokunuyor yada kargocu dokunuyor.

durumunu izah edersin umarım anlayışla karşılarlar canim işin zor Allah yardımcın olsun
İnanır mısınız ellerim nasır oldu. Bebek arabasının tutma yerinden. Ayaklarımın altı su topladı. Her gün hava durumu takip ediyoruz.çok ünlü bir oto koltuğu vsr, herkes yazmış bebeğin koyar koymaz uyıdu diye, dünya paraya onu bile aldık. En azından soğukta yağmurda orada uyusun diye yok.

Siz kafaniza koymuşsunuz zaten yani burada bir soru açmanıza bile gerek yok şöyle yorumlara baktımda insanların yazdıklarına hep bir kendini dinleme insanların yorumuna önem vermeme bir savunma içerisindesiniz kendi kafaniza koydugunuz bir doğru var ama aslında o doğru yanlış çocuğunuza bunu alıştırmamak yerine alıştırmayı seçmişsiniz yani diyeceğim o ki kendi dediginizi yapacaksınız o yüzden diyecek yok

Siz kafaniza koymuşsunuz zaten yani burada bir soru açmanıza bile gerek yok şöyle yorumlara baktımda insanların yazdıklarına hep bir kendini dinleme insanların yorumuna önem vermeme bir savunma içerisindesiniz kendi kafaniza koydugunuz bir doğru var ama aslında o doğru yanlış çocuğunuza bunu alıştırmamak yerine alıştırmayı seçmişsiniz yani diyeceğim o ki kendi dediginizi yapacaksınız o yüzden diyecek yok
Ben de çocuk sahibi olmadan sizin gibi düşünüyordum. Neden alıştırıyorlat ki. Neticede el kadar bebek. Hiç. Öyle değilmiş. O çaresizliği size anlatamam. Ben de en son karar verdim ne kadar ağlasa da vazgeçmeyeceğim diye. Salıncağı devirdi tepinirken ve salıncakla birlikte düştü. Size anlatamam hissettiklerimi. Kendimden nefre ettim. Çocuğun alışması ile ilgili bir şey değil bu. Neticede onun da rahat ettiği bir şekil var ve bizimkinin bu. Özellikle ilk yıl, yatağa koyuyorum uyuyor olayı yok. Bana desenşz ki 40 dk uyusun bebek arabasında karşılığında bir yıl yemek yeme tamam derim.

Ben de çocuk sahibi olmadan sizin gibi düşünüyordum. Neden alıştırıyorlat ki. Neticede el kadar bebek. Hiç. Öyle değilmiş. O çaresizliği size anlatamam. Ben de en son karar verdim ne kadar ağlasa da vazgeçmeyeceğim diye. Salıncağı devirdi tepinirken ve salıncakla birlikte düştü. Size anlatamam hissettiklerimi. Kendimden nefre ettim. Çocuğun alışması ile ilgili bir şey değil bu. Neticede onun da rahat ettiği bir şekil var ve bizimkinin bu. Özellikle ilk yıl, yatağa koyuyorum uyuyor olayı yok. Bana desenşz ki 40 dk uyusun bebek arabasında karşılığında bir yıl yemek yeme tamam derim.
13 aylık oğlum var canım açıkçası bizde o yollardan geçtik ve sütü yetmeyen bir anneydim ilk doğduğunda yanlız başıma saatlerce emzirirdim tuvalete gitmek yok yemek yeme yok ac susuz saatlerce emzirirdim tabi tecrübesiz kimsesiz olunca anlamıyor insan bebegin ac olduğunu hem mama jem anne sütüile devam ediyoruz hala anne sütü alıyor çok şükür yani çaresizlik nedir bilirim sadece 1 yaşına geldikten sonra başa çıkamıyorsunuz yürümeyi öğrenince kendi dışarı gösterip her saniye size hadi dicek cikarmadiginizda kıyamet kopacak o yüzden dedim yani terapi almalısınız bence uyku eğitimi filan demiyorum o zamanı geçmiş sizinki sadece sağlık ocağına bile tanışabilirsiniz bunu veya çocuk doktoruna peki akşam uyurken veya o saatler dışında uyurken ne yapıyorsunuz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X