8 aylık bebek ve 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben insanlara bebeğimi nasıl uyutayım diye sormuyorum. İnsanlar hep sorulmayan kısımda yorum yapıyorlar. Bebeğin evde uyuması lazım, alıştır, neden dışarda uyuyor. Ben o kısmı sormuyorum ki. Benim sorduğum soru farkkı insanların verdiği cvp farklı. Bir foruma daha üyeyim, anne bebek sitesi. Orada da sordum. Orada durum farklı. Kimse kişilerin şartlarını değiştirmeye yönelik yorum yapmıyor. Mesela oradaki cvplar lşu şekilde bebek arabasında sıkıntı olmaz, kalabalığa girmeyin sadece, polis görürse durumu anlatırsınız, aşı Kağıdınız yanınızda olsun aşıya gidiyorum Dersiniz, Allah kolaylık versin çok zor, geçen yasaklarda biz bebek arabası ile çıktık polisi sıkıntı yok dedi. Bakın bunlar hep çözüm oaaklı. Ama burada nedense herkes eleştirisel.Konu açmıştım okullar açılınca sıkıntı olacak diye, millet neler yazdı, sadece öğretmenler mi gidiyor işe, şimdiye kadar biz çalışıyoruz birşey olmadı, bakın okullar yüzyüze açıldı vaka sayıları uçtu. Ben insanların sorumun kökü ile ilgili kısımlarını kabul ediyorum, yoksa sorunun içinde geçmeyen bebek nasıl uyumalıdıtir tavsiyelerine tepki gösteriyorum. Hatta çok komik mesajlar var bebek arabasını evde kullanın. Üstelik yazmışım ev için ayrı bebek arabası aldık. Uyumuyor. Çatlıyor. Tepiniyor. Katılıyor. Salıncakla birlikte düştü. Beyin travması geçirebilirdi..

Ama o öneriler gerçekçi değil avutmaya yönelik

Evet polis göz yumabilir ama göz yummazsa yazar cezayı geçer

Dava açarsın hakim de bizim gibi evde uyutsaymış derse ödersin

Yani öbür site açıkça yalan söyle aşıya gidiyorum de demiş onlar cici sana bu iş böyle gitmez, değiştirmeye çalış alışkanlığı şeklinde ayrıntılı anlatanlar kaka

Burada konu açıyorsun ve olumsuz daha doğrusu sana aman bir şey olmaz demeyen yorumlara hemen bir karşı duruş geliştiriyorsun

Annem bebeğe bakamıyor okula getireyim konusunda da aynı şeyi yaşadık vs o zaman da düzen oturtun dedik bebeğim dışarıya gitmek istiyor ama annem götüremez dediniz

Neyse çok merak ettim siz bu süreçte eşin ile birlikte okula gitmediniz mi hiç hep mi sadece biriniz gittiniz

yani gündüz o bebeği arabada nasıl gezdirdiniz her gün iki kere

Beğenmesen de aklın yolu bir değiştirin alışkanlığı yeni rutin oluşturun

Ama o öneriler gerçekçi değil avutmaya yönelik

Evet polis göz yumabilir ama göz yummazsa yazar cezayı geçer

Dava açarsın hakim de bizim gibi evde uyutsaymış derse ödersin

Yani öbür site açıkça talan söyle akıta gidiyorum de demiş onlar cici sana bu iş böyle gitmez değiştirmeye çalış alışkanlığı şeklinde ayrıntılı anlatanlar kaka

Burada konu açıyorsun ve olumsuz daha doğrusu sana aman bir şey olmaz demeyen yorumlara hemen bir karşı duruş geliştiriyorsun

Annem bebeğe bakamıyor okula getireyim konusunda da aynı şeyi yaşadık vs o zaman da düzen oturtun dedik bebeğim dışarıya gitmek istiyor ama annem götüremez dediniz

Neyse çok merak ettim siz bu süreçte eşin ile birlikte okula gitmediniz mi hiç hep mi sadece biriniz gittiniz

yani gündüz o bebeği arabada nasıl gezdirdiniz her gün iki kere

Beğenmesen de aklın yolu bir değiştirin alışkanlığı yeni rutin oluşturun
Eşim müzik öğretmeni. Ona yüzyüze yok. Dolayısıyla aynen her gün 6 aydır günde iki defa çıkıyoruz. Bakınız şakır şakır yağmur yağıyor

Eklentiler

• DSC_1229.webp
    DSC_1229.webp
    31,3 KB · Görüntüleme: 120
Yanlış anlaşılmak istemem ama 8 aylık bebek artık buyumustir gaz sancısı yoktur hala gezerek uyutmak bana fazla geldi .uyumuyorsa en fazla 1 ay uyumaz sonra mecbur uyuyacak ve alışacak .ilk 3 ay zor tabiki çocuğun gazi var arabada uyumak iyi gelir ama artık 8aylik bebeğin gazı bitti dış ağrısı felan olur sadece alıştığı için arabada uyumak istiyordur.bence bu alışkanlığı değiştirin çünkü küçük değil böyle gitmez kış geliyor.

Ben insanlara bebeğimi nasıl uyutayım diye sormuyorum. İnsanlar hep sorulmayan kısımda yorum yapıyorlar. Bebeğin evde uyuması lazım, alıştır, neden dışarda uyuyor. Ben o kısmı sormuyorum ki. Benim sorduğum soru farkkı insanların verdiği cvp farklı. Bir foruma daha üyeyim, anne bebek sitesi. Orada da sordum. Orada durum farklı. Kimse kişilerin şartlarını değiştirmeye yönelik yorum yapmıyor. Mesela oradaki cvplar lşu şekilde bebek arabasında sıkıntı olmaz, kalabalığa girmeyin sadece, polis görürse durumu anlatırsınız, aşı Kağıdınız yanınızda olsun aşıya gidiyorum Dersiniz, Allah kolaylık versin çok zor, geçen yasaklarda biz bebek arabası ile çıktık polisi sıkıntı yok dedi. Bakın bunlar hep çözüm oaaklı. Ama burada nedense herkes eleştirisel.Konu açmıştım okullar açılınca sıkıntı olacak diye, millet neler yazdı, sadece öğretmenler mi gidiyor işe, şimdiye kadar biz çalışıyoruz birşey olmadı, bakın okullar yüzyüze açıldı vaka sayıları uçtu. Ben insanların sorumun kökü ile ilgili kısımlarını kabul ediyorum, yoksa sorunun içinde geçmeyen bebek nasıl uyumalıdıtir tavsiyelerine tepki gösteriyorum. Hatta çok komik mesajlar var bebek arabasını evde kullanın. Üstelik yazmışım ev için ayrı bebek arabası aldık. Uyumuyor. Çatlıyor. Tepiniyor. Katılıyor. Salıncakla birlikte düştü. Beyin travması geçirebilirdi..
Genelge bugün yayınlanır orda parantez içinde bebek arabasında sıkıntı olmaz derlerse olmaz tabiki .
sizin tarzınız su kendi işleriniz hallolsun bizde evet haklısınız diyelim. Başkalarının verdiği asi kartı yanınızda olsun diyeni haklı buluyorsunuz ama bu usulsüzlük.
Size fikir verecek sark kurnazlığı yapacak görüşler arıyorsunuz doğruyu aramiyorsunuz .

Çok kötü alıştırmışsın kesinlikle uyku eğitimi vermelisin çocuğuna. Bunun icin internette sayfalar var bir bak derim. Bunun karı var kışı var soğuğu var. Yani gerçekten çok kötü alıştırmışsın ilk defa duyuyorum günde iki defa dışarı çıkaran uyutan. Alısmıyor deme üstüne git 1 uyumaz 2 uyumaz uykusuz kalınca mecbur uyuyacak

Eşim müzik öğretmeni. Ona yüzyüze yok. Dolayısıyla aynen her gün 6 aydır günde iki defa çıkıyoruz. Bakınız şakır şakır yağmur yağıyor
Yahu üşütürsün çocuğu şakır şakır yağmur da da çıkılır mı ? Bence sen bakmışsın böyle bi uyuyunca dur ben cıkıyım her gün yapmışsın yapma

Yazık ya kış geldi.. o çocuğa da yazık
O çocuk nerden bilecek kışın geldiğini havaların soğuduğunu.. Evde uyumaya alşıtrın. Bu çark ama bizim hayatımız böyleyle geçmez. Benim oğlum da tam 8 aylık.. Pandemi de küvezde kaldı ameliyat oldu kontrole giderken bile polisi ve 112 arayıp izin aldık ama yine de yolra 2 kere polis çevirdi hem belgelerini hem de randevu saatlerini araştırdılar ve bebeğe gerçekten 2 aylık mı diye bakmak istediler ... Bizim günahımız neydi yani üstelik bizim derdimiz de sağlıktı 😏😏 Görevini yapmayan ve gördüğü zaman insiyatif tanıyan poliste hatalırır net.. 😏😏😏

Son düzenleme:
Yahu üşütürsün çocuğu şakır şakır yağmur da da çıkılır mı ? Bence sen bakmışsın böyle bi uyuyunca dur ben cıkıyım her gün yapmışsın yapma
Sadece ben karar vermiyorum. Eşim, annem, babam herkes tamam çıkın oluyor sonunda. O derece kıyamet kopuyor

Onu ben de okudum hatta izledim. Böyle üzerine oturup yaylanacağım değil mi? Yanlış mı anladım. Acaba uygulayan var mı ki.
Aynı dönem doğum yaptığımız arkadaşım bebeği doğduğu andan itibaren bunu uyguladı.Bebeği uyumuyordu ve kızcağız tek başındaydı.. Kız bebeği iki aylıkken hamile kalmadan önceki kilosuna döndü zıplaya zıplaya. Ben çocuğuma uyku eğitimi verebilmiştim.Uyuyacağı saat geldi mi kendi kendine uykuya geçiyordu.Ta ki 21 aylık oluncaya kadar..sonra resmen delirdi ne kendisi uyur oldu ne bizi uyuttu bir yıl mahvoldum.Yeni yeni tekrar düzene giriyoruz.Geçip gidecek bu günler de..sıkma canını .Ben bu sabah çocuğumu kreşe bıraktım mesela ...alış saatim de normalde 4.30 oluyordu.Yürüyerek getiriyordum çünkü kaba motor becerilerinde gerilik var ...bakalım biz ne yapscağız:KK43:

Sadece ben karar vermiyorum. Eşim, annem, babam herkes tamam çıkın oluyor sonunda. O derece kıyamet kopuyor
Ben eleştirmek için soylemıyorum yanlış anlama. Ama gerçekten çok yanlış bu yaptığın.
Anneni babanı hatta gerekirse eşini bile yok saymalısın. Çünkü çocuğa bir düzeni sadece anne verebilir. Onlara karışmayın alışacak bu çocuk nasıl diğer çocuklar evde uyuyor bu da uyur de. Kulaklarını tıka herkese buna bi son ver

Olmaz diye bisey yok hepimiz cocuk buyuttuk bu duzeni degistirmek sizin elinizde 1 yasa kadar mumkun degil uyku egitimi diyosunuz ama oda yanlis cunku hastalik ve dis donemi gecince eaki hallerine geri donuyorlar. Siz bu durumu kabullendiginiz icin boyle gidiyor ama normal degil yani.

Evde uyur diyenler yöntem yol söyleyin.Tecrübe paylaşın lütfen. Salıncak, hamak, ana kucağı, ana dizi, evde bebek arabası denedim. Sallanır beşik denedim. Beşiğe koyup pişpiş denedim. Ninni denedim. Yanında oturup emzik verdim. Ayakta sallamayı denedim. Onu hiç istemedi. Bana söyleyğn ki ben şöyle uyutuyorıium..

Büyük oğlumu bir buçuk sene o sekilde uyuttuk..🙄
Herkesin farklı bir uyutma, her bebeğin uyuma tarzı var. Eminim ayakta sallanıyor deseydim aaa çok yanlış diyeceklerdi, salıncakta uyuyor deseydim alıştırmıisın diyeceklerdi. Ne yapayım uyumuyor. Sizinki de büyük ihtimalle bebek arabasında uyumaz.

Herkesin farklı bir uyutma, her bebeğin uyuma tarzı var. Eminim ayakta sallanıyor deseydim aaa çok yanlış diyeceklerdi, salıncakta uyuyor deseydim alıştırmıisın diyeceklerdi. Ne yapayım uyumuyor. Sizinki de büyük ihtimalle bebek arabasında uyumaz.

Aynen öyle uyutma tarzını değiştirmek zor ama bebekler büyüdükçe uyku saatlerini azaltırlar bana sekiz aylık bı bebeğe göre biraz fazla uyutuyosunuz gibi geldi bunları size akıl verme gibi algılamayın hemen savunmaya geçmeyin bende mesela oğlumu zorla arka arkaya uyuturdum kendimi yipratmisim halbuki tam uyku saatlerinde uyuması yeterliymis bunu bana fikir verenden Allah razı olsun derim hep. Sizde burda size verilen bazı fikirleri düşünseniz sizin için belki daha kolay olur. Yoksa kimse size bebeğinizle ilgili akıl verme haddinde değil zaten.

O kadar sarıp sarmaladığınızda çocuk nerden anlıyor dışarda olduğunu gerçekten anlamadım. Zemin mi sorun? Müstakil evde oturuyoruz diyorsunuz, dökün evinizin bahçesine çakıl kum vs orda döndürün durun arabayı . Zor durumda olmanızı anlıyorum ama kendince haklı gerekçelerin sonu gelmeyecek ülkede bu gidişle. İnanın benim de tonla gerekçem var ama dizimizi kırıp oturacağız .
Eleştiri istemiyorsunuz ama yine de söyleyeyim, 8 aylık bebek için günde 3 uyku fazla. Oğlum 6 aylıkken günde tek uykuya düştük biz de. Neden? Çünkü dediğiniz gibi ısrar kıyamet uyumuyordu, emin olun çok çılgın yöntemler denedim ama yine de uyutamadım. Yani gerçekten tek çaresiz siz değilsiniz.
Anne , baba ve eşinizin ortak kararı olduğunu söylüyorsunuz bu durumun ama üslubunuzdan insanlara söz hakkı bırakmayıp en sonunda pes ettirdiğiniz çok belli üzgünüm.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X