20 yaş altı sokağa çıkma yasağı & 2,5 yaşındaki oğlum

Nasıl yani kendi arabamıZda mı? Bize fark etmez zaten çıkmıyoruz dışarı ama duyduğum en saçma şey olabilir bu. Aynı evde 4 kişi yaşayalım ama birlikte arabaya binmeyelim mi, çok garip
Evet özel araçlarda arabada en fazla üç kişi olabilir. Ön koltuk ta şoförün yanına kimse oturamaz arkada cam kenarlarına iki kişi oturabilir diye yasak geldi. Önceki gündü galiba vede 300 lira cezası var eğer itiraz edilirse 3000 lira.

Allah yardimciniz olsun.

Is yerini arayip konussaniz, evden calisma veya ucretsiz izin talep etseniz?

Ise giderken amenna ama is cikisi ben zaten ustum basimla, iyice dezenfekte olmadan cocugumla ayni araca bilmezdim. Toplu tasima da riskli ama bence onu tercih edin. Gidis donus 15 dk olan yer ne kadar uzak olabilir ki baska bir cozum bulmaya calisin. Is arkadaslariniz nasil gidiyor? Yolu uyan, sizi alabilecek, sizin arabayi kullanacak kimse yok mudur?

Allah insaf versin. Pat diye kısıtlama koyuyorlar insanlari dusunmuyorlar. Kres yok bakici gelmez gelse de alinmaz. Anneanne babaanneler yasaklı. Çocuğu cikartma demekle bittigini saniyorlar.

Bagdat caddesinde patir patir ceza kesiyorlar. Hem konu esneyecek bir konu degil hem de paraya ihtiyac var.
Biraz daha ucra yerlerse belki kacarsiniz ama yoksa polis affetmiyor

Allah yardimciniz olsun.

Ise giderken amenna ama is cikisi ben zaten ustum basimla, iyice dezenfekte olmadan cocugumla ayni araca bilmezdim. Toplu tasima da riskli ama bence onu tercih edin. Gidis donus 15 dk olan yer ne kadar uzak olabilir ki baska bir cozum bulmaya calisin. Is arkadaslariniz nasil gidiyor? Yolu uyan, sizi alabilecek, sizin arabayi kullanacak kimse yok mudur?

Allah insaf versin. Pat diye kısıtlama koyuyorlar insanlari dusunmuyorlar. Kres yok bakici gelmez gelse de alinmaz. Anneanne babaanneler yasaklı. Çocuğu cikartma demekle bittigini saniyorlar.

Bagdat caddesinde patir patir ceza kesiyorlar. Hem konu esneyecek bir konu degil hem de paraya ihtiyac var.
İyi yapıyorlar yaptırımı olmadan bu millet laftan anlamicak. Zorunlu çıkanları saymıyorum tabi.

Konu sahibi işin zor cidden bende çözüm bulamadım çünkü iş çıkışı dezenfekte olmadan çocuğun yanına oturmak da risk demiş mantıklı geldi ben eşimi askere gönderir gibi markete gönderiyorum donuste de herseyini değişmeden gelmiyo yanımıza

Araba kullanmanin ne büyük bir gereklilik oldugunu bir kere daha gösterdi süreç.Ne yapın ,ne edin pratik yapın ,sürec sonrasi.

Sokak gencler le kaynıyor, okulların kapalı olmasını karantına degıl de tatil olarak goruyorlar. Dısarıdan mikrop alıp evlerine tasıyorlar.
Aileleri işe gidip virüsü eve getirdiği sürece 20 yaş altı evde olsa ne olur olmasa ne olur. Yarım yamalak yasak olucağuna komple herkese yasak gelmesi lazım. Gereksiz bir yasak oldu bu

Bu daha çok parkta bahçede gezip sokakta dolaşan gençler için yapıldı bence. Hala gruplar halinde gezen ergenler görüyordum ben bizim mahallede hergün çocuklar sokakta oynuyordu. Sizin durumda mecburen arabada gidip gelecek , sizi çevirecek polisler de insan ve durumu anlattığımız zaman anlayacaklardır. Çünkü onların da birçoğu aynı durumda özellikle eşi sağlık çalışanı olan polisler aynı mağduriyeti yaşıyor. Düşünüyorum şu an ben öğretmen olmasam başka bir iş yapıyor olsam çocuğum ne olacaktı? Bakıcının gelip gitmesi de riskli . Allah yardımcımız olsun bir an önce bu virüsten kurtulalım

Benimde henüz 2 yaşına girmemiş bi oğlum var. 10 gün sonra doktor randevum var mecbur gitcem. Özel poliklinik hastane değil. Kızılay’da. Mecbur yanımda götürcem napayım ? O zamana kadar bişeylerin iyiye gitmesini ümit ediyorum. Toplu taşımaya binemem. Manuel araba kullanamıyorum ehliyetim otomatik araba ehliyeti. Kendi arabam şu an için yok. Mecbur manuel arabayla gitmem lazım onun içinde eşim götürecek. Kendi arabam içinde de kimseye hesap verme durumum olduğunu sanmıyorum. Nasıl yaşlılara hastalıklı gözüyle bakıldıysa çocuklara da öyle bakılmaya başlanacak çok yakındır. Yecücle mecücü görmüş gibi davranmazlar inşallah. Doktora gelmezler arabada beklerler. Böylelikle başkalarına risk oluşturmaz. Evimiz giriş kat zaten kimseyle temasımız yok hiç bina içine girmeden bile çıkabiliriz dışarıya. Ondan dolayı ben mecbur olduğum yerlere götürcem mecbur. O da ayda 1 olur. Sizinde 7 dakikaymış arabayla iş yerinize. Ondan dolayı sorun olmaz diye düşünüyorum.

[/QUOTE]
Bu daha çok parkta bahçede gezip sokakta dolaşan gençler için yapıldı bence. Hala gruplar halinde gezen ergenler görüyordum ben bizim mahallede hergün çocuklar sokakta oynuyordu. Sizin durumda mecburen arabada gidip gelecek , sizi çevirecek polisler de insan ve durumu anlattığımız zaman anlayacaklardır. Çünkü onların da birçoğu aynı durumda özellikle eşi sağlık çalışanı olan polisler aynı mağduriyeti yaşıyor. Düşünüyorum şu an ben öğretmen olmasam başka bir iş yapıyor olsam çocuğum ne olacaktı? Bakıcının gelip gitmesi de riskli . Allah yardımcımız olsun bir an önce bu virüsten kurtulalım
İçimi ferahlatti yorumunuz.bir çevirme olacaksa da Allah görevlinin vicdan merhametlisine denk getirsin insallah

Peki bebek bakıcıya bırakılsa yada anneanneye yada kreşe deprem olsa kim kurtarılabilir ki zaten biranda olan bisey kader bu.
İkincisi ben bebeğimi 5 dk sürecek bir mesafede evime yakın markete giderken bırakıyorum.
Hızlı bir şekilde
Kizimida işe giderken biraktigimda diğer bebeğim yoktu henüz karşı komşum bakıcı miz nahatari ona bırakıyordum ama kızım evde kalmak istediği için eşide haftasonalri evde olduğu için bende evi daha uygun görüyordum rahatlık açısından bırakıyordum.ve benim eşimin işi eve çok yakın Alo dese hemen yetişir bu beni rahatlatıyor şu.
Birde benim kızım çok akıllı bir çocuktu güvenim tamdi
Insanların tek ihtiyacı market değil işte.. benim eşim hala çalışıyo mesela bir isim olsa dışarda evde mi bırakacağım çocuğu.. pazara gidiyorum mesela en basiti.. markette herşeyi taze şekilde bulamıyorsun.. stok yapmaya da durumumuz yok.. bırakacak kimse de yok.. birtek marketle bitmiyor o iş.. eşi hala çalışıp hamile yanında birde küçük çocuğu olup bırakacak kimsesi olmayanda var

Seninki mecburi canm ve arabadan inmediği sürece sıkıntı olacağını düşünmüyorum

Ben bunun çocukların parkta bahçede oynamasının yasaklanması olarak düşünüyorum. Bu şekilde arabayla bir yerlere götürmenin sorun olacağını hiç sanmıyorum. Ama babası çalışıyorsa kızınız için riskli olabilir ona dikkat edin.
Birkaç gün önce bir arkadaşım fotoğraf atmış, yaşadığımız şehrin merkezi yaşlı insanlarla dolu, polis ne yapıyor anlamadım.
benim karşımda müstakil ev var mesela, bahçesinin etrafı da çevrilmiş. Şimdi o evin çocuğu bahçede oynamayacak mı? Bunlara müdahale edileceğini hiç sanmıyorum, ha evinde ha bahçesinde çünkü. Keşke benim evim de müstakil olsaydı 😔
Aynen canım babası çalışıyor birde bizim evde yaşlı babaannem var onun için de endişeleniyorum ama işte adam aksi gibi 2güne 1 istemeye başladı kızımı, vermeyince yüzgöz oluyoruz laf kavgası başlıyor versem ayrı dert. Çocuk evde bunaldı babaya gidince daha mutlu oluyor diye vermek de iyi oluyordu 2 ucu pis değnek misali... Şimdi de yasak çıktı...

Allah yardimciniz olsun.

Kurum elinden geleni yapıyor.once birer gün sonra birer hafta donusumle calistik.gecen hafta evdeydim mesela.dun itibariyle de 2 hafta dönüşüme geçtik.2 hafta çalışacağım 2 hafta ede olacağım .şubeye 1 er 1 er alınıyor müşteriler.yeterli mesafe sağlanıyor.eski yoğunluk da yok internet bankaciligina yonlendiriyoruz.gerekirse şubeden çıkınca arabaya binerken giyeceğim uzun bir hirkam var onu giyerim başıma bone takarım vs.eve girer girmez ust baş değişip makineye atıyorum bir de banyo yapıyorum

Ben bunun çocukların parkta bahçede oynamasının yasaklanması olarak düşünüyorum. Bu şekilde arabayla bir yerlere götürmenin sorun olacağını hiç sanmıyorum. Ama babası çalışıyorsa kızınız için riskli olabilir ona dikkat edin.
Birkaç gün önce bir arkadaşım fotoğraf atmış, yaşadığımız şehrin merkezi yaşlı insanlarla dolu, polis ne yapıyor anlamadım.
benim karşımda müstakil ev var mesela, bahçesinin etrafı da çevrilmiş. Şimdi o evin çocuğu bahçede oynamayacak mı? Bunlara müdahale edileceğini hiç sanmıyorum, ha evinde ha bahçesinde çünkü. Keşke benim evim de müstakil olsaydı 😔

evin bahçesi, balkonu tabi sorun olmaz. ama bu yasaktan önce gerçekten çok fazla anne hem kendi gençliğine hem de çocuğun küçük olmasına dayanarak gayet parklara, bahçelere çıkıyordu. o nedenle aslında çok anlamlı ve hatta bence geç kalmış bir karar.

bir de sokağa fırlayıp futbola, baskete dadanan ergenler vardı çokça.

konu sahibinin bahsettiği durumda çocuk tamamen arabada olacağı için sıkıntı olmaz bence. ama yolda bir polis görür çevirirse inanır mı yoksa ceza keser mi bilmem.. belki de semt karakolundan falan böyle bir durum için yazı almak iyi olabilir.

evin bahçesi, balkonu tabi sorun olmaz. ama bu yasaktan önce gerçekten çok fazla anne hem kendi gençliğine hem de çocuğun küçük olmasına dayanarak gayet parklara, bahçelere çıkıyordu. o nedenle aslında çok anlamlı ve hatta bence geç kalmış bir karar.

bir de sokağa fırlayıp futbola, baskete dadanan ergenler vardı çokça.

konu sahibinin bahsettiği durumda çocuk tamamen arabada olacağı için sıkıntı olmaz bence. ama yolda bir polis görür çevirirse inanır mı yoksa ceza keser mi bilmem.. belki de semt karakolundan falan böyle bir durum için yazı almak iyi olabilir.
Emniyeti aradım.İzin almak isteriz diye.Genelge daha çok yeni detaylar belli değil cevrilirseniz memura anlatırsınız durumunuzu dedi.İnsallah halimizden anlayan biri denk gelir

Eşim ve ben çalışıyoruz.. eşimin 11 yaşında oğlu annesinde kalıyor, annesi de çalışıyor..
Geçen hafta çocuğu almamız gerekiyordu.. Çoğunda isteğiyle ne olur ne olmaz diye almadık..
Kendi de gelmek istemedi..
Az önce eşim msj atmış.. Çocuk bize gelmek için çok istekliymiş..
Ne olur ne olmaz bir daha göremezsek diye alacakmış..
O zaman geçen hafta niye almadık.. Gel de çıldırma..

Eşim ve ben çalışıyoruz.. eşimin 11 yaşında oğlu annesinde kalıyor, annesi de çalışıyor..
Geçen hafta çocuğu almamız gerekiyordu.. Çoğunda isteğiyle ne olur ne olmaz diye almadık..
Kendi de gelmek istemedi..
Az önce eşim msj atmış.. Çocuk bize gelmek için çok istekliymiş..
Ne olur ne olmaz bir daha göremezsek diye alacakmış..
O zaman geçen hafta niye almadık.. Gel de çıldırma..
🤷

Back
X