Bebek Beslenmesi 8 Aylık Bebelerinize Neler Yedirdiniz/Yediriyorsunuz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

darksoulriver

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2008
3.912
2
116
Diğer
Kızım 8 aylık oldu. Kahvaltı, çorbalar, meyve,yoğurt..yiyor. KIrmızı et ve tavuğu çorbasına blendrdan geçirip katıyorum.
Bu ay da balık vermeyi düşünüyorum. Bu aydan itibaren değişik neler verebilirim?Köfte, dolma içi...verebilir miyim?

bizde 8 ayın içindeyiz
köfteyi bugun ilk kez vericez dün kendimize yaptığımdan baharatsız tuzsuz ayırdım 2 tane
annem iyice pişircekti

kıyma ve tavuk çorbalara mutlaka koyuyoruz

balık ben 1 ay önce başladım vermeye 10 günde bir biz ne zaman yaparsak işte
ozaman onada verdim çok da güzel yedi sanirım 3 sefer falan

kahvaltıda ceviz içi yarım
pekmez

başakada değişik bişe vemriyorum ama benim dışımda herkes ağzına bişe sokma çabası içinde
ben verdirmiyorum salçalı tuzlu dıye:45:

valla biz bir sey yemıyoruz 8 bıttı ama hergun rutin öğün yapamıyoruz kahvaltı hıc yemıyo nerdeyse bılmıyo dıyebılırım
corbları yogurdu kasıkla yemeyı ıstemıyo boyle ekmege batırıp kucuk kucuk verırsem 2 veya 3lokma alıyo okadar meyvaları bızım elımızde yerken gorurse ısırmak kemırmek ıstıyo rendeleyıp gelıyorum onu yemıyor.
bız bardakla bırseyler ıcersek oda merak edp oyle yapmak ıstıyo yanı su anda duzenlı bı yeme alıskanlıgımız yok
ne zaman alıscak bılmıyorum acaba vahım durumdamıyız? endıselenıyorum.
3 saatte bır emıyor ama yınede vıtamıznsız kalcak veya yetrlı beslenemıycek dıye korkuyorum.

bizde 8 ayın içindeyiz
köfteyi bugun ilk kez vericez dün kendimize yaptığımdan baharatsız tuzsuz ayırdım 2 tane
annem iyice pişircekti

kıyma ve tavuk çorbalara mutlaka koyuyoruz

balık ben 1 ay önce başladım vermeye 10 günde bir biz ne zaman yaparsak işte
ozaman onada verdim çok da güzel yedi sanirım 3 sefer falan

kahvaltıda ceviz içi yarım
pekmez

başakada değişik bişe vemriyorum ama benim dışımda herkes ağzına bişe sokma çabası içinde
ben verdirmiyorum salçalı tuzlu dıye:45:
ben de terbiyeli köfteli çorba yapmayı düşünüyorum, sebzelerle birlikte pişirip. umarım beğenir.balığa da başlıycam en kısa zamanda. çorbalarına katmayı düşünüyorum. sen nasıl veriyorsun balığı?

valla biz bir sey yemıyoruz 8 bıttı ama hergun rutin öğün yapamıyoruz kahvaltı hıc yemıyo nerdeyse bılmıyo dıyebılırım
corbları yogurdu kasıkla yemeyı ıstemıyo boyle ekmege batırıp kucuk kucuk verırsem 2 veya 3lokma alıyo okadar meyvaları bızım elımızde yerken gorurse ısırmak kemırmek ıstıyo rendeleyıp gelıyorum onu yemıyor.
bız bardakla bırseyler ıcersek oda merak edp oyle yapmak ıstıyo yanı su anda duzenlı bı yeme alıskanlıgımız yok
ne zaman alıscak bılmıyorum acaba vahım durumdamıyız? endıselenıyorum.
3 saatte bır emıyor ama yınede vıtamıznsız kalcak veya yetrlı beslenemıycek dıye korkuyorum.

biliyorum zor ama,canını sıkma lütfen.adı üstünde ek gıda bu. temel besin yine anne sütü. gelişmemiş ülkelerdeki bebekleri düşünsene. her gün ek gıda bulailiyorlar mı? hatta çocuklar yetişkinler bile bulamıyorken, bebekler çok şanslı. Allahın mucizesi olan hazır gıdayı veriyoruz, hem de binbir derde deva ve vitaminlerle dolu... ve dünyada yemek yemeyi öğrenemeyen, yemek yemeyen insan var mı sence? bi düşünsene....ek gıdaya geçişte ben de çok sorunlar yaşadım ama şimdi atlattık sayılır. hepsi geçecek, merak etme.için rahat olsun

arkadaşlar ya biz bu ay olayında bi türlü anlaşamadık.ağustosun 5inde doğdu benim kız.ben diyorum 7 aylık annem diyo 8 aylık:26::26::26:hangisi:)

7 aylik canim benimde kizim 5 temmuz dogumlu 8 aylik doktoru bile oyle diyo agustosun besinden eylulun besine 1 ay oluyo

benimde oğlum 11 temmuz doğumlu 8 aylık tam 9 dan gün alıyoruz

bizimde klomuz fazla 13 kg
dün koıntrolümüz vardı
doğum kilosu 4300
emiyor hala ama yemeyi de seviyor
sabah tahıllı kahvaltı yapıyoruz öğleden sonra çorba akşamüstü meyve yatmadan öncede devam sütü
2 hafta öncesine kadar 2 günde bir muhallebi veriyordum onu kestim gece sürekli emiyor mama vermiyorum hiç

inşallah obezliğe doğru gitmeyiz canıum sıkıldı biraz

bu arada ineksütüne alerjimiz var süt peynir yoğurt yemiyoruz

yumurtaya da alerjimiz var onu da yemiyor o yüzden her gün menümüzde mutlaka balık tavuk veya kıymalı yemekler var
salçasız tuzsuz her şeyi ve her sebzeyi veriyorum artık

Son düzenleme:
Konuyu ben açmıştım ama 1 hafta sonra 9 aylık oluyoruz.kilomuzu tam bilmiyorum ama yaklaşık 9 kg.vardır
Bizim menümüzü de paylaşalım:
---06.00-06.30 gibi emiyor ve uyuyor. 07.30 civarında uyanıyor.
---08.30-09.00 (bebe bisküvisi+pekmez+tahin+devam sütü+ tereyağı veya zeytinyağı + ceviz veya fındık + yumurta veya peynir) bazen birazcık kaşık maması ekliyorum. portakal suyu da sıkabiliyorum değişik bir aroma versin hem de C vitamini alsın diye.veya meyve püresi ekliyorum içine
---10.00da emerek uyuyor
---11.00 yoğurt veya meyveli yoğurt
---13.00 da emerek uyuyor
---14.00 çorba(kıymalı veya tavuklu sebze çorbası, terbiyeli köfteli sebze çorbası, terbiyeli şehriye çorbası, yayla çorbası)
---17.00 da anne sütü
---20.00 civarında muhallebi
---21.00da emerek uyuyor.
---Sabaha kadar ortalama 3 kere emiyor.

*Kaşık mamasını tek başına yemiyor kızım. 6 aylıkken filan yiyordu ama şimdi yemiyor. meyve kattım vs yine de beğenmiyor.
*Tarhanayı da sevmedi. sebze çorbası pişirirken, bi yandan da tarhana pişiriyorum sonra ikisini karıştırıyorum, ancak bu şekilde yediriyorum.ya da tarhananın içine bol miktarda yoğurt koyuyorum. en azından vitaminini alıyor tarhananın. Farklı çorbalar yapmak istiyorum tariflerinizi bekliyorum
*Bazen yumurta sarısıyla omlet yapıyorum kahvaltıda, birazcık yiyor.Tabi kahvaltı karışımını da hazır oluyor yanında. Bazen de akşamdan tuzu alınmış peynirini, karışımdan ayrı elimle yediriyorum.Değişik kahvaltı tariflerinizi bekliyorum.
*Eliyle meyve filan yemiyor. Kısa süre kemiriyor o kadar.Bu arada 4 dişimiz var.
*Anne sütünü en fazla 5 dakika emiyor. Hatta 2-3 dakika
*Çorbalarının içine minik ekmek parçaları atıyorum
*şehriyeyi yutuyor ama pirinç tanelerini öğürüyor. Bu yüzden yayla çorbasını blendırdan geçiriyorum.
*Suyu seviyor ama içemiyor pek. Çünkü biberon almıyoruz. Alıştırma bardağıyla da oyun oynaryarak az biraz içiyor. Kaşıkla veriyorum yemek arasında. Veya kahve fincanıyla veriyorum. Ama çoğunu döküyor. Döke döke öğrenecek heralde.
*Sulu köfte pişirdim ama yemedi.Blendrdan geçirdim yedi.

Sanki hep aynı şeyleri yediriyormuşum gibi geliyor. Artık 9 aylık olduk sayılır. Önerilerinize açığım. Özellikle su içme konusunda.........

benim kızımda 5 gün sonra 9 aylık olacak bizimki pek emmek istemediği için biz 3-4 aylıkken başladık ek gıdaya. biz sabah kahvaltıya oturduğumuzda zar zor bi yumurta sarısı yiyor ama zorla.biraz peynir biraz ekmek.sonra pekmezli kahvaltı maması.arada yoğur sonra elma rendesi muz yada portakal suyu akşama tarhana çorbası yada un yada yoğurt artık ne yaptıysam ona tuzsuz yağsız ayırıyorum.sonra caviz içini un gibi yapıp mamasına veriyorum birde balıklardan mezgiti önerdi doktor onu veriyorum bir taneyi bitiriyor ikinciyide yarım yiyor.

Konuyu ben açmıştım ama 1 hafta sonra 9 aylık oluyoruz.kilomuzu tam bilmiyorum ama yaklaşık 9 kg.vardır
Bizim menümüzü de paylaşalım:
---06.00-06.30 gibi emiyor ve uyuyor. 07.30 civarında uyanıyor.
---08.30-09.00 (bebe bisküvisi+pekmez+tahin+devam sütü+ tereyağı veya zeytinyağı + ceviz veya fındık + yumurta veya peynir) bazen birazcık kaşık maması ekliyorum. portakal suyu da sıkabiliyorum değişik bir aroma versin hem de C vitamini alsın diye.veya meyve püresi ekliyorum içine
---10.00da emerek uyuyor
---11.00 yoğurt veya meyveli yoğurt
---13.00 da emerek uyuyor
---14.00 çorba(kıymalı veya tavuklu sebze çorbası, terbiyeli köfteli sebze çorbası, terbiyeli şehriye çorbası, yayla çorbası)
---17.00 da anne sütü
---20.00 civarında muhallebi
---21.00da emerek uyuyor.
---Sabaha kadar ortalama 3 kere emiyor.

*Kaşık mamasını tek başına yemiyor kızım. 6 aylıkken filan yiyordu ama şimdi yemiyor. meyve kattım vs yine de beğenmiyor.
*Tarhanayı da sevmedi. sebze çorbası pişirirken, bi yandan da tarhana pişiriyorum sonra ikisini karıştırıyorum, ancak bu şekilde yediriyorum.ya da tarhananın içine bol miktarda yoğurt koyuyorum. en azından vitaminini alıyor tarhananın. Farklı çorbalar yapmak istiyorum tariflerinizi bekliyorum
*Bazen yumurta sarısıyla omlet yapıyorum kahvaltıda, birazcık yiyor.Tabi kahvaltı karışımını da hazır oluyor yanında. Bazen de akşamdan tuzu alınmış peynirini, karışımdan ayrı elimle yediriyorum.Değişik kahvaltı tariflerinizi bekliyorum.
*Eliyle meyve filan yemiyor. Kısa süre kemiriyor o kadar.Bu arada 4 dişimiz var.
*Anne sütünü en fazla 5 dakika emiyor. Hatta 2-3 dakika
*Çorbalarının içine minik ekmek parçaları atıyorum
*şehriyeyi yutuyor ama pirinç tanelerini öğürüyor. Bu yüzden yayla çorbasını blendırdan geçiriyorum.
*Suyu seviyor ama içemiyor pek. Çünkü biberon almıyoruz. Alıştırma bardağıyla da oyun oynaryarak az biraz içiyor. Kaşıkla veriyorum yemek arasında. Veya kahve fincanıyla veriyorum. Ama çoğunu döküyor. Döke döke öğrenecek heralde.
*Sulu köfte pişirdim ama yemedi.Blendrdan geçirdim yedi.

Sanki hep aynı şeyleri yediriyormuşum gibi geliyor. Artık 9 aylık olduk sayılır. Önerilerinize açığım. Özellikle su içme konusunda.........

inanırmısınız bir çok şeyimiz aynı bebeklerimizin:)mesela suyu sevmiyoruz bardakla oynaya oynaya döke döke içiyoruz:)pütürlü çorbaları yemiyoruz öğürüyoruz:)blandırdan geçince yiyoruz.anne ütünü 5 dakika emiyoruz emmiyoruz gece uyurken daha uzun emiyoruz:)banada aynen sizin gibi aynı şeyleri yediriyorum gibi aaa diyorum ben bunu daha yeni yediridm daha gibi gibi farklı şeyler arıyorum hep köfte öle tek yemiyor nedene sert oluyor çok az yağda tavada kızartıyorum yanıo gibi sert oluo onun için napabilirim siz nasıl veriyorsunuz?

Back
X