Konuyu ben açmıştım ama 1 hafta sonra 9 aylık oluyoruz.kilomuzu tam bilmiyorum ama yaklaşık 9 kg.vardır
Bizim menümüzü de paylaşalım:
---06.00-06.30 gibi emiyor ve uyuyor. 07.30 civarında uyanıyor.
---08.30-09.00 (bebe bisküvisi+pekmez+tahin+devam sütü+ tereyağı veya zeytinyağı + ceviz veya fındık + yumurta veya peynir) bazen birazcık kaşık maması ekliyorum. portakal suyu da sıkabiliyorum değişik bir aroma versin hem de C vitamini alsın diye.veya meyve püresi ekliyorum içine
---10.00da emerek uyuyor
---11.00 yoğurt veya meyveli yoğurt
---13.00 da emerek uyuyor
---14.00 çorba(kıymalı veya tavuklu sebze çorbası, terbiyeli köfteli sebze çorbası, terbiyeli şehriye çorbası, yayla çorbası)
---17.00 da anne sütü
---20.00 civarında muhallebi
---21.00da emerek uyuyor.
---Sabaha kadar ortalama 3 kere emiyor.
*Kaşık mamasını tek başına yemiyor kızım. 6 aylıkken filan yiyordu ama şimdi yemiyor. meyve kattım vs yine de beğenmiyor.
*Tarhanayı da sevmedi. sebze çorbası pişirirken, bi yandan da tarhana pişiriyorum sonra ikisini karıştırıyorum, ancak bu şekilde yediriyorum.ya da tarhananın içine bol miktarda yoğurt koyuyorum. en azından vitaminini alıyor tarhananın. Farklı çorbalar yapmak istiyorum tariflerinizi bekliyorum
*Bazen yumurta sarısıyla omlet yapıyorum kahvaltıda, birazcık yiyor.Tabi kahvaltı karışımını da hazır oluyor yanında. Bazen de akşamdan tuzu alınmış peynirini, karışımdan ayrı elimle yediriyorum.Değişik kahvaltı tariflerinizi bekliyorum.
*Eliyle meyve filan yemiyor. Kısa süre kemiriyor o kadar.Bu arada 4 dişimiz var.
*Anne sütünü en fazla 5 dakika emiyor. Hatta 2-3 dakika
*Çorbalarının içine minik ekmek parçaları atıyorum
*şehriyeyi yutuyor ama pirinç tanelerini öğürüyor. Bu yüzden yayla çorbasını blendırdan geçiriyorum.
*Suyu seviyor ama içemiyor pek. Çünkü biberon almıyoruz. Alıştırma bardağıyla da oyun oynaryarak az biraz içiyor. Kaşıkla veriyorum yemek arasında. Veya kahve fincanıyla veriyorum. Ama çoğunu döküyor. Döke döke öğrenecek heralde.
*Sulu köfte pişirdim ama yemedi.Blendrdan geçirdim yedi.
Sanki hep aynı şeyleri yediriyormuşum gibi geliyor. Artık 9 aylık olduk sayılır. Önerilerinize açığım. Özellikle su içme konusunda.........