8 aylık evliyim Eşime karşı sinirimi yönetemiyorum.

ays46000

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2018
590
274
103
35
Merhaba,
Yaklaşık 5 yıl önce iş hayatına başlamadan ve flörtlerim olmadan önce çok naif çok yumuşak,herkesin akıl danıştığı mantıklı bir insandım.Sonra iş hayatına başladım,kendi işimi kurma ayakta tutma derken tahammülüm azalmış,ama sadece eşime karşı bu böyle.Sonra yanlış kişilerle ilişki kurdum.Eşimden önce birlikte olduğum kişinin nefret ettiğim tüm huylarını kendime kopyalamışım.En ufak şeyde küsüp giderdi aramaz sormaz kendi isteyince geri dönerdi.Aynı şeyi ben şimdi eşime yapıyorum.Kendimi gülünç duruma düşürüyorum.Kavgada kapıyı çarpıp gidiyorum.Mantıklı konuşamıyorum,sadece sesimi yükseltiyorum.Karşıma alıp böyle böyle demiyorum,trip atıyorum küsüyorum gidiyorum.Bide ne kadar yapma desemde kendime ,hep aileme gitmekle tehdit ediyorum onu.Ve ailem 1.000 km uzaklıkta.Geçen hafta git o zaman dedi,yola düştüm otogara az kala aradı geldi aldı.Bunları ergen yapmaz biliyorum.Bu huyumu yontup eski halime dönmek için videolar izliyorum,kendime nasihat veriyorum boş.Bu konuda sizlerin yorumunu almak istiyorum.Napmam lazım?Nasıl yol izlemeliyim?Kendimden bıktırmak istemiyorum.Ben kendime fazlayken.

Merhaba,
Yaklaşık 5 yıl önce iş hayatına başlamadan ve flörtlerim olmadan önce çok naif çok yumuşak,herkesin akıl danıştığı mantıklı bir insandım.Sonra iş hayatına başladım,kendi işimi kurma ayakta tutma derken tahammülüm azalmış,ama sadece eşime karşı bu böyle.Sonra yanlış kişilerle ilişki kurdum.Eşimden önce birlikte olduğum kişinin nefret ettiğim tüm huylarını kendime kopyalamışım.En ufak şeyde küsüp giderdi aramaz sormaz kendi isteyince geri dönerdi.Aynı şeyi ben şimdi eşime yapıyorum.Kendimi gülünç duruma düşürüyorum.Kavgada kapıyı çarpıp gidiyorum.Mantıklı konuşamıyorum,sadece sesimi yükseltiyorum.Karşıma alıp böyle böyle demiyorum,trip atıyorum küsüyorum gidiyorum.Bide ne kadar yapma desemde kendime ,hep aileme gitmekle tehdit ediyorum onu.Ve ailem 1.000 km uzaklıkta.Geçen hafta git o zaman dedi,yola düştüm otogara az kala aradı geldi aldı.Bunları ergen yapmaz biliyorum.Bu huyumu yontup eski halime dönmek için videolar izliyorum,kendime nasihat veriyorum boş.Bu konuda sizlerin yorumunu almak istiyorum.Napmam lazım?Nasıl yol izlemeliyim?Kendimden bıktırmak istemiyorum.Ben kendime fazlayken.
Valla sanırım biktirmissiniz ki adam en sonunda git demiş.neyse en iyi yanı durumumuzun farkında olmanız bu gerçekten güzel. Öncelikle öfke kontrolü sorunu olabilir ama sadece eşime karşı dediğiniz için emin olamadım daha çok sanki ne yaparsam yapayım bu adam beni çeker fikri var gibi bilinç altınızda.
Öncelikle eşinizle konuşun kendinizin farkında olduğunuzu ve üzgün olduğunuzu bilsin sonra da bi psikologa gidebilirsiniz devlet hastanelerinde de var neticede

bi yerden sonrada der yani
Aynen bıktırırsın adama gına gelir aşk meşk gözü görmez git ve dönme der bu sefer sen geri adım atarsın hiç değerin kalmaz evliliğinizin kalitesi bozulur derken derken tükenirsiniz.
Ne gerek var? Çantada keklik sayıp böyle davranırsan evlilikten bunalıp geri dönülmez hatalar bile yapabilir bu gidişle.

Valla sanırım biktirmissiniz ki adam en sonunda git demiş.neyse en iyi yanı durumumuzun farkında olmanız bu gerçekten güzel. Öncelikle öfke kontrolü sorunu olabilir ama sadece eşime karşı dediğiniz için emin olamadım daha çok sanki ne yaparsam yapayım bu adam beni çeker fikri var gibi bilinç altınızda.
Öncelikle eşinizle konuşun kendinizin farkında olduğunuzu ve üzgün olduğunuzu bilsin sonra da bi psikologa gidebilirsiniz devlet hastanelerinde de var neticede
Şehrimi değiştirdim.Burda işe başladım patroan gık diyemiyorum,diğer personllerede annemlede bişey olsa tartışmadan mesafe koyuyorum kendiliğinden düzelir diye ama eşimle yüreğimi soğutana kadar kavga ediyorum

Aynen bıktırırsın adama gına gelir aşk meşk gözü görmez git ve dönme der bu sefer sen geri adım atarsın hiç değerin kalmaz evliliğinizin kalitesi bozulur derken derken tükenirsiniz.
Ne gerek var? Çantada keklik sayıp böyle davranırsan evlilikten bunalıp geri dönülmez hatalar bile yapabilir bu gidişle.
Ve eşim sinirli bi insan o kendini düzeltmiş.Çok yumuşak bana karşı hem eğlenceli keyifli davranıyor.Korkuyorum ki bi gün onu bezdiricem ve bana şiddet uygulicak

Eşiniz size çok mu düşkün? Ya da çok mu üstünüze geliyor çatışma anlarında?

Simariklik yapıyorsunuz gibi geldi bana.
Telkinlerle halledemiyorsanız bir destek alın.

Ben mesela çocuklariam kızmamayı çalışırım sabrımı çok tükettiklerinde kendi kendime 100 kere sabır çekerim. O ara zaten sinirim geçer. Eşim evde ise mola istiyorum derim o anlar:)

Öfkelendiğimiz zaman ortamı terk edin arabada iseniz radyo açın müzik dinleyin.

Şehrimi değiştirdim.Burda işe başladım patroan gık diyemiyorum,diğer personllerede annemlede bişey olsa tartışmadan mesafe koyuyorum kendiliğinden düzelir diye ama eşimle yüreğimi soğutana kadar kavga ediyorum

Tüm öfkenizi ona yöneltiyorsunuz yani, herşeyin acısını ondan çıkarıyor gibisiniz üzüldüm eşinize.

Evliliğinizin daha çok başındasınız düzelir siniz inşallah

Eşiniz size çok mu düşkün? Ya da çok mu üstünüze geliyor çatışma anlarında?

Simariklik yapıyorsunuz gibi geldi bana.
Telkinlerle halledemiyorsanız bir destek alın.

Ben mesela çocuklariam kızmamayı çalışırım sabrımı çok tükettiklerinde kendi kendime 100 kere sabır çekerim. O ara zaten sinirim geçer. Eşim evde ise mola istiyorum derim o anlar:)

Öfkelendiğimiz zaman ortamı terk edin arabada iseniz radyo açın müzik dinleyin.
Bişeylerin düzelmesi için tamamen yıkmam gerekiyor,sizin yazdıklarınızdan kendimi böyle gözlemledim.Çünkü odayı değiştiriyorum,yürüyüş yapıyorum geliyorum sinirim aynı sakinleşemiyorum.Taa ki eşim ben hatalıyım diyene kadar kavgalarımızda o hatalı genelde bense öfkesini dindiremeyen taraf

Valla buna bi anlam veremiyorum belki daha çok ilgi göstersin fikri vardır bilinç altında ama bilemedim ben de herkesle tartisirim ama evimin huzuru bozulmasın diye eşimle tartismam ne istiyorsam oturur konuşurum anlasamadigimiz zamanlarda olur ama ikimizde tartismayiz bir buçuk yıllık evliyim Allah bozmasın herkesin yuvasına huzur mutluluk versin evimde bi kere sesimiz yukselmedi. Herkes sevdiklerinin kiymetini bilmeli diyelim ki çok sabırlı dayandı dayandı ama sonra bi koparır dönüşü olmaz çünkü o kadar dayanmıştır ki içindeki tüm sevgiyi tüketmiş olursunuz .

Valla buna bi anlam veremiyorum belki daha çok ilgi göstersin fikri vardır bilinç altında ama bilemedim ben de herkesle tartisirim ama evimin huzuru bozulmasın diye eşimle tartismam ne istiyorsam oturur konuşurum anlasamadigimiz zamanlarda olur ama ikimizde tartismayiz bir buçuk yıllık evliyim Allah bozmasın herkesin yuvasına huzur mutluluk versin evimde bi kere sesimiz yukselmedi. Herkes sevdiklerinin kiymetini bilmeli diyelim ki çok sabırlı dayandı dayandı ama sonra bi koparır dönüşü olmaz çünkü o kadar dayanmıştır ki içindeki tüm sevgiyi tüketmiş olursunuz .
Şöyle anlatiyim size bugün maç var arkadaşında izlemeye gidicekti,bende gelicem dedim ama ben futbolu zaten sevmiyorum.Sırf ortamda kim var diye öğreniyim çabasına düştüm.Arkadaşını aradı kanka eşimle gelebilir miyiz onuda getirmek istesem diye benim haberim yokmuş gibi.Arkadaşı tamam dedi eşim sordu kim gelicek diye .Ahmet nişanlısı,Mehmet sevgilisi benim eşim ve siz olursanız dedi.Ben zaten çalışıyorum ev yemek ve bide her ortama girmek istemiyorum ve eşimi sokmak istemiyorum.Kimseyi tanımıyorum.Ben gelmiyorum dedim eşim ısrar etti ama gitmedim.Eşim evlendiğimizden beri 2.defa saçını yaptı parfüm sürdü gömleğini bana ütületti.Şok oldum yemek yemeden kalktım masadan.Kapıyı kilitledim onu eve almayı düşünmüyorum o kadar ki kin doluyum :(

Sanıyorum ki size karşı yumuşak davranıyor, alttan alıyor.

Bir gün siz gittiğinizde sizi geri cagirmazsa o zaman törpülenirsiniz.

Şöyle anlatiyim size bugün maç var arkadaşında izlemeye gidicekti,bende gelicem dedim ama ben futbolu zaten sevmiyorum.Sırf ortamda kim var diye öğreniyim çabasına düştüm.Arkadaşını aradı kanka eşimle gelebilir miyiz onuda getirmek istesem diye benim haberim yokmuş gibi.Arkadaşı tamam dedi eşim sordu kim gelicek diye .Ahmet nişanlısı,Mehmet sevgilisi benim eşim ve siz olursanız dedi.Ben zaten çalışıyorum ev yemek ve bide her ortama girmek istemiyorum ve eşimi sokmak istemiyorum.Kimseyi tanımıyorum.Ben gelmiyorum dedim eşim ısrar etti ama gitmedim.Eşim evlendiğimizden beri 2.defa saçını yaptı parfüm sürdü gömleğini bana ütületti.Şok oldum yemek yemeden kalktım masadan.Kapıyı kilitledim onu eve almayı düşünmüyorum o kadar ki kin doluyum :KK43:
Burada eşinizin hatası yok ki? Baslatip mahveden siz olmuşsunuz. Gitseydiniz ne olurdu mesela? Sosyalleşmek kötü bir şey değildir

Bence esiniz anlayisli oldugu ve alttan aldigi icin coşmuşsunuz. Karsinizda taviz vermeyen alttan almayan biri olsaydi oyle asiri tepki veremezdiniz.
Ne demisler deli deliyi gorunce sopasini saklarmis.

Back
X