8 Mart Kadınlar Gününüz Kutlu Olsun

Bütün kadınlarımızın dünya kadınlar günü kutlu olsun. Artık kadınlar hakettiği yeri bulsun. Artık kadınlarımız şiddet görmesin. Artık cinayete kurban gitmesin. Cinsel istismar mağduru olmasın.

Amin..

Evlatlarımıza kadına saygıyı öğretelim. Kazen in dediği gibi erkekleri de yetiştiren biz kadınlarız.

Kadın üzüldüğünde,içinde küçük bir kız ağlar...Mutlu olduğunda ,çevresinde bir küçük kız zıp zıp zıplar koşar,yerinde duramaz...Bakmayın bize KOCAMAN kadın dendiğine,sevdiklerimize el uzandığında panter gibiyizdir ama,bir SENİ SEVİYORUM CANIM,ÇENİ ÇOK ÇEVOOM AANNE sözü yaş doker gözlerimizden...Biz kadınız,ama kat kat sorumluluklarımızdan sıyrılsak bir an için, bir minik kız görürsünüz karşınızda...O kızı üzmeyin,yaralamayın,bilseniz nasıl yaprak gibi titrediğini yüreğinin...
Kadınlar gününüz kutlu olsun arkadaşlar,tesekkürler Kazen abi...

Ben de bir kadınım
Hiç ummadığınız kadar sabırlı
Ben de bir kadınım
Hiç bilmediğiniz kadar üzülmüş
Ben de bir kadınım
Hiç olmadığınız kadar tutsak
Ve ben bir anneyim
Hiçbir zaman vazgeçmediğim
En mutsuz anımda çocuklarıma gülümsediğim
Ağladığımı anlamasınlar diye " yüzümü yıkarken gözlerime sabun kaçtı " dediğim
Ağladığımı anlamasınlar diye okuduğum kitabın arkasına saklandığım
Ben bir kadınım
Ben bir anneyim
Ben bir insanım
Yaşıyorum ben de varım .
Tüm dünya kadınlarının kadınlar günü kutlu olsun
Kadınlar dövülmesin
Kadınlar eksik görülmesin
Kadınlar ölmesin
Saygılarımla .

Öğretmenim. Pazartesi günü koridorda nöbetçiydim. 9.sınıfta okuyan bir kız öğrencim sınıftaki iki erkek arkadaşına hadi sınıfa girelim bayanlar önden demiş, erkekleri işaret ederek. Erkekler de 'sınıfa en son gireceğiz bayanlar önden dedi' deyip duruyorlardı.
Siz kurban olun 'bayan'lara, bu kelimeyi hakaret olarak algılamadan önce annenizin de bir kadın olduğunu hatırlayın dedim. Buraya yazmak istemediğim birkaç argo kelimeyi de ekleyerek sınıfa soktum öğrencileri.
Esas işim kızla aslında. Birkaç cümle kurdum boş boş yüzüme baktı, güldü. Tahammül edemedim. Neden bayan kelimesini hakaret olarak kullanıyorsun Bi düşün dedim, orada kapattım konuyu.
Tabi ki bayan kelimesi hiç hoşuma gitmiyor ama oralara gelmeye daha çok var.
Bonus: Sınıf öğretmenler odasına yakındı. Öğretmenler odasının kapısından birkaç erkek öğretmennin bizim tarafa bakarak alaycı bir ifadeyle bıyık altından güldüklerini gördüm. Neden gülüyorsunuz diye sorduğumda öğrencilere söyledikleriniz hoşumuza gitti dediler..Nasıl yorumlarsanız artık.
Bu da böyle bir anımdır.

8 mart dünya emekçi kadınlar günümüz kutlu olsun!

Ah! Ah!
Babam şimdiye beni okutmayıp everseydi kendi çekermiş.
Neyse ki okumam için çok çabaladı.
Bende elimden geleni yaptım.
Geçen annem ameliyat olduğunda dayıma "iyi ki okuttum bu kızı şimdi onun eline bakıyoruz" dedi ağlayarak. Kurban olduğum ya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…