- Konu Sahibi bikusolsam
-
Acını anlıyorum, ben bir de her gün görmek zorundayım, aynı kurumdayız, gözden uzak olan gönülden de uzak oluyor, görüp yanından hiç tanımamış gibi geçmek, başkalarıyla kahkahalarını duymak zorunda kalmak, çok büyük bi ızdırap yalnız değilsin, zamanla geçer, dualarla selamete çıkmayı bekliyorum, bol bol YA FETTAH çek, YA SELAM çek, tövbe etmekte insanın yükünü hafifletirmiş.
öncelikle çok üzüldüm umarım çabuk atlatırsın. yaşadığın acıyı tam olarak bilemesem de tahmin edebiliyorum. ama şöyle düşün canının en çok acıyacağı zamanlar ilk anlar. her geçen gün acın biraz daha hafifleyecek. belki de şu an içinden "hep böyle mutsuz mu kalacağım bu acı hep devam mı edecek?" diye düşünüyorsundur. emin ol geçiyor. seninki kadar uzun süreli ilişkim olmadı belki yaşın benden büyüktür ama hissettiğin kalp acısını az çok biliyorum. dua olarak İnşirah Suresi'nin bu gibi kalp sıkıntılarına iyi geldiğini duymuştum. bir de Allah'ın bazı isimlerini okumayı deneyebilirsin.
sanki herkes kalbimi avucunda sıkıyor demişsin ya, nasıl da tanıdık, sanki ben yazmışım gibi bir zamanlar hissettiklerim için
şöyle düşünmeni tavsiye edebilirim...
sen acı çekerken o ne yapıyor sence? o da senin kadar mutsuz mu? hiç sanmam. öyle olsa sevmiyorum artık demezdi değil mi?
kendini bu duygusallığa kaptırırsan işin içinden çıkamazsın. gerçeklerle yüzleş, daha az acılı olacaktır.
Canim Allah babaninin mekanini cennet eylesin,her aci hafifliyor zamanla,Allah"la konus,dua bilmesen bile konus icini dök
Canım öncelikle seni çok iyi anlıyorum..ben senin bu tarif ettiğin sızıyı 2 kere yaşadım.. İlk yaşadığımda 19 yaşımdaydım bekardım. İkinci kez yaşadığımda ise, evli ve çocukları olan bir Anne iken..
Bana bu sızıyı yaşatan kişi ise aynı kişiydi. Yıllar geçip gitmişti ne garip ki, sızı aynı kalmıştı..
İster bekar ol, ister evli.. Bazı ızdırapları duymak,hissetmek yürekle ilişkili..
Bir konu açtım ben, konumu okursan anlarsın beni..
Ama hiç üzülme..
Çok nadirdir insanın ilk aşkıyla evlenmesi, onunla ömür geçirmesi..
Kısmetinde varsa olur, yoksa olmuyor sen diretsende..
Ama yaşadıklarımız bizi biz yapar
Acılar, hüzünler insanı olgunlaştırır..
8 sene baya uzun birzaman..
Tek üzüldüğüm; bu acının bir ukde olarak içinde kalacağını bilmek
Dedim ya; bende yaşadım böyle bir deneyim..
"Ama İnan bana zamanla geçiyor, hafifliyorsun.. Ona benzer, onu hatırlatan şeyler illaki çıkıyor karşına o zamanda gözlerin dalıp uzaklara, yürekten derin bir ah çekiyorsun birkaç damla gözyaşı ondan sonra..."
Hepsi bu..
Beni kendime getiren namazım oldu.. İbadetlerim bana güç verdi, direnç verdi.. Alt ettim bu sızıyı..eskisi kadar canım yanmıyordu ta ki; 3 gün önce onun nişan resmini görene kadar..
Resmini görünce afalladım, kala kaldım öylece.. Oysa ne hayaller kurmuştum birzamanlar..
Yine gözlerim ağladı onun için.. Ama o kadar..
Hayata küsmek olmaz,inadına ayakta kalacaksın yıkılmayacaksın!! Bolbol dua et.. Ben değerliyim, önemliyim de..kendini sev..
Sen birşey kaybetmedin, o senin gibi seven bir yüreği kaybetti.. O yansın kendi haline..
Dilerim senin güzel ve yüce gönüllü yüreğini hak edecek, seni deli gibi sevecek hayırlı bir insan çıksın karşına..
Kimsenin ahı, kimsede kalmaz üzülme.."YA VEDUD" esmasını Çek bolbol..
Sevgiyle kal
Ve zamanı geldiğinde "Rabb'in sana gönlündekini verecek, seni hoşnut kılacak. - Duhâ/5 Bu ayeti hatırladıkça içime bi ferahlık gelir her zaman. Umarım sana da iyi gelir. Ayrıca yorumları okumadım tavsiye eden olmuştur belki ama İnşirah suresi tam da senin derdine deva olacak cinsten. İnşirahın kelime anlamı bile ferahlıktır. Kısacık bir suredir. Bol bol okumanı tavsiye ederim. Senin için ben de dua edeceğim. Rabbim inşirah versin yüreğine..
Bismillahirrahmanirrahim
1. Elem neşrah leke sadrek
2. Ve vada'na 'anke vizreke
3. Elleziy enkada zahreke
4. Ve refa'na leke zikreke
5. Feinne me'al'usri yüsren
6. İnne me'al'usri yüsren
7. Feiza ferağte fensab
8. Ve ila rabbike ferğab
Rahmân ve Rahîm (olan) Allah'ın adıyla.
1. biz senin göğsünü açıp genişletmedik mi?
2. yükünü senden alıp atmadık mı?
3. o senin belini büken yükü .
4. senin şânını ve ününü yüceltmedik mi?
5. elbette zorluğun yanında bir kolaylık vardır.
6. gerçekten, zorlukla beraber bir kolaylık daha vardır.
7. boş kaldın mı hemen (başka) işe koyul,
8. yalnız rabbine yönel.
Ve zamanı geldiğinde "Rabb'in sana gönlündekini verecek, seni hoşnut kılacak. - Duhâ/5 Bu ayeti hatırladıkça içime bi ferahlık gelir her zaman. Umarım sana da iyi gelir. Ayrıca yorumları okumadım tavsiye eden olmuştur belki ama İnşirah suresi tam da senin derdine deva olacak cinsten. İnşirahın kelime anlamı bile ferahlıktır. Kısacık bir suredir. Bol bol okumanı tavsiye ederim. Senin için ben de dua edeceğim. Rabbim inşirah versin yüreğine..
Bismillahirrahmanirrahim
1. Elem neşrah leke sadrek
2. Ve vada'na 'anke vizreke
3. Elleziy enkada zahreke
4. Ve refa'na leke zikreke
5. Feinne me'al'usri yüsren
6. İnne me'al'usri yüsren
7. Feiza ferağte fensab
8. Ve ila rabbike ferğab
Rahmân ve Rahîm (olan) Allah'ın adıyla.
1. biz senin göğsünü açıp genişletmedik mi?
2. yükünü senden alıp atmadık mı?
3. o senin belini büken yükü .
4. senin şânını ve ününü yüceltmedik mi?
5. elbette zorluğun yanında bir kolaylık vardır.
6. gerçekten, zorlukla beraber bir kolaylık daha vardır.
7. boş kaldın mı hemen (başka) işe koyul,
8. yalnız rabbine yönel.
işte bu canım sana güç verecek olan yalnızca bu.Sabır acı meyvesi tatlıdır.sabredenlerden olabilmek dileği ile
Zamanla geçicek emin ol tam olarak olmasada sadece arada için sızlıycak o zaman o da anlık benim bunu atlatmam tam olarak 8 ay sürdü acını doyasıya yaşa ağla ama kndini harap etme maneviyata dön bol bol dua et hayırlısı buymuş demekki
güç seninle olsun..
Ne güzel bir söz "sabır acı,meyvesi tatlıdır".
Amin inşallah çok teşekkür ederim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?