KİLOLU OLMANIN DAYANILMAZ YÖNLERİ...
*Çok sevdigin arkadaşınla giyinmişsin kuşanmışsın dışarı çıkacaksındır her şeye rağmen! arkandan anneleriniz gülüşür;
kızlar anne-kız gibi duruyorsunuz arkadan.
*Bir magazaya gidersin 'büyük beden bulunur' yazısını gördüğünde havalara uçarsın hiç tarzın olmasa bile.
*Millet 5liraya bir kot üstüne 3liraya bir badi çekip bile şık olabilirken sen ne kadar para harcarsan harca "teyze" gibi durmaktan kurtulamazsın.
*Allah vergisi tabi ama senden daha az güzelliği olanlar; senden zekası da eğitimi de daha düşük olanlar bile senin hakettiğin yerde kariyer yapmışken sen bakkala bile gidemez olursun!
*Hele yıllarca çekmişsen bu kilonun dayanılmazlıklarını artık sen "dayanılmaz" olursun, ya çok snirli olursun ya çok sulugöz...
*Alışverişi ayaklarına kara sular inmeden bitiremezsin "hadi ya şurdaki magazada varsa" diye başka bir kapıya daha yürürsün!
*Hep bi yitiklik olur içinde, hep bi yalnızlık hep bi aglamaklık...
*Çorba karıştırırken bile kiloyla ilgili şeyler düşünürsün belki vicdan belki iç yanması ama hep hayıflanırsın kendine.
*Hep "verici" sen olursun, hep fedakar olursun.ve bu iş ruhundan vermeye kadar geldiğinde herşey daha da zorlaşır!
*Çocukluk arkadaşlarınla görüşmeye gidemezsin ya da facebookta lise arkadaşların buluşurken sen ya hiç cevap atmazsın buluşma mesajlarına ya da tesadüfen hep bi işin çıkar!
*Özel günlerde; felancanın düğünü var gibi haberlerde; günün anlamından da öneminden de uzak geçer haberi alış anın.el aa Allah mesut etsin der, sen içinden ne giyicem yaa dersin.hatta artık iş o kadar üzücüdür ki kendi düğününde bile aynı hissi duyarsın!
*Yüzün ne kadar güzel olursa olsun başkası kusurunu makyajla, iki kotla kapatırken senin kusur kapatmak için anlık çözümlerin hiç olmaz elinde.
*saçların yağlansa,bilegini burksan,burnun kanasa bile herşey kiloya faturalanır "kilo ver" denir!
*Sofrada en az yiyen sen olsan bile hep sen batarsın göze! başkasına ekmek dilimi uzatmak için elini ekmege atsan bile "tamam yeme artık" denir.
*Ve herşeyin sonucunda malesefki farkedersinki sokaklar seni üzüyor, insan içine çıktıgında herşey daha da kötü oluyor ve eve kapatmaya başlarsın kendini çözüm olmadıgını bile bile...
*Yıllardır görmeyenler bile hemen bi dr. kesilir başına.
*Allah korusun yarın birgün bi rahatsızlıktan can versen, o işlemlerde bile herkese yük olacagını düşünürsün.
*Çok içki içip sirozdan ölenlerin ardından "ama çok içiyodu yaa" yani müstehaktı dendiği gibi sen trafik kazasından ölsen bile "çok kiloluydu yaa" denecegini bilirisn.
*Dolmuşta yanına oturan kişi rahatsız olur ya da en son yer senin yanınsa artık tercih edilirsin. ve sen iyisi mi artık hep "ayakta yolculuk" edersin şuan hayat treninde yaptıgın gibi...
*İş görüşmelerine hep 1-0 başlarsın hatta bazen başlayamazsın bile! cv'ni gönderirsin belki bir vesilalıkla...hemen gelin görüşelim diye aranırsın.ama kapıdan girdiğin an herşey değişir.
*"Yüzünde pek güzelmiş ama...." "iltifatlarına" maruz kalırsın ve ama'sı duyulmadan teşekkür eder kapamaya çalışırsın konuyu...
*Eşinizle ya da sevgilinizle oturmuş bir film izlerken "şişman çirkin kız" muhabbetlerinde ister istemez utanmak,üstüne alınmak...
*Seviyesiz televizyon programında kamerayla görüntüyle oynayıp mankenleri şişman yapıp kıkır kıkır gülüp "hhhh bu ne" diye korkmalarını seyretmek zorunda kalmak...
*Şişman birinin bile yolda sizi süzüp "ben de böyle mi duruyorum acaba" diye içinden geçirdiğini bilmek ve ister istemez seninde içinden geçirmen...
*Sırtında onca yük taşıdıgın için ister istemez hantallaşmak, yaşıtlarınla bir eğlence yerine dahi gittiğinde oturup kalmak
*Sokakta elinde bişey yiyememek düşüncesiz insanların "daha neresine yiyor" diyecegini düşünmek..
*Aile terbiyesi almamış gençlerin yanından geçerken "yemiş yemiş de çıkaramamış" demesine kulak misafiri olamk, heleki yanında bi arkadaşın varsa yerin dibine geçmek
*Sinemada ileride kotluguna ulaşmak için ister istemez herkesi ayaklandırmak ya da seni görenlerin zaten ister istemez bi telaşlanması...
*Oturdugun dar bir sandalyeden kalkarken ister istemez sandalyenin kollarını tutmak ki takılıp kalmasın.
*Arkadaşlarınla ya da akrabalarınla bir düğüne/eğlenceye gittiğinde halaya girememek, sonunda hızlanacagını ve yetişemiyecegini bilmek.
*Yeni evlenmişsen kilonu bildikleri halde "bebek mi var" diye akllarınca iğneleyenlerin iğnesine maruz kalmak.
*Evlilik hazırlıgında "gelin alışverişi"ne çıkıldıgında ben bişey istemiyorum herşey var diyip müstakbel k.pederinden ayrılınca bütün büyük magazaları altüst etmek.
*Dışarı çıkamamak ve yakınlarının bunu ısrarla anlamamasına katlanmak.
*Televizyonda bir diyetisyen bir zayıflama haberi çıktıgında aranılıp haber verilen ilk kişi olmak.
*Dolmuşun arkasını başkaları 5lerden senin 4lenmesine bile engel teşkil etmen...
*4kişilik asansöre 8kişi binildiginde bile sanki fazladan binen 4kişidense tek kusur senmişsin gibi sana bakılması ve neyse ben yüreyim deyerek çıkmak zorunda kalmak ya da senin inmediğini görüp 2kişinin inmesi..
*Aynı boyda bile olsan zayıf arkadaşından daha kısa durmak.
*Şişman diğer bir arkadaşınla sarılamamak.
*Eşinin kucagına oturamamak ya da gönlünce hiç bişeyi yaşayamamak.
*Senin bu halini gören yaşlı teyzenin yanındaki kadına eğilip "ahh yavrum pek de gençmiş" demesi, senin de bi fatiha okuyasının gelmesi:) öyle bi derlerki öldüm mü acaba dersin "ahh yavrum pek de gençmiş" ya da "ahh kızım yüzün pek güzel biraz kilo ver" deyiverirler toplumun içinde...
*İnsanlara "senin dış görünüşüne yorum yapabilme" kapısını çoktan açmış oluyorsun herkes senin kilon hakkında yorum yapabilir sakın buna karşı çıkma!
*Afrikada açlıktan ölen insanlar oldugunu bilirken senin ortada bir yağ tenekesi olarak dolaşmanın verdiği ruhi huzursuzluk......
6.takımdan simeranya arkadaşımz eklmiş bnde öle bi baktım wala uyanı var bana(
ıyı geceler asu nasıl ıyı oldunmu bıraz
hoşgeldin asuuuuuuuu
neyse yemedim cipsi çünkü yarın günüm var kaçamak hakkımı yarın kullanacağım çünkü yarın asla ve asla hayır diyemeyeceğim profetorol var mönüde.börek dolma poğaca ayrıca artık sabah yok aksamda yemem böylece telefi ederim günde yiyeceklerimi sekerlerrrrrrrr
Bugün canım çok sıkılıyor.
Moralimde bozuk.
selma ablaaaa sen hala ilaç kullanıyomusun
ben güne gitcem 2.30 gibi hazırlandım foto mu cekip koyarım öptm
hayır asumancım kullanmıyorum cok kötü kafamda karıncalanma yaptı bırde mıdemı mahfattı korktum kullanmıyorum akannehirakannehirakannehir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?