Cuma Zayıflama Yarışması 8. Takım

canım selam,

öncelikle kilo veren tüm arkadaşları tebrik ediyorum..
Şeymacım süpersin bu arada!
ben hala tartıya çıkmadım geçen haftadan beri, o zaman da reglim bittiği için çıkmıştım, kendimle gurur duyuyorum )

Nazcım yukarıda yazdıklarına gelince..
Hem diyetisyen hem de spor hocasıyla çalışmış ve hala spor hocasıyla çalışan biri olarak şunu söyleyebilirim ki, vereceğin kilo miktarına göre spor değişir.
Ben doğum yaptıktan sonra 82-83 arası idim, o zaman diyetisyenim benim sadece yürümemin yeterli olduğunu, çünkü vücudumda yaklaşık 30 kg fazlalık olduğu için sadece diyet+yürüyüş ile bu yağların gideceğini söylemişti ve nitekim dediği gibi oldu...önceden de söyledim, ben 22 kiloyu sadece yürüyüş+diyetle verdim.

Ancak verecek kilo azalınca kardiyo+sıkılaşma egzersizi verdi, zaten spor salonuna da bu yüzden gidiyorum, hoca eşliğinde sıkılaştım. Şu an üst bacak dışında hiçbir yerimde ne bir yağ, ne bir sarkma ne de bir çatlak var. Ve spor hocamdan da diyetisyenimin söylediği şeyin onayını aldım: verilecek kilo miktarı 7-8 kg kalana kadar sadece 1 saat yürüyüş, 7-8 kg kala ise hem kardiyo (yürüyüş, koşu, ağırlık, zumba,vs.) hem de sıkılaşma egzersizi (pilates ya da sıkılaşmaya yönelik egzersizler) yapmak gerekiyor.

Yani ilk etapta benim gibi verilecek 20-30 kilonuz varsa fazla yüklenmeyin derim ben..
Çünkü iş biraz da kafada bitiyor..

Melikem nasılsın bir şey sorucam Beste bugün gene bildirimde bulunmazsa 2. kez bildirimde bulunmadı mı yazıcam ? yani Diskalifiye falan olmuyor değil mi ?

Nazım görmedim vallahi ya inşallah halledebilmişsindir 3. kez bildirimde bulunmayınca diskalifiye olunuyor
Bu arada selam kızlar nasılsınız? Ben iyice kilo aldım iyi oldu bana yarından itibaren başlıyorum artık yeter yani

Ayşem selam dönmek üzere ayrıldı yazdım seni 6 ay içinde tekrar gelmek istersen hemen gel

Ya hep aynı konuda tartışıyoruz seninle sen yürüyüşü savunuyorsun ben aerobik seviyede yada aralıklı olarak maksimum efor seviyesinde egzersizi savunuyorum

Hayallerine tutun Melikemmmm

Afiyet bal şeker olsun ohh bende yedim valla adetten tatlı krizine giriyorum

Evet evet problem olmadı

Şeyma tebrik ederim darısı başıma inşallah
hayallerime tutundum Nazım inşallah bu hevesim kaçmaz bu hafta ve veririm artık yarın sabah annemle yürüyüşe gideceğiz hadi bakalım
senin hayaline de bayıldım öyle bir karnım olsa benim de yahu bu yaza kadar olmalı olacak

Kız seninki kesin olucak benimki biraz zor gibi ama benimkide olucak inançlı olmalıyız

Yalan dünyayı ve ardından kayıp şehir'i izlemeye gidiyorum ben Nazım dizi gecem bu gece öpüyorum hepinizi iyi geceler

Ayşe yazmıcaktım ama dayanamadım hadi biraz tartışalım gene seninle

1. si Diyetisyenin senin sadece yürümeni önermiş = diyetisyenler spor ile ilgili hiç bir şey bilmezler.Tek bildikleri kardiyo zayıflatır ağırlık sıkılaştırır.Bu kadar bilirler.

2. si Önceden de bahsettiğim gibi 83 kilo ve 40 yaşa yakın birisine koş mu diyeceklerdi.Yürümek sınırlıdır yani yürü dersin en hızlı tempoda bile yürüse kendini bir yere kadar zorlayabilirsin daha fazla zorlamak için koşman gerekir bu yüzden yürü denmiştir.Ama aslında koşmak istense koşulabilir hırs meselesi.

3. sü Sadece yürüyüş ve diyetle verdim diyorsun.Yaptığım diyet 1300 kalorilik bir diyetti.O kadar düşük kalorili bir diyetle spor yapmasan bile kilo verebilirdin.

4. sü 220 - 40 = 180 % 80 nabzın 150 % 70 nabzın 130 oluyor.Kondisyonunun çok düşük olduğunu düşünürsek sen aslında istemeden çok yüksek olasılıkla aerobik seviyeye çıkıyordun yani %70 %80 arasına.Ama takımdaki 30 yaşında birinin yürüyerek bu seviyeye çıkması gerçekten zor o yüzden sende işe yaradığı kadar o kişide işe yaramıcaktır.

5. si Ağırlık egzersizleri kardiyo egzersizleri değildir.Sadece bacak çalıştığımız günler nabzımız yükselir yada komplike hareketlerde yükselir çok fazla kas devreye girdiği için ( squat , şınav , dips , barfiks ... ) Ama tabiki beyaz kaslar çalıştığı için hareket uzun süre yapılamaz.

6. sı Tamamen yanlış bir şey yazmışsın ağırlık egzersizlerine yani kas gücü gerektiren egzersizlere son 7-8 kilo kala başlanmalı yazmışsın.Bunu söyleyen kişiler bile spor hocası olabiliyor =) 100 kilo bir kadın sadece düşük tempoda kardiyo ile kilo vermeye kalkarsa sonuç ne olur biliyor musun ? Tartıda hızla kilo iner bütün iskelet kasları hızla erir.Kaslar eridikçe sürekli su atar vücuttan.İlk başta belli olmaz ne kadar kas kaybettiği ama ideal kilosuna gelince vücudunun her yeri yumuşacık olur karnı dümdüzdür ama parmağınızla bastırdığınızda sanki süngere bastırıyormussunuz gibi içeri girer parmağınız.Daha sonrasında kas kaybıyla beraber hızla metabolizma hızı düşer ardından 1 - 2 yıl içinde verdiği kiloyu geri alır.Bu zayıflama sürecinde büyük bir hastalığa yakalanmazsa tabi.Yani son 7-8 kilo kala ağırlık egzersizlerine başlamak hiç bir işe yaramaz.Ayrıca yapılıcak ağırlık egzersizide ne kadar bilinçli yapılır düşünmek dahi istemiyorum.

Ayşem bence hocanla konuş yüksek yoğunluklu aralıklı çalışma yapmak istediğini söyle.Yorulmadan 1 saat geçirip bin küsür kalorilik diyet yaptığın halde kilo kaybı olmamasındansa gerçekten yorularak geçirdiğin 1 saat ten sonra iki bin küsür kalorilik diyet yapıp kilo vermek çok mantıklı değil mi ?

Dediğim gibi normalde yazmıcaktım ama yanlış yönlendirilmesini istemiyorum çoğu kişinin.

Son olarak sen iki bin küsür kalorilik diyet yapıyorsun kilo verebiliyorsun ama sen 80 küsür kilosun ben ise 50 küsür kiloyum diyorsan bu tamamen bir saçmalıktır.Kilolu insan daha kolay kilo verir görüşü hürafe dir altta açıklıcam.

Çoğu insanın inanışı kilolu kişi daha kolay kilo verir.1 kg yağ günde bazal metabolizma hızına 4 kcal fazla enerji harcamsına destek olur.Yani genetiği ve kas oranı ve cinsiyeti aynı olan 2 kişiyi düşünürsek biri 60 biri 80 kiloysa 80 kilo olan kişinin bazal metabolizma hızı 80 kcal daha fazladır 60 kilo olan kişiye göre.

Ama şöyle bir durum vardır kilosu yüksek olan kişi bazı sporlarda daha fazla kalori harcar.Mesela 2 side koşsa 80 kiloluk kişi çok daha fazla kalori harcar ama ikiside bisiklet sürse ( kondisyon spor bisikleti ) aynı enerjiyi harcalar.Yani vücut ağırlığının işin içine girmesi gerekiyor.

Peki neden herkes kilolu kişilerin daha çabuk kilo verdiğini düşünür hadi sıralayalım maddeleri

1 - Kilolu kişiler o kiloyu alırken dolayısıyla yüksek kalorili bir beslenme yapmışlardır.Metabolizma diyet yaparken nasıl düşüyorsa kilo alırkende yükselir kısacası alınan kaloriye göre kendini hızlandırır yada yavaşlatır.Ve kilolu kişi o kiloları alırken metabolizması tavan yapmıştır.

2 - Karbonhidratlar su tutar.Diyet yaparken kilo başına 3 - 5 gr karbonhidrat alınırken o kişi kilosu başına 10 gr karbonhidrat alıyordu.Karbonhidrat azaltıldığında hızla su kaybeder.Ve diyete başlayanların % 90 ı ilk acemilik ayında karbonhidratı sıfırlar yada çok az alır. Yada çoğu kişi karbonhidrat nedir bilmez.%50 - 60 Karbonhidrat alınması gerektiğinden haberleri dahi yoktur.Dolayısıyla hızla su kaybeder ve sanki kilo veriyormuş gibi gözükür.

3 - Karbonhidratların yanında tuz olayı var birde.Tuzun kötü yanlarından en masumu olan su tutma özelliği sayesinde vücut fazlaca su tutar.Günde alınması gereken tuz 5 gr iken kişi her gün çok fazla yiyecek tükkettiği için 5 gr mın çok üstünde tuz alıyordur ve tuzda su tutuyordur.Besin miktarı düştüğü için aldığı tuzda düşüceği için aynı şekilde tekrar su kaybeder.

4 - Kaslardaki glikojen seviyesi düşer.Bazen duymuşsunuzdur belki, sporcular uzun maratonlardan ortalama 1 hafta önce karbonhidrat yüklemesi yapar.Mesela gene sevdiğim bir spor olan yol bisikletinde fransa turuna katılıcak sporcular fransa turu başlamadan 1 hafta 10 gün öncesinden başlangıç gününe kadar karbonhidrat yüklemesi yapar.Böylece fazla karbonhidrat kaslara gidip glikojen olur.Sporcu orada günlerce günde 5-6 saat yüksek tempo bisiklet sürmesi gerekiyor ve bolca enerjiye ihtiyacı vardır ve bu enerjiyi bu glikojenlerden sağlamaya çalışır.Kilolu kişi herhangi bir maratona hazırlanmadığı halde her gün karbonhidrat yüklemesi yaptığı için fazla glikojenide atıp tartıda hafif gözükücektir.

5 - Son olarak mesela 20 kilo fazlası var 17 kiloyu veriyor son 3 kilo kala metabolizması aldığı kaloriye eşitleniyor yani duraklama dönemine giriyor ve hemen son kilolar verilmiyor mantığına giriyor.Oysaki bu duraklama dönemi 50 kilo fazlası olan birininde başına geliyor bazen aylarca kilo veremeyenler bile oluyor.Ama bu durum son kilolarda meydana gelince hemen son kilolar verilmiyor inanışına geçiliyor.Eğer bu yanlış olsaydı neden ideal kilosu 55 olan biri 57 ye çıtkığında o 2 kiloyu çok rahat 2 haftada verebiliyor ?

Kısacası kilolu kişinin daha fazla kilo verebildiği inanışı doğrudur.Daha fazla yağ kütlesi verdiği yanlıştır.
Vücut ağırlığının işin içine girdiği sporları yaparak bir avantaj sağlayabilir kendine sadece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…