7 - Bütün vücudunuzu çalıştırın.
Çoğunuzun spordan kastı sadece yürümek bisiklete binmek.Hiçbirinizin göğüs - omuz - sırt - kol çalıştırdığını düşünmüyorum.Eskiden duyardım yürümek bütün vücudu çalıştırır bende inanırdım ne safmışım.
Vücudumuz yere 90 derece durduğunda sırt ve abdominals, sağa sola düşmediğimiz için oblik, kollarımız aşağıya düşmediği için omuz kaslarımız çalışıyormuş.Gerçekten insanları mal yerine koyuyorlar bu nasıl bir saçmalıktır.O zaman ben her gün ayakta durıyım 1 saat belimden yukarıdaki bütün kaslarım çalışsın mantığa bak.
Vücut her zaman işine yaramayan kasları eritir.
Göğüs kasınızı en fazla ayda 1 kez belki bir şey ittiriyorsunuzdur o zaman çalıştırmışsınızdır başka bir zaman çalıştırmamışsınızdır.
Omuz kasınızı en fazla haftada 1 kez elinizde poşetler var ken asansörün düğmesine yada kapının ziline basmak için kolunuzu yukarı kaldırdığınızda çalıştırıyorsunuzdur oda 3 saniye sadece.
Beste haftaya unutma kuzum hiç acımam diskalifiye yazarım valla
Ben iyiyim teşekkür sizler nasılsınız Bestem ve Pınarım
Melikem nasılsın bir şey sorucam Beste bugün gene bildirimde bulunmazsa 2. kez bildirimde bulunmadı mı yazıcam ? yani Diskalifiye falan olmuyor değil mi ?
canım selam,
öncelikle kilo veren tüm arkadaşları tebrik ediyorum..
Şeymacım süpersin bu arada!
ben hala tartıya çıkmadım geçen haftadan beri, o zaman da reglim bittiği için çıkmıştım, kendimle gurur duyuyorum)
Nazcım yukarıda yazdıklarına gelince..
Hem diyetisyen hem de spor hocasıyla çalışmış ve hala spor hocasıyla çalışan biri olarak şunu söyleyebilirim ki, vereceğin kilo miktarına göre spor değişir.
Ben doğum yaptıktan sonra 82-83 arası idim, o zaman diyetisyenim benim sadece yürümemin yeterli olduğunu, çünkü vücudumda yaklaşık 30 kg fazlalık olduğu için sadece diyet+yürüyüş ile bu yağların gideceğini söylemişti ve nitekim dediği gibi oldu...önceden de söyledim, ben 22 kiloyu sadece yürüyüş+diyetle verdim.
Ancak verecek kilo azalınca kardiyo+sıkılaşma egzersizi verdi, zaten spor salonuna da bu yüzden gidiyorum, hoca eşliğinde sıkılaştım. Şu an üst bacak dışında hiçbir yerimde ne bir yağ, ne bir sarkma ne de bir çatlak var. Ve spor hocamdan da diyetisyenimin söylediği şeyin onayını aldım: verilecek kilo miktarı 7-8 kg kalana kadar sadece 1 saat yürüyüş, 7-8 kg kala ise hem kardiyo (yürüyüş, koşu, ağırlık, zumba,vs.) hem de sıkılaşma egzersizi (pilates ya da sıkılaşmaya yönelik egzersizler) yapmak gerekiyor.
Yani ilk etapta benim gibi verilecek 20-30 kilonuz varsa fazla yüklenmeyin derim ben..
Çünkü iş biraz da kafada bitiyor..
evet bence de özellikle son 2 güne ragmen
eşim hasta oğlum hasta yemek yemiyolar bende siirimden yiyorum onlar hasta diye
Nazım görmedim vallahi ya inşallah halledebilmişsindir 3. kez bildirimde bulunmayınca diskalifiye olunuyor
Bu arada selam kızlar nasılsınız? Ben iyice kilo aldım iyi oldu bana yarından itibaren başlıyorum artık yeter yani
tamam kuzum unutmucam inşallah
daha iyiyim ben de kuzum yorgun hissediyorum annemle çay keyfi yapacağız şimdi
bu arada dün tatlı krizine girmiştim ve evde doğru dürüst bir şey yoktu annem gelicek demiştim ya geldi ve bana elmalı kurabiye getirmiş nası mutlu oldum anlatamam ve bir oturuşta 3 tane birden yedim dünün acısını çıkardım
Nazım görmedim vallahi ya inşallah halledebilmişsindir 3. kez bildirimde bulunmayınca diskalifiye olunuyor
Bu arada selam kızlar nasılsınız? Ben iyice kilo aldım iyi oldu bana yarından itibaren başlıyorum artık yeter yani
bende iyiyim sanırımm..sürekli vücudumda anlamadıgım bir yorgunluk bitkinlik var sadece onun dısında iyiyim..mesela oturuyorum suan ama gözümden yorgunluk uyku akıyor anlamıyorum nedenini hiç.
Afiyet bal şeker olsun ohh bende yedim valla adetten tatlı krizine giriyorum
Şeyma tebrik ederimdarısı başıma inşallah
hayallerime tutundum Nazım inşallah bu hevesim kaçmaz bu hafta ve veririm artık yarın sabah annemle yürüyüşe gideceğiz hadi bakalım
senin hayaline de bayıldım öyle bir karnım olsa benim de yahu bu yaza kadar olmalı olacak
Kız seninki kesin olucak benimki biraz zor gibi ama benimkide olucak inançlı olmalıyız
canım selam,
öncelikle kilo veren tüm arkadaşları tebrik ediyorum..
Şeymacım süpersin bu arada!
ben hala tartıya çıkmadım geçen haftadan beri, o zaman da reglim bittiği için çıkmıştım, kendimle gurur duyuyorum)
Nazcım yukarıda yazdıklarına gelince..
Hem diyetisyen hem de spor hocasıyla çalışmış ve hala spor hocasıyla çalışan biri olarak şunu söyleyebilirim ki, vereceğin kilo miktarına göre spor değişir.
Ben doğum yaptıktan sonra 82-83 arası idim, o zaman diyetisyenim benim sadece yürümemin yeterli olduğunu, çünkü vücudumda yaklaşık 30 kg fazlalık olduğu için sadece diyet+yürüyüş ile bu yağların gideceğini söylemişti ve nitekim dediği gibi oldu...önceden de söyledim, ben 22 kiloyu sadece yürüyüş+diyetle verdim.
Ancak verecek kilo azalınca kardiyo+sıkılaşma egzersizi verdi, zaten spor salonuna da bu yüzden gidiyorum, hoca eşliğinde sıkılaştım. Şu an üst bacak dışında hiçbir yerimde ne bir yağ, ne bir sarkma ne de bir çatlak var. Ve spor hocamdan da diyetisyenimin söylediği şeyin onayını aldım: verilecek kilo miktarı 7-8 kg kalana kadar sadece 1 saat yürüyüş, 7-8 kg kala ise hem kardiyo (yürüyüş, koşu, ağırlık, zumba,vs.) hem de sıkılaşma egzersizi (pilates ya da sıkılaşmaya yönelik egzersizler) yapmak gerekiyor.
Yani ilk etapta benim gibi verilecek 20-30 kilonuz varsa fazla yüklenmeyin derim ben..
Çünkü iş biraz da kafada bitiyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?