Haklısın canım ama temmuzdan beri ilk defa soğudu havalar azıcık tadını çıkarıyımErzurum kadar soğuk değil de Ankara ayazını severim ben :))
Pınar acaba senin üstündeki büyüyü kaldırsammı 1. oluruz belki kız.Ama bu seferde istediğin kiloya inersen mezun olmak falan istersin belki :44:Neyse bir süre daha kalsın o büyü üstünde yoksa ben sensiz yapamam
vallaa bebişim söz gitmicem kaldır sen..harbi harbi gercek oldu sanırım bu espri
Olmaz demiyim büyük konuşmamak lazım ama olmasa iyi olur70 den yukarısı olmaz diyorsun yani
Ben de geldim kızlar.
Uzun bir aradan sonra hadi birinci olalım bu hatfa :)
kizlar telden baglaniyorum ve site bir acayip sadece ilk sayfa mesajlari var o yuzden ne yazdiginizi goremiyorum
Şeyma bu hafta kaptanın olarak senden 5 kilo vermeni rica ediyorum benim içinn
Geri kalanımızda 200 - 300 gr versek yeter
Şeyma bu hafta kaptanın olarak senden 5 kilo vermeni rica ediyorum benim içinn
Geri kalanımızda 200 - 300 gr versek yeter
ben vermesemde olur..hepiniz benim kiloma gelince vercemm
Kızlar ben bilmem eşim biliri izlemeye gidiyorum seviyorum hepicinizi =)
Kızlar ben bilmem eşim biliri izlemeye gidiyorum seviyorum hepicinizi =)
Ayşe yazmıcaktım ama dayanamadım hadi biraz tartışalım gene seninle
1. si Diyetisyenin senin sadece yürümeni önermiş = diyetisyenler spor ile ilgili hiç bir şey bilmezler.Tek bildikleri kardiyo zayıflatır ağırlık sıkılaştırır.Bu kadar bilirler.
2. si Önceden de bahsettiğim gibi 83 kilo ve 40 yaşa yakın birisine koş mu diyeceklerdi.Yürümek sınırlıdır yani yürü dersin en hızlı tempoda bile yürüse kendini bir yere kadar zorlayabilirsin daha fazla zorlamak için koşman gerekir bu yüzden yürü denmiştir.Ama aslında koşmak istense koşulabilir hırs meselesi.
3. sü Sadece yürüyüş ve diyetle verdim diyorsun.Yaptığım diyet 1300 kalorilik bir diyetti.O kadar düşük kalorili bir diyetle spor yapmasan bile kilo verebilirdin.
4. sü 220 - 40 = 180 % 80 nabzın 150 % 70 nabzın 130 oluyor.Kondisyonunun çok düşük olduğunu düşünürsek sen aslında istemeden çok yüksek olasılıkla aerobik seviyeye çıkıyordun yani %70 %80 arasına.Ama takımdaki 30 yaşında birinin yürüyerek bu seviyeye çıkması gerçekten zor o yüzden sende işe yaradığı kadar o kişide işe yaramıcaktır.
5. si Ağırlık egzersizleri kardiyo egzersizleri değildir.Sadece bacak çalıştığımız günler nabzımız yükselir yada komplike hareketlerde yükselir çok fazla kas devreye girdiği için ( squat , şınav , dips , barfiks ... ) Ama tabiki beyaz kaslar çalıştığı için hareket uzun süre yapılamaz.
6. sı Tamamen yanlış bir şey yazmışsın ağırlık egzersizlerine yani kas gücü gerektiren egzersizlere son 7-8 kilo kala başlanmalı yazmışsın.Bunu söyleyen kişiler bile spor hocası olabiliyor =) 100 kilo bir kadın sadece düşük tempoda kardiyo ile kilo vermeye kalkarsa sonuç ne olur biliyor musun ? Tartıda hızla kilo iner bütün iskelet kasları hızla erir.Kaslar eridikçe sürekli su atar vücuttan.İlk başta belli olmaz ne kadar kas kaybettiği ama ideal kilosuna gelince vücudunun her yeri yumuşacık olur karnı dümdüzdür ama parmağınızla bastırdığınızda sanki süngere bastırıyormussunuz gibi içeri girer parmağınız.Daha sonrasında kas kaybıyla beraber hızla metabolizma hızı düşer ardından 1 - 2 yıl içinde verdiği kiloyu geri alır.Bu zayıflama sürecinde büyük bir hastalığa yakalanmazsa tabi.Yani son 7-8 kilo kala ağırlık egzersizlerine başlamak hiç bir işe yaramaz.Ayrıca yapılıcak ağırlık egzersizide ne kadar bilinçli yapılır düşünmek dahi istemiyorum.
Ayşem bence hocanla konuş yüksek yoğunluklu aralıklı çalışma yapmak istediğini söyle.Yorulmadan 1 saat geçirip bin küsür kalorilik diyet yaptığın halde kilo kaybı olmamasındansa gerçekten yorularak geçirdiğin 1 saat ten sonra iki bin küsür kalorilik diyet yapıp kilo vermek çok mantıklı değil mi ?
Dediğim gibi normalde yazmıcaktım ama yanlış yönlendirilmesini istemiyorum çoğu kişinin.
Son olarak sen iki bin küsür kalorilik diyet yapıyorsun kilo verebiliyorsun ama sen 80 küsür kilosun ben ise 50 küsür kiloyum diyorsan bu tamamen bir saçmalıktır.Kilolu insan daha kolay kilo verir görüşü hürafe dir altta açıklıcam.
Canım cidden çok güzel ve hafif bir menü olmuş:)Menümü yazayım:
sabah: 30 gr peynir, 25 gr ekmek
ara: 1 lahana kökü
öğle: 1 simit, 250 ml ayran
ara: 1 elma
akşam: 2 ince dilim kırmızı et(haşlama), yağsız salata(domates, kıvırcık, beyaz lahana)
ara: 5 fındık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?