Cuma Zayıflama Yarışması 8. Takım

sizin ikinizdedemi pko var yahu ne çok var bu hastalıktan diet gruplarında heledee
elimpia adresi ver canım:))
yahu bende işte zaman öldürüyorum 1 hafta sonra okullar başlıyor bizim için ondan sonra
asıl zor günler
sude gene ansınıfına uyum aşamasında süründrecek bizi gibi geliyor oyy oyyyy
neslihan hoşgeldin sende pek göremiyodum ne zamandır seni geçmiş olsun hemdea.s.

SAĞOL HUSELCıMMM....HAFTA SONU PEK GıREMıYORUMM....

HAFTA ıÇıDE ıŞTE OLDUĞUM ıÇıN VAKTıM OLDUĞUNDA GıREBıLıYORUMM....

MAALESEF PKO VAR VE ADET OLMUYORUM AYRICA 3 YILDIR BEBEK ıSTıYORUZ ODA OLMUYORR...HERŞEY ALLAHTAN ZAMANI GELıNCE OLUCAK ıNŞŞ....

BU ARADA KAPTANIMM SEN ŞıMDı REPıMı VER CUMAYA YıNE VERıRSıN OLMA MI?
opuyorumnanaktan :kedi:

kaptanım halen kullanıyor musun? Glukofenı devam edım mı etmım mı fecıyım yaa....acayıp bulanıyooo....bırde sahurda yatmadan namazımı kılıyorum doĞru wc gıdıyorum ıshal gıbı acaba ondan mı kı.....

nesli daha önce burdan bir arkadaşım hayıt otundan çok faydalanmıştı onuda araştır derim
ilaçlarla düzene girdikten sonra bunu kullandı ve periotları düzenle devam ediyordu

HUSELCıMM HAYITIDA KULLANDIM AMA BIRAKTIM VE TEKRAR BAŞLAYACAĞIMM...BENıMKı ÇOK ıLERLEDı SANIRIM ARTIK ıLAÇSIZ ADET OLAMIYORUMMM....BAKALIM SONUM NE OLACAK BAYRAMDAN SONRA GıDıCEM DR.A TEDAVı NE ÖNERECEK BıLMıYORUMM.....

ELıMPHıA CIĞIM PKO. DEMEK POLıKıSTıK OVER DEMEK...

Polikistik Over, basit bir yumurtlama bozukluğu olmaktan çok, kısa veya uzun vadede ciddi sorunlar yaratabilen bir durumdur ve bu nedenle tedavi edilmelidir. Uzun süreli tedaviler hem zor, hem pahalıdır ve tek başına kullanıldıklarında sınırlı etkileri olmaktadır. Polikistik over sendromlu bir hastada uygulanacak kısırlık tedavileri ise kilo verilmesi, yumurtlama tedavisi, yumurtaların laparoskopik yöntemlerle birçok kez delinmesi ve Tüp Bebek'dir. Kısırlık dışındaki diğer sorunların tedavisi; (kıllanma, tüylenme, vs.) ise erkeklik hormonlarını azaltan doğum kontrol hapları benzeri ilaçlarla yapılmaktadır.

PKO. YUMURTALIKLARDA BULUNUN KÜÇÜK KıSTLER.....

Polikistik Over tedavisinde alternatif ve yeni bir tedavi seçeneği olarak tercih edilen ilaç Metformin (glucophage) ‘dir ;Metformin, bazı şeker hastalarının tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. ınsülin direncine karşı çıkmaya yardım eder (insülin direncinin, PKOS’nin başlıca nedenlerinden biri olduğu düşünülmektedir Metformin tedavisi hakkında araştırma çalışmaları yapılmaktadır. Bu tedavinin ileride PKOS için daha yaygın olarak kullanılması olasıdır. Son zamanlarda yapılan bir çalışmada, PKOS’li kadınlar arasında metformin alanların almayanlara kıyasla daha yüksek yumurtlama ve gebe kalma olasılığı sergiledikleri sonucuna varılmıştır. Hastalar bu ilaca başladıklarında geneldeki en fazla yakınma mide sorunları ve ishal olmakta, tedavinin birinci haftasının sonunda geçmektedir. Bu yan etkiler ilacın başlangıç dozunu azaltarak ve yemekle birlikte alınmasını sağlayarak en aza indirilebilir. Böbrek fonksiyonları azalmış hastalarda Metformin tedavisinin çok nadir görülen yan etkisi laktik asidoz'a yakalanabilirler, bu tür hastalara dikkatli verilmelidir. Polikistik over sendromu; yapılan çalışmaların sonucunda şeker hastalığı için kullanılan ilaçlar ile tedavi edilebilmektedir. Polikistik over sendromunun etkilerini birkaç ay içinde tersine çevirebilmektedir. Bunlar saç dökülmesini azaltmakta, yüzde ve vücuttaki kıllanmayı durdurmakta, tansiyonu normale döndürmekte, adetleri düzenleyip, kilo verdirerek gebe kalabilmeyi sağlamaktadırlar. Bu ilacı kullanarak 2 aydan kısa bir sürede ilk yumurtladığı adette gebe kalanlar görülmüştür. Yaklaşık 6 aylık bir kullanımdan sonra kadınların % 80'inin normal adet düzenine girdiği gözlenmektedir.

glukofen ve glikofer vucuda alınan karbonghidratın sindirilmeden direk atılımını sağlar...bunuda tabiki ishalle yapar...o yüzden ilaçdan dolayı ishal olmuşsun....bende kullandım birara tuvaletten çıkamıyordum.....

Polikistik Over sendromu

Polikistik over sendromu ( poli cyctic ovary -PCO ) düzenli yumurtlamanın olmaması ve buna bağlı olarak ortaya çıkan genellikle adet gecikmeleri, tüylenmede artış,ciltte yağlanma,sivilce-akne oluşumu, kilo alımı,şişmanlık, gebe kalamama gibi farklı belirtilerle görülen bir belirti topluluğudur.

Polikistik over hastalığı genç kızlarda ve üreme çağındaki kadınların %3 ile 5'ini etkileyen yaygın bir tablodur. ılk kez 1935 yılında Stein Leventhal tarafından tanımlanan bu sendromun günümüzde hala daha nedeni tam anlamı ile bilinmemekte ve bu nedenle tedavisi konusunda da bir fikir birliği sağlanamamaktadır.Bu hastalığı tanımlamada kullanılan polikistik over ifadesi yumurtalığın içinde az gelişmiş ya da gelişmemiş yumurta hücrelerinin( ki bu hücreler folikül kisti olarak tanımlanır) yumurtalık cidarında çok sayıda milimetrik ebadlarda dizili olarak durmasından kaynaklanmaktadır.Çünkü yunancada poli'nin türkçe karşılığı çok sayıda demektir.

Olayın esas nedeni normal sağlıklı kadında her ay düzenli olarak meydana gelmesi gereken yumurtlama (ovulasyon ) fonksiyonunun tamamlanamamış olmasıdır.Polikistik overde yumurtalıklardan birinde yumurtlamayı sağlamak amacıyla folikül (yumurta hücresini barındıran kese) gelişiminin başladığı aşamanın herhangi bir nedenle yavaşlaması veya duraklaması durumunda folikül gelişip çatlayacağı yere burada milimetrik çapta bir kist oluşur ve çatlamadan kalır. Bu durum her adet döngüsünde tekrarladıkça yumurtalıklardaki kist sayısı artar. Yumurtlama her iki yumurtalıkta da olan bir olay olduğundan belli bir süre sonra her iki yumurtalıkta birden bu milimetrik kistlerin sayısı artar.Folikül gelişimi yumurtalıkların yüzeye yakın kısmında olduğundan her adet döneminde giderek sayısı artan bu az gelişmiş foliküller yumurtalığın yüzeye yakın kenarı boyunca dizilirler.Yapılan ultrasonografik incelemede yumurtalık dokusunun dış yüzeyine yakın dizilmiş siyah boşluklar tipik olarak tespih tanesi gibi görülür.

tşk ederim neslihancım..ve çok geçmiş olsun..ben daha kadın doğum dr una gitmedim..düğünden önce vakit olmadı bir de kaçtım açıkçası aslında gidip bir baktırmam gerek yumurtalıklarıma vs..

bencede gıtmelısın Çok Önemlııı....

Ben 2003 den berı Çekıyorum bunu daha sonrada evelenınce 2005 de kılo almaya baŞlayınca adet olmam ııce dÜzensızleŞtı ve 2 yıldırda sÜreklı ılaÇla adet oluyorum yada 6-7 ay hıÇ olmayınca mecbur ılaÇ kullanıyorumm....

Bır bu glukofenı denememıŞtım bırde bunu denım dedım...ınŞ. ıı gelır..

Polikistik over neden oluşur ve sebebi nedir?

Polikistik over kronik anovulasyon yani yumurtlama olmamasıdır.Olayın esas nedeni beyinde hipofiz bezinden salgılanan LH ve FSH hormonlarının anormal şekilde üretilmesi olup bir hormonal bozukluktur. Bu dengesizlik neticesinde her ay düzenli olarak yumurtalıklardan yumurtlama olmaz. Bunun sonucunda da yumurtalıklardan erkeklik hormonu üretimi artar.

Diğer pek çok hormonal hastalık gibi bu hastalığında nedeni tam olarak bilinmemektedir.Günümüzde kabul edilen ortaya çıkış mekanizması kabaca şu şekildedir; LH'daki artış yumurtalıklarda erkeklik hormonu yapımını arttırır, salgılanan bu erkeklik hormonları (androjenler) yağ dokusunda östrojene dönüşür ve bu östrojen dönüşte LH üretimini arttırmakta ve bir kısır döngü ortaya çıkmaktadır. Bu kısır döngü kilo kaybı veya yumurtalıkların baskılanması gibi etkenlerle kırılabilir.Yine kilo fazlalığına bağlı olarak insüline karşı bir direnç de ortaya çıkmakta ve neticede hormonal denge bozularak yine bu kısır döngü elde edilebilmektedir.

Polikistik overde yumurtlama durakladıkça yumurtalıklardaki kist sayısı artar, kist sayısı arttıkça yumurtalıkların içindeki hassas hormonal dengeler daha da bozulur ve yumurtlama bozukluğu daha kronik hale gelir, yani bir kısırdöngü oluşur.Bozulmuş folikül sayısı arttıkça bunların olumsuz etkileri de artmaya devam eder ve yumurtlama daha da zorlaşır.

evt cnm kullan sende
tokluk hissi verdiğini görceksin
hmde yumurtalıklarını çalıştrdığını
bn onun üzerine geçen ay adet oldum
dün bitti hapım
yazdırmm lazım aslında orucum die evden çıkmkaistmiyorum susuyorum
bnmkisi 1000mglık dı günde 3 tane sen kaç tane içiyosuun

:1shok::1shok:
bi hamile kalda görüm seni
k.doğum uzmanından çıkmassın ozmn

herŞey bır yanada ıŞte bayrama kadar 75 olursam bayramdan sonra ekım ayında dr. Gıdıp bebek ıÇın Çatlatma ıĞnesı olucammm....o yÜzden kılo vermek zorundayımmm....

kızlar bn regl olamadım ama
oruç tuttuğum günden beri ( belki bi alaksı yoktur ama)
burnum kanıyor hmde şırıl şırıl
size yazarken bile kanıoo
neye delalet eder
alayım yorumları

1. Sıcak mı orası? Sıcaksa baŞın aĞrıyor ıse olabılır?

2. BırŞeye sıkıldında Çok mu stres yaptın patlak ver dı?

3. Bır darbe yedınde farkında mı deĞılsın.? Hanı gece uyurken falan. Damar Çatlaması olabılır...

4. Adet olma Şeklı o Şekıldede olabılır mı dıye geldı bır anda aklıma duymuŞtum ama ınanmamıŞtım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…