Banucum Karatay olsun dukan olsun ikisinide pek dohru bulmuyorum ..meyve yasak ekmek yasak..bazi sebzeler yasak..müslide yasakti .tabi normal sürece dönüldüğündede kilo alma riski cok yüksek...ama o bayan bayaği bi fazla almiş tekrar verdiği kilolari..onca verilen emek boşa gitti ..benimde eşimin kuzinesi mide ameliyati gecirmişti 2 sene önce..güzel kilo vermişti...uzun zamandir görmemiştik kendisini...eski hali kadar olmasada oda tekrar kilo almiş . Bu gidişlen ama eski halini tekrar alacak cünkü cok sagliksiz besleniyo..fast food..hamur işi tatli pasta vs...
Banucum dukan iyi kilo verdiruyor ama azıcık karbon alınca hemen kilo olarak dönüyor.
Ben dukana çok karşıyım. Bir kere bizim kültürümüze,mutfagimiza uygun değil çok sağlıksız hersey light doğal degil ozetle.
Karatay beslenmeyi severim ama :)
Bi dönem yapıp epey faydasını görmüştüm. .
Hemen aklımdayken bugün yediklerimi de yazayım;
Uyanınca; bol su
Kahvaltı;
2 tane ufak salatalık
1 / 2 Kırmızı biber
1 dilim Beyaz peynir
1 fincan Naneli limonlu Yeşil çay
ara;
1 fincan Mısır püsküllü çay
3 adet kuru kayısı
Öğlen;
4 - 5 kaşık kadar etli nohut
1 tabak Havuç Turp karışımı salata
1 kase yoğurt
ara;
1 fincan sütsüz şekersiz Nescafe
ara;
1 Şekersiz Türk kahvesi
2 dilim Armut
Akşam;
3 parça ufak Biftek
1 koca kase salata ( marul, salatalık ve maydanozbol limonlu yağsız )
Son ara öğünüm de 2 dilim tarçınlı ananas ve 1 fincan sıcak su ama onu saat 21:00de yiyeceğim
Gün içinde 2 litre su içtim yatana kadar 3 litreyi geçer o tabiki
Seni gidi seni. Ne dengeli bir menü böyle.
Afiyet olsun şifa olsun inş. .
Sahi hatice napıyor ..
Bir ara uğruyordu ama yine kayıplarda. ..
Banucum hersey yolundami tatlim uzun zamandir bizim takima yazmayinca aklima dustunoynakbasi34 optum cnm
Bravo sana banu.. ..iyi yapmişin o bisküvi toplarindan uzak durmakla ..maşallah sanaKızlar yarın benim büyük kız Oruç tutacakmış malum Kandil ( alimden zalim doğar zalimden alim demiyorlar boşunabiz karı koca tutamıyoruz maşallah kuzum her kandil tutar )
Gerçi ben şekerden dolayı tutamıyorum bir kaç senedir doktor uzun süre açlıktan hem insülin direnci sıkıntı oluyor hemde şekerim düşüyor diye tutmazsan daha iyi olur dediğinden
Bunlar sınıftaki arkadaşlarıyla karar vermişler yarın herkes bir şey getirecek okulda birlikte iftarımızı açacağız diyebizimki de tatlı birşeyler getiririm demiş ( tabi basit şeyler yapacaklar diye anlaşmışlar )
Ben kek yap götür hem götürmesi sıkıntı olmaz hemde doyurucu yanınada kantinden çay alırsınız dedim ama istemedien sonunda hadi Bisküvi toplarından yapalım bari dedim atıştırmalık Yapımı zaten kekten bile basit
Anam kızlar bir koktu bir koktu yaparken anlatamamama kesinlikle nefsime yenik düşmedim ve parmağımı dahi yalamadan hazırladım
İşte irade örneğiKızlar yarın benim büyük kız Oruç tutacakmış malum Kandil ( alimden zalim doğar zalimden alim demiyorlar boşunabiz karı koca tutamıyoruz maşallah kuzum her kandil tutar )
Gerçi ben şekerden dolayı tutamıyorum bir kaç senedir doktor uzun süre açlıktan hem insülin direnci sıkıntı oluyor hemde şekerim düşüyor diye tutmazsan daha iyi olur dediğinden
Bunlar sınıftaki arkadaşlarıyla karar vermişler yarın herkes bir şey getirecek okulda birlikte iftarımızı açacağız diyebizimki de tatlı birşeyler getiririm demiş ( tabi basit şeyler yapacaklar diye anlaşmışlar )
Ben kek yap götür hem götürmesi sıkıntı olmaz hemde doyurucu yanınada kantinden çay alırsınız dedim ama istemedien sonunda hadi Bisküvi toplarından yapalım bari dedim atıştırmalık Yapımı zaten kekten bile basit
Anam kızlar bir koktu bir koktu yaparken anlatamamama kesinlikle nefsime yenik düşmedim ve parmağımı dahi yalamadan hazırladım
Bravo sana banu.. ..iyi yapmişin o bisküvi toplarindan uzak durmakla ..maşallah sana
Kızlar dayanamadım misafir çikolata getirmiş enfes. Bir kaç parça yedim gece gece ah beni beni
İşte irade örneğiben çikolataları yerken yaramaz çocuklar gibi sen ne güzel uslu uslu durmuşsun
Ne yalan söyleyeyim zaten hiç pişman olmamıştım hatta içimden kilomu olumsuz etkilemeyecek demiştim sabah bir tartıldım yarım kilo vermişim Selamın Aleyküm kızlarrrrrrr
Herkese hayırlı sabahlarve hayırlı Kandiller
Rabbim bu mübarek günün hürmetine gönlümüzden geçenleri bizler hayırlı olarak nasip eder, tüm günahlarımızı bağışlar.....Aminnnn
Çok şükür bu sabah biraz daha az ağrım var
Kızı okula gönderip kahvaltımı da yaptımYeşil çayımı da içeyim hemen bir duş alıp saçlarımı iyice kurutayım Öğleden sonra Anneme geçiceğim kızı aldıktan sonra Malum Kandil hatun bugün için Mantı açacakmış biraz yardım etmiş olurum ağrım olmazsa
Tabi akşam yemeğinde ben Mantı yemiyorumAnnem biraz ayırıp buzluğa atalım Cuma günü diyetisyenden sonra çok az yersin dedi Tamam dedim ama yinede yemeği düşünmüyorum
Ben Çorba, Salata ve yoğurtla akşam yemeğini yapmayı düşünüyorum
Yine bol suyla devam edeceğim tabiki
Teşekkür ederim canım inan bir an en azından tadına bakmak geçti ama o minicik bisküvi topu sonuçta sadece beynimdeki tatlı isteğini uyandıracaktı o yüzden vazgeçtim
Canım inan o bir anlık bir şeyYemeden önce bir 3 dakika daha oyalanacak bir şey bul ki beynin o isteği unut Birde ben şeye çok inanırım; Kaçamak yaptıktan sonra pişmanlık duygusu da sanki artı olarak dönüyor insana Bir arkadaşım ( oda benimle diyetisyene gidenlerden ) hep der asla yaptığımdan pişman olmam diye ve cidden kaçamak yaptığı halde kilo veriyor hatta Diyetisyene gittiğinde hep itiraf eder bu hafta şunu yedim bunu yedim diye birde utanmadan söylüyorum dimi diye güler ama ne zaman çok stres yapıp kaçamaksız devam etse beklediğinin aksine artı görür
Sıkıntı bile artı olarak döner diyip duruyordu bende artık cidden inanıyorum insan sıkıntı yaptıkça daha çok vücut kendini kasıyor
Heee en güzeli hiç kaçamak yapmamak ama yapacaksan da en masum olanı seç ve miktarı abartmayedikten sonra da asla pişman olma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?