Cuma Zayıflama Yarışması 8. Takım

Kızlar paylaştıklarım biraz uzun ama lütfen herkes bir 10 dakikasını ayırıp bir göz gezdirsin en azından :KK68:

Senin adina sevindom canim..artik kendimizi toparlamaliyiz.doğum günleri 2 hafta okul tatili stress hastalik vs..derken iyice dengem bozuldu...2 dogum günü kutladik..gerçi 3 doğum günüydü aslinda biri benimdi ama ben kendi d.günümü kutlamiyorum..bende cumadan buyana 200 gr.eksideyim...kaç haftadir bi ileri bi geri gina geldi..:mad:artik bende 59 kg yu görmek istiyorumEn Büyük KK
Değil mi ya ben de takılı kalmışım gibi hissediyorum insanın başka bir kiloya geçmesi bile motive kaynağı yarım kilo bile olsa.

İşte zayıflamanıza yardımcı olacak diyet tüyoları:

Yağ ve karbonhidratları birbirleriyle karıştırmayın: Yağları ve karbonhidratları ayrı tutmalısınız. Vücudunuzun ihtiyacı olan enerjiyi karbonhidratlardan alırsınız. Enerjiyi aldıktan sonra üstüne yağ tüketirseniz, gerekli olan enerjiyi zaten aldığınız için, vücudunuz yağı depolar bu da kilo almanıza neden olur.

Aç kalmayın: Her gün aynı miktarda kalori alırsanız, daha İyi hisseder ve daha fazla yemekten kaçınırsınız. Bir gün çok yiyip, ertesi gün aç kalırsanız, kendinizi doymuş hissetmezsiniz. Bu nedenle, her gün aynı sakilde yemeye özen gösterin.

Zayıf arkadaşlar seçin: Belki biraz acımasız olacak ama, zayıf olmak için zayıf arkadaşlar edinmelisiniz. Yapılan araştırmalar, obezitenin bulaşıcı olduğu ve ailesinde ya da çevresinde obez insanlar olan kişilerin de yavaş yavaş obezliğe doğru yaklaştığını gösteriyor. Bu nedenle, zayıf olmak istiyorsanız, çevrenizdeki insanları da diyete yönlendirmelisiniz.

Ürünün ambalajına kanmayın: Paket tasarımları, ürünü çekici hale getirmek için yapılır. Bu nedenle ürün paketleri üzerinde yazanlar sizi yoldan çıkartmasın. ‘Tuz oranı düşük’ ya da ‘az kalorili’ gibi cümleler sizi kandırabilir. Bu yiyeceklerin sizin için uygun olup olmadığını anlamak için içeriğine göz gezdirmeli ve sonra almalısınız.

Protein yüklemesi yapın: Proteinin yağ yakımına yardımcı olduğu biliniyor. Protein, sizi tok tutarken kas yapmanıza da yardımcı olur. Düşük karbonhidrat diyeti, yağların saklanmasını ve sonrasında enerji için kullanılmasını sağlar.

Egzersizlerinizde değişiklik yapın: Kendinizi mutsuz ve sinirli hissettiğiniz zaman stres hormonu harekete geçer ve kan şekeri seviyeniz düşer. Bu durumda canınızın tatlı bir şeyler yemek istemesi normaldir. Böyle bir durumla karşı karşıya kaldığınızda spor yaparak kan şekeri seviyenizi kontrol altına alabilirsiniz. Spor şeklinizi değiştirebilir, çok ağır egzersizler yapmak yerine yoga gibi daha hafif egzersizleri seçebilirsiniz.

Düşüncelerinizi değiştirin: Vücudunuzdan memnun olmamanız psikolojinizi de etkiler. Vücudunuz hakkında iyi hissederseniz, kötü alışkanlıklara daha az yönelirsiniz. Bu nedenle, canınız sıkkın olduğunda çikolataya saldırmak yerine, olduğunuz yerde zıplayabilir ya da bir yere uzanıp bacaklarınızı yukarıya doğru kaldırarak rahatlayabilirsiniz. Yüksek sesle ‘Çok iyi hissediyorum!’ demek de size iyi gelecek. Eğer omuzlarınızı düşürüp, depresif bir biçimde ‘Çok kötüyüm!’ diye etrafta dolaşırsanız, zararlı yiyeceklere saldırmak için hep bahaneniz olur ve bu da kilo almanıza neden olur.

Yediklerinizi unutmayın: Gün içinde neler yediğinizi fark etmeyebilirsiniz. Bu nedenle her yediğinizi ve bunların ne kadar kalori içerdiğini bir kağıda yazın. Yediklerinizi kağıt üzerinde görmek, ne kadar gereksiz kalori aldığınızı daha iyi anlamanızı sağlar.

İlk siparişi siz verin: Arkadaşlarınızla dışarıda yemek yiyecekseniz restoranda ilk siparişi veren siz olun. Eğer diğerlerinin sipariş vermesini beklerseniz onların seçtikleri aklınızı karıştırır ve siz de onların seçtiği zararlı yiyeceklerden denemek isteyebilirsiniz.

Diyet içeceklerden vazgeçin: Kısa vadede diyet içeceklerin bir zararı olmasa da, uzun süreli diyetlerde bu içecekler kilo alımına neden olur. Çünkü bu içeceklerin içinde bulunan tatlandırıcı maddeler, beyine daha fazla kalori tüketmesi gerektiği sinyalini verir ve bu da daha fazla yemenize neden olur.

En az 8 bardak su için: Günde sekiz bardak su içmek, sadece sizi tok tutmakla kalmaz. Su içmeden ciğerleriniz iyi çalışmaz; bu da yağ yakımını engeller. Bu nedenle, ne olursa olsun, bol bol su içmeye özen göstermelisiniz.

Beş öğünde, beş ayrı yemek: Günde beş öğünde, beş ayrı yemek yemeniz gerekiyor. Bu yemekler karbonhidrat ve protein içermeli, glisemik indeksleri de düşük olmalı. Yediklerinizin, şekersiz olmaları ve yararlı yağlar ile liflerden oluşmaları da önemli. Yapacağınız yemeklerin içerisinde beş malzeme kullanmalısınız. Haftada beş gün, beşer dakika, ısınma hareketleri ve egzersizler yapmaksa bir başka kural. Bu diyette önemli olan günde bin 300 kalori yakmayı başarabilmek.

Uyku düzeni: Uykusuzluk, metabolizmanızı doğrudan etkiler. Uykusuz kaldığınızda iştahınız açılır ve doyma hissi en az seviyeye iner. Yapılan araştırmalara göre, eğer altı saatten daha az uyuyorsanız obez olma riskiniz yüzde 27 oranında artar.

Daha az kalori: Aldığınız kalori miktarını azaltmalısınız. Kalorili içecekler yerine su içmeli, canınız tatlı istediğinde kuru meyve tüketmelisiniz. Eğer canınız lezzetli bir akşam yemeği istediyse, kızartmalar yerine; ızgara et, tavuk, balık ve yanında bol haşlanmış sebze yiyebilirsiniz.
Teşekkürler kaptanım çok faydalı oldu :KK76:

Kızlar birazdan kuzuyla hazırlanıp Havuza gideceğiz :21::21::21::21:
Gelince artık yemeğimi yer öyle damlayabilirim :confused:

Beslene şahane geçti gitmeden tekrar şu kaynattığım caydan tekrar bir kupa içerim ;) Havuzdada olmadı sade filtre kahve içerim ki akşam yemeği saatine kadar acıkmamış olayım ;)

Selam kizlae bugunu kapattim ama regl oldum inanilmaz canim tatli cekti ve aclik cok vardi.
Kahvaltida 3 yumurta suzme peynir maydanoz ve hindi fumeli omlet
Ara 3 hurma
Ara cok tahilli ekmek uzeri tahin pekmez 1/3 muz
Ogle mantarli patatesli tencere yemegi yapmistim 1 yk tereyag ile ondan 5 dilim patates ve cok az mantar
Ara:3 hurma
Aksam:3 yk musli 1/3 muz light sut
Ara: 1 dilim cok tahilli ekmek 7 yesil zeytin
Cok mu abartmisim ya :(

İyi akşamlar kızlar
Bugün misafir vardı off off börekler cheesecakeler, baklavalar :KK57: havada uçuştu. Ben sadece bir adet fıstıklı baklava yedim artık göz hakkı :süslü:
Bunun dışında menüm
Kahvaltı bir adet sucuklu yumurta, az örgü peynir, bir parmak pide, üç yeşil zeytin.
Öğlen yemeği bir büyük porsiyon mumbar dolması
Akşama doğru bir dilim fıstıklı baklava, filtre kahve.

Selam kizlae bugunu kapattim ama regl oldum inanilmaz canim tatli cekti ve aclik cok vardi.
Ara 3 hurma
Ogle mantarli patatesli tencere yemegi yapmistim 1 yk tereyag ile ondan 5 dilim patates ve cok az mantar
Cok mu abartmisim ya :KK43:
Bence abartılacak bişe yok canım ;))

Bugün yediklerim

Sabah hastanede yarım simit

12:00bir kâse kıymalı tarhana çorbası Bir dilim ekmek

Ara Bir küçük muz

16:30yesil çay beş ceviz

19:00bir kâse misket köfte Bir bardak chiali ayran

Son olarak meyve olur bir saat sonra

Spor Yok bu hafta böyle geçecek galiba

İyi akşamlar kızlar
Bugün misafir vardı off off börekler cheesecakeler, baklavalar :KK57: havada uçuştu. Ben sadece bir adet fıstıklı baklava yedim artık göz hakkı :süslü:
Bunun dışında menüm
Kahvaltı bir adet sucuklu yumurta, az örgü peynir, bir parmak pide, üç yeşil zeytin.
Yine iyi idare etmişin ...:KK5:

Benim bugünkü yediklerim..

Kahvalti...:kk77:
1 az haşlanmiş yumurta
1 yeşil sivri biber
1 kirmizi sivri biber
1 hindiba
1 parça beyaz peynir

Ara...1 y.k..kadar kinoa salatasi

Öylen...:kk77:
1 kepce mercimek çorbasi
1 kücük kaze havuc salatasi
1 kücük porsiyon tavuk eti
1 kaze chiali yoghurt

Akşam...:kk77:
1 büyük porsiyon çin lahana salatasi

Toplam kalori....1129

Ara 3 hurma
3er hurma tekrarı hariç abartı değil canım
İyi akşamlar kızlar
Bunun dışında menüm
Akşam yemeğin yokmuydu canım ? Canın istediyse ye çünkü sonra daha fazlasına saldırmaya çalışıyoruz
Bugün yediklerim

Ara Bir küçük muz

Sabah ve öğlen karbo fazla olmuş çorba varsa ekmek olmasın

1 az haşlanmiş yumurta
1 yeşil sivri biber
1 kirmizi sivri biber
1 hindiba
1 parça beyaz peynir

1 kepce mercimek çorbasi
1 kaze chiali yoghurt

Toplam kalori....1129
Güzel menü olmuş tebrikler

İyi akşamlar kızlar
Bunun dışında menüm
Tatlinin üstüne yogurt yersen iyi dengelemiş olursun canim..:KK66:

3er hurma tekrarı hariç abartı değil canım

Akşam yemeğin yokmuydu canım ? Canın istediyse ye çünkü sonra daha fazlasına saldırmaya çalışıyoruz

Sabah ve öğlen karbo fazla olmuş çorba varsa ekmek olmasın

Güzel menü olmuş tebrikler
Teşekkür ederim canim..sen bu önümüzdeki cuma deyilde birsonraki cumaya listede olacaksin dimi

Selamın Aleyküm kızlarrrrrrrrrrr :KK3::KK3::KK3::KK3::KK3:

Herkese hayırlı geceler :KK68:

Eve geldiğimizden beri ancak fırsat bulabildim yazmak için ;)
Bugün şükür beslenmede süper gitti hatta birazdan yazarım yediklerimi :21:

Şimdi son bitkisel çayımıda koca bir bardağa koydum yatana kadar yudum yudum içerim nasılsa ;) Yarın için yenisini ateşe koydum bile :KK48:
Kaldı cumaya 3 gün hatta 2 diyebiliriz :21:
İnşallah herkes çok güzel rakamlar görür :KK68:

Bugün havuzda çocukların içeri girmesini beklerken ben telefona dalmıştım bir anda birinin gel pisi pisi demesiyle kafayı kaldırdım baktım benim kızın Yüzme hocası :KK48:
Kendi kendime herhalde dışardaki kedilerden biri içeri girdi onu çağırıyor derken meğer hoca benim kıza diyormuş :D
Cadıda şeytan tüyü var sanırım bütün hocalar her yanından geçtiklerinde makas alıyorlar burnundan :D
Ayak üstü biraz sohbet ettik de hocası çok memnunmuş kuzumdan :KK68:Kesinlikle onu yetiştireceğiz, kelebek gibi süzülecek suyun içinde dedi :KK48: çok gurur duydum o an kuzumla :KK68:
İnşallah okul hayatında da aynı başarıyı gösterecektir ileride :KK66:

Ara 3 hurma

Bencede gayet güzel bir menü canım ;)

Kızlar dönücem dedim ama düzenli giremedim bile Melisa’nın burnu tıkandı üzerine bide kulak ağrısı mahvetti beni:silah: oynakbasi34 oynakbasi34 kaptanım bu hafta cuma bildirimle başlayalım mı ne dersin:KK55:

Çok geçmiş olsun canım Rabbim acil şifalar versin ....Aminnnn
Bencede artık daha fazla erteleme de sende başla bildirimlerine ;) hem daha çabuk toparlanırsın ;)

İyi akşamlar kızlar
Bunun dışında menüm

Yine ucuz atlatmışsın canım ben olsam fıstıklı baklavaya tek parçayla kalamazdım sanırım :D

Bugün yediklerim

Ara Bir küçük muz

Bence gayet güzel bir menü canım tebrik ederim hemde hastane koşturmacasına rağmen ;)

1 az haşlanmiş yumurta
1 yeşil sivri biber
1 kirmizi sivri biber
1 hindiba
1 parça beyaz peynir

1 kepce mercimek çorbasi
1 kaze chiali yoghurt

Toplam kalori....1129

Gültenciğim yine her zamanki gibi harikasın ;)
Cumayı iple çekmeye başladım ben yine yaaa hepinizin menülerini görünce :21::21::21::21::21:

Bende aklımdayken yediklerimi paylaşayım;

Uyanınca 07:00da
1 duble Türk kahvesi

Kahvaltı; 08:30da
2 yumurta Beyazı
1 dilim beyaz peynir
1 fincan naneli limonlu yeşil çay

ara; 10.00da
1 büyük kupa bitkisel çay

Öğlen; 12:45de
5 adet köfte ( yağsız tavada )
1 adet turp ( bol limonlu )
1 kase chialı yoğurt

ara, 16:45de
1 adet sade Nescafe

Akşam; 18:45de
1 porsiyon Tavuk göğüs ( küp küp doğrayıp yağsız tavada kavurdum )
1 adet salatalık
1/2 Turp

ara;
1 fincan acaili Ananaslı Yeşil çay
2 dilim Ananas

Fatsecrete göre 662 kcal diyor ama bana sanki az hesapladı gibime geliyor :D

Back
X